https://www.index.hr/magazin/clanak/...e/2610011.aspx
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Kad bi vidio konobara da to uradi, da sam vlasnik dobio bi otkaz, i na svaki mogući kanal komunikacije gleda da ga ocrnim koliko mogu i u***** mu se u život tome mangupu.
Sarađivao sam sa Jevrejima, ne iz Izraela, ali iz zapadne Evrope i bivšeg SSSR. Sve što smo dogovorili na riječ ispoštovali su instant kad je došlo vrijeme da se plati.
U poslovanju sa našim lokalnim visokomoralnim ološem izjave potpisane kod notara nisu dovoljne. Nego počnu "tuži me ako ti se isplati" što sam radio sa osobitim zadovoljstvom.
Inače, Jevreji su poznati kao neznaveni i nesposobni. Da nas nikad nije bilo na ovoj planeti svijet bi bio isti. Da nije bilo Jevreja još bi bio srednji vijek.
Last edited by hercules; 26-10-24 at 22:04.
Tko leti, vrijedi...
https://www.index.hr/magazin/clanak/...e/2610011.aspx
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Svaka mu cast za samo 30 minuta od aerodroma do zeljeznicke mislim da bi mu pozavidjeli oni olimpijski hodaci plus zajebani krajevi kroz koje je prolazio jesu osvijetljeni i asfaltirani i sve to ali ovako doda supens na tekst ni da je sletio u ratnu zonu a ne u mrtvu Podgoricu
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
ko zna dje je on sletio
nothing comes from violence and nothing ever could
Novinari retardirani koliko i sagovornik.
--------------------------
Do Not Disturb.
Čovjek je pisao o željezničkoj stanici kod nadvožnjaka. Autoput je pogrešan podatak u priči.
Ovde je interesantno nešto drugo.
Kad su Aerodromi preuzeti od JAT-a bili su u raspadu. Uzet je kredit od EBRD-a i EIB-a.
Rekonstruisani aerodromi su otvoreni pred referendum 2006.
Te godine je Aerodrom Podgorica proglašen najboljim aerodromom do 1 milion putnika u Evropi. U obrazloženju je pisalo da se nagrada daje zbog nevjerovatnog brzog razvoja koji se dogodio u prethodnom periodu.
Pa šta se kasnije desilo??? Kako smo danas u ovoj situaciji?
Tadašnji direktor Đuričković nije mogao da utiče na zaposlenje samo dva čovjeka. Ta dva inženjera su završila 90% posla oko čitave investicije.
Nikad im nije oprostio što su posao odradili profesionalno i nisu dozvolili ugrađivanje.
Otjerao ih je kad su završili posao. Obojica su kasnije radila sa strane konsultantske firme, a Aerodrom Podgorica je danas među najgorima u Evropi jer Đuričkovićevi i drugi rođaci nisu bili sposobni da se bave razvojem.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Svi inzenjeri su bili outsorce kroz funkcionalnu jedinicu PIU i nikada nisu bili stalno zaposleni pa nisu mogli biti ni "otjerani" jer im se realizacijom projekta iscrpio posao i angazman.
Izvodjeno je po FIDIC-u a eksterni nadzor radio je Halcrow Ltd a ne crnogorska strana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svi u PIU su bili stalno zaposleni radnici ACG na puno radno vrijeme.
Posao razvoja na aerodromu ne može da se iscrpi. Aerodromi moraju da se stalno šire i razvijaju.
Zbog toga što se posao razvoja iscrpio i niko se njime nije ozbiljno bavio 15-16 godina sad imamo aerodrome koji su u stanju u kome su.
Kad se nesto uradi, mora da se i odrzava. Budzet (kredit) se uglavnom iskoristi da se zavrsi posao. Odrzavanje se zanemari.
Svi u PIU su bili zaposleni na odredjeno vrijeme, do okoncanja projekta, kako propisuje Zakon o radu. Nakon okoncanja projekta funkcija PIU se iscrpljuje i neki su se vratili doma (prventveno konsultanti sa strane koji se svakako angazuju na projektima) a neki su stalno zaposleni u ACG jer im je tako vise odgovaralo (da se ne vracaju tamo odakle su dosli ili radi vece visine zarade, svako iz svojih razloga, nisu sa strane svakako bili), tako da je i tu ACG ispao korektan i nikoga nije otjerao vec sasvim suprotno.
Sto se tice pitanja razvoja i nenastavljanja, puno je razloga od kojih evo vidimo ni danas vecina nije prestala i stanje ne mrda.
Tako je.
Ovo je praksa unazad decenijama.
Finansiraju se projekti samo da bi se nesto dobilo i da se odredjeni ljudi ugrade od tih 'stranih' para. Na odrzavanje se po pravilu ne misli niti se ono budzetom planira.
I onda se desavaju ove stvari. Aerodromi su samo jedan mali dio toga, ovo je prisutno prakticno u svakom drzavnom poslu. Samo se neke stvari lakse/bolje vide a druge ne toliko.
Tako je.
A mislim da sudski spor jos uvijek traje a do kad ce... ne zna se.
U svakom slucaju je zastidje da krov (glavnog) aerodroma jedne zemlje godinama (deceniju?) prokisnjava i stavljaju se glibave krpe i lavori po podu.
Nevjerovatne scene.
Last edited by Fidel Castro; 06-11-24 at 20:17.
Do Not Disturb.
Na području Kotora odmara 1.509 gostiju, od kojih 911 boravi u privatnom smještaju, 578 u hotelskom, a 20 u hostelima, saopšteno je Radio Kotoru iz lokalne Turističke organizacije (TO).
Najveći broj gostiju u privatnom smještaju su državljani Rusije, Turske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Bosne i Hercegovine, a u hotelskom državljani Rusije, Turske i Kine.
"Po posljednjem presjeku, po podacima sa Turističko informativnog centra, grad je danas obišlo 1.124 izletnika, a tokom protekle sedmice 9.762. Najbrojnije su bile grupe iz Turske, SAD-a, Njemačke i Velike Britanije", kazali su iz Stručne službe TO Kotor.
Ja sam prilično siguran da su ACG arbitražu sa Civasom dobili prije više godina.
Civas je pokrenuo spor jer su mu ACG zadržali velike pare zbog curenja krova u Podgorici.
Zašto godinama nakon dobijenog spora krov nije zakrpljen.....objasnio sam ranije.
Za vrijeme prethodnog direktora Draškovića po tom pitanju je rađeno.
Koliko znam Tivat je riješen u potpunosti, a u Podgorici i dalje ima manjih problema, mada je i tu puno bolje nego ranije.
U Podgorici problem postoji jer Civas u cilju uštede nije ugradio fabričke detalje oko svjetlarnika nego je nešto improvizovao.
Sad nije moguće sve uraditi kako treba ispočetka, valjda bi morao da se skida krov.
U cilju kradje radovi nisu odradjeni kako treba. Steta je ogromna i materijalna i nematerijalna. Idemo dalje. Brzo ce aerodromi pod koncesiju htjeli mi to ili ne. Ne pitamo se. A onda ce sve usluge da poskupe 100%.
Bogomi dobar spot
https://x.com/specops2023/status/185...7f23_xEIg&s=09
Sent from my Motorola 8400
Naravno. Kad ubace trobojku gledacemo
f6
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks