Kakav Semperit ljudi?
a koji su to modeli ?
ovako na slijepo da biram uzeo bih semperita... semperit je ako se ne varam uvijek u vrhu na testovima...
Kakav Semperit ljudi?
Prema tome, šta da ti kažem?
Semperit je "speed grip 5" a Kumho je WP 52.
Kad ih upoređujem pogubim se,generalno je semperit bolji,ali potrebe ovog vozača mog su 80% vremena kroz PG sa mogućnošću da proputi put skijališta vikendima kad ima snijega i tu i tamo put primorja preko CT.Sve ukupno ne može preć 4-5Kkm za zimsku sezonu,pa je bitnije da mu guma što manje mijenja performanse vrwmenom jer bi tako mogao 4-5 sezona da ih koristi kad već ima dva seta felni
PS @TAKUMI ,evo ovakav Semperit,pod pretpostavkom da si u pravu da je ista za EU i balcan market:
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Sem...eed-Grip-5.htm
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 11-10-24 at 12:00.
Koliko ima smisla uzimat' "all-seasons" za nekog ko 99% vozi po lokalu gdje nema zimskih uslova?
Jel' tih 1% vrijedno da se uzimaju gume za sve sezone ili je ipak bolje ic' na ljetnje pa ako se bas ukaze potreba onda zamjenit' pogonske za zimske i grudvat' se?
Kao da sam se skoro bio odlucio za 'all-seasons' ali sad se ponovo premisljam i koliko ima realne potrebe za tim a koliko je mozda ipak smislenije (i bolje?) da ipak stavim sve 4 ljetnje.
Iako bi to onda vjerovatno odradio nakon zime a ne sad kao sto sam planirao kada sam 'all-seasons' razmatrao...
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Trebau.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Nijesam prije nesto oko toga razmislja, ali ovog proljeca bacih zimske, a volio bih sad i ove ljetnje da promijenim i sto kaze Fidel 99% vremena mi ne trebaU zimske..
Prve all season u karijeri, sezona 2, zadovoljan korisnik
Blesavi njemci...bolje du su od nas prepisali zakon...
https://www.vecernji.hr/barkod/gume-...m-autu-1806852
Pa samo šnj allseasonke koliko sam shvatio nemaju triglav, samo m+s
Ne samo to..nego i upotreba zimskih... nije zakucano datumom kao kod nas vec vremenskim uslovima
Ja cu kad budem kupovao sljedece gume uzet najbolje 4sezonske za period oktobar-april/maj, a ostatak ljetnje.
Te 4sezonske ce zavrsit sve prelaze i eventualni snijeg a produzicu im duplo zivot sa ljetnjim jer nece da gore u pg.
Pa to kazem, jer je ta 4sezonska mnogo bolja od zimske za suvo i mokro, a zimska mnogima nece ni vidjet snijeg, i ako neko ne ide bas u planinu, sve ce zavrsit. A prosle godine nesto rano pade snijeg kad su se okretali ljudi na Brajicima, i tako kad se u oktobtu stavi 4sezonska za sve si spreman do ljeta.
Moze li preporuka za 215 65 R17?
Kod Vujacica Continental All Season contact 2 190e po komadu, U Phenix gumu Kumho 110e po komadu, All Season isto. Kontam da sa Kontinentalom nema greska, al se pitam vrijedi li te razlike za moje potrebe.
Sve su to kratke relacije do 10k godisnje.
Za Podgoricu uglavnom voznja, mozda dva-tri put do sjevera, ako ima snijega.
Treba li mi uopste AllSeason ili uzet ljetnju pa drugo auto za sjever zimi ta dva-tri puta.
Vidi sta ima Takumi za tu dimenziju... Ako je tvoje drugo auto onda ja bih kombinaciju ako moras da uzimas od nekog all season je tip top
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Moje je drugo auto, tako da najbolje onda preporuka za ljetnju
Takumi, ako imas nesto, slobodno pisi )
Nemam i necu ni imati.
Prema tome, šta da ti kažem?
Kupih neko radno auto kad na njemu ovakve gume... ne bi ja tu nista mijenjao...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Može to još 10 000.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks