da li ako promenim obavezno osiguranje vozila, u konkretnom slucaju predjem sa Lovcena na Sava osiguranje, gubim popust tj bonus?
dodje lik, povede aVto na tehnicki, vrati, donese saobracajnu i tablice, kakva banja
ako je nekome korisno kao nama, preporuka boris +38267229884
nothing comes from violence and nothing ever could
I naplati dobro.
Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока
Dobar si, a? Ščime se baviš?
ne znam sta ti znaci "dobro", nece mi dzabe vrijeme stedjet sigurno
I od mene preporuka za Borisa.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Izgubio sam saobracajnu dozvolu, auto je registrovano na mene i ista traje do marta.
Imam sve papire od registracije, polisu, potvrdu o tehnickoj ispravosti, itd.
Da li je komplikovana procedura za vadjenje nove saobracajne ?
Povedoh auto na tehnički.
14 minuta sve gotovo.
Al mora da se sačeka neko vrijeme da se ispoštuje zakonski neki rok.
Novi zeleni karton važi od dana početka registracije tj od isteka stare.
233€ registracija sa zelenim kartonom.
1,9 77kW
Dražen F1
e lijepo ga pohvali
Do sad ga nisam hvalio a možda neću ni sad ali,evo fakti:
1.5,63KW,bez zelenog kartona 169€
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
nista ako nije ukrao od zakonske minutaze
Što se tiče minutaže,isto kao i kod paukija
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Da li se cijena registracije razlikuje od grada do grada ?
Kako cijena registracije za isto auto moze varirati od mjesta do mjesta ?
Na osnovu cega moze li mi neko objasniti ?
Last edited by stara.dama; 22-10-24 at 10:55.
Kod Femica u Baru 225e. Cini mi se da mi je godinama ta cijena.
1560/66 2009god.. skoro 50e razlike u odnosu na kolegu gore.
Da li se ti neki ljudi igraju sa polisama kao ono neko ranije pa vise vozila stave na istu polisu?
Jedne prilike sam kupio auto iz uvoza u PG i gore uradio tehnički i polisu, da bih ga vozio doma, auto išlo na HN table, koje su kasnije stigle u ovdje u SUP i da ne dužim - prva registracija urađena u PG me izašla oko 30€ jeftinije nego produženje iste u HN.
Kako, zašto...?
Послато са Mi Pad 6 помоћу Тапатока
Stay salty.
Autodiler ti se nalazi u Polju,.
Kada prođes nadvožnjak iz grada(Ka Ulcinju),odmah desno i ides prema Polju. Na sredini dugačke pravine,sa lijeve strane se nalaze. Evo i ovako
https://maps.app.goo.gl/y7cHYGFagFc9M4Em8?g_st=ac
Bila mi je registracija prošle nedjelje. Rekoše da su im najavili da će morati da utvrđuju ima li DPF, EGR, katalizatora i sl.
Podržavam naravno, ali sumanjam u primjenu jer bi pola auta bilo nemoguće registrovat.
Poskupljuje tehnički pregled?
Iz preduzeća koja se bave tehničkim pregledima i registracijama motornih vozila “Vijestima” su nezvanično saopštili da će uskoro doći do povećanja cijena njihovih usluga zbog rasta troškova, ali i novih pravilnika iz ove oblasti koje pripremaju Ministarstvo unutašnjih poslova i Ministarstvo saobraćaja.
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova “Vijestima” su na pitanje da li pripremaju novi pravilnik o tehničkom pregledu i kada se može očekivati njega primjena, kazali da su trenutno u završnoj fazi izmjene pravilnika o tehničkom pregledu vozila koji će u potpunosti biti usklađen sa EU Direktivama.
Iz ovog resora navode da izmjene pravilnika ni na koji način ne mogu povećati troškove tehničkog pregleda vozila, ali i priznaju da su trenutne cijene tehničkog pregleda u Crnoj Gori najniže u regionu.
Iz MUP-a kažu da izmjene ovog pravilnika nisu predviđeni novi značajni troškovi za preduzeća koja se bave tehničkim pregledima niti dodatne obuke za njihove radnike.
“Vlasnici tehničkih pregleda neće imati obavezu nabavke nove opreme, već će samo da prilagode postojeća softverska rješenja novim rješenjima”, kazali su iz MUP-a.
Izvor “Vijesti” iz preduzeća koji se bave tehničkim pregledima kazao je da se usklađivanje sa direktivama EU odnosi na strože uslovi za tehnički pregled u vezi sa ispuštanjem štetnih gasova, ispravnosti kočionih sistema i drugih djelova motornih vozila.
“Uslove koje treba da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putevima pa i u pogledu emisije izduvnih gasova i kočionog sistema se propisuju pravilnikom o bližim uslovima koje moraju da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putevima, a ne pravilnikom o tehničkom pregledu vozila. Donošenje navedenog pravilnika je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja, i prema našim saznanjima radi se na njegovim izmjenama”, kazali su “Vijestima” iz MUP-a.
Iz Ministarstva saobraćaja navode da ne pripremaju novi Pravilnik o bližim uslovima koje moraju da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putevima jer se postojeći primjenljuje (“Sl. list CG”, br. 2/2015, 73/2023 i 62/2024.). Ovaj pravilnik propisuje bliže uslove koje moraju da ispunjavaju vozila u saobraćaju na putu u pogledu dimenzija, ukupne mase i osovinskog opterećenja, tehničkih uslova i uređaja, sklopova i opreme i tehničkih normativa.
“Pravilnik je u najvećoj mjeri usaglašen sa regulativama i direktivama Evropske unije. Pravilnik se već primjenjuje”, kazali su iz Ministarstva saobraćaja.
Na pitanje da li zbog novih pravila može doći do povećanja cijena tehničkog pregleda vozila, iz ovog resora su kazali da nisu nadležni za tehničke preglede i da je to pitanje za MUP.
Last edited by hercules; 20-01-25 at 08:21.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...hnicki-pregled
Poskupljuje tehnički.
U Srb tehnički pregled košta 50€
Cijena tehnickog pregleda se utvrdjuje zakonom.
Cijene po trenutnom zakonu su:
Do 1.5ccm 10e
Od 1.5 do 2.0 12e
Preko 2.0 15e
Skupština ne radi jer opozicija bojkotuje tako da neće još...
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Love, peace and respect.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks