View Poll Results: Moj najčešći izbor je:

Voters
134. You may not vote on this poll
  • AROMA

13 9.70%
  • HDL

41 30.60%
  • iDEA

8 5.97%
  • VOLI

72 53.73%
Page 208 of 256 FirstFirst ... 108158198204205206207208209210211212218 ... LastLast
Results 5,176 to 5,200 of 6392

Thread: Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Prodavci su dužni da uplate Eko fondu 3 centa za svaku kesu koju prodaju. To im je kao otržavajuća okolnost, međutim oni su sigurno na ta tei centa dodali neku nabavnu+nešto i da zarade. E sad je na nama da li ćemo da koristimo kese od 6 centi ili ćemo u cegere. A ako baš toliko mislimo na okolinu eto ima cegera.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

2. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Misliš da u EU postoje ove smrdeljave kancerogene kese?

Sent from my S23 ultra using Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,657
    Thanks Thanks Received 
    6,003
    Thanked in
    2,289 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Prodavci su dužni da uplate Eko fondu 3 centa za svaku kesu koju prodaju. To im je kao otržavajuća okolnost, međutim oni su sigurno na ta tei centa dodali neku nabavnu+nešto i da zarade. E sad je na nama da li ćemo da koristimo kese od 6 centi ili ćemo u cegere. A ako baš toliko mislimo na okolinu eto ima cegera.

Neko jutros pomenu da su 10c-15c, zavisno od veličine, a za 30c u Laković uzmeš ogromni ceger, može lagano zapreminski da stane kao u 2-3 kese. Još samo da se sjetim da ih ponesem u nabavku, imam ih 10 doma.
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    1,082
    Thanks Thanks Received 
    1,450
    Thanked in
    725 Posts

Ja se spremam...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,665
    Thanked in
    3,832 Posts

Aroma je ima dva-tri mjeseca izbacila iz ponude one manje kese od po 2 centa i prodaju samo velike i čvrste po 7 centi.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Ne znam ima li kod nas ovih cegera što se skupe u lopticu konkretno sam ovaj uzela u Italiji u Coop.

Imaju i Voli neki veći za euro i taj imam kad idem u nešto veću kupovinu.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Jedva cekam da muza poslajem u trgovinu sa cegerom Moram naci neki sa cvjeticima haha.

Sto s emene tice, imam dosta cegera, navikla sma na ovo davno u Hrvatsku, jos samo da se kod nas sjetim da ponesem ceger.
    Extravaganca, ne drzi nikad suhomesnato u te papire kao ni u onu jednokartnu ambalazu sto se ukida, mnogo duze traje u bilo koju ambalazu koju kuci imas, plasticne cvrste kutije.

Inace, toliko su brzi ovi na kasi u Hrvatsku, jer imauju dvije linije da sam za vikend samo potrpala sve u kolica a onda lagano u gepek sve rasporedila po cegerima, to nije ni kod nas losa varijanta za vecu kupovinu.

10. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    979
    Thanked in
    528 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Jedva cekam da muza poslajem u trgovinu sa cegerom Moram naci neki sa cvjeticima haha.

Sto s emene tice, imam dosta cegera, navikla sma na ovo davno u Hrvatsku, jos samo da se kod nas sjetim da ponesem ceger.
    Extravaganca, ne drzi nikad suhomesnato u te papire kao ni u onu jednokartnu ambalazu sto se ukida, mnogo duze traje u bilo koju ambalazu koju kuci imas, plasticne cvrste kutije.

Inace, toliko su brzi ovi na kasi u Hrvatsku, jer imauju dvije linije da sam za vikend samo potrpala sve u kolica a onda lagano u gepek sve rasporedila po cegerima, to nije ni kod nas losa varijanta za vecu kupovinu.
    Ja sam davno uzeo u HDL neke sto su njihove prodavali ali svaki put ih zaboravim ponijeti. Neki dan sam se sjetio i trgovao i pakovao u cegere :-) nisu sa cvjeticima ali i da jesu sta ima veze :-)

Sent from my SM-F956B using Tapatalk
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

12. The Following 2 Users Say Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Zakon donijeli maloumni, biznismeni ga sprovode a narod se ceska po glavi i pita koji racku ovo bi.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

14. The Following 2 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

.
    Da mene ova sudbina čeka,ladno bih kolica iz prodavnice do kuće gurao...i nazad.To mi nekako macho dođe,ima četiri točka,brzo je nizbrdo...
    Inače,danas sam četiri sladoleda na štapić i onaj veliki balans jogurt donio u ruke.
    Pita me komšinica sa kase:"Oćete li kesu?"
    Reko "neću,nek se jogurt dodatno fermentiše",stavih ga pod mišku a sladolede u ruke.Mislim da joj ne bi jasan pojam fermentacije,pa se ne nasmija,a mene bi muka da joj objašnjavam oko temperature i gljivica ispod pazuha...Da me ko sreo,bruka,ne bi moga ruku pružit.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 21-10-24 at 18:00.

16. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Bogomi sam ih ja gura jednom prilikom, do u hodnik od stana. Da pakujemo veli, da ne pakuješ ništa no se vidimo za po ure, neću ih ukras'

18. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

A ranac?Onaj kamperski.

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Nego, u sto bacate smece? Ja sam kese iz prodavnica koristio kao kese za smece. One jake iz Arome su bile idealne.
    Ako se izbace plasticne kese iz upotrebe, opet ce morati da se uzimaju one crne velike kese za smece.
    Nijesam neki strucnjak za ekologiju, ali mislim da nema neke velike koristi od sve ove price.
    Stoka koja baca i ostavlja kese dje stigne ce i dalje bacat otpad, mozda i vise nego kad imaju kese pa u njih sve upakuju.
    Ne znam...

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ne znam ima li kod nas ovih cegera što se skupe u lopticu konkretno sam ovaj uzela u Italiji u Coop.

Imaju i Voli neki veći za euro i taj imam kad idem u nešto veću kupovinu.

Uzmes onu torbu sto ljudi koriste za patike za trening, veca je i isti djavo dodje a i ona je par eura

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Quote Originally Posted by 357 View Post
    Nego, u sto bacate smece? Ja sam kese iz prodavnica koristio kao kese za smece. One jake iz Arome su bile idealne.
    Ako se izbace plasticne kese iz upotrebe, opet ce morati da se uzimaju one crne velike kese za smece.
    Nijesam neki strucnjak za ekologiju, ali mislim da nema neke velike koristi od sve ove price.
    Stoka koja baca i ostavlja kese dje stigne ce i dalje bacat otpad, mozda i vise nego kad imaju kese pa u njih sve upakuju.
    Ne znam...
    Debilizam za ogranicen narod.

Sad ce kese od xx mikrona da nas spase od svega a ovamo na hiljdade nelegalnih deponija, kreveti i ormani se bacaju ni za stranu, gume se pale i bacaju u more, ne mozes u planinu da odes a da ne naidjes na neku mini-deponiju.

Umjesto da radimo na svijesti degenerika i na mnogo strozijoj kaznenoj politici, mi uvodimo neke debilne zabrane kesa odredjenih debljina da potpomognemo ove trgovacke lance posto se nisu nasklapali para zaloupotrebljavajuci sve ove krize i ostale (ne)pogodnosti, posebno u zadnjih par godina.

Meni bi se za ovako lose zakone krivicno odgovaralo pa bi ona taster gospoda malo razmislila sledeci put.

Jedan od glupljih zakona a konkurencija nije mala. A tek se sprema gomila gluposti od zakona od podzakonskih akata.

P.S. Cekam da neki nepotkupljeni ekoloski NVO kontaktira EU i pita ih sto misle o nasem retardiranom zakonu... Cisto da nas uklone i iz razmatranja kao Vlada ometena u razvoju.
    Do Not Disturb.

23. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Na koji tačno način se prodavci bogate sad više nego ranije?

Thanks Thanks Given 
    9,657
    Thanks Thanks Received 
    6,003
    Thanked in
    2,289 Posts

Vjer se misli na cijenu kesa, koja je 10-15c kod većine, a sigurno nijesu toliko skočile u nabavci.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

26. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Na koji tačno način se prodavci bogate sad više nego ranije?

Tacno na nacin da su trgovacki lanci i ranije zaradjivali na plasticnim kesama a sad jos vise nego ranije.

Nego je taj 'kolateral' i najnebitniji u cijeloj prici, bitnije je da je donesen zakon bez da je iko sa 2 grama mozga malo razmislio o njemu, mogucim nacinima primjene i posljedicama kao i onom najbitnijem - efektu na zivotnu sredinu zbog cega se i (makar na papiru) zakon i donio.

Jurimo u transponovanju EU zakona kao muve bez glave a da niti znamo sto radimo niti imamo ikakve struke na mjestima gdje bi ona morala da postoji da bi se donijeli valjani zakoni.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by 357 View Post
    Ne znam...
    Ja do sad isključivo u Aroma kesama, nikad niti jedna nije puštila kao one ranije iz Lakovića, Nase diskonta ili slično. Za vikend uzeh u Lidl one crne ili u boji kese za smeće sa vezicom. Mislim da akkao su svi ovo prebrodili sa kesama, tako ćemo i mi. Jedini problem je naš niži stupanj svijesti od ostalih.

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Tacno na nacin da su trgovacki lanci i ranije zaradjivali na plasticnim kesama a sad jos vise nego ranije.

Nego je taj 'kolateral' i najnebitniji u cijeloj prici, bitnije je da je donesen zakon bez da je iko sa 2 grama mozga malo razmislio o njemu, mogucim nacinima primjene i posljedicama kao i onom najbitnijem - efektu na zivotnu sredinu zbog cega se i (makar na papiru) zakon i donio.

Jurimo u transponovanju EU zakona kao muve bez glave a da niti znamo sto radimo niti imamo ikakve struke na mjestima gdje bi ona morala da postoji da bi se donijeli valjani zakoni.
    Daj da se mi potrudimo da ne zaradjuju, nosimo cegere, ili što već. Ali mi smo gospoda, ko nas vidi sa cegerom, daj da platim 15 centi. Ali opet, od nečega se moralo početi, koliko god da se smani količina plastuke, dobro je.

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,038
    Thanked in
    4,358 Posts

ja prodavnica kese koristim za otpatke kad spremam hranu pa onda sve to u onu mrtvacku kesu za kantu.
    nothing comes from violence and nothing ever could

30. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,842
    Thanked in
    3,579 Posts

Ja do sad isključivo u Aroma kesama, nikad niti jedna nije puštila kao one ranije iz Lakovića, Nase diskonta ili slično. Za vikend uzeh u Lidl one crne ili u boji kese za smeće sa vezicom. Mislim da akkao su svi ovo prebrodili sa kesama, tako ćemo i mi. Jedini problem je naš niži stupanj svijesti od ostalih.
    Te kese iz Arome su defininitivno najbolje. I ima skoro po' godine da su oni sa njima poceli. Samo sto su sad valjda skuplje nego sto su bile. Koliko je to od uplate eko fondu a koliko zbog neceg drugog ne znam niti je vele bitno. A nivo svijesti se rjesava kaznenim odredbama i 'udaranju po dzepu' a ne mikronima i neozbiljnim zakonima.

Neki dobavljaci su vec (pro)nasli rupe u zakonu (obicno se one namjerno i ostave ali preduga je prica oko toga) pa se igrom rijeci upotrebljava ista plastika kao i prije iako je na papiru trebala da bude zabranjena. Gando je nesto od toga pomenuo u jucerasnjoj objavi iako ima tu jos dosta 'caka' sa kojim se dodatno obesmisljava ovaj zakon i sve u vezi sa njim.

Daj da se mi potrudimo da ne zaradjuju, nosimo cegere, ili što već. Ali mi smo gospoda, ko nas vidi sa cegerom, daj da platim 15 centi. Ali opet, od nečega se moralo početi, koliko god da se smani količina plastuke, dobro je.
    Pa eto ti znas koliko i ja da ce svi oni koji su koristili kese, koristiti i dalje. To sto je sad 10 ili 15 centi umjesto 3,4 ili 7 nece pravit' razliku za 95% kupaca. Da li je ostalih 5% vrijedno price "od necega se moralo poceti" ne znam, ja licno mislim da nije jer znam koja kolicina vremena, truda i resursa se ulaze/trosi da bi se napravile radne grupe, donosili brojni nacrti zakona, organizovali sastanci za izmjene i odobravanje istog, interne/eksterne (javne ili ne bas javne) rasprave, ukljucivanje odbora za zakonodavstvo, lektorisanje, predlaganje, izglasavanje i svasta nesto usput.

Kad se toliko energije potrosi onda rezultat treba da bude valjan i znacajan kako bi opravdao sve to. To je makar moje misljenje koje ide u smjeru "tri put mjeri, jednom sjeci" gdje ne mora "sve odma, pa kako god" nego gdje se stvari smisleno rade sto kod nas definitivno nije slucaj vec duzi niz godina a u posljednih par se posebno 'juri' sa svim mogucim zakonima i imamo paprikas od vecine njih gdje se desava da se par dana nakon donosenja zakona rade izmjene i dopune jer su svi ovi gore-pomenuti koraci 'zakazali'.

Da se razumijemo, i sama EU je donosila i donosi prilicno glupe i nerazumne zakone kad je u pitanju plastika i zastita zivotne sredine. Dovoljno je pogledat' neke bisere u posljednje vrijeme poput zakacenih cepova na plasticnim bocama koje ljudi ionako kidaju/odvajaju i apsolutno se nista ne dobija sa tim osim frustracije samih korisnika tih ambalaza.

Ali evo sad konkretno pitanje nakon sve ove price... Sta se sa ovim novim zakonom tacno dobilo? Sto smo postigli? Izbacili smo neke 'srednje' kese i njih zamjenili tanjim ili debljim? Svaka plasticna pakovanja su ostala kao i sto su juce bila, sva ambalaza od stiropola su ista kao i juce.

Kad se podvuce crta, koja je poenta zakona u prakticnom smislu posto manja upotreba kesa definitivno nije. Plasticne ambalaze kod proizvoda jos manje.

Poskupljenje kesa na kasi 3x kako bi ih ljudi manje koristili vec koristili cegere i ostale metode koje nisu jednokratne? Onda su mogli upravo to da urade bez ikakvog mjenjanja zakona i ovoliko pompe koja se mjesecima provlaci a koja je bila puna polu-informacija i dezinformacija jer se nisu ni potrudili da gradjanima objasne promjene nego se sad pokusava objasnit' koji q se desio. Do juce je prica nila "od 20. oktobra se zabranjuje upotreba kesa i dostine plasticne ambalaze" sto veze nema sa onim sto se desilo i desava.

Samo kazem da je ovaj zakon morao da se donese na bolji i kvalitetniji nacin a ne ovako traljavo i nadasve lose.

Al' kao sto rekoh... ni prvi ni posljednji zakon koji se donosi na ovaj nacin. Sve ce to narod pozlatiti.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

I meni su te kese valjale za kantu za smeće.

Osim što su nam otežali život, ne vidim neke benefite u primijeniti ovog zakona.

Podržavam ukidanje štapića za uši jer ih narod masovno baca u wc šolju.

33. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,513
    Thanks Thanks Received 
    1,612
    Thanked in
    1,308 Posts

Ja sam počeo da radim sljedeću stvar, pođem trgujem nekih stvari ali da ih nema puno i u onu sekciju za voće izvagam malo banana ili limuna, onda onoj na kasu rečem da ne treba kesa i sve ubačim u ovu kesu od limuna

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Prejebo si sistem alal vera

Tu es mon héro!

36. The Following 5 Users Say Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,843
    Thanked in
    3,384 Posts

Ja sad ocekujem vagam banane na sifru od jabuke pa u kesu od limuna

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Page 208 of 256 FirstFirst ... 108158198204205206207208209210211212218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)