Mislim da je carina ostala na iznose preko 150e plus špedicija i pdv
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Ovo za pošiljke poslije 1.1.25. piše da se PDV obračunava 21% al ne piše koliko je carina i carinski pregled? Valjda je carina 10% a pregled 4 eur?
Jesam li u pravu?
@Bugi, ti si upućen u problematiku...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Mislim da je carina ostala na iznose preko 150e plus špedicija i pdv
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Jedan paket sa temu-a prije 2-3 dana je bio out for delivery, a sada piše odjednom isporučen prije 10 dana. Na call centru niko se ne javlja. M-One. Je li imao ko sličan problem?
Pa već sam napsiao, dostavljaci su pokrali neke pakete
Građani Crne Gore koji kupuju proizvode preko interneta i koji im kao pošiljke stižu na kućnu adresu sada ne plaćaju PDV ako je vrijednost pošiljke manja od 75 eura, niti carinu ako je vrijednost manja od 150 eura. Prema podacima iz Strategije razvoja poštanskih usluga broj ovih pošiljki lani je dostigao 800 hiljada, a tu vrstu trgovine koristilo je 270 hiljada građana.
Na primjer na pošiljku od 75 eura sada će iznos poreza biti 15,75 eura, odnosno platiće ukupno 90,75 eura. Na pošiljku vrijednosti 10 eura, porez će iznositi 2,1 euro.
Zakonsko rješenje koje će biti usklađeno s Direktivom 2009/132 EU podrazumijeva ukidanje oslobođenja od plaćanja PDV-a pri uvozu proizvoda, koje se odnosi na pošiljke neznatne vrijednosti do 75 eura. Navedeno oslobođenje pri uvozu pošiljki neznatnih vrijednosti je ukinuto u EU od 1. jula 2021. godine, te sve komercijalne pošiljke uvezene u EU podliježu plaćanju PDV-a, bez obzira na njihovu vrijednost. Cilj ukidanja oslobođenja od plaćanja PDV-a pri uvozu pošiljki je stvaranje pravednijeg i transparentnijeg sistema oporezivanja i smanjenje utaje poreza. Navedena zakonska odredba će se primjenjivati od 1. januara 2025. godine
Dakle postojate dvije kategorije
1) ispod 150e gdje ide 21% PDV
2) preko 150e gdje ide carina od (najčešće 5%) + 21% pdv.
Ovdje treba računati i na usluge špedicije koje se mogu naplatiti i za iznose ispod 150e a obavezne su za iznose preko 150e.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ono sto naucih preko Amazona, slalo se USPS postom.
Trebalo je juce da stigne, nije, danas gledam tracking i pise da je posiljka urucena. Ko je zaduzen za USPS u nas?
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Sve je placeno Amazonu, ne mere mi nista
Kontaktirah Amazon, opet me bot preusmjerio na customer chat, rekose da ako ne dodje za 3 dana da imam pravo na puni refund. Javljam kako prolazim.
Have a parachute.
Sad provjerih, sa Amazona je UPS, sa ebay-a je USPS. Moj greska, nadjoh UPS broj, kontaktirah ih i rekose da bi rebalo u ponedjeljak da bude.
Ali izgleda prizvah zajebanciju sa tom USPS-ovom posiljlkom![]()
Have a parachute.
Da se ponovi oko UPS-a kako funkcionise posto me cimalo dosta prijatelja koji prvi put narucuju.
Kada paket narucen sa Amazona stigne u Podgoricu, pisace na tracking Package delivered i ako ga niste primili. Ako prvi put postujete sa UPS-om, kontaktirace vas lokalci da popunite Ovlascenje carinskog zastupnika, da bi zavrsili papirologiju oko PDV-a/Carine, koje vjerovatno proslijedjuju Amazonu na naplatu. Procedura traje dva-tri dana, zatim salju paket Postom CG prema vasoj adresi. Ne placa se ni 1e/4e jer je i to pokriveno.
DHL je bio mnogo bolji jer brze zavrsavaju papirologiju i donose ti direktno na adresu. Ovako paket putuje iz Louisvilla 2 dana, stoji u Podgorici dva-tri dana, plus dan-dva da Posta CG dostavi na adresu.
\\OFL•GIC
U Podgorici dostavljaju UPS-ovi dostavljači, odnosno firma koja je Authorised Service Contractor - Express Courier d.o.o.
Makar je ovako bilo sredinom oktobra, kada su meni dostavili pošiljku sa US Amazona.
Što se mene tiče, uvijek krajnje korektni, dostavili mi više puta pošiljku kada sam bio na poslu, na drugi kraj grada.
Last edited by coldplay; 13-12-24 at 18:31.
--------------------------
Do Not Disturb.
Je li ko narucivao skoro sa Indigo Herba?
pored svega sto smo iskopirali od hrvata, samo nismo ovu glupost
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Jel imao ko iskustva sa penalima iz M One dostave? Ne vrše dostavu za Sutomore nego mi traže da idem za pošiljku u Bar. Radije bih da se vrati stvar za Kinu nego da ja idem za nju.
Pa i vratice se ako ne odes po nju. Mislim da imas rok jedno 2-3 dana.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...37#post6123337
Oni su posiljku ostavili na lokaciju koju sam ja pominjao na drugoj temi i zavrsili svoj posao.
Last edited by Fidel Castro; 14-12-24 at 23:11.
Do Not Disturb.
Nek su mi zdravo samo. Idiotizam. Prvi i poslednji put da sa Temu imam posla.
Najbolja mi je fora što je podrška na temu-u AI i nakon što ih pitaš da pričaš sa čovjekom.
Ni da je dva minuta ne želim da idem za njega. Evo u zadnjih 15 godina naručivanja sa interneta se nisam bavio sa ovakvom glupošću.
Ako daš adresu za dostavu želim da mi je dostave. Slabopokretna osoba je u pitanju, svakako je nemoguće drugačije da preuzme pošiljku.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks