Tacnije, na 3:18.
Tacnije, na 3:18.
Prema tome, šta da ti kažem?
ahahahhahahahahahahahahahahahah
snasao se jbg
https://www.instagram.com/reel/C_jB6...dnYm94cmZxbjVo
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Renault Grand Senic, 1.5dci, 81kw, 2017 pokazuje ovu grešku na dijagnistici, nema greške na tabli, nema promjena u vožnji.
Mjenjač je Edc, koje ulje ide u njega? Vidim da se mijenja prilično lako, nema filtera, i staje 1.8L
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Provjeri ozicenje do senzora pritiska goriva.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Megane patka,prije 2-3 dana posle onih pljuskova napunila se ona kaseta ispod vozačevih vrata vode.Provjerim one odlive ispod brisača(čistim ih jednom u po godine) vidim otiče voda ospod šoferke.Provjerim odlive na dnu prednjih vrata-prohodni.Nisam ima kad dalje tražit,opet usula kiša...poplavila opet kaseta(znači 3-4 dana je bila u vodu.Juče kad granu sunce provjeravam dalje kad na patos iza vozača mokro.Zadnja lijeva vrata blokirao odvod i kad ga očepih izađe 2-3 l vode.
Od juče primijetih da mi ne radi dizanje stakala preko kartice kao i da mogu da upravljam podizanjem stakala i kad auto izgasim,izvadim karticu i otvorim vozačeva vrata što prije,čini mi se nije moglo jer se tada kontakt isključivao.Sve ostalo radi.
E što je pitanje:
1.Može li bit da je poplavila elektronika podizača u zadnja vrata pa brljavi?
2.poplavio i bio dugo u vodu neki el.sklop koji je ispod patosa pa brljavi?
3.?
...?
Ima li neki tip-trick(probao da držim prekidač podizača 10sek u gornjoj tački) da probam da povratim ove dvije funkcije ili da očekujem nove gremline( da još nešto počne da brljavi)?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 14-09-24 at 13:02.
U scenica ispod vozace og sjedista prolazi komplet insralacija... moguce da ti je tu neki problem ako je bio pod vodom...pretpostavljam da je i u megana
Da,ali čudna manifestacija ako je instalacija stradala.Sve radi sa komandi svih podizača.Samo se pojavio taj gremlin da sad stakla možeš podizat na prekidače za stakla i kad je ugašeno auto-nema kartice(kontakta)?!?
Probaj prvo 10 sekundi dolje, pa 10 sekundi u gornji položaj. Možda ga resetuje
Probao sam 10s u gornji položaj.Probaću i u donji...na podizače stakala mislim
Probaću i reset sa akumulatorom.Koju klemu skinuti + ili masu?
Masu
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Jubilej slavimo![]()
Ne valja reno ništa
vjerujte mi taj motor groma ne cuje samo ako mu se ulje mijenja redovno...tamo posle 2010 nemaju ni probleme s diznama tolike
znaci ja sam djavola istjerivao iz njega 10 godina, cipovao, gurao duplo vise pritiska na turbo, nikad nista, evo i dan danas prede...ulje dobro i puni gas da se ne stedi
jer kad se njemu zacadjavi glava, isus je ne moze oprat ni u kadicu, onda nastaju problemi...
parking senzori mi na senika nešto sporo reaguju, tipa sekund kasne, što nekad može napravit zajebanciju. ima li načina da se to reguliše?
Renault Rafal, simpatičan auto, u epizodi ,,Jura se fura" (pohvale za hibridni sistem)
Sent from my Motorola 8400
Stigao mi obd konektor sa alija, za 2 minuta posla sam ugasio start stop i zvuk za pojas. Ne radi svaki sa ddt4all, mora bas ovaj cip da ima, ako kome treba evo link moga, ima i jeftinijih da rade posao.
I just found this on AliExpress:
US $11.55 | ELM327 V1.5 Car Code Reader BT WiFi ELM 327 PIC18F25K80 Chip OBDII Diagnostic Tool For iPhone/Android PK ICAR2 OBDSCAN Scanner
https://a.aliexpress.com/_Ez9Euq9
Sent from my phone
Ko radi ključ tj kartice za Renault?
Odjednom se pojavilo keycard not recognised...
TT
+382 67 884 117 Jagoš.
Ima i neki Vidić u Dalmatinsku ali nemam mu broj.
Sumnjam da je do nje,ali isto probaj da zamijeniš bateriju prije pravljenja nove kartice.
Je li padala često kartica ili si je nosio u zadnji džep?
I ja bih probao sa baterijom prvo, to mi najčešće riješi kad te kartice počnu da budale bez najave.
Kakve posledice ima nošenje u zadnji džep? Sjednu na ključ?
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Ako je kartica od renoa,ona je tanka i pomalo savitljiva.Nošenjem u zadnji džep(sijedanjem) se dosta savija. Ja sam moju otvarao kad nije radila i našao jedan kontakt od zavojnice polomljen(ne razlemljen nego polomljen).Jeste sve minijaturno unutra ali se da naći đe je problem.Zašto se ne treba upuštati u diy popravku iste?Zato što je noćna mora otvoriti onaj plastični oklop a vratiti originalni po meni je nemoguće.
Last edited by joni; 29-11-24 at 10:48.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks