Kolko bi me ispale dazbine na elektroniku za komp vrijednosti 300e
Podgorica Podgoricanima!
Jeli bolji UPS ILI FEDEX za slanje paketa iz USA ovamo?
Naravno da je DHL najbolji ali ako imam samo ove dvije opcije?
Ja bih isao s fedexom
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
UPS bolja opcija radi nasih, DHL>UPS>FEDEX
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
I ja bi radije išao preko UPS-a, koliko se sjećam nikad nijesam imao negativnog iskustva sa njima.
Vidi na americkipostar, mozda imaju bolje cijene
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Na jutarnjem programu TV NesVijesti neka direktorka/sluzbenica carine prica kako je ukidanje oslobodjenja od placanja PDV-a zbog EU integracija, i usaglasavanja sa EU. hahahahahah ovakve zemlje na svijetu nema, sve go povlo u vlasti, svakim danom sve veci i veci nameti. Mislim da obicnog gradjanina boli tuki za EU integracije, i da su mu preko glave, jer na racun istih ima sve manje i manje para u dzepu.
Last edited by techlinkit; 27-11-24 at 08:41.
Cak i da je zbog EU mislim da su to mogli odlozit za kasnije, ka koju godinu pred ulazak, ako ikad udjemo.
Ako sam dobro procitao u Srb se ispod 50 ne placa, u Bos ispod 25, Alb ispod 22, Makedonija ispod 22e, Svajcerska ispod 60e itd itd.
Ono sto ne treba zaboraviti je da za dosta stvari kad kupujete iz ALIja ili slicnih sajtova ne salju kod nas, a salju za SRB ili je dostava jeftinija. Tako da sad i pdv na sve ovo je bruka.
Lupicu sad, znaci ako je PDV 20%, na nesto od 20e sa alija mislim da ispada €24.20 da platimo, plus 1e postaru, 25.20.
Last edited by flyeagle; 27-11-24 at 12:30.
Evo intervjua.
https://www.vijesti.me/v/734365?utm_..._share_counter
Ako placas dostavu oporezuje se i dostava, znaci nesto sto je 20e + 5e dostava(npr) = 30.25 + 1e postaru, ja bi ovo razumio ukoliko neke firme rade malverzacije pa trguju a izbjegavaju porez medjutim to nije slucaj tako da mi apsolutno nije jasno sta oni oce sa ovim bez da ljudi odustanu od online kupovanja. Podrzimo domace lopove >.<
Čuš zašto, mora se ES finansirati + ova povećanja od 30% talogu u parlamentu. Kako im zgodno dođe sad da pravdaju ovo sa usklađivanjem EU zakona, kao da se nije moglo ovo uskladiti kad-god, no se ne zna đe smo šuplji pa odma puni kasu preko grbače naroda. Da Bog da ovi na carini pasijans igrali što će ga posla imat sa ovim paketima...
Nadjose tri pozitivna sagovornika na ulici, svaka cast!
\\OFL•GIC
Za sve sto se radi na kvarno, na stetu gradjana CG, odmah ide cuveno opravdanje - to je zbog EU, zbog EU integracija, EU, EU, E u K.
Mizerna je drzava (i oni koji je vode) koji pune budzet na racun posiljki sa Interneta. Ovaj program jutros na Tv Besvijesti, sa stosevima i izrazima poput 'soping manije', 'CG potrosacko drustvo' i sl. nikome i nicemu ne doprinosi.
Kao da ljudi narucuju sa Interneta, iz razonode, iz zabave, a ne iz nuzde, sto je sve visestruko skuplje u CG nego vani. Da uzmemo primjer nuznog, poput vitamina/suplemanata za zdravlje, koji su u svakoj apoteci skuplji od 4-6 puta min. (u nekim slucajevima i vise) nego vani.
Pa onda odjeca/obuca sto je isto jeftinija preko Interneta, i ono najbitnije kvalitetnija.
I sad ce neko da kaze da je to narucivanje iz mode, iz razonode, iz 'soping manije'.
Ova 'elita' sto se ustolicila u CG ove 4 god. je u neku ruku cak i gora nego ovi 'stari'. To su sad unaprijedjeni/novi 'stari'. Neizivljeno, bez ikakvog osjecaja, ljudskosti i bilo kakvih normalnih vrijednosti.
Trpite gradjani CG, dok vam i zadnji dah, i otkucaj srca ne uzmu, mozda cete se tad dozvati sebi, i dici glas.
Ne mogu da slusam ovaj intervju, ugasio sam nakon 2 minuta.
Kolicina gluposti, nebuloza i dezinformacija od strane Ministarstva finansija, Uprave carine i ostalih relevantnih institucija je zabrinjavajuca.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Da napravimo neku peticiju?
Da su barem stavili na 50, pa onda pred ulazak u EU ovo onda ajd i nekako, ovako stvarno nije u redu.
A nije problem i ovo neka ide, ali onda barem da se odradi neki kompromis na pošiljke iz EU, tipa jeftinija dostava, umanjen PDV i sl.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Evo na Amazon nešto trgovah, ali prođe više od 24 sata u još mi nisu skinuli sa kartice.
Znam da skidaju sa kašnjenjem,jer skidaju kada je spremno za slanje, ali nikad nisam čekao 24 sata.
Sada ovo ne bi bio problem, ali ne bih da izvisim za popuste na Black Friday...
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Napisah nedje gore, naruceno 23. sa Amazona, jos nije poslato niti skinuto sa kartice
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Amazon mi se po tome sne sviđa.
Ideja je dobra, ne skidaju dok ne krene shipping i u svakom momentu možeš da odustaneš od narudžbe bez problema.
Ali u praksi sada kada lovim popuste, ovo me čini nervoznim jer sam našao dobre stvari za malo novca.
Čak imam i Amazon Prime, ali džabe.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks