Page 544 of 682 FirstFirst ... 44444494534540541542543544545546547548554594644 ... LastLast
Results 13,576 to 13,600 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Neka ovo ostane zapisano. Makar da vas malo više bude sramota. Tebe za dezinformacije, a tebe za ovu ravnopravnost.
    Stani polako da li muskarac zasluzuje batine ako je drzak bezobrazan? Ne budi Tereza....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,148
    Thanks Thanks Received 
    13,570
    Thanked in
    5,139 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pricam samo racionalno, kad bi svako sudjenje cekao u istraznom zatvoru drzava bi bankrotirala od isplacivanja ostete. Svakako, ja se slazem sa tobom da ovakvi slucajevi trebaju da imaju prioritet pa kad se prvo rociste zakaze par dana nakon podizanja optuzbe a ne par godina bice sve bolje pa nece niko morati ni da strahuje niti da preduzima neke druge mjere bez pravne.
    Mislim da je ključno ovo što je kolega @high napisao , imamo sramno sudstvo đe je pravda selektivna od pamtivijeka. Sjetite se samo koliko je onaj što je ubio zeta Vesne Medenice čekao na suđenje, presudu i doživotni zatvor. Ja mislim da je više ročišta imao neki mrčenik sa paklicom marihuane...

3. The Following 4 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Kad god pomenete vladavinu prava, samo potražite kako se u zemljama gdje postoji vladavina prava ovakve stvari rješavaju.
    Dokle god sistem bude nefukncionalan, odnosno policija i centar za socijalni rad budu gurali pod tepih ovakve stvari, nema napretka.
    Jer se dolazi u situaciju da ugovor o hipoteci, sudska presuda i slično ne važi.
    Ne kažem da je ovdje konkretno to bio slučaj, a očigledno postoji neko rješenje kojim se traži iseljenje.

I onda se kao najhrabriji čovjek zaključaš sa ženom i djecom u objekat.

Drama kod "Gurmana": Vlasnik se sa djecom zatvorio kako bi spriječio iseljenje
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3,544
    Thanks Thanks Received 
    4,665
    Thanked in
    2,081 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...mu-100000-eura

Slican problem ima i jedan moj drug... rusi staru kucu, oce da gradi novu, u istim gabaritima, nekih 100-120 kvadrata, na svom placu dje zivi cijeli zivot (a inace je tacan kao snajper, kad je bilo kakav posao u pitanju ili dogovor), od avgusta ili septembra prosle godine ceka razne dozvole da bi poceo gradnju. Ima novca da plati sve komunalije odmah, ali...ako hoces da platis sve odjednom, moras da potpises da si saglasan da ce ti se komunalno opremanje odraditi kad oni odluce, da ih ne vezes rokom koji je zakonom predvidjen. Kakva ucjena. Onda je on odlucio da to placa u ratama. A svakako mu mu dokumentacija ceka kod gradonacelnice na potpis. Kakav raspad od gradskih vlasti.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,121
    Thanked in
    2,747 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Malo humora da razveselimo narod nakon ove crne hronike.

Ukratko - Da su Slaven, Simonida & Co bili ministri od oslobođenja, već bi bili u EU.

ZBCG: Crna Gora bi već bila članica EU, da smo bili u Vladi od 2020.
    I ovo bi se moglo u crnu hroniku provući
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

https://www.cdm.me/ekonomija/od-nove...-cak-41-odsto/

Cijena vode u Podgorici bi od Nove godine mogla bi porasti za čak 41 odsto, najavio direktor podgoričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Nišavić.

“Shodno dobijenoj cijeni, urađenoj u skladu sa metodologijom koju propisuje regulatorno tijelo, cijene vode bi mogle biti veće za 40 odsto, odnosno 15 centi po kubiku. Sa druge strane, potrebno je da osnivač odobri tu cijenu. Mi smo je usvojili na Odboru direktora, pa ostaje da vidimo da li će osnivač (Skupština Glavnog grada) naći način da usvoji ovu cijenu”, rekao je on gostujući na televiziji Vijesti.
    eo Vodovod odlučio da malko ranije čestita novogodišnje praznike ljudima koji žive u PG. srećno poskupljenje vode svima koji slave

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Prepostena i na sva usta hvaljena na forumu Ministarka prosvjete i kulture raspisuje tender za studentski dom vrijedan 2.9 miliona.
    Na tender se javlja Celebic da proda dio Verde hotela za 6.3 miliona.
    I prepostena potpisuje ugovor, najavljuje na TV novi studentski dom koji, sve su prilike, sluzi za razvoj Celebicevog univerziteta.
    Na pitanje sjutradan je li to zakonito, prepostena ponistava tender iako je vec potpisala ugovor.
    Ma ne....kakav bivsi DPS kadar....sve je to u PES-u ujedinjeno da oporavi drzavu, nego su bili skrajnuti za Milovog zemana
    Last edited by Hell Raiser; 01-11-24 at 11:24.

