Ovaj Spajke izgleda ekonomski hitmen, oće od CG Venecuelu da napravi, da budemo totalni robovi. Kao da nas ima 100 miliona pa možemo te dugove da vraćemo, a ne 600 hiljada.
Ovaj Spajke izgleda ekonomski hitmen, oće od CG Venecuelu da napravi, da budemo totalni robovi. Kao da nas ima 100 miliona pa možemo te dugove da vraćemo, a ne 600 hiljada.
Pa dug je i nastao tako što se dps zaduživao za plate i penzije, a ne za investicije i infrastrukturu. Zbog čega je bolje kad se osvježivači zadužuju za istu namjenu kao i dps?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Samo opušteno...
![]()
Love, peace and respect.
Last edited by outline; 16-11-24 at 13:27.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Jes, polutupi direktor direktorata za budžet i finansije ili kako li se već zove. Umije sastavit predlog budžeta koliko umijem li ja.
Ja bih predložio da se to ispoštuje ukidanjem doprinosa za PIO i zdravstvo.Dok se ne sakupi makar milijarda
Last edited by Markys; 16-11-24 at 13:59.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Zar nije danas dovoljno da se samo identifikujes kao osoba bez duga?![]()
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Budzet ko svaki drugi par miliona gore dolje... necu osjetit...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Само опуштено. Биће за све пара кад се изнајме.
Za plate 48 savjetnika iz budžeta 800.000 godišnje
https://www.cdm.me/ekonomija/za-plat...-000-godisnje/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
NA radove za hidroizolaciju je dato skoro 200 000 eura a garancija za to je 8 000 eura.
Naravno u pitanju je sportski centar Moraca .... da li ce bivsi direktor odgovarati ne firma koja je radila radove nego direktor koji je potpisao to po necijem inputu....
Isto ko direktori skola dje ima objekte za centralno grijenje ... gle cuda takodje se dobija input da to moze samo jedna firma da radi sve oko toga....
Dug na kraju 2020 je bio 4.4 milijarde, odnosno 100-105% bdpa.
Dug sredinom ove godine je bio 4.5 milijardi, 62% bdpa.
Evo 4 godine slusamo kako se svake godine zaduzujemo 1+ milijardu, kako idemo u bankrot...
Do sad bi trebalo da imamo 8 milijardi...
Dizemo nove kredite da vratimo stare... saldo je skoro 0 za zadnje 4 godine, jedino sto ne mozemo ocistit ove 4 milijarde od dpsa.
Neka me ispravi neko ako ima druge podatke od 2020-2024.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Da ne bih pojedinačno svakome odgovarao, ovo je iz teksta iz vijesti:
"Državnoj kasi naredne godine nedostajeće 1,13 milijardi eura da bi se serivisirale sve obaveze iz budžeta i od te suma planarano je da se oko 884 miliona obezbijedi kroz pozajmice i kredite, a ostatak će se najvećim dijelom obezbijediti iz depozita države koji će biti prenijeti iz ovogodišnjeg budžata u iznosu od 240 miliona, od prodaje imovine šest miliona i nepunih deset miliona su primici od otplate kredita, saznaju “Vijesti” od izvora iz Vlade". Ako ko ima više detalja koliko će od tih 2.3 milijarde zaduženja da ide na tekuću potrošnju, neka okači.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-i-investicije
Last edited by NHM; 16-11-24 at 15:55.
Jeste, on je kriv za sve. I za to što nemamo puteva, što su aerodromi ovakvi kakvi su, što nemamo škola, bolnica, što nemamo sistema ni u jednom segmentu, on je kriv i to pravosnažno...
on je kriv samo što je dozvolio da mu sns i andrija mandić vode državu. a da su njemu bitnije neke druge stvari. simple as that.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Objasnjeno DPS se zaduživao za tekuću potrošnju, danas vraćamo DPS dugove :: Politika :: RTCG - Radio Televizija Crne Gore - Nacionalni javni servis
Zakljucak, pokrali sve od referenduma do 2020
Sad ce neki reci sve je isto, nista se nije promijenilo
Last edited by Crni Zuti; 16-11-24 at 16:54.
Umoran sam od svega sto znam
znači tvoj glavni problem je što je referendum navodno pokradenkako se vi mandini puleni otkrijete na iste stvari. kako bi ono, ja sam vam veli 'Crnogorac'.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Može bit da je mislio pokrali sve iz budžeta od obnove nezavisnosti do 2020.
Baš me zanima oće li konačno neki Lažojkov kapitalni budžet imati i realizaciju ili će nastaviti da postoji samo na papiru a u praksi se ne potroši pa se sredstva prikazuju kao suficit.
https://www.cdm.me/hronika/krivicne-...jos-pet-osoba/
Evo funkcioneri imaju status ko maloljetna lica , sa inicijalima su...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks