Sve znam može samo mrak da te od takvih proguta.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
O tome se ne piše no se piše o idiotlucima izjava političara koji nisu MVP.Ja sam pokušala da skrenem i konverzaciju na forum ko treba da se oglasi u slučaju naših državljana ali se povela igrarija oko nacionalističkog bulšita koji odgovara političarima.
Ali JBG ovaj forum je upa u neke tabloide,mimove,partijske i nacionalističe mreže i pomoći mu nema u normalne konverzacije.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Forum koji piše o događanjima u Crnoj Gori upao je u istu rupu u koju je upala Crna Gora. Očekivano.
Što se tiče ovih budala na Kosovo, kao država ne bih prstom mrdnuo za njih. Neka ih vaspitno tamo mjesec dana. I drugima za primjer da ne idu po komšiluku i prave gluposti.
Odsustvo ljudi koji su preko partije i crkve dobačili maksimum do vojnika po ugovoru niko neće previše osjetiti.
Realno, gdje bi oni pametnije proveli mjesec dana. A uz to, imaće materijal da se junače kad piju pivo ispred prodavnice.
Win win za svakoga. Neka ih malo.
Tko leti, vrijedi...
Evo da vidimo kako će izgledati mirna tranzicija vlasti kad neko bude pokušao da Koljenicu i njegove bradonje makne iz fotelja. Prava mirna tranzicija vlasti. Ka u knopr.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...pise/komentari
Tko leti, vrijedi...
Hvatski uslovi za pristupanje CG u EU
Jutarnji list iz podgoričkih je izvora na uvid dobio dokument koji navodi deset otvorenih pitanja. Prvo je "Osigurati pravednu i dostojnu naknadu svima koji su bili zatočeni u logorima u Crnoj Gori tijekom Domovinskog rata", u kojem se poziva Podgoricu da pristane na sveobuhvatnu naknadu koja obuhvaća sve logoraše.
Prava manjina
Nakon toga se traži potvrđivanje vlasništva Republike Hrvatske i povratak broda Jadran budući da podliježe Ugovoru o pitanjima sukcesije. Hrvatska nudi Crnoj Gori da bi, nakon što brod vrati vlasniku, Hrvatskoj, u duhu NATO savezništva i dogovorno, Podgorica mogla koristiti brod.
Treća se točka odnosi na hrvatsku manjinu kojoj Crna Gora treba, "kao autohtonoj nacionalnoj manjini", osigurati zaštitu i očuvanje identiteta. Kao teškoće se navodi deficitarno ostvarivanje manjinskih prava iz područja obrazovanja te povrat imovine.
Zatim se prelazi na pitanje utvrđivanja granice na moru, posao za koji Hrvatska kaže da ga treba dovršiti jer je na snazi Protokol o privremenom graničnom režimu iz 2002. godine. Zagreb smatra da je granica na kopnu utvrđena, čemu se dio stranaka koje čine sadašnju koaliciju protivi, i traži da se obnovi rad Međudržavnog povjerenstva koje se posljednji put sastalo još 2015. godine, da bi se utvrdila granica na moru.
Sljedeća je točka naslovljena "Otkloniti probleme koji priječe održivu pomirbu i stoje na putu snažnije suradnje". A to su, prema tekstu, procesuiranje ratnih zločinaca jer Crna Gora nije procesuirala nijednu osobu za zločine na teritoriju Hrvatske; nestale osobe, njih 14; obilježavanje mjesta stradanja Morinj, logora gdje su bili zatočeni i mučeni hrvatski državljani - na tom je mjestu postavljena spomen-ploča, ali je promjenom vlasti došlo do sporova: sadašnji ministar obrane Dragan Krapović (stranka Demokrate, čiji je čelnik Aleksa Bečić proglašen nepoželjnom osobom u Hrvatskoj) rekao je da natpis na ploči treba zamijeniti "prikladnijim" jer se na njoj spominje velikosrpska agresija na Hrvatsku.
Slijedi zahtjev preimenovanja bazena u Kotoru koji nosi ime Zorana Gopčevića, jednog od zloglasnih čuvara u logoru Morinj; dubrovački Jug je već odbio igrati u tom bazenu. Zaključno, Hrvatska očekuje da se onemoguće pokušaji posezanja za identitetom i iskrivljavanja povijesti.
Odnosi se to na notu koju je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u listopadu 2023. godine uručilo Crnoj Gori zbog kampanje "Ponosni na svoje srpsko" u kojoj su brojne osobe iz hrvatske, osobito dubrovačke povijesti, prikazane kao pripadnici srpske kulture u Crnoj Gori.
Prema informacijama Jutarnjeg lista, članice EU su upoznate sa stavovima koje je Hrvatska iznijela u "non paperu" poslanom Podgorici te ih podržavaju. U Crnoj Gori i dalje vladajuća ekipa gradi narativ da su u Bruxellesu svi skloni ubrzati pregovore s Podgoricom, Spajić priča o 2028. godini kao o datumu ulaska u članstvo. Podgoričke Vijesti stoga upozoravaju da je "non paper" stigao "u susret potencijalnom zelenom svjetlu iz EU Crnoj Gori da do kraja godine zatvori četiri poglavlja".