Thanks Thanks Given 
    2,367
    Thanks Thanks Received 
    2,382
    Thanked in
    1,492 Posts

https://primorski.me/info/drustvo/ma...aspitne-mjere/
    Apelacioni sud Crne Gore je donio rješenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu branioca maloljetnika i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici kojim su maloljetniku izrečene vaspitne mjere i to posebne obaveze obavljanja društveno korisnog ili humanitarnog rada u trajanju od 120 časova za period od 6 mjeseci i uključivanje u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi, savjetovalištu ili drugoj organizaciji u trajanju od 1 godine zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju u Baru, na štetu D. M..

Protiv rješenja Višeg suda u Podgorici žalbu je izjavio branilac maloljetnika sa predlogom da Apelacioni sud Crne Gore ukine rješenje Višeg suda u Podgorici ili isto preinači tako što će obustaviti postupak jer nije dokazano da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret ili da mu izrekne blažu sankciju.„Više državno tužilaštvo u Podgorici nije izjavilo žalbu protiv navedenog rješenja.

Odlučujući o žalbi branioca maloljetnika, Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je Viši sud u Podgorici pravilnom ocjenom dokaza i odbrane maloljetnika utvrdio sve odlučne činjenice, o čemu je u rješenju dao jasne, dovoljne i uvjerljive razloge“, stoji u saopštenju.Apelacioni sud je mišljenja da je prvostepeni sud takođe pravilno cijenio sve činjenice i okolnosti koje su od uticaja na izbor i vrstu sankcije, pri čemu je posebno imao u vidu ličnost maloljetnika, njegovu životnu dob u vrijeme izvršenja krivičnog djela, težinu krivičnog djela i nalaz nadležnog organa starateljstva, da ranije nije vođen ni prekršajni ni krivični postupak protiv istog, da nije prijavljivan Centru za socijalni rad zbog problema u ponašanju, kao i da u odnosu na maloljetnika ne postoji rizik od ispoljavanja delinkventnog ponašanja u budućnosti.
    “Uzimajući u obzir sve navedene okolnosti i po ocjeni ovog suda izrečenim vaspitnim mjerama ostvariće se svrha vaspitnih mjera propisana Zakonom o postupanju sa maloljetnicima u krivičnom postupku, odnosno iste će pozitivno uticati na njegovo ponašanje u budućnosti u cilju njegovog potpunog prevaspitanja i pravilnog razvoja kako ubuduće ne bi činio krivična djela”, navodi Apelacioni sud.

Tuzno,al istinito.....

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Prepostena i na sva usta hvaljena na forumu Ministarka prosvjete i kulture raspisuje tender za studentski dom vrijedan 2.9 miliona.
    Na tender se javlja Celebic da proda dio Verde hotela za 6.3 miliona.
    I prepostena potpisuje ugovor, najavljuje na TV novi studentski dom koji, sve su prilike, sluzi za razvoj Celebicevog univerziteta.
    Na pitanje sjutradan je li to zakonito, prepostena ponistava tender iako je vec potpisala ugovor.
    Ma ne....kakav bivsi DPS kadar....sve je to u PES-u ujedinjeno da oporavi drzavu, nego su bili skrajnuti za Milovog zemana
    neke odluke njene sam pofalio, i dalje smatram da je bolji izbor no fašista kakav je budo aleksić.

ali, izgleda da je najbolje (iz njihove perspektive) ići utabanim stazama dpsa. pri čemu je svakome jasno da je es fulirana trećim ešalonom dpsa

https://www.monitor.co.me/osujecen-p...tenog-tendera/

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Quote Originally Posted by miovrag View Post
    Apelacioni sud Crne Gore je donio rješenje kojim je odbio kao neosnovanu žalbu branioca maloljetnika i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici kojim su maloljetniku izrečene vaspitne mjere i to posebne obaveze obavljanja društveno korisnog ili humanitarnog rada u trajanju od 120 časova za period od 6 mjeseci i uključivanje u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi, savjetovalištu ili drugoj organizaciji u trajanju od 1 godine zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju u Baru, na štetu D. M..

Protiv rješenja Višeg suda u Podgorici žalbu je izjavio branilac maloljetnika sa predlogom da Apelacioni sud Crne Gore ukine rješenje Višeg suda u Podgorici ili isto preinači tako što će obustaviti postupak jer nije dokazano da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret ili da mu izrekne blažu sankciju.„Više državno tužilaštvo u Podgorici nije izjavilo žalbu protiv navedenog rješenja.

Odlučujući o žalbi branioca maloljetnika, Apelacioni sud Crne Gore je ocijenio da je Viši sud u Podgorici pravilnom ocjenom dokaza i odbrane maloljetnika utvrdio sve odlučne činjenice, o čemu je u rješenju dao jasne, dovoljne i uvjerljive razloge“, stoji u saopštenju.Apelacioni sud je mišljenja da je prvostepeni sud takođe pravilno cijenio sve činjenice i okolnosti koje su od uticaja na izbor i vrstu sankcije, pri čemu je posebno imao u vidu ličnost maloljetnika, njegovu životnu dob u vrijeme izvršenja krivičnog djela, težinu krivičnog djela i nalaz nadležnog organa starateljstva, da ranije nije vođen ni prekršajni ni krivični postupak protiv istog, da nije prijavljivan Centru za socijalni rad zbog problema u ponašanju, kao i da u odnosu na maloljetnika ne postoji rizik od ispoljavanja delinkventnog ponašanja u budućnosti.
    “Uzimajući u obzir sve navedene okolnosti i po ocjeni ovog suda izrečenim vaspitnim mjerama ostvariće se svrha vaspitnih mjera propisana Zakonom o postupanju sa maloljetnicima u krivičnom postupku, odnosno iste će pozitivno uticati na njegovo ponašanje u budućnosti u cilju njegovog potpunog prevaspitanja i pravilnog razvoja kako ubuduće ne bi činio krivična djela”, navodi Apelacioni sud.

Tuzno,al istinito.....
    Zar nije u toku postupak protiv istog momka jer je napao sportiste iz Bosne i Hercegovine?
    isti onaj postupak koji evo godinu ni da počne.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Ministri u CG ne dolaze na funkciju da bi primali 1650 eura mjesečno već da bi se ugradili đe stignu dok im traje mandat.

Čas izuzecima.

13. The Following 4 Users Say Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    neke odluke njene sam pofalio, i dalje smatram da je bolji izbor no fašista kakav je budo aleksić.

ali, izgleda da je najbolje (iz njihove perspektive) ići utabanim stazama dpsa. pri čemu je svakome jasno da je es fulirana trećim ešalonom dpsa

https://www.monitor.co.me/osujecen-p...tenog-tendera/

Naravno da je fulirana, a postavlja se pitanje da li su bivsi funkcioneri i glasaci dpsa sposobni da rade posteno
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

https://rtcg.me/vijesti/podgoricom/6...o-zakonu-.html

Ruzne scene ko zna jel u pravu drzava ili vlasnik

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2024]

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Naravno da je fulirana, a postavlja se pitanje da li su bivsi funkcioneri i glasaci dpsa sposobni da rade posteno
    postavlja se pitanje zašto je es dozvolila da neki ljudi koji su radili kampanju za parlamentarne 2023. godine sklonjeni da bi upali ex dpsovci

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    I 10 advokata da je angazovao kakve veze to ima?

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Dva advokata...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kratko...
    NE

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

postavlja se pitanje zašto je es dozvolila da neki ljudi koji su radili kampanju za parlamentarne 2023. godine sklonjeni da bi upali ex dpsovci

Zato sto ne vode racuna o tim stvarima a ovi imaju radne refernece plus pare i uticaj, dovoljno je pogledati lokalne odbornike po opstinama i imenovanja na sjednicama Vlade.

Thanks Thanks Given 
    25,815
    Thanks Thanks Received 
    8,309
    Thanked in
    4,075 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    https://rtcg.me/vijesti/podgoricom/6...o-zakonu-.html

Ruzne scene ko zna jel u pravu drzava ili vlasnik

Da je bilo države on ne bi odavno bio vlasnik. Nego je nekad moglo

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

21. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2024]

Zato sto ne vode racuna o tim stvarima a ovi imaju radne refernece plus pare i uticaj, dovoljno je pogledati lokalne odbornike po opstinama i imenovanja na sjednicama Vlade.
    nemaju baš svi pare, nema potrebe da se lažemo. no je es skupina ljudi koji pojma nemaju o bilo čemu a zapalo ih da vode državu. ti što su danas za es sjutra će biti za neku novu opciju. samo treba pogledati pg odbor es. 95% dpsovci elitni. na sve to spajk uvodi u vladu ervina i daje mu MVP, i ovaj tamo sad dovodi ljude koji engleski ne znaju recimo. za to se nije baš glasalo. pri čemu manjine trebaju da budu dio Vlade, al ovo što se dalo bsu je smiješno.

ja znam desetak ljudi sa boljim referencama no dostina ovih iz esa recimo, pa su pošli odavde jer nisu bili za neku od stranaka.

