Zvanični podatak iz MUP-a kaže da je u septembru 2024 god. imalo boravak 97.189 stranaca (ne računaju se turisti, da budemo jasni). Otprilike trećina od ovog broja ima stalan boravak, trećina produženi privremeni boravak i trećina privremeni boravak. Od ovog broja najviše je ruskih državljana (oko 27 hiljada), pa srpskih (oko 22 hiljade), pa turskih (oko 11 hiljada), pa bosanskohercegovačkih (oko 8 hiljada), pa kosovskih (oko 4 hiljade), pa albanskih (oko 3 hiljade), pa ukrajnskih (oko 3 hiljade),...
Jedan broj stranih državljana nema regulisan boravak (prijavljeni kao turisti ili uopšte nisu prijavljeni), ali ne bih rekao da značajno odudaraju od ovih gornjih brojki.
Sent from my Motorola 8400
Kad pogledas oglase recimo fb marketplace, svaki peti je njihov.
6000 firmi su registrovali, guraju neke projekte, bas mutna posla. Ovi sto rade po gradjevinama krecu se u coporima, bacaju smece i opuske dje stignu, kad sjednu nedje ponasaju se kabadahijski. Moze da bude problem.
Umoran sam od svega sto znam
Po meni je to baš preozbiljan problem, baš mi smeta ovolika količina stranaca od kojih velika većina nisu Tesle ni Ajnštajni da se ne lažemo.
Ovako su i Njemci komentarisali nas 90-ih. A i sad
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Mozda spremau vojsku z Kosovo
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ne mogu i oni vojsku na Kosovo, neka čekaju red. Prvo idu postmodernistički četnici dogodine, Turci možda onu godinu poslije dogodine. Lista čekanja mora da se ispoštuje.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Moj komentar je bio u smislu slicnog mentaliteta turskog i balkanskog, da ne pomisli ko sto drugo![]()
Umoran sam od svega sto znam
Zezaš da smo ušli iz regionalne lige jug u drugu ligu? Kaćemo u premijer ligu?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Nema prodali smo sve igrace pa sad trgujemo iz ovih manjih liga Turskih i Ruskih/Ukrajinskih. Pa mozda ako ubodemo neku buducu zvijezdu da se probijemo do premijer lige.![]()
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...srpskom-jeziku
Jel realno da su samo dva poslanika : Njegov partijski kolega Branislav Nenezić pitaće ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića kada će nedavno potpisani Memorandum o ekonomskoj saradnji sa SAD biti dostupan javnosti i da li je prije potpisivanja Vlada razmotrila zakijučke skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje. Zaključci se odnose na preispitivanje predloga odiuke o opravdanosti implementacije terminala za tečni gas u Luci Bar kroz Prostorni plan Crne Gore.
On je ministru pomorstva Filipu Raduloviću postavio pitanje da li je tačno da bi, u slučaju otvaranja rudnika litijuma u Srbiji u dolini rijeke Jadar, postojala mogućnost da se preko Luke Bar transportuju materijali “koji bi bili u direktnoj ill indirektnoj vezi sa konkretnim rudnikom, a koji se mogu svrstati u opasne materije”.
Postavili konkretna pitanja a ostala opozicija pita direktna magareca pitanja nacionalizam, cirilica latinica i ostale foteljaske ideologije...
Pitanje ko proizvodi fotelju za ministre da nije grand))
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
E moj Spajke šta ti napraviše DeeFovci... kako bi sve ljepše svima nama i komplet državi bilo da si u koaliciji sa normalnim partijama tj. građanskim CGEU partijama.
Nego postoje signali da će se to promijeniti aBd na sreću svih.
![]()
Love, peace and respect.
Spajić: Nikome neću dozvoliti da ugrozi put ka EU
Valjda će bit referendum pa ga niko neće ni pitat osim ukoliko nemaju namjeru da iskoriste zadnju priliku da nas uguraju tamo kao u NATO . Valjda će nas ispoštovat kao Moldaviju ?
Last edited by hercules; 30-10-24 at 21:05.
deuscroix
nema referenduma, no će nas unijet ka metar drva
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
prvo će da mijenjaju Ustav. dalje će vidimo
ako udjemo bićemo najgora članica EU, ikad. Rumunija i Bugarska su Norveška za nas. al prvo da se makne svaka cg zastava, da se ubači 300 iljada glasača iz Srbije i Republike Srpske. jbg, uraši su prodali državu snsu, spajk nastavio utabanom stazom
deuscroix
Nevjerovatno , odje i dalje mislite da su drugi bolji od nas... a nisu bolji no gori 300 puta...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Устав јасно прописује да о начину уласка у ЕУ, одлучује Скупштина.
Може се организовати консултативни референдум, иако лично сматрам да нема потребе, јер подршка чланству у ЕУ иде од 2/3 до 4/5 у свим истраживањима.
На крају опет одлука је на Скупштини, гдје би улазак у ЕУ сигурно добио подршку најмање 65 посланика (од овог сазива).
Црна Гора
Црногорце је одржало црногорско срце.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks