Samo to se zloupotrebljava u političke svrhe, služi za podizanje tenzija, za guranje raznih državnihj projekata i slično. Ada neće se tenzije dizati zbog nebitnih statističkih podataka poput onih o plati, broju podstanara i slično.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Neka je srecno cistacima podataka, ako ce da ga rade kako treba..
Doduse trebali su statisticari pripreme ljude kako sto uniformnije da pisu, onda bih volio i da ti ljudi ciste podatke, opet ako misle da irade kako treba.
Jbg moralo se nesto izmisljati radi okupljanja jace zajednice, cisti evolucijski korak.
Ako ne okačiš sliku ođe, dođu popisivači i izmijene vam popisnicu![]()
Za kategoriju "vjera" morala je da bude omogućena opcija "nije primjenjivo", za one koji ne osjećaju potrebu da se na bilo koji način izjasne na ovo pitanje.
Tako bi bilo u pravom građanskom društvu. I ovo je pokazatelj koliko je naše društvo na nekakav način "zagađeno" klerikalizmom.
Ovo kod vjeroispovjest pravoslavna,jel bilo neke fore oko koje crkve?Ili samo pravoslavna.
Nije bilo ponudjenih vjeroispovjesti pa da izaberes koju ces nego je bilo slobodno izrazavanje,
da sam htio da mi pise "kamen" ili "nebo" to bi pisalo jer ko je neko (popisivac) da meni kaze da mi vjeroispovjest nije kamen?![]()
Nekoga je popisivac zeznuo, meni je moja milf popisivacica rekla da mogu bilo sta da upisem, ako ne bi tako upisivala ne bih potpisa popisAni list. Za 5oro sam diktira podatke.
Je li ti krivo sto smo najstariji, najbolji i najpametniji narod na svetu? Nemoj se plasiti, imamo veru u tebei mi svakoga ko se prikloni pravim vrednostima prihvatamo. Shvstices to nekad.. Mozda...
I jeste i nije. Neki su upisivali, Pravoslavna SPC, neki Pravoslavna sa 4 ocila, a oni neznaveni Pravoslavna NVO..
Glupo je što su jezik stavili pod etno/kulturološke karakteristike to znači da su pola planete Englezi.
Zamisli da u engleskoj na popisu dodje odgovor "Not a believer"
Pa nije bilo pitanje da li je osoba vjernik ili ne, nego je automatski odgovoreno sa "jeste" pa je postavljeno sledece pitanje "koja ti je vjera?"
a preskocena su: da li si religiozan, da li imas neko vjerovanje, u sta vjerujes, da li pripadas nekoj od ponudjenih...bla bla bla.
Da me ne shvati što ko pogrešno oko jezika ali kako jezik spada u etničko/kulturološki sektor evo Južna Amerika priča mostly španski i kakve to veze ima sa etnosom?
Pa da se vratimo na Crnu Goru ako a biće uglavnom da se u Crnoj Gori priča u većini slučajeva srpski kakve to veze ima sa etnosom?
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Nema veze ni kulturoloski?
Možda u domenu tradicionalnog.
Izvini ja sam ti u tom smislu gledanja hard kor meni cijelo čovječanstvo je jedno nastalo od majmuna.U mom svijetu ne postoji ni religija ni nacija,a jezik ka jezik bitno da se da sporazumjeti.Samo da se ne mješaju neki pojmovi.
Tako da ođe govorim o manipulacijama.Jezik je zna biti i te kako instrument manipulacije.
Last edited by Bluemoon; 01-10-24 at 16:26.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks