Originally Posted by
NHM
Nije državna uprava jedino mjesto đe može da se stekne rukovodeće iskustvo. I nisu derogirali uslove samo za rukovodeća mjesta nego i za sva ostala. Uostalom, ne poštuju čak ni tako unakažene uslove pa postavljaju na funkcije Raonića, Dajkovića i gomilu drugih likova koji ne ispunjavaju sadašnje uslove nego ih stiču preko nezakonitih zaposlenja. Lično bih zakon promijenio tako da se nezakonito stečeno iskustvo uopšte ne računa prilikom bilo kog budućeg konkursa. Drugim riječima, uzalud bi neko kao Raonić imao 3-4 godine iskustva u rtcg, ne bih mu ih računao u ispunjavanje zahtjeva radnog mjesta jer ih je stekao nezakonito. Isto važi za Dajkovića i njima slične. Da ne pominjem one koji su se zaposlili pomoću kupljene ili lažirane diplome. Oni su za zatvor, a ne samo za otpuštanje i zanemarivanje nezakonito provedenog vremena na radnom mjestu.
Slazem se, osim to za kriterijume, realno rijetko ko je iz tadasnje opozicije imao bilo kakvo radno iskustvo, i svi jaci privatnici su bili donatori dpsa i kod njih se zaposljavalo po partijskoj preporuci u zamjenu za povlascen tretman, pojedini iz bivse vlasti a sad optuzeni su zaposljavali po crnogorskim bankama, pa cak i sredstva sa zavoda za zaposljavanje su se dijelila po partijskoj osnovi, sve je to bilo uvezano, vrlo dobro sam upoznat sa svim. Tako da mi ne smeta spustanje kriterijuma, nije pravno ali jeste pravedno, isto kao sto mi ne smeta produzenje pritvora radi zadovoljenja pravde
Umoran sam od svega sto znam
Bookmarks