Dje ima sava eskimo 205 55 16. Probah u castelanu, simant, vujacic, fenix, nemaju. Treba mi 1 komad.
Sent from my PGT-N19 using Tapatalk
Nikad cuo
Sent from my PGT-N19 using Tapatalk
Nista.
Prema tome, šta da ti kažem?
Valjaju li ove Sava zimske ili da se dodatno otvorim za neke druge?
Naravno da valjaju
Moram pohvalit (za sad) Milever zimske gume.
Po kiši sasvim ok drže, po suvom isto. Na snijegu ih nisam testirao.
Prošle zime kupljene nešto za džabaluka u Castellani u dimenziji 205/55 R16.
Prošlu zimu vožene pozadi, a ovu ih stavio naprijed.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Pozdrav ekipa, novi sam u svijetu automobila uvijek sam bio veci ljubitelj motocikala
E sada moje pitanje, trazim zimsku gumu za auto u pitanju je vw polo 1.4 2015 sa 16 felnama i trenutnim ljetnjim gumama 215/45/16..
Moje prvo i najbitnije pitanje da li ja mogu da stavim gumu dimenzija 205/55/16 , dimenzija koja ima mnogo izbora sto se tice brendova i korektnih cijena. Pokusao sam na neke sajtove(kalkulatore) da provjerim da li tu dimenziju mogu da koristim na svoj automobil ali se nisam snasao. Pronasao sam samo da je ta dimenzija najcesca na automobile marke golf 5/6/7 i audi a3 a valjda je i polo u tu kategoriju.
Drugo pitanje, ja zivim na primorju i idem prema sjeveru i na snijeg mozda 1/2 godisnje da li je moj najbolji izbor m+s guma sa pahuljicom.. ili da idem na pravu zimsku i da rotiram..
I trece, recite mi koja mjesta/sajtove najvise koristite za pretragu guma? (Vujacic/simant/castellana…)
Veliki pozdrav, hvala
Ovo mi izbaci neki kalkulator alternativnih veličina za 16"
Ovo što je u zeleno ne odstupa mnogo,odnosno odstupa podnošljivo.
Drugo, ta dva odlaska zimi i po SNIJEGU mogu biti po ovakvom vremenu kao danas i juče,pa je svakako bolje zimska nego all season.
Što neko ođe pomenu najjaču kombinaciju za 1-2 izleta zimi na snijeg.Voziš na all season(ili ljetnje ako ne izlaziš sa primorja) a za pare kolko koštaju zimske iznajmiš taj dan ili dva rent-a car
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 29-11-24 at 17:41.
Koje od ovih guma (nove) je najbolje kupiti za Audi A6:
245/45 R19 102V XL
Continental Winter Contact 870 P = 227€
Pirelli P ZERO WINTER 2 = 233€
Michelin PILOT ALPIN 5 = 235€
Mišeljin.
Imate li u ponudi nešto tih dimenzija?
Imamo.
Putevi su skoro pa neocisceni, evo krenuh oko 22h do PG, samo sam 1 č̣istač sreo, ko nema dobre gume i lance neka ne krece put śevera.
Sent from my iPhone 16 pro using Tapatalk
Ima li ko iskustva sa zimskim bridgestone gumama
Mene par godina odlično služe Blizzak LM005.
Doduše slabo su gledale snijeg, ali po mokrom su odlične. Ne vozim kao @Laz, ali po gradu vozim prilično "oštro" kad sam u prilici od gužve.
Sa mojim stilom vožnje bukvalno ne primjećujem razliku u ponašanju auta u odnosu na ljetnje Michelin Primacy 4.
ne znam sto mene tagujete, 60 ne pamtim kad sam presao...
prosjecna brzina 19.2km/h zadnjih 4700km
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks