probaj michelin pa ces da vidis kako nema....odgovorno tvrdim da ako ti tigar i slicne traju 3 sezone...da ces sa ovima odraditi 6 i da ce ti posle novi tigar biti sta ovo stavih..
makar su takve razlike bile ranije... sad nemam michelin na autu
Ja nikad nisam kupovao premium gume, iako mogu, a zivim na sjever dje su temperature poprilicno niske i dje ima ponekad dosta snijega, a i posao mi je takav da se svudje krecem bilo suvo, mokro ili snjegovito![]()
Savu sam imao do ove godine (zadnje 3 god) samo mi se jednom desilo da nisam mogao da izadjem uzbrdo jer je led bio i temperatura -5 ispod nule, na snijeg i kisu odlicna guma ko vozi normalno, nisam trkac. Sad imam Tigar i Petlas, za sad sam zadovoljan, svaka guma posle 3 sezone vise nema efekta kao kad je nova, pa mi je bolje da svake 3 godine uzmem nove gume, nego da jednom u 5 godina dam 500e za 4 gume.
probaj michelin pa ces da vidis kako nema....odgovorno tvrdim da ako ti tigar i slicne traju 3 sezone...da ces sa ovima odraditi 6 i da ce ti posle novi tigar biti sta ovo stavih..
makar su takve razlike bile ranije... sad nemam michelin na autu
Michelin traje dosta duze a sto je najvaznije ne gubi svojstva ni kad je na min. Cini mi se i da je maltene celava da bi isto reagovala na putu, naravno u teoriji.
Conti je isto bio takav, samo ljetnja, pri kraju ciklusa isto se lijepila kao kad je nova bila, ali ne traje kao Michelin.
Cost benefit jeste na strani Michelina, narocito u tim manjim dimenzijama ali bolje da svako ima makar i noviju gumu pa jeftiniju nego da stedi za novi telefon (ali gume jel, niko ne zagleda).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kod .motocikla je drugacije, michelin se trosi kao luda, 10.000km ne izdrzi.
Meni su ove ok jer vozim normalno po kisi, jos mi se desilo nije da mi auto prokliza ni na Savu, kao ni na Tigar i Petlas.
Svakako ce se i Michelin istrosit za 3 sezone da ce se smanjit dubina sare u odnosu na dozvoljenu.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Last edited by HaRRyy; 11-12-24 at 14:53.
Večeras sam minimalno brže ušao u jedan kružni, samo da vidim kako će da se ponaša "Taurus" nazad, očekivao sam minimalno da zapleše, a meni je zadnji kraj auta baš fino pobjegao, tako da prvi dan kad stignem idu u smeće.
Stare su 2 godine, došle sa kolima, prešle možda 25k, i prošle godine su na to malo snijega što su vidjele čak lijepo radile, ali #nikadviše
Vidji, nemoj zbog mene.
Prema tome, šta da ti kažem?
Zbog tebe ih mijenjam, ja ga vazda mogu iskontrolisat kad poleti.
Javi ako ima nešto bolje nego Sava Eskimo HP2 prije nego ih uzmem, nije mi žao dat više para![]()
Ovi sto slabije voze treba najbolje gume da kupuju
Umoran sam od svega sto znam
225/50/17
Jedino Good Year Ultra Grip trojka ali je 135.
Bogami kolega, nisi skroz u pravu.
Evo 10 godina od kako sam digao ruke od auta ali sam vrlo intezivno prisutan na dvotockasima. Miselin je bog i batina u moto svijetu. Posebno van staze. Na stazi su dobri i Danlop i Pireli ali...Pogledaj fabricke ugradnje, i bice ti jasno. Ovi sto stede sta stavljaju, ovi sto moraju da drze reputaciju sta stavljaju i ovi sto su nedje izmedju.
Sava je dobra guma dok se ne probaju Miselin i Koninental.
Ja sam kupio drugi set tockova za motor, pa mi je dosla zadnja Heidenau, a ja navikao na Danlop, pa sam se nisam umio pohvatati sa motorom.
Isto tako sam prije 15godina sa Michelin Pilot presao na Tigar Hitris, pa je pezo 406 limuzina sa prednjom vucom postala kockica preko noci.
Sad na autima imam 3x4 sava all season i 1x4 miselin all season (na 16 tockovima) i ove miselin su milju ispred. A sva auta su 1.6hdi i lako se ocijeni onda razlika i koliko se predje sa setom.
Opet pruzamo se koliko se kad moze, samo nemojmo da branimo ove snj brendove.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Despite the last Carrera GT rolling off the assembly line in the mid-2000s, Porsche continues to provide support for owners, offering parts, performing recalls, and as recently as October of this year, installing brand-new Michelin Pilot Sport Cup 2 tires on all Carrera GTs, free of charge.
With Bergmister at the wheel, the Carrera GT was able to set a lap time of 7 minutes, 12 seconds. That's 16 seconds quicker than the quickest previous time set by the Carrera GT, according to Auto Bild, which had rally legend Walter Röhrl drive the car in 2004 on the original factory Pirelli P Zeros.
Ne valja Michelin ništa, Sava je zakon
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Gdje ima u PG Bridgestone da se kupe?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Monteparts ih je drzao
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Valja li ovo čemu?
Ili da proslijedim nekom dalje
Continental i nakrivelja kapica, što se mene tiče. Ove godine nadjoh kod Vujačića .
Winter tyre test 205/55 R16 - AUTOBILD 2024
Winner: Bridgestone Blizzak 6
Best value: Kumho Wintercraft WP52
Testing vehicle: VW Golf
Tested tyres: 55
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ne znam jesam li se pogresno izrazio, ja ne kazem da michelin nije dobra guma, meni je na motor vrhunska i bolja mnogo od dunlop, sigurno da je vrhunska guma, ali kazem da ce i Sava, Tigar i slicni brendovi da zavrse posao i da ne znaci da su prelose gume, da klizaju i slicno.
Ja dunlop nikad na motor vise stavio ne bih, za auto ne znam kakve su, michelin vec imam i opet cu uzet michelin kad dodje vrijeme za zamjenu, a za cetri tocka meni je skroz ok Sava u odnosu cijena+kvalitet.
Ja sam za Tigra all season (Taurus) htio da napišem dosta pozitivnih stvari do ovih zadnjih dana kad me zanosila guma na mokrom, prošle godine su bile nazad i super mi je bila i za snijeg, to što ga je bilo i što sam ga vozio nekoliko puta i super su držale... Možda nekome ko baš polako vozi i slabo ide van grada je to skroz ok, posebno za neko manje auto.
Ne znam, ja sam vise puta cuo pozitivna iskustva sa Tigrom. Ja vozim passat karavan i meni drze odlicno, isto sam i sa Savom zadovoljan bio, sad imam i Petlas odlicna guma za sad, ne moze se uporedit sa michelinom, ali ok je guma za normalnu voznju i odnosa cijena+kvalitet. Eto meni karavan, pa po kisi nije klizao, plus nemam ESP i zajebancije osim ABS-a
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks