Page 29 of 36 FirstFirst ... 19252627282930313233 ... LastLast
Results 701 to 725 of 877

Thread: Zavjere [ moguće i nemoguće ]

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Kontrola ljudi, isto kao elektrifikacija... ne slusas ugase ti struju...pobunis se ukinu ti struju...ko bude energiju kontrolisao vladace svijetom....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Ne znam samo jesu ove sve koncepte smišljali dok su držali ljude ka zatvorenike i donosili mjere razne debilne.
    Što bi jedan reka' uveče te ubije,ujutru ti dođe na sahranu i plače.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 29-11-24 at 16:12.

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Refresh.

Quote Originally Posted by Solid View Post
    Nešto mi pade na pamet dosta ovih poznatih ličnosti koji su članovi tih tajnih društava pokazuje simbol trougla, ali sam primijetio da dosta njih pokazuje simbol trougla okrenutog ka gore.
    A neki od njih kao npr. Andrew Tate, P. Diddy i ima ih još dok sjede pokazuju trougao okrenut ka dolje. Što kada bi spojio dobio bi onaj simbol hexagrama, a to je glavni simbol jevreja, kabale i između ostalog i masona.

Ja ne čitam tu ezoteriju i okultizam ali znam da ima takozvani hermeticizam đe je glavna floskula tih koji vjeruju u te budalaštine "kako je gore tako je dolje", koju pretpostavljam oni i ljudi koji to čitaju vjerovatno tumače filozofski i dubiozno, a moguće da je porijeklo te izreke bukvalno i doslovno, u smislu da ta sintagma opisuje geometrijski oblik hexagrama jer njega kako god da obrneš gore ili dolje dobiješ ponovo taj isti hexagram, u tom geometrijskom smislu je simetričan. Nije podložan negativnom tumačenju, kao što je to slučaj sa obrnutom petokrakom koja je simbol satanizma ili obrnutim krstom, nego je pozitivan i negativan istovremeno. A da ovi znakovi trougla okrenutog ka gore i trougla okrenutog ka dolje su dva integralna dijela jedne cjeline, tj. hexagrama.
    Moguće da ovaj trougao koji je okrenut ka gore simbolizuje nešto pozitivno, a ovaj trougao okrenut ka dolje nešto što je negativno. Ovo bi se čak i podudaralo sa tom filozofijom dihotomije, ili ti dva međusobno suprotna koncepta (čitaj crno i bijelo), ili u Hinduizmu Joni i Lingam. Ova dva lika koja sam pomenuo Andrew Tate i P. Diddy pokazuju trougao okrenut ka dolje, što možda znači upravu tu tamnu stranu šestokrake, to bi se podudaralo sa njihovom reputacijom, obojica su momci koje prati loša reputacija, kojima prijeti zatvor i obojica non stop nose naočare.

Ta šestokraka je inače dio nacionalnih simbola Amerike i njihove policije. Što možda šalje poruku sadržine "Mi smo vlasnici ove države i njenih institucija, i mi diktiramo ko je kriv, ko je prav, ko je dobar, ko loš, ko treba u zatvor a ko na slobodu." a da je ova volja totalno nezavisna od moralnih načela koji bi inače trebali biti kamen temeljac svih zakona i institucija, već da je ta volja isključivo zavisna od interesa onih koji su najviši u njenoj hijerarhiji. Oni šalju naredbe onima koji su niže u hijerhiji, koji onda ne smiju da postavljaju pitanja već samo da vjeruju u moral odluka njihovih nadređenih i da ih žurno izvršavaju.

I kad pogledaš čitavu jednu tako uređenu državu kao što je USA kroz ovu prizmu torije zavjere, onda ne čudi kad vidiš da se često dešavaju situacije gdje policajci ubiju nevinu osobu, nepravde u pravosuđu, žrtvovanje sopstvenog naroda kroz dozvoljavnaje teroristima da izvrše napad 9/11, zarad dobijanja javnog odobrenja za napade na Irak itd. itd. Sve to jer neko je dao neko naređenje u skladu sa ličnim interesom, ili interesom njegove organizacije, službe itd.

Čak taj isti 9/11 je nešto što se ponovo desilo sada u Izraelu, Egipćani su im rekli da tamo neki ludaci žele da napadnu ljude na koncertu, i Cionisti su se čak i obradovali, misleći taman ćemo sad ih puštiti da odrade što treba da odrade, sad kad žrtvujemo naših nekoliko ljudi (kao što smo žrtvovali svoje neistomišljenike u blizankinjama 9/11) imaćemo javno odobrenje da ih sve poubijamo zajedno sa ženom i djecom. Te zle tehnike njihove se ponavljaju, a doba je interenta đe se sve bilježi, i onda počinju baš da upadaju u oko, jer kad se neko zlo ponavlja, onda postaneš nekako providno vremenom. Jedino možda nisu te akcije providne ljudima kojima je mozak ispran propagandom, oči zaslijepljene novcem, zastrašeni ili uslovljeni na neki drugi način itd.

Sources:
    Kako gore tako dolje: https://en.wikipedia.org/wiki/As_above,_so_below
    Secrets of the Illuminati Eye of Providence: https://spyscape.com/article/secrets...-of-providence

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Zašto rifrešuješ daj još materijala jer ako me sjećanje ne vara kad sam ja zbijala šale na račun tih simbola ti si reka' možda se ne treba sprdati s tim njima to vrijeđa emocije.Kako meni me vrijeđa emocije da se neko sprda sa bilo kakvim simbolima,možda zato što se ja klonim idolopoklonstva?

Evo baš ću da se sprdam sa njihovim 8ebenim simbolima.A to ka slobodni zidari koji bi da izvorno im je to valjda ka da urede svijet po svojoj mjeri nek se nose dođavola.

Last edited by Bluemoon; 29-11-24 at 21:04.

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

@Solid evo jedna "lokalna".Pošto cdm forum jedini ne radi na TT daj neki sočnu zavjeru. Osim ovima što imaju ajfon.

A i Zvončica se žalila da joj prevodi forum na engleski ima i taj detalj.
    Last edited by Bluemoon; 01-12-24 at 14:08.

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Hm, interesantno. xD
    Ja jutros na TapaTalk probah da uđem vidim nema CDM foruma. Odmah pomislih da sam banovan, i razmišljam, što bi moglo biti da su me banovali, da nije što sam nešto Goozicu peckao komentarima. Međutim, ulazim preko PC-a i vidim forum radi normlano.

Tako da može biti da je jednostavno samo neki bug u pitanju koji će biti riješen. Ali pošto smo na ovaj sočni topic teorija zavjera, ajde da probamo da nađemo neko vanserijsko objašnjenje, a da pritom ono ne ispada iz okvira intuicije i logike i da nije nerealno i fantastika .

Moguće da neka polemisanja na političke ili neke druge teme na ovom forumu, ili čak možda i ova neka avetanja u vezi sa teorijama zavjera i ove ludačke pretpostavke koje iznosimo slučajno, djelimično ili u cjelosti neku osobu ili grupu ljudi pogađaju/kompromituju ili tako nešto, i možda im to bode oči i stvara strah na neki način xD, ko zna.

Ja isto ranije neđe tako kad sam avetao sjeđeći po lokala sa drugovima i totalno bezbrižno ovako bačajući neke moje nasumične ali analizom prožete teorije, nedugo nakon toga su počele da mi se dešavaju neke čudne situacije, ili kako ja volim da ih zovem "smicalice". Tipa neki lik prijavi nelegalan rad jednog lokala u komšiluku u moje ime i prezime i tu mi napravi problem kod vlasnika lokala, vjerovala ili ne. Onda otprilike u tom istom vremenskom periodu 2 različita lika u roku od 10, 15 dana me zaustavljaju na ulicu da mi traže telefon da zovu majku ili đevojku/druga, onda zovu po 2,3 broja. Ja tada nešto nisam razmišljao o tome, rekoh moguće da liku stvarno neka frka, daj da mu dam telefon. Ali kasnije razmišljam, ja nemam dokaz da on nije zvao nekog teroristu ili kriminalca itd. I onda posle može mene nedužnog u problem da uvali. Tako da, od kako su mi se počele dešavati tako neke čudne situacije, ja više svoj telefon ne dajem nikome i tada nisam imao nikakvu zaštitu ekrana, ali sam nakon toga stavio ono da mi se otključava telefon preko otiska prsta, i preuzeo tako neke mjere predostrožnosti da eventualno sputam malo i otežam dušmanina koji potencijalno želi da mi pravi smicalice, iako nikad prije nisam imao potrebu da razmišljam o takvim stvarima, jer mi prije toga niko smicalice nije pravio da ja znam, možda jeste da ne znam.

Tako da na takvim iskustvima sam ukapirao da kad počnu tako da ti se dešavaju neke čudne stvari i situacije koje su totalno van normalnog toka dešavanja i logike, samo vratiš malo film unazad i analiziraš što si prethodni period radio, sa kim si se družio šta si pričao, u koji lokal si sjeđeo itd. i tu onda tražiš potencijalni motiv, i pravljenje asocijacija. Mada, pretpostavljam, da ne valja ni previše na ovaj način razmišljati, jer čovjek onda ulazi malo po malo u nekakvo paranoično razmišljanje. A nevina i dobra osoba nema razloga da bude paranoična i u strahu, to je obično karakteristika onih koji su stvarno nešto zgriješili pa se boje posljedica.

Tako da ako bi kroz ovako neku prizmu razmotrili situaciju sa forumom, moglo bi se reći da su ta čudna dešavanja da ne radi forum, onda da prevodi na engleski nasumično itd. Mogla bi se dati pretpostavka da se radi o nekom očajnom pokušaju sabotaže i gašenja cjelokupnog foruma sa ciljem između ostalog i gašenja pojedinačne teme koja bode oči, jer ako bi se npr. samo ta neka tema pojedinačno izbrisala, odmah bi bilo uprto inspektorsko oko nas analitičnih forumaša (if you will), i odmah bismo imali neku vrstu traga koji možemo dalje da pratimo . Ovako ako se sve odjednom izbriše onda se ne zna tačno što je žarište samog problema. Što me podsjeti na jednu situaciju, jer i takve emisije po malo pratim na YT, kada je narko bos Pablo Escobar naredio svojim vojnicima kartela da sruše avion u kojem je bio neki njegov neprijatelj on je tim potezom učinio da istražni organi u početku pomisle da se radi o terorističkom aktu, ali cilj je bio da se samo jedna konkretna osoba iz tog aviona likvidira, stradanja ostalih putnika su bila kolateralna šteta, nažalost. E to bi bio neki pristup u objašnjenju sabotaže kompletnog foruma i njegovog sadržaja, umjesto sabotaže konkretne teme.

Eto to bi možda bila neka teorija zavjere koja ima neki smisao, a opet može biti da nema apsolutno nikakve veze sa istinom. To je najjača fora kod teorija zavjera, koliko god logično zvučale, može bit da veze sa životom nemaju. xD

Ali ajde ovaj put da odemo i korak dalje, čisto zarad boljeg animiranja same teme. Znači pričamo hipotetički.

Pretpostavimo da si ti Bluemoon neki npr. agent/špijun/saradnik udbe ili tako neki ludak. I ti npr. osjećaš da ti ja kao virtuelni drugar u određenoj mjeri vjerujem i da ću ti dati iskren odgovor u vezi sa bilo kojim tvojim pitanjem. Problem sa forumom nije ništa od ovoga prethodno navedenog, nego je namjerno izazvan da bi se napravio vještački razlog na kojem bi ti mogla da baziraš ovo pitanje koje si postavila i sa planom i ciljano mi postavljaš ovakvo pitanje da bi viđela iz mojeg potencijalno iskrenog odgovora koliko ja stvarno znam što se stvarno dešava, kakvo mi je razmišljanje, uvid i nivo svijesti o situaciji i dešavanjima, i tako neke stvari. Znači čitava problem sa forumom je situacija vještački konstruisana sve u cilju toga da izvučeš neki odgovor iz mene itd. xD. Ako je to slučaj, evo si dobila čini mi se opsežan odgovor . Ali ovaj naknadni odgovor je duboki zaron u zečiju rupu koji predstavlja neki ultra nivo paranoje hahah.

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

AHahaha obožavam te.

A da odemo korak dalje možda nas je neka korporacija atakovala.

Last edited by Bluemoon; 01-12-24 at 16:00.

8. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Shalom aleichem

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Ladno otvorili kafić ka da špijuniraju Sjevernu Koreju ono koriste brend starbaks ka evo imate naše ugodne kafice samo kod nas. Paklenici.

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ladno otvorili kafić ka da špijuniraju Sjevernu Koreju ono koriste brend starbaks ka evo imate naše ugodne kafice samo kod nas. Paklenici.

Ma ništa to, sad ta CIA i vojska amerike ima live prenos čitavog svijeta putem satelita, ovakve stvari možda samo služe kao distrakcija sa pravog izvora špijuniranja.

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Misliš nešto ka paravan ono sasvim je okey gledati kroz dvogled na Sjevernu Koreju uz kaficu starbaksa?Meni je ideja svakako uvrnuta.
    Koji je to 8ebeni fazon ideš na kafu neđe da se opustiš sa društvom ili sam a ne da te privlači što možeš da gledaš na nesretnu Sjevernu Koreju.

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

I poslije vele u Africi žive divljaci a ovi koriste djecu Afrike.

Thanks Thanks Given 
    470
    Thanks Thanks Received 
    182
    Thanked in
    94 Posts

https://www.reddit.com/r/Glitch_in_t...x/s/vak1Cwy6dr

The lamp story is about a guy who gets knocked out, and he dreams about getting married and having a life until he notices a lamp that’s weirdly out Of place, and he fixates on the lamp until he wakes up from his coma and realizes he has dreamt his entire life.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
    Last edited by doomerwojak; 10-12-24 at 15:31.

15. The Following User Says Thank You to doomerwojak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Quote Originally Posted by doomerwojak View Post
    https://www.reddit.com/r/Glitch_in_t...x/s/vak1Cwy6dr

The lamp story is about a guy who gets knocked out, and he dreams about getting married and having a life until he notices a lamp that’s weirdly out Of place, and he fixates on the lamp until he wakes up from his coma and realizes he has dreamt his entire life.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
    Sjećam se te priče, prvi put sam je čuo od ovog MrBallena. Posjeća malo na onaj prvi dio Matrix filma, kad se Neo probudi u stvarni svijet đe mašine vladaju:

17. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,602
    Thanked in
    2,630 Posts

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

According to the official synopsis provided by Sony Pictures, 28 Years Later is a “terrifying new story” set three decades after the first film. Human beings still live in an enforced quarantine to control the virus, with one group living on a small island connected to the mainland by a “heavily defended causeway.

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Evo detalja.

Da li je odista humano praviti ovakav film nakon traume na globalnom nivou 2019.

Čemu služi ili kome Holivud?

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Samo par sekvenci ovaj pakleni Holivud definitivno treba da dobije jedan ozbiljan R.I.P.

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Ma daaaaj.

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Skidoh ovaj prvi dio Matrix da odgledam, i sad nešto kad gledam, ovaj film zahtijeva dublju analizu jer može da se tumači u smislu da su oni agenti što ga fataju kao agenti tajnih službi, neo je ideološki neprijatelj i samim tim prijetnja, a ekipa oko nea ga non stop namjerno ili nenamjerno dovodi u opasne situacije, možda žele ili namjerno da ga indirektno ubiju tako što ga sukobljavaju sa agentima, jer je njima on prijetnja, ili ako je uspješan protiv agenata, da ga iskoriste za obračun protiv čuvatelja svijeta matrice.
    Last edited by Solid; 16-12-24 at 17:23.

24. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

..a ako dodaš da Holivud ne radi ništa ili bez odobrenja službi Amerike ili u njihovoj službi moglo bi se posvetiti dobroj analizi ovog filma baziranog na alegoriji o pećini. Recimo meni je zanimljivo da Neo (kontra alegorije) umjesto da izlazi iz "pećine" ulazi u "pećinu".

26. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Jes, ima masu nekih pojmova iz oblasti filozofije u filmu.

Matrica je virtuelni svijet, koji predstavlja neku masu realnu vrstu zablude, a oni koji se probude su svjesni te zablude. Agenti sa druge strane su čuvatelji te zablude, jer valjda oni rade za mašine koji su napravili taj sistem da bi ljude držali pod kontrolom.
    Interesantno je i to da Neo i taj neki lik koji je prvi oslobodio sebe i druge ljude od matrice je imao moći da mijenja stvari u matrici, isto kao Neo. To me recimo posjeća na snove, neki ljudi samo sanjaju, a neki mogu da upravljaju svojim snovima i mijenaju ih kako im se prohte u san, tj. da upravljaju njima. Moguće da je i odatle izvučena inspiracija za taj dio priče. A inače Morfius (ime Neovog mentora u filmu) je inače ime boga sna u staro-grčkoj mitologiji.

Komplet ta priča buđenja iz jednog svijeta u drugi je možda inspirisana i nekim pojmovima iz oblasti relegije, a da ne pominjemo filozofiju. Mu u Islamu recimo vjerujemo da posle ovog svijeta dolazi svijet koji je trajniji i mnogo više bitan od ovog, na kojem će nam biti suđeno za djela koja smo radili na ovom svijetu. Tako da to buđenje iz matrice bi moglo da se tumači kao smrt na ovom svijetu i samim tim oživljavanje na onom tamo svijetu, jer kad se Neo probudio bio u onaj njihov brod pitao je Morfijusa "ne mogu da se vratim nazad?", na šta mu je ovaj odgovorio "ne", što bukvalno opisuje smrt i jednosmjernost strijele vremena, jednom kad umreš ne možeš se vratiti u život. Ali ne znam kako bih metaforički tumačio ono njihovo hakersko upadanje u svijet matrice i borbu sa agentima itd. to bi onda bilo kao ponovni dolazak u ovozemaljski svijet bez rađanja.

28. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Zanimljivo.

Vremenom sam neko ko njihovu filmsku industriju posmatra kao propagandu vlade tako da u Matrixu pored plemenite zamisli da se na platnu prikaže ta antička filosofija Platona (za islam ne znam,ali ranohriščanstvo se prilično temelji na istoj) počela da tražim u čemu je ipak cilj drugačiji.Recimo dvije stvari su mi simptomatične.Pominjanje neke pilule,dakle izaberi ovu ili onu a samo se prisjetiti da su izuzetno kao društvo zavisni od antidepresiva,i slično (ođe sad dovodim neku vezu.Drugo je pominjanje mašina koje vladaju čovječanstvom a upravo je obratno.Čovjek,pojedinac,moćnici vladaju mašinama drugim ljudima odnosno industrijalizacija koliko god je pozitivna išla je ka bogaćenju manjine nad većinom.

Hoću reći tako plemenita filosofska teza na platnu opet provlači i agresiju i svašta nešto negativno savremenog svijeta.Čak je i Neo neko ko ulazi u reklamu pravog oružja odnosno arsenala oružja umjesto da je fokus na borbi njegovog uma.

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Ono sa pilulama je klasični vid manipulacije osobom, nudim ti 2 opcije od koje obije meni idu u korist a tebi nijedna , pobjednik si jedino ako ne prihvatiš nijednu. To me posjeća na jednu foru iz djetinjstva đe pitaš nekoga da odgovori brzo na pitanje "znaju li ti kući da si pe*er", i onda on instiktivno reče "ne" hahah i upeca se, u tom slučaju bi odgovor "da" mogao da se tumači kao crvena a "ne" kao plava pilula.

A da ne pominjem to što su pilule baš tih boja crvena i plava, isto kao što su boje policijske rotacije, onda dvije glavne političke partije u americi republikanci i demokrate, isto kao što su boje 2 sukobljene crnačke kriminalne organizacije (crips and bloods), isto kao što su poleđine 2 špila karata plave ili crvene itd. ima takvih primjera dosta đe su dvije suprostavljene strane ofarbane u bojama plave i crvene. Zašto baš te dvije boje a ne neke druge, to već ne bih znao, moguće da je zbog toga što su osim bijele to jedine dvije boje na američkoj zastavi. Ali to objašnjenje mi je nešto previše jednostavno, moguće da je CIA ili tako neka vladina organizacija radila testove nad ljudima i provalila da su te dvije boje korisne priliikom ispiranja mozga, bilo da se radi o propagandi ili nekom drugoj vrsti sadržaja, možda je to razlog, mada ko zna zašto baš te dvije boje. Možda je i slučajnost, na kraju krajeva .

31. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,160
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Ništa nije slučajno samo pogledaj reklame najvećih im kompanija i vidjećeš da manipulacija crvenom bojom se savršeno uklapa. Pri tom neki ljudi Holivud doživaljavaju kao nešto uzbudljivo ali zabavu dok se najviše upija preko nesvjesnog.Tako da ti "detalji" o kojima govoriš su možda čak najbitniji.

Nego,vidi se da imaš kritički um i nisi laka meta manipulativnog svijeta čika iza ekrana.Eto opet alegorija izlaska iz pećine.E sad,istočnjački i evropski filmovi tu temu razrađuju tako da se desi kod čovjeka prava introspektiva dok ti ovi uvale i pilule i oružje.

Page 29 of 36 FirstFirst ... 19252627282930313233 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)