St.Dzonny sta prijatelju, da je granica za porezovanje do 70e? mislim da ne postoji osoba na ovom djelu foruma koja to ne zna...
inace ako se podvuces ispod 150e oslobadjas se dodatnih troskova lise pdv-a. Carine i spedicije recimo...
Nije cak ni prica o PDVu "problem", prica o carini i spediciji jeste. Jer isti taj PDV im se ne racuna ni za ostatak EU (ukoliko se salje iz USA naravno) pa ajd da te vidim sto ces dobiti nesto po cijeni koja je listed i proci bez placanja kako PDV-a tako i carine i ostalih peripetija.
St.Dzonny sta prijatelju, da je granica za porezovanje do 70e? mislim da ne postoji osoba na ovom djelu foruma koja to ne zna...
inace ako se podvuces ispod 150e oslobadjas se dodatnih troskova lise pdv-a. Carine i spedicije recimo...
Last edited by Proximus; 02-12-24 at 17:09.
Ja sam prilicno siguran da ja nisam ni mogao da biram (obicnu imaju dvije opcije: Temu credit [instant] i uplata na karticu [ceka se makar par dana, nekad i vise]) nego sam jedino mogao u vidu Temu kredita.
Mislim nema veze, svakako cu jos nesto narucivat', da vidim kako rade nasi strucnjaci i poslije 1. januara.
--------------------------
Do Not Disturb.
Radite li korekciju cijena proizvoda koje ste poručili a u toku je dostavljanje??
Meni na 2 pošiljke od pol 45e vratiše 11e
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Ja nisam imao opciju Temu kredita za refund nego samo na karticu, evo mjesec dana ga cekam 30e
Ja nemam opciju bez samo u vidu Temu kredita, kad se narucuje nesto da mi se taj iznos odbije.
Sinoć me iznenadio kurir milšpeda, malo prije 21h me zvao za dostavu. Što se tiče kvaliteta poručenog, nije loše,uglavnom kolko para tolko muzike
Ja sam 'refund' na karticu dobio poslije jedno 2 dana... na temu 'kredit' istog trena.
Do Not Disturb.
Kada treba raditi korekciju cijena I do kada se moze traziti, ima li roka, moze li poslije dostave
Sinoc poslali poruku gospodji da podje da podigne paket u kiosk na setaliste pored Passarele u Baru.
Rece da ima preko 400 paketića. Ja sam narucio nesto,nadam se da ce stici prije nove a i preko allija takodje dje nisu dali tracking klasican kao prije nego isti kao za temu. Evo prvi put. Nadam se da ce i to biti prije nove
Poslao sam poruku support kako nemam kupone koji se reklamiraju online, trazili su mi screenshot, skrinovao sam neke reklame sto iskacu i dali su mi opet kupone tipa 3e na 30e, 7na50 i 10 na 70. Tako da kome treba cisto da zna.
Poručeno 22.11. danas mi dostaviše. Ovaj put M-one pošta.
Prošla je bila ona druga, trebalo im je cijelu vječnost da ga isporuče.
Inače stigao mi alat od 2.50€
Dobar je za neke kućne poslove i za sitnice oko auta. Vidim po instagramu ga prodaju po "promo" cijenama od 15-20€
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Jel porucivao ko ove Ptz kamere?
Poslato sa ELS-NX9 pomoću Tapatoka
Jedan paket narucen 26. novembra, drugi 28. novembra...
Oba stigla na carinu vec 5. odnosno 6. decembra sto je mnogo brze nego sto sam ocekivao.
A sad cemo vidjeti koliko ce trebat' da dodje od carine preko kurirske sluzbe do mene... najvjerovatnije duze nego sto je trebalo do CG da dodje.
Do Not Disturb.
Jesi narucivao preko 75 ili pazio da ne prebaci?
Zar nije tako rizik da ti oba zajedno obrade pa PDV platis ako je 75+?
Evo link za tastaturu. Ovo se skenira QR i preko njega otvori novi nalog.
Prikazalo mi tako 3.14, ali kako eksperimentisah, brisah, sad mi je 33.
Valjda moradnem opet drugi tel...
https://www.temu.com/me-en/kuiper/un...ctx=f-5cf99b6c
Ma ja samo sitnice i gluposti narucujem sa TEMU-a. Znam da je smece pa te sitnice obicno budu donekle prihvatljive iako i od tog smeca je pola zavrsilo direkt u kantu.
Obije narudzbe zajedno nisu ni blizu 75e. Jedna je 12e, druga 25e tako da obije zajedno nisu ni pola minumima za bilo kakvu naplatu... makar ako stigne do Nove a moralo bi.
A ima jednu da narucim pred Novu, cisto da vidim kako funkcionise nasa draga carina i cijeli nakaradni sistem koji su izmislili jer mozga nemaju.
Do Not Disturb.
Auh, ovo se baš odužilo da gubi smisao...
Prva pošiljka stigla za 25 dana. I to je jedino normalno bilo.
Druga evo 23 dan prošlo, ali nije još stigla, zadnjih 8 dana stoji status da je "Provjerena od strane carine" i ništa poslije toga. Dakle naguraće preko mjesec čekanja sigurno.
Treća i četvrta pošiljka naručene prije 7 dana, još nisu ni poslate, nego prikupljaju proizvode.
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Kliknes ono da brzo pripreme.
Vrv ces za koju poziciju napredovati na rang listi.
Pa nisu oni krivi sto carina drzi danima.
Jednoj drugarici je za 2 dana stigao DHL od sheina iz Kine do BG. A onda je 10 dana cekalo carinjenje…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks