Pored City kvarta, Green Levela, Kapije grada i slično da se dobije i Kvart Krivih Tornjeva.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Znaci tornju u pizi samo fali jedna dobra fasada
Sad bez sale zivim u njihovoj zgradi preko puta ja sam prezadovoljan sto se tice izolacije i svega
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Nije zgrada u krivo, ona je u 0 nego kada izlivaju plocu recimo, na prvi sprat je kako treba, onda kako dizu koji sprat ploca bude šira recimo 1cm, na 5 spratova se nabere 5cm, e sad da bi to bilo u liniju, fasada krene od krova sa 5cm, na prizemlje dodje 10cm. Propust od 1cm ne bi trebao da se desava ali od brzine se desi, i onda na zgradu koja ima 10 hiljada kvadrata fasade, investitoru to brzanje izbije dodatnih 30-40k eura na fasadu.
Zato u ugovoru svima stoji odstupanje od 2%, tako da nekome stan bude malo veci a onome drugome malo manji, e sad ako prelazi 2% onda kupac doplacuje tu razliku a ako je manje investitor kupcu.
Sve u svemu, ja sam uzeo krajem prosle godine po 1750e po m2, danas je valjda 2050e za 100% avans a 2250e iz 4 rate.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Tebi neka je sa srecom i nafacno.
Moze bit da nije zgrada u krivo, a nije ni u vinklo ocito.
Sto rec za nase djedove i oceve koji su koncem i metrom zidali kuce od kamena i blokova u vinklo bez modernih tehnologija lasera i cuda. To nisu zidari, nego vanzemaljci a sve su prilike i doktori gradjevine za ove danasnje neimare.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Meni je samo užasno što izmedju te zgrade i venture nema 5m vazdušne linije?
Ranije je bio zakon (koliko znam) da mora biti npr 50m udaljena zgrada jedna id druge (ako je 5+ spratova)
isao sam i ja u Venturu sa laserom, letvom i vinklom... bolje da nisam
hodnik duzine 210cm, na jednu stranu sirni veca 5cm od druge...
soba spavaca od 261cm u duzinu razlika na dva kraja 8cm...
samo da batale da vade zeljezo iz zgrada kad nadzor potpise armiranje jer im je "mnogo" pa cemo lako za ostalo
podji malo od Vezirova mosta ka galeriji Most da vidis sta su razmaci... mogu kafu da piju sa komsijom preko puta i da cakulaju bez cudno da im bude...
svaka... kao sogal plakari od ivice do ivice placa se rade
urbanizam proapo i zamijenjen za sitne pare ocito... nema krivicne odgovornosti pa mogu
Ljudi to tek vide kada se svi usele.
Kao osinjak
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Aooo 2024 godina, prave se hoteli po svemiru, a kod nas im "bjezi" zgrada po pola metra od prvog do petog sprata i to je kao normalno hahahahahhahah primjetio sam u par stanova da su ukoso sobe/hodnici na pocetku plocica prati zid na kraju skoro drugu plocicu mozes ugradit
Ne daj boze neki veci zemljotres sve bi poslo kao kula od karata, u selo kuce stare po 200+ godina, zidovi su ravniji no u danasnje zgrade i kuce, a pritom su zidane od kamena, kuku kuku
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
jes, no su tad zidali majstori, a danas ko stigne i ko posla nema se proglasi majstorom i ide da slaze blokove
u normalne zemlje se za sve to skola zavrsava, samo kod nas to svi "znamo" i bucaj...
no da ironija bude veca, zidove bi na ploce trebali da iscrtavaju inzinjeri/geometri- kako oni toliko promase je mnogo veca briga
Pa kod nas nadzora na zgradama nema, smao an papiru. Ako imas srece kao recimo ja, da svaki dna mozes na zgradu, dobro je, sam si nadzor, ali vecina investitora ti ne da uci da vidis kod ti ne predaju. Poslije se slikaj.
Plac koji se granici s stadionom iza titeksa...
Satelitski resiveri/oprema
Legendarna iva vizina.
To ti je to.
7 placeva po 1000, osnova objekta 400m2 puta tri sprata.
f6
stan što sam uzeo kod gradnje promet je 99,9% kao po projektu po pitanju dimenzija i raspona. očekivao sam da će biti većih odstupanja ali je nevjerovatno koliko su ispoštovali to. niđe kriv zid, ivica ili slično.
doduše, imali su kiks sa pozicijom odvoda klime, po svim stanovima je ostavljen odvod na odvratno mjesto ali to je pitanje projekta, ne izvođenja
Kazu cijene nece padat,
https://investitor.me/2024/10/28/cij...mum-2-000-eura
Mene interesuje ko su kupci ovih stanova? Podgorica je zadnjih 10 godina, pogotovo od korone drasticno izgradjena. Da li te stanove kupuju stranci, kriminalci, ili nasi ljudi koji pokusavaju da se skuce, ili uloze u investiciju. Kako god bilo, svaka zgrada se rasproda u dosta brzom roku, sto ne tako davno nije bio slucaj. Npr zgrada mljekare se prodavala za najnize 1300-1500e i dosta vremena se mucilo da se proda svaki stan. Mislim da bi Centralna Banka za jedan dan mogla skupiti sve aktivne stambene kredite komercijalnih banki, pa to uporedit sa katastrom.
Vezano za investiciju: Sto predlazete: Dadi Gradnja na SA 2000e/m2, Bemax na SA, KIPS u City Kvart 2400e/m2, Central Point? Nesto drugo?
Za Dadi je odje receno par puta da ne valja na SA ona zgrada, meni ona zgrada Bemaxa izgleda bas fino mada sto se mene licno tice cekam da nikne sledeci niz zgrada na bulevar Veljka Vlahovica (onamo sa druge strane saveza) pa da se trguje tu stan. Blizu skola blizu vrtic i mozda za 10ak godina bude jos jedan podvoznjak da povezuje sa bulevarom Save Kovacevica - ljepota.
Meni su bile iznenadjenje cijene na Zabjelo, bas onamo kod stadiona i groblja. Vidim rupa-temelji se kopaju, okrenuh broj da pitam koja je cijena - 2000e, ali je sve bilo prodato i ostao je samo jedan stan za 2100e.
Pitao sam ih mislimo li na istu zgradu, jer se temelji jos izlili nijesubas ta zgrada, sve prodato... meni neki nepoznat investitor
E i meni jedan drug što se bavi građevinom nedavno priča da se onuda na Zabjelo stan ne može naći. Sve se proda čim se počne.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Imaju payment planove za stanove u izgradnji plati se neki downpayment, posle se po malo placa dok traje izgradnja do 70 posto, onda ostalih 30 od rente uzimaju, znaci koliko sam ja vidio vec moze da se uzme za 140-150 i ostatak da se plati kroz rentu, sto je puno bolje nego uzet stan u green level sa garazom od 100 kvadrata za 300 000
Imala sam istu dilemu, samo je lomilo centar ili kvart oko Delte. Dva stana smo imali, jedan central Point a drugi centar, odlučismo se za centar ipak. Ako je za izdavanje, ja ne bih gledala ništa osim kvarta oko Delte jer se izda sve što se stavi na oglas iako ima masu zgrada. Ja lično mrzim taj kvart, ali moraš gledati gdje se najbolj eizdaje. Konsultuj se sa nekom agencijom. Mi smo tada gledali i onu zgradu jevrića kod Pod Volat ali je bio samo prvi sprat a i nešto je dosta kasnila, katastar nesredjen pa mi se to niej gledalo. Volim čista posla![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks