Page 316 of 407 FirstFirst ... 216266306312313314315316317318319320326366 ... LastLast
Results 7,876 to 7,900 of 10173

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    968
    Thanked in
    522 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ne moze bit' zakonska obaveza ako samo NLB banka praktikuje ove gluposti.

Ja jos nisam cuo korisnika druge banke da su ga zvali "na razgovor" u banku kako bi odgovorio na skroz nebitna pitanja.
    Pa ne bi smjelo, ali mozda im je dat rok pa su oni prvi krenuli sa time :-)
    Meni su poslali mail da im dostavim podatke, za nesto gdje sam bio odgovorna osoba jos prije 4-5 godina, ostao im moj stari mail pa samo poslali.
    Uglavnom, prepiska, gdje mi je direktorica sektora odgovorila da je greska posla 5 mailova, a ni izvinila se makar nije. Jos ja namjerno kazem malo neprijatna situacija da se prepisujemo i traze mi nesto a onda ne znaju ni kako su mi poslali...lagano iskulira. U nlb ne bi presao sanse nema.

Sent from my SM-F956B using Tapatalk
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

2. The Following User Says Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    924
    Thanks Thanks Received 
    1,297
    Thanked in
    614 Posts

U nasu drzavu sve funkcionise jako sporo i sa dosta cimanja . Pocevsi od banaka , pa poreske uprave , crps itd. Nesto sto bi trebao u normalnu drzavu da zavrsis za 15min ovdje zavrsavas sa 2-3 odlaska i cekanjem po 2h . Ja ne znam jel zna nacelnik , ministar i ostala ekipa kakvo je stanje npr u CRPS da moras da dodjes u 8h ujutro da bi zavrsio neku glupost i da cekas do 10h jer samo jedan salter radi . Da nemaju ljudi papira za stampac sto mi je bas nevjerovatno , da nema tonera stampac na salter no zena ide tamo u neku kancelariju da ti odstampa resenje I ti je cekas po 10-15min na salter a ovamo red do muzicke skole

Sto se tice banaka nidje nije sjajno jer vazda nesto nekoj fali 😂 nama je racun iz firme u Erste. Namjerno nismo birali NLB zbog cimanja oko papiroligija i vazda nesto zakreraju a Hipotekarnu zbog lokacija poslovnica, guzvi i sl . Ali zato tokom proslog mjeseca u Erste 3x se desilo da ne radi ebanking , onda se cimas da ides u poslovnicu pa ispunjanje uplatnica pa cekanje u red za salter (mada tamo nisu prevelike guzve ) . Sama aplikacija mi je totalno konfuzna … uplate isplate koje si odradio virmanski nema ih na ebanking izvodu sto mi je nidje veze …

Sent from my iPhone using Tapatalk
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

4. The Following User Says Thank You to Stivi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Zasto ljudi idu po crps, salterima…? Jednom kada se registruje i ne kapiram sta ces tamo ponovo?

Thanks Thanks Given 
    1,772
    Thanks Thanks Received 
    2,284
    Thanked in
    1,262 Posts

Ako ti treba izvod?

Tj obicno treba (ne stariji od 3 mjeseca) a mislim da se to ne moze online?

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Za sta izvod? Inace ima na https://efirma.tax.gov.me

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Za sta izvod? Inace ima na https://efirma.tax.gov.me
    Ne radi online izdavanje izvoda iz CRPS-a, pricah odje o tome prije nekih 6-7 mjeseci. Ugasili su tu opciju kad je bio onaj napad prije god-dvije i od tad sipak, pa mozda za jedno 10-15 godina proradi opet. A inace za bilo sta da sam htio da radim za firmu trebao mi je izvod iz CRPS (ne stariji od 3 mjeseca) i to ti je svaki put da ides do CRPS-a i cimas se u redu.

9. The Following 2 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,546
    Thanks Thanks Received 
    5,832
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    U nasu drzavu sve funkcionise jako sporo i sa dosta cimanja . Pocevsi od banaka , pa poreske uprave , crps itd. Nesto sto bi trebao u normalnu drzavu da zavrsis za 15min ovdje zavrsavas sa 2-3 odlaska i cekanjem po 2h . Ja ne znam jel zna nacelnik , ministar i ostala ekipa kakvo je stanje npr u CRPS da moras da dodjes u 8h ujutro da bi zavrsio neku glupost i da cekas do 10h jer samo jedan salter radi . Da nemaju ljudi papira za stampac sto mi je bas nevjerovatno , da nema tonera stampac na salter no zena ide tamo u neku kancelariju da ti odstampa resenje I ti je cekas po 10-15min na salter a ovamo red do muzicke skole

Sto se tice banaka nidje nije sjajno jer vazda nesto nekoj fali  nama je racun iz firme u Erste. Namjerno nismo birali NLB zbog cimanja oko papiroligija i vazda nesto zakreraju a Hipotekarnu zbog lokacija poslovnica, guzvi i sl . Ali zato tokom proslog mjeseca u Erste 3x se desilo da ne radi ebanking , onda se cimas da ides u poslovnicu pa ispunjanje uplatnica pa cekanje u red za salter (mada tamo nisu prevelike guzve ) . Sama aplikacija mi je totalno konfuzna … uplate isplate koje si odradio virmanski nema ih na ebanking izvodu sto mi je nidje veze …

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Znaju znaju. Evo sele CRPS konačno iz onog rugla.
    ДАН - CRPS se seli u novi prostor: Za kiriju 95.000 eura godišnje (dan.co.me)
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

11. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Idu kod Sofranca u neko potrkrovlje, koliko vidim tamo dje su one zgrade sto su se jedva uselile, pa da zaradi covjek 7000eur. Nema zgrada drazvnih gde mogu. Horor!!!

13. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Zasto svaka lokalna poreska ne postane dio CRPS… svakako je to pod njima

15. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,546
    Thanks Thanks Received 
    5,832
    Thanked in
    2,796 Posts

Zasto svaka lokalna poreska ne postane dio CRPS… svakako je to pod njima
    Kako to misliš?

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Produzih danas debitnu i kreditnu u Lovcen... potpisao sam jedno 30 papira...

To kad se sve sabere, odstampano je bilo sigirno jedno 200-300 strana... wtf?!

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

18. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    433 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Kako to misliš?
    Pa da moze da se preda zahtjev i/ili podigne potvrda u svakoj poreskoj. Ljudi iz drugih gradova moraju da dolaze u PG da bi to odradili.

A koliko promila koristi eFirma…

20. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,546
    Thanks Thanks Received 
    5,832
    Thanked in
    2,796 Posts

Pa da moze da se preda zahtjev i/ili podigne potvrda u svakoj poreskoj. Ljudi iz drugih gradova moraju da dolaze u PG da bi to odradili.

A koliko promila koristi eFirma…
    Nijesu im iste nadleznosti. Svakako nema prostora za brigu. Vlada je najavila zatvaranje 4 poglavlja sa EU do kraja godine. Tu je i poglavlje 10 koje obuhvata digitalizaciju javnih usluga. Ne sumnjam da ce za 3 mjeseca sve da proradi.
    Samo strpljenja malo i bice.

22. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Oce, pa kad to onda dobiju na tenderu nasi eksperti za IT pa to sve radi do prvog nekog propusta pa opet sve te funkcije pogase (bez ikakve najave). U zatvor treba da ide 99.9% ljudi koji imaju bilo kakvu rukovodecu poziciju u proteklih 20 god

24. The Following 2 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    404
    Thanks Thanks Received 
    120
    Thanked in
    87 Posts

Tako je

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    a onda se banka sjeti da te pita neku totalnu glupost
    Potvrdjeno iz vise izvora (kao i od licnog bankara) da je ovo iz Centralne Banke "naredba".

Takodjer mi je receno da je rok 30 dana a ne 10 te da ako je nekome blokiran racun svega 10 dana nakon obavjestenja onda nesto ne stima (u kratkim crtama indirektno "neko je nesto sjebao sa nase strane i klijent nije obavjesten na vrijeme").
    ---

Ono sto nije potvrdjeno je dal' je svima ili lupaju po sistemu "random", il' pak ide u nekim talasima. Ovo sto uspjeh vidjeti danas (i nakon konsultacija sa par prijetalja) djeluje mi totalno random i da nije cak samo NLB vec i recimo CKB (al' svega par slucajeva).

Thanks Thanks Given 
    4,901
    Thanks Thanks Received 
    8,772
    Thanked in
    4,228 Posts

vec par godina nlb busi po 2x godisnje za popunjavanje jedne iste dokumentacije istim pravnim licima, nijedna druga banka do sad nije slala mail.
    nothing comes from violence and nothing ever could

28. The Following User Says Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    vec par godina nlb busi po 2x godisnje za popunjavanje jedne iste dokumentacije istim pravnim licima, nijedna druga banka do sad nije slala mail.
    Ovo je za fizicka lica.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Ono sto mene najvise interesuje jeste... Zasto sada i sta nam se to svima sprema...

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Ja nisam dobio nista vezano za licni racun al za firmu su me iz hipotekarne opucili dobro prije par mjeseci. Potrebno je bilo da nanovo donesem svu dokumentaciju sto traze tokom otvaranja racuna, tj. nije se moralo fizicki donositi vec se prihvatalo i slanje mailom. Pretpostavljam da je sve vezano za te regulative CBCG kao mjere bezbjednosti (jer smo u tom sektoru 0 ) kao i da to prati onaj zakon o stvarnim vlasnicima za firme (ono sto su svi morali prije mjesec,dva da upisu stvarne vlasnike) a nadam se da je cilj borba protiv sive ekonomije i pranja para jer ako nije onda sve to macku o rep okaciti

Thanks Thanks Given 
    3,546
    Thanks Thanks Received 
    5,832
    Thanked in
    2,796 Posts

Nije random. Kako je kome CBCG došla u kontrolu tako su stizale opomene i računi bivali blokirani. Lovćen, Addiko, CKB, NLB i Hipotekarna su to već odradile da ja znam vjerovatno i druge banke.
    Blokada računa ide na dan kad ističe dokument, podatak koji banke moraju da imaju u sistemu između ostalog. A slobodna je procjena banke kada će da krene sa obavještenjima da se ažuriraju podaci. Neke krenu sa pola godina ranije, neke 10 dana prije kraja roka.

Ovo vam je samo početak, stižu i novi zahtjevi za podacima, naročito kada budete uzimali kredite.

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Jedini moj problem sa tim je sto sve te promjene ne prati bolja a ni znatno sigurnija usluga. Evo brate dacu sve moguce podatke, krvnu sliku i EKG ako treba da odradim i posaljem im al opet nista od boljeg sistema nacionalnog placanja, nista od 24/7 nista od rada vikendima/praznicima, nista od boljeg invescticiong bankarstva. Evo smo sad Vuckove pudlice pa i on kad posalje milione za Srpsku kucu mora da ceka nedelju dana da prodje transakcija i ako postoji neki "platni sistem" izmedju nas i Srb samo niko da osjeti taj sistem.

A na drugu stranu, sto se tice sigurnosti, meni su okej promjene oko 2FA, jedino mi smeta sto ne mogu da to spojim na Google Authenticator ili neku drugu platformu nego mora sve preko native aplikacije banke. Osim toga, karticna sigurnost je u najbolju ruku upitna. Za neke lokalne prodavnice traze PIN na bas male sume novca dok u inostranstvu na ogromne sume samo prolaze transakcije bez problema. Vratih se juce iz Las Vegasa, tamo mi je u random prodavnici za 50 dolara prosla transakcija bez kucanja PIN-a.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

pin je uveden za svaku petu transakciju na zahtjev CBCG - usklađivanje sa PSD2 regulativom, nezavisno od iznosa transakcije. ranije se pin unosio samo za transakcije u iznosu preko 50 eur, a sada za svaku petu ili za transakcije u iznosu preko 50 eur.
    zahvalite se cbcg na tome, ne svojoj lokalnoj banci
    Last edited by EgZeKuToR; 07-10-24 at 14:55.

35. The Following User Says Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,546
    Thanks Thanks Received 
    5,832
    Thanked in
    2,796 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Jedini moj problem sa tim je sto sve te promjene ne prati bolja a ni znatno sigurnija usluga. Evo brate dacu sve moguce podatke, krvnu sliku i EKG ako treba da odradim i posaljem im al opet nista od boljeg sistema nacionalnog placanja, nista od 24/7 nista od rada vikendima/praznicima, nista od boljeg invescticiong bankarstva. Evo smo sad Vuckove pudlice pa i on kad posalje milione za Srpsku kucu mora da ceka nedelju dana da prodje transakcija i ako postoji neki "platni sistem" izmedju nas i Srb samo niko da osjeti taj sistem.

A na drugu stranu, sto se tice sigurnosti, meni su okej promjene oko 2FA, jedino mi smeta sto ne mogu da to spojim na Google Authenticator ili neku drugu platformu nego mora sve preko native aplikacije banke. Osim toga, karticna sigurnost je u najbolju ruku upitna. Za neke lokalne prodavnice traze PIN na bas male sume novca dok u inostranstvu na ogromne sume samo prolaze transakcije bez problema. Vratih se juce iz Las Vegasa, tamo mi je u random prodavnici za 50 dolara prosla transakcija bez kucanja PIN-a.
    Svaka 5ta contactless transakcija će tražiti PIN, nove bezbjedonosne instrukcije od strane regulatora.
    Prije je bilo da si mogao 400 eura da plaćaš beskontaktno ako je iznos manje od 40-50 eura. Tek nakon kumulativnih 400 eura bi ti tražio PIN.

edit: Evo me Egzekutor pretekao.
    Last edited by hercules; 07-10-24 at 15:09.

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

To nisam znao, ajde ima smisla za karticna placanja u drzavi i u eurima ali ovo je US + dolari. Realno sumnjivija transakcija od bilo koje lokalne tako da mi vise smisla ima da se za te transakcije uvjek trazi PIN dok je ovo pravilo 5. placanja u drzavi. Ali dobro, ne bunim se za bilo koji korak naprijed u bezbjednosti.

Page 316 of 407 FirstFirst ... 216266306312313314315316317318319320326366 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)