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Da je bilo države on ne bi odavno bio vlasnik. Nego je nekad moglo

najjača priča jutros. ža' mi ga je. ko god je iz pg zna svu priču. tamo je svaku noć tuča bila recimo, i nikad ništa. ja bih ga uhapsio samo radi ovoga te je djecu zatvorio.

Last edited by outline; 01-11-24 at 14:41.

23. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,080
    Thanks Thanks Received 
    6,613
    Thanked in
    3,157 Posts

Страшно. Дабогда доживотно робијали одговорни.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

nemaju baš svi pare, nema potrebe da se lažemo. no je es skupina ljudi koji pojma nemaju o bilo čemu a zapalo ih da vode državu. ti što su danas za es sjutra će biti za neku novu opciju. samo treba pogledati pg odbor es. 95% dpsovci elitni. na sve to spajk uvodi u vladu ervina i daje mu MVP, i ovaj tamo sad dovodi ljude koji engleski ne znaju recimo. za to se nije baš glasalo. pri čemu manjine trebaju da budu dio Vlade, al ovo što se dalo bsu je smiješno.

ja znam desetak ljudi sa boljim referencama no dostina ovih iz esa recimo, pa su pošli odavde jer nisu bili za neku od stranaka.
    Pes je dobra prica i ti ljudi imaju dobre namjere, ali su neiskusni i ne znaju s kim imaju posla. Nije ovo drustvo jos zrelo za sve demokratske principe kao sto ovi iz pesa misle, posebno uzimajuci u obzir da evo svako treci glasa dps pored svih afera. Moraju se napraviti prioriteti, reforme da se sprovedu i zakoni da se donesu inace dzaba plate i sve.

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Neiskusni PES. Ne umiju pare oprat Jovici Vukotiću kako su neiskusni. Greote…

Tko leti, vrijedi...

27. The Following 3 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

najjača priča jutros. ža' mi ga je. ko god je iz pg zna svu priču. tamo je svaku noć tuča bila recimo, i nikad ništa. ja bih ga uhapsio samo radi ovoga te je djecu zatvorio.

A ne znam pricu koja stoji iza gurmana... kumare ga podrzavaju

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Pes je dobra prica i ti ljudi imaju dobre namjere, ali su neiskusni i ne znaju s kim imaju posla. Nije ovo drustvo jos zrelo za sve demokratske principe kao sto ovi iz pesa misle, posebno uzimajuci u obzir da evo svako treci glasa dps pored svih afera. Moraju se napraviti prioriteti, reforme da se sprovedu i zakoni da se donesu inace dzaba plate i sve.
    političari nemaju dobre namjere, to je prva stvar. pa tako i ovi iz esa. jednom dijelu te partije svakako jeste namjera da pokušaju napravit od CG neku kolko tolko normalnu državu, al većini nije. to su ljudi koji su partiju dali u ruke vaska čarapića i nedovićke koji su im svojim nastupima uzeli par procenata. pogledaj nastupe njihovih poslanika u Parlamentu, sve jasno. partija koja je svjesno puštala svakakve likove.

narod glasa za dps i to je tako. i vazda će dps imati visok postotak uzetih glasova. oćemo li ih obilježavat radi toga? glasaju ljudi i za df, partiju koja mrzi CG, promoviše nazadne ideologije poput fašizma, rehabilituju četnički pokret, otvoreno radi protiv države.

vrlo je jednostavno to - es je pun likova koji pojma nemaju o bilo čemu. te su tu samo radi sticanja lake dobiti i različitih beneficija vlasti.

Thanks Thanks Given 
    25,815
    Thanks Thanks Received 
    8,309
    Thanked in
    4,075 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    A ne znam pricu koja stoji iza gurmana... kumare ga podrzavaju

E ako ga "kumare" podržavaju mora da je dobar

31. The Following 7 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Page 544 of 682 FirstFirst ... 44444494534540541542543544545546547548554594644 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)