U lipnju ove godine Zagreb je podržao odluku EU da prihvati da je Crna Gora ispunila potrebna mjerila jer je Spajić tvrdio da skupština neće donijeti Rezoluciju o Jasenovcu. Nekoliko dana nakon što je dano odobrenje, Mandić na glasanje stavlja Rezoluciju, koja prolazi. Spajić nije lagao samo Zagrebu, lagao je i Bruxellesu, i to se pamti.
Tko leti, vrijedi...
Sudeći prema ovim uslovima Hrvatske, da bi CG ušla u u EU 28 + moraće se pojaviti ili nova stranka, npr. "Skidamo gaće pred svima", ili pak da neka sadašnja to uvrsti u svoj program.
A inače se Hrvatska puno pita oko toga oćemo li ući u EU.
Taman isto koliko se pitala Slovenija kad je HR ulazila i koliko su ispoštovali njihove zahtjeve
Forever young, i want to be forever young
Tu se slazem. Ali isto mogu malo da nas cimaju. Neke pare cemo im morat dat.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Možemo li kako da im u kompenzaciju damo Lažojka da im sprovede program Evropa juče.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Taj ponos nas je koštao dosta ja mnim. Ovo sve sto traze moze lagano da se završi a jedino pažnju obratiti na razgraničenje. Brod, bazen, zločinci... su mala cijena ako svi isto cijenimo dodbrobiti pridruživanja EU. Mada i meni kad mi se pomene brod i ime bazena odmah pjena na usta udari. Svetinje. A "zločinci" bili to ili ne će razumjeti šta je žrtva za državu iako su nevini. Nisu prvi ni poslednji razapeti nevini i vazda im hvala. Mada ja stalno o predaji tupim na svim temama đe nas sila pritišće, možda stvarno se treba suprostaviti pa kud puklo.
γνῶθι σαὐτόν
Ako eu ne upali, vazda možemo u srpski svet. Tamo nas niko ne uslovaljava. Ok, možda samo malo, tipa treba da se odreknemo jezika, himne, zastave, istorije i toga da smo Crnogorci, ali nije sad da traže da im vratimo brod Jadran.
kako da se neko odrekne nečega što nikad nije postojalo? mislim tako kažu df i evropa sad.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ja ka' inadžija bi jedrenjak natrpao droge i poslao ga put ENG ili SAD(ne bi mu bilo prvi put,jel te),pa nek ga ENG ili SAD zaplijene,zadržali bi ga(ne bi im bio prvi put jel te) i ne bi bio ni naš ni CRO.Bazen bi preimenovao u "Dušan Kecman(ili "Saša Đorđević") za 3" (više bi ih boljelo).Isplatio bi džekovski ratnu odštetu(ono,kolko oni traže pa +10% bakšiša),pa da uđemo bahato u eu... ka Vesko Barović u zgodnu tinejdžerku ili ka muž Milice Pejanović u restoran u Parizu.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 06-12-24 at 11:57.
Nije jednostavno biti lošiji lažov od Lažojka.
Njegov svjedok Madrac je to uspio.
Obrnuo igricu.
https://x.com/dondojovo/status/18648...MNfGKNr96RlWvw
Tko leti, vrijedi...
mnogo pametan lik. bukvalno da su išli ulicom i pitali random ljude da im budu u partiji našli bi pametnije od ovoga i one koja je iste patike nosila 20 godina. a bolje lažove.
Ursula frau Fajzer se pita koja je skockala plan za EU 2024-2029 i sasvim je izvjesno da će da nas ubače te 2028.Polako izlaze iz doka ovi iz OEBS-a tako da se ni naši političari ništa ne pitaju,kako kojeg zapadne taj momenat.Što se Hrvatske tiče to su sitnice naspram njenog plana no hu kers svakako će nas zapasti.
Što se Srbije tiče pa mi i jesmo jedna država,u švercu kokaina.Kakav dokumentarac na insajder što se čini od 2019.baš kad je cio svijet blokiran.
No postavlja se i pitanje kad oni tamo zaplijene te tone jel ih bače u more.![]()
malo crnog humora na ovu kišu.
ps - pravilo naše političke scene jeste da se najveće splačine pozivaju na Boga.
Лакше је било написати ко неће остат без струје.
https://www.cdm.me/drustvo/djelovi-v...-bez-struje-4/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Sjekira li to tebe tamo u Ameriku![]()
Umoran sam od svega sto znam
Ako nisam što pogrešno shvatio, kolega avet već godinu-dvije živi u Crnoj Gori.
smeta crnomžutom što je kolega procg orjentisan. samo to.![]()
Što ti je Europska unija na Rumunski nacin....
https://www.vecernji.hr/vijesti/kaos...izbore-1821547
prije neki dan smo imali i Juznu Koreju.... simpatično.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks