Fidija Zagoric 1900e, render izgleda ok
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Fidija Zagoric 1900e, render izgleda ok
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Interesuje me sta mislite o zgradi sto radi Incesticije i izgradnja, kako vam se cine tamo stanovi. Ulica Princeze Ksenije kod Splicanki. Tamo sam gledao dvosoban stan
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Last edited by master97; 05-10-24 at 00:48.
Sve to na render izgleda lijepo. Svi srecni, piju kafu na balkon, poslovni ljudi pricaju na telefon, masu parking prostora, oko zgrade kilometar zelenila. Render je zavaravanje, gledaj realnost.
Citam agencijama opise stanova. Svaki im je luksuzan, komforan, dobro povezan sa ostatkom grada, ima kafice u blizini, ili planiranu skolu i dom zdravlja.
Gledam stan duze vrijeme za investiciju, iako ne bih tu zivio, gledam kao da bih, a to je da ima u reonu od par stotina metara: pekaru, supermarkete, mesaru, apoteku, kozmetiku, piceriju/bureke, bankomat, vrtic, skolu, da ne moram palit auto.
Vrhunac mi je kad vidim da u stanu ne postoji makar spusten plafon za zavjese/draperije, ili kad im je zao da dodaju 50e po prozoru da stave elektricno spustanje/podizanje roletni umjesto na gurtnu
![]()
Last edited by branko.kotor; 05-10-24 at 04:14.
Ka da si na zeljeznicku stanicu, boze me sabrani
Posto putujem u prosjeku dva put godisnje u Vojvodinu, ranije nijesmo propustali da svratimo na Zlatibor, prosetamo, popijemo kafu...poslednjih nekoliko godina zaobilazimo u sirokom luku....ono je katastrofa sto se ucinje od gradjevina
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
https://www.vijesti.me/tv/emisije/72...adnja-smanjena
Tražnja na tržištu nekretnina postoji, ponuda je oskudna, a gradnja je ove, u odnosu na ranije godine smanjena.
Tražnju su podigli inflacija, i Vladin ekonomski program, objašnjava u analizi stanja na tržištu nekretnina za TV Vijesti, Stefan Mišković, predsjednik Udruženja agencija za nekretnine.
Kad je o rentama riječ, cijena je od marta, nakon dvogodišnjeg perioda u kojem su je diktirali Rusi i Ukrajinci, pala 10 odsto.
Inače, najskuplja nekretnina koja je prodata u proteklom periodu u Crnoj Grori je vila na primorju od 10 miliona eura.
Prema Monstatu, prosječna cijena metra kvadratnog u novogradnji je 1.821 eura. Međutim, po toj cijeni u glavnom gradu stanovi se mogu kupiti samo na nekoliko lokacija i uglavnom u izgradnji, dok na primorju nema kvadrata ispod dvije hiljade. Zbog velike potražnje, cijena metra kvadratnog na crnogorskom primorju dostiže nevjerovatnih 15.000 eura. Pad cijena nekretnina se ne očekuje, jer je potražnja i dalje prilično dobra u odnosu na ponudu.
Cijene nekretnina u Crnoj Gori i dalje bilježe rast. U glavnom gradu, u kojem je i najveća potražnja, po cijeni od 1.800 eura po metru kvadratnom, koliko po Monstatu iznosi prosječna cijena kvadrata u novogradnji, stan se može kupiti u djelovima grada kao što su Zabjelo, zona iza bivšeg Titeksa, zona uz ulicu Vojislavljevića, Tuški put, Stari aerodrom, dio Zagoriča…
Kako za Bankar kaže vlasnik Multitask nekretnina Stefan Mišković, na tim lokacijama useljiv stan u novogradnji ili dobro očuvan košta otprilike 2.000 eura po kvadratu.
„Kada govorimo o sjeveru, u Kolašinu se takođe može naći metar kvadratni po cijeni od oko 1.800 eura, za neke projekte u izgradnji koji nisu u samom centru, dok Žabljak nema značajnu ponudu u stanogradnji jer na tom tržistu dominantno se grade vikendice i objekti za odmor“, kaže Mišković.
Na jugu, kako ističe, teško da je moguće pronaći metar kvadratni u novogradnji po toj cijeni, osim u najjužnijoj crnogorskoj opštini, odnosno u Ulcinju.
„U zoni oko mosta Port Milena koje je jedno od najjaktivnijih kada je gradnja u pitanju u Ulcinju se može pronaći stan od 1.600 po metru kvadratnom pa naviše, zavisno od kvaliteta gradnje i sadržaja koje kompleks nudi“, navodi Mišković.
Luksuzni rezorti: Cijene kvadrata do 15.000 eura
Da je kupovina stana na primorju postala luksuz, govori činjenica da na primorju kvadrat u novogradnji košta više od 2.100 eura, a u popularnim turističkim mjestima za ovaj novac se ne može naći ni nekretnina u izgradnji. U rizortima cijene su takve da su nedostižne za naše sugrađane.
„Najskuplji kvadrati se prodaju u reziortima na jugu i kreću se od 6.000 eura po metru kvadratnom u „presale” fazi do 15.000 eura po kvadratu za opremljene i useljive stanove u istim rizortima“, kaže Mišković.
Na sjeveru u ponudi uglavnom kuće
Mišković objašnjava da je zbog različitosti koje crnogorsko tržište nekrentina, nemamo idealne komparativne uslove za sjever, gdje su dominantno kuće kao vrsta nekretnine , u odnosu na centralni region i jug gdje su stambeni objekti tj. zgrade dominantni.
„Ali ako uzimamo stan kao referentnu nekretninu, onda su to opštine sjevera, uz Nikšić i Danilovgrad gdje je cijena nekih 1.000-1.100 eura po metru kvadratnom“, navodi Mišković.
Kratkoročna očekivanja su, kako kaže, da neće doći do pada cijena nekrentina jer je tražnja i dalje prilično dobra u odnosu na ponudu.
„Primjećujemo da se nešto manje gradi i da je ponuda nešto manja, što cijene i dalje drži na ovom nivou uz neki blagi trend rasta“, navodi Mišković.
Pad cijena, kako kaže, može se očekivati u nekom srednjem roku, ali ne značajan s ozbirom na inflaciju i najavljene ekonomske reforme, koje treba da povećaju kreditne sposobnosti građana i samim tim potenicjalno utiču na povećanje tražnje.
Da li je ovo najskuplji m² stana u PG?
https://estitor.com/me/nekretnine/na...rica/id-289179
Last edited by hercules; 17-10-24 at 16:48.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Fascinantni je što očekuje da će se prodati za 35% veću cijenu.
Agencije postaju baš halapljive
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Evo ispratićemo, ali prodaće se. Svaka roba ima kupca. Mislim d aje ovo King's park.
Nama su ove cijene nezamislive, ali nekome ko oće da opere pare, ko je iste pokrao na ovaj ili onaj način, lagano kupuje.
Stane je stvarno baš baš lijepo namješten, i skupo.
pa i Etna je razoran vulkan pa eruptira ozbiljnije na nekolike stotine godina...
samo zato sto mi ne pamtimo ne znaci da se nije desilo
u doba ONE drzave obala Morace nije bila predvidjena za visokogradnju u sirokome pojasu tamo kod Vezirova mosta - danas je taj pojas vecinom ispunjen zgradama i ima ih barem 15
isto vazi i za drugu obalu dje su Fidijine zgrade - ispod hotela Ambasador imas ulaze u pecine kojima kazu mozes skoro do ispod stadiona da stignes... postoji razlog sto, dok su radili geofizicka ispitivanja, su odbijali da grade na tome - jer nije u pitanju stijena nego vecinom "supljina" popunjena oblutkom i zemljom... i bez vecega zemljotresa dosta vode moze to sve da "preslozi" zajedno sa pejzazom iznad
plus je dosta tih stijena kojih ima puno krecnjaka sto znaci da se "topi" vremenom i da ostaju rupe koje manji zemljotres moze da preslozi isto
ko je ranije cesto putovao kroz Moracu se mozda sjeca jednog dijela obale koja je za noc nestala tamo nedje kad se prodju Potoci i Duga u pravcu KL...
Moraca samo bila u fazonu - ovo odje cu da skratim i dobrih 5-6000 kvadrata je samo "spustila" i razgradila/ponijela za nekolika dana - od svih miliona kubika materija ostale nekolike stijene
Ne znam je li ovo ironija, ali nista od ovoga nije tacno sto si napisao, ne znam mozda mislis li na Fazu 1 to je ona manja prva zavrsena zgrada?
Sto se tice Faze 2, ja sam kupio u izgradnji, malo sam se bavio gradjevinom, brat mi je ozbiljan gradjevinac, svake nedelje smo pratili radove, i dalje pratimo jer je useljenje u decembar, malo koja zgrada je staticki jaka kao Faza 2 i vjerovatno Faza 3 jer se isto rade, nisu zalili ni zeljeza ni betona, nema albanskih materijala, sve su premium proizvodjaci to sto se kod nas moze nazvati premiumom, raspored stanova je najbolji u CG, iskoriscenost svakog 1m2 do maksimuma, sve je po pravilima, lijepo i komotno.
Jedini kiks je lose zidanje u smislu ravnoce, ali to je zavrseno na korist vlasnika a ne investitora jer umjesto da fasada cijela bude 5cm stiropor da bi na toliku visinu ispravili stanje, krenuli su sa 5cm a zavrsili sa 10cm stiroporom da bi izravnali stanje, lose po investitora, odlicno po stanare. Unutrasnji zidovi su omaltani u 0, laserom provjeravao i letvom od 2m. Ovo sto si pomenuo plocice, ja ne znam dje si to vidio ponavljam, svaka je u liniju postavljena, fuga svuda ista, stepeniste od mermera debljine 5cm, a ne 2cm koje stavljao Kips i ostala banda. Balkoni u padu prema odvodu na oko vidljiv sto znaci da je mnogo veci nego sto je dovoljno, opet prednost. Bravarija je PVC Rehau, solar stakla, sto se PVC-a tice, opet bolje i kvalitetnije nego na bilo koju zgradu drugih izvodjaca koji isto stavljaju PVC.
Ja sam kupio dvosoban stan od 73m2 za zivot a ne za izdavanje, tako da nisam ni lud ni slijep. Napisao sam ti iskreno, nisam ni drug ni poznanik sa Djurovicima, Nivel je pucao dva puta, za treci put nece kiksati vise u zivotu, zato im je toliki kvadrat stana i rade sada kako treba. Znam 3 vlasnika koji su prodali u Venturu da bi presli u Fazu 2 jer je odmah iza.
Previse je ovo lijepo napisano...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako mislis da ne pisem istinu, podji u Fazu 2 i udji u stanove, radnim danima od 07 do 15h mozes kad god hoces, ponesi laserski metar i aluminijumsku letvu od 2m pa provjeri sam, za ostalo ti trebaju samo oci. A ja ti mogu poslati sliku predugovora u inbox cisto da vidis da ne mlatim praznu slamu posto je to kod nas uvijek aktuelno.
Ne nego postujem tvoj stav ako si isao sa laserom i letvom jer manje vise svakome je bitno samo da se useli pa dalje vidjecemo....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks