DIK prihvatio Jokićev prigovor, OIK će ponovo odlučivati o ponavljanju glasanja
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...janju-glasanja
Sent from my iPhone using Tapatalk
DIK prihvatio Jokićev prigovor, OIK će ponovo odlučivati o ponavljanju glasanja
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...janju-glasanja
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako Abazović odigra kako treba i ono što se zvalo “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu” uđe u koaliciju sa DPS-om, to neće biti blagotvorno samo zbog čišćenja neočetničkog supstrata koji se počeo opasno širiti na lokalu. Biće to istorijski momenat i tren kad crnogorsko društvo prelazi iz pretpolitičkog stanja u političko. A šta to znači političko društvo? To znači svako sa svakim. Bez lažnog moralisanja i samo iz golog interesa.
На страну што је врло вјероватно да УРА и ПЗПГ одвојено наступају у преговорима, Брано је изгледа преспавао 2022 годину, када су власт били ДПС, УРА, СДП, СНП, БС и албанци, а очекивање да свако иде са сваким без лажног моралисање и интереса је толико наивно да се мало бринем за њега.
Last edited by Mstislav; 05-10-24 at 13:14.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Мај бед онда.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Jedan malo veci off
Prije nekih 10-15 god gledam Friendse na B92, epizoda dje se Dzoi naljutio na Cendlera. Pokusava Cendler da ga oraspolozi, Dzoi ljut odlazi put sobe a Cendler mu dobacuje ragbi loptu i time lomi nesto i kaze "My bad"
Prevod je bio "moj krevet", imam nedje tu sliku.
E sad ne znam sto sam ovo isprica, mozda moze da se poveze sa nasim dnevnim lost in translateima, mozda moze da se posmatra da je Milojko Dzoi a Dritko Cendler, slomljena stvar je Crna nam Gora, a los prevod losa komunikacija.
Inace dobro sam, dobro.
Brano Mandić je napisao upravo ono što je i htio, nije ga potrebno naknadno tumačiti.
U ovom slučaju u potpunosti sam saglasan sa rečenim, sa posebnim naglaskom na ovo:čišćenja neočetničkog supstrata
Нема накнадних тумачења само подсјећања да је у ЦГ већ био сваки са сваким (што да не подсјетимо и на власт ДПС-а и Народне странке, или Либерала са просрпским странкама, или СДП са просрпским странкама у Колашину, Тивту Цетињу) тако да евентуални одлазак Јакова (који је такође окарактерисан као четник од стране ДПС) и Дритана (албанац четник) са ДПС-ом у ПГ неће бити историјски искорак.
Last edited by Mstislav; 06-10-24 at 08:42.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Lijepo bi bilo, što se mene tiče, ekipu koja je trenutno uzjahala poslati na hlađenje.
A za istorijski trenutak ćemo lako.
Iz perspektive DPS, samo bi budala sad ulazila u bilo kakve aranžmane na lokalu. Ako išta imaju u glavi, puštiće 30avgustovce da se beskonačno preganjaju i držaće se podalje od lokalne vlasti, čak i da im se nudi, sve do parlamentarnih izbora. Evo ćemo viđet
Ulazak u lokalnu pg vlast im je zadnji voz...
Umoran sam od svega sto znam
Od 185 odborničkih mjesta koja su bila u opticaju na lokalnim izborima održanim ove godine u PG, BD,AN,GS i KO, partije premijera i vicepremijera su osvojile pazi sad:
PES cijelih 16
a
Demokrate 22 odbornika ! ! !
PES 8,64 %
Demokrate 11,8%
P.S. Dobri moji nije vam ovo dobro...
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Mensecini da bi njihovi glasaci zaplakali tim potezom. Kod parlamentarnih gradjani se i dalje vode logikom "samo ne DPS", tako da ako ovo ispuste nemaju sto ni da racunaju na parlamentarnim (ukoliko bi postigli bolji rezultat) jer ce ih manje partije ugaziti uslovljavanjem, kao nekoc SDP i BS
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ova tema ser nikad nece zavrsiti, dodajte Budvu, Berane i buduce ostale da se ne otvaraju nove teme
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Zakonom treba fiksirat datume lokalnih izbora za sve opštine, pa kad se desi da moraju da idu vanredni, novi mandat traje samo do zakonskog datuma, a ne 4 godine. Tipa budu vanredni poslije godinu i po od redovnih izbora, novoj lokalnoj vlasti mandat traje dvije i po godine. A onda svi na nove redovne izbore.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
To je zato što imamo slabu i nestablinu vlast koja nije volja naroda već lažna volja naroda.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Мислим да је то предвиђено новим законом који треба да се ускоро стави на гласање.
То је и ок, ал није то што ћемо имати и директно гласање за градоначелника, бојим се како ће кохабитација да изгледа у пракси на локалу.
ДПС би требало да чека, како рече Тица, довољно је да му се мање осипају гласови него другима (јер не задржава гласове као и нико други) и може доћи за неких 5-10 година опет у прилику да се пита нешто осим у БП, БА и ПТ.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Evo ih u opštinu.
Dog. se.
Javljaj bizbi, malo je ovo.
Ja ne znam kako vi vidite da bi ulazak DPS u PG lokalnu vlast pomogao toj partiji na parlamentarnim?
- DPS u opoziciji na lokalu - jedu kokice dok se 15 stranaka triesavgustovske većine otima za funkcije, kolje, prosipa, promoviše nepismene kadrove...ono, ka do sad što je, nema se tu što mnogo novog napisati, stanje u kom mnogi "on the fence" glasači počinju sa nostalgijom da gledaju zeman stare vlasti
- DPS u vlasti na lokalu - DPS više nije "dobri moji" dr Nermin, nego bi odma izvirile njuške zbog kojih je DPS pošao u opoziciju, a koje pizde narod. Npr Andrija Nikolić na nekoj funkciji na lokalu odma košta DPS 5% glasova.
U prvoj varijanti vrijeme radi za DPS, njihovo najjače oružje je haos na drugoj strani. Šta dobija DPS na srednji rok ulaskom u vlast na lokalu?
Rezultati izbora su neocekivan rezultat (supplies!) i za sam DPS. I sigurno razmisljaju kako im glasaci razmisljaju, e, kad smo ovako dobri na ovi izborima na parlamentarnim cemo tek da razbijemo. A realnost kaze:
Ostvareni rezultat je takav ne zato sto su animirali nove glasace vec zato sto dosta ljudi nije izaslo na izbore (poput mene) ili je glas otisao partijama koje ce ostati samo posmatraci (Preokret) ili imaju 0 mandata.
Matematicki - na ovim izborima imalii su 24.310 glasova, 2022. 37,518, dok je 2018. DPS imao 48.047 glasova. Pad.
Ako odluce da porpuste ove izbore sta da ocekuju na parlamentarnim? Kako ce DPS da pridobije nove (ili stare) glasace ako im ne nude nista? Eto se, otkad je ES stigao na scenu, vidi da nacionalni zanos vise nema znacaja na glasace koliko obecanja o dobrim platama i visokom standardu.
Mozda je do mene, no ozbirom da je broj glasaca DPS-a u padu, ne kontam, kako bi odustajanje od Podgorice pomoglo DPS-u.
Last edited by Antares; 07-10-24 at 02:40.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks