Nije vise kadjar ni qashqai?
Ako bas pricamo o Tiguanu, svakako verzija od 140ks, jer se ipak radi o SUV vozilu. Cak i u pogledu potrosnje nije razlika.
Sto se tice prednosti i mana; relativno ista prica.
Tiguana ne treba ogadit. Vec je.
Prema tome, šta da ti kažem?
OD 15. NOVEMBRA DO 1. APRILA
Od sjutra obavezna upotreba zimskih guma
https://www.cdm.me/drustvo/od-sjutra...-zimskih-guma/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Clio 4, nazad su dobosi, na dobosu sa unutrasnje strane ima neki prsten, sa koga senzor abs-a valjda očitava, oštetio sam taj prsten, daje gresku abs-a, i kaze da je senzor u defektu, logično.
Može li on posebno da se nabavi? Ili samo sa dobošom? Sa lezajem ne bih rekao da dolazi, jer nije na ležaju vec na dobosu.
Ako znate dje tacno da tražim pisite!
Pitah u dvije radje, malo me cudno gledaju, ne znaju da nadju ništa slično?
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Sibni mi VIN.
Evo Takumi je gledao, samo sa dobošom reče.
Pokušaću jos nedje, mozda polovni da nadjem. Ako ne uzecu tako, škola se plaća...
Potrudio se Laz, ali mislim da nije to to za ovaj Clio, 2018, 66kw. Kod njega je onaj "rebrasti" doboš, i drugaciji mu je prsten od ovoga koji izlazi po broju koji si postavio,.
Primjetih da mi je krepala sijalica za kratka na lijevi far, kako da vidim koja mi tacno treba tj. koji model?
Da probas da je izvadis i vidis sto pise na njoj?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Takumi, Injection
Imam neki LIDL smart inteligent punjac za akumulatore, koji takodje ima mod za cold charging ili AGM battery charging, trickle charging itd.
(14.8v 5A)
Na BMW-a mi je AGM akumulator, ima start stop...Njega ne koristim, ali auto upalim i ugasim 10 puta dnevno, a sve na kratke relacije.
Koliko skapirah to mu nije bas zdravo za akumulator jer vjerovatno nikad ne stigne da ga pripuni optimalno, mada mi nije izbacao neko upozorenje koje ima ako je akumulator pri kraju.(nemam pojma koliko je star akumulator)
Smijem li ga nakacit preventivno iz dvije noci, da pripuni malo, sad pred ovaj hladniji period? Ili da ne cackam mecku u pi*ku.
Odnosno, da li to smijem da radim, dok je akumulator u auto nakacen (pozadi je ispod onih tapacira)?Mislio sam na one terminale ispod haube da nakacim?
Posto vidim da se ne preporucuje da se akumulator raskaci jer auto ima IBS tj Inteligent Battery Sensor i prepoznaje valjda dok se pripunja, pa ne mora da se resetuje/kodira akumulator itd...
A onda citam forume od nekih drugih brendova, dje su ljudi spaljivali tako body control module, can bus module itd jer su punili dok je akumulator bio nakacen na auto?
![]()
Trickle ti je dobar ako ne palis auto nedeljama/mjesecima.
Ja imam pametni punjac za normalne i AGM. Nakacim ga i kada se akumulator napuni sam iskljucuje punjenje.
Sinoc sam ga nakacio na zenin Lexus, naravno sa spojenim klemama, napunio ga za par sati i to je to.
Ne iskljucujes kleme nego direktno pod uslovom da ne puni preko 14,8V.
Pa i ovaj sam iskljucuje i to...
Probao sam obicni akumulator, u standardni mod, puni regularno, kad napuni iskljuci se...
Ali nemam iskustva s BMW-om i sa punjenjem ovako na terminale, da ukljucim naprijed pod haubu...Jer pretpostavljam da onda sva ta struja ide i kroz ostalu elektroniku?
Pa ako punjac nesto izbrljavi eto belaja?
Isto ti je, kao naprijed kao na akumulator, pod uslovom da je punjenje stabilno.
Trazices ti meni Daciju.
Ok, idem sad da ga nakacim, dako ne sagori do ujutro sta
U AGM mod ce bit, tu puni valjda maksimum do 5 ampera i maksimum do 14.8v...naravno to varira pretpostavljam od stanja akumulatora
Punjac isto ima overcurrent, overload, overvoltage, wrong polarity zastite
To je dobro, sa tim zastitama ne smije biti belaja.
svidjelo mu se, nista sagorelo nije..jutros je verlglao 2000 obrtaja![]()
Znaci bio na punjac, VOLI.
preferira
Čime bi dobro bilo očistit šoferku od one sitne prljavštine prije stavljanja novih brisača i eventualno RainX?
Možda Clay bar, tj. ona glina ili ima nešto pametnije?
Čitah i metalna vuna super fina 0000 da je ok
Valjalo bi ako ima kod nas da se kupi, da ne poručujem
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 18-11-24 at 09:13.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks