Pa ti ces da biras oces li paketomat ili neces zaboga.
Ovo valjda nece niti moze bit' za bilo kakve posiljke sa neta (AliExpres, eBay i sl.).
Ovo ce biti iskljucivo za nase online radnje u CG a tu te obicno ne zove postar nego kurir kojem trebas ti da uzadjes u susret kao da ti njemu cinis uslugu.
E sad cemo vidjet' koliko ce "povoljna" bit' ova usluga za te prodavnice i koliki ce dio od toga placat' sam kupac.
Znam koliko je "posten" Montenomax i kako dobro radi sa drugim posiljkama iz inostranstva.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ne śekirajte se, kad uvedu ovi magovi da se oporezuju pošiljke i ispod 75e (valjda je i izglasano to već) imaju pošiljke da stižu isti dan koliko će "zatrpani bit"...
Porucih neke rezervne djelove za robot usisivac sa Alija, 20 septembra poruceno, juce stiglo. Poslato je sa slovackom postom(sk na kraju treking broja) i na te pakete nema onog 1e, valjda sto je EU, sto li...
U opisu opcije slanja stoji da je cainao posta i 3e je kostala postarina.
I mojoj SK posiljci je trebalo 10-ak dana.
Uredno je naplacen 1e, mislim da to nema nikakve veze sa tim koja je posta i odakle ide nego zavisi od grada, postara ili sta vec kod nas.
Ocigledno jos uvijek niko od nas (ili bilo ko drugi) nije utvrdio kriterijume po kojima se naplacuje ili ne naplacuje 1e, tj. da li dostavu vrsi Posta CG ili privatna kurirska sluzba.
Do Not Disturb.
Ja sam bio da to na postu pokupim i rekose ne placa se, nema naljepnice one i neka nova uredba za odredjene posiljke.
Ko zna, mozda mene postar maze za 1e
Znam samo da do sada jedna jedina posiljka nije dosla a da nisam platio famozni euro.
Doduse nije nijedna posiljka dosla bilo kakvih drugim putem osim Postom CG.
Kao i obicno, nema nikakvih preciznih informacija za javnost nego se ostavlja 'slobodnoj interpretaciji' i nagadjanju.
Svaka nam je rabota ista. Nikakva.
Do Not Disturb.
Banggood, šta je sa cijenama shippinga? Nema jedtinije od 30-40€ ili ja nešto griješim?
Послато са Mi Pad 6 помоћу Тапатока
Stay salty.
Ne znam, vecina tih "manje popularnih" kineskih prodavnica je vremenom nestalo na ovaj ili onaj nacin.
Znam da sam ja redovno kupovao preko DX-a recimo (DealExtreme) i odlicno je fercerao. Onda su poceli da praktikuju prevare i ja mislim da su zayebali jedno milion ljudi. I to je trajalo godinama. Onda su ih nedavno ugasili, napokon.
Banggood sam isto koristio ali je i on poceo ili da ne salje u CG ili da dize cijene postarine u besvjes', negdje od korone ako se ne varam.
Slicna prica sa GearBest-om... odlican je bio ali onda poceo svakakve malverzacije, masu nekih kredita sto sam imao su mi uzeli a onda kad se zalio su mi ugasili nalog..
I tako vecina tih prodavnica koje bih zaobisao u sirokom luku... Cak ni eBay skoro ne koristim jer je i na njemu obicno mnogo losiji izbor a jace cijene u odnosu na AliExpress.
Samo sto je Ali preuzeo ulogu prodaje fake artikala, pocevsi od fleski, PC komponenti pa do svega drugog. Samo treba gledat' prodavnicu od koje se kupuje i to je to.
Ne bih se obazirao na te druge radnje koje su sumnjive u najboljem slucaju a u najgorem ce da vam isprazne kartice dok si rekao keks.
Last edited by Fidel Castro; 06-10-24 at 18:12.
Do Not Disturb.
Je li poručivao ko što preko Sheina od garderobe, ima koliko vidim bar ovako na oko baš dosta stvari po mom ukusu? I komentari su odlični na većinu stvari pa me to i kopka, da nisu fake komentari jer baš jeftinih stvari ima ? I moram li ukalkulisat i poštarinu da mi bude u 75 EUR ? Mislim da DHL-om šalju (22.5 EUR, preko 116 EUR gratis je poštarina).
Znači to je, Fidele. Vidim za Bosnu i Srbiju imaju opciju od 5-6-7€, ali ne i za CG. Šteta, činimo se da ima stvari što nema na Aliju
Послато са Mi Pad 6 помоћу Тапатока
Stay salty.
https://www.f1otballshirt.shop/searc...on_detail_1.19
Ima li ko iskustva sa ovim sajtom, kvalitetom prije svega?
Samim tim kako je ime ispisano, ja bih bio sumnjicav da je prevara.
Evo ti momak sa foruma prodaje dresove pa pogledaj kod njega ima li u ponudi, vrh je kvalitet.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Jel narucivao ko preko Amazona sto? Vidim na neke stvari pise "no import charges" pa me zanima ako narucim nesto 300+€ da li placam samo shiping ili ima jos iznenadjenja?![]()
Evo to stoji tako godinu dana, ima ljudi s foruma koji su poručivali i kažu da centa preko onog sa amazona platili nisu. Ja čekam crni petak sad, poručiću nešto vala skuplje pa kud puklo da puklo...![]()
O chemu se ovdje radi?!?
https://postal.ninja/en#/b2kDBj
Prosetalo je tamo vamo i sad opet ide nazad ili ka CG??
Iz nekolika puta sam narucivao sa ovog sajta ali njemacki, pa sam kupova sve do 75€ pa na mailboxde. Postarina mi bude tu oko 20 do 30€ sto je opet bolje nego direktno da narucujem. Roba im je solidan kvalitet, makar ovo sto je sin narucivao.
@BiTrAtE
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Last edited by CYBUG; 07-10-24 at 19:15.
Do Not Disturb.
Temu stigao u CG
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks