Originally Posted by
Antares
Rezultati izbora su neocekivan rezultat (supplies!) i za sam DPS. I sigurno razmisljaju kako im glasaci razmisljaju, e, kad smo ovako dobri na ovi izborima na parlamentarnim cemo tek da razbijemo. A realnost kaze:
Ostvareni rezultat je takav ne zato sto su animirali nove glasace vec zato sto dosta ljudi nije izaslo na izbore (poput mene) ili je glas otisao partijama koje ce ostati samo posmatraci (Preokret) ili imaju 0 mandata.
Matematicki - na ovim izborima imalii su 24.310 glasova, 2022. 37,518, dok je 2018. DPS imao 48.047 glasova. Pad.
Ako odluce da porpuste ove izbore sta da ocekuju na parlamentarnim? Kako ce DPS da pridobije nove (ili stare) glasace ako im ne nude nista? Eto se, otkad je ES stigao na scenu, vidi da nacionalni zanos vise nema znacaja na glasace koliko obecanja o dobrim platama i visokom standardu.
Mozda je do mene, no ozbirom da je broj glasaca DPS-a u padu, ne kontam, kako bi odustajanje od Podgorice pomoglo DPS-u.
Gledati po broju glasača ne daje realnu sliku. 2018. DPS je imao vlast i u državi i u PG, a išao je u širu koaliciju, a brpjali su se glasovi Tuzi i Zete koji se sad ne broje. 2022 su išli iz pozicije lokalne vlasti, a sa njima su bili Bošnjaci i razni SDP derivati, dakle oni koji su sada pokupili 10%+.
Sad smo se vratili na dps+df je preko 50%. Zašto? zato što bez ideologije možeš da budeš kratkoročni politički pokret sa opštim mjestima o kojima svi palamude.
A to su ostali otprilike, izjave kao izbor za mis.
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
Bookmarks