Moze li bilo ko da ucestvuje na Alcopa aukcije?
I kako to ide tamo, zna li neko pozdano?
Svakako brzo idem gore, mislio sam da odvojim neki dan pa da podjem na neku od aukcija
I ima li nekih slicnih sajtova za druge drzave?
Auto bruto 10000€ u DE
Neto 8.403€
Znači iznos povrata je 1596,64€ koji treba Njemac da vrati
Naša carina ne obracuva na suvi iznos carinu nego treba na 8.400€ da se doda trošak transporta pa onda ide carinjienje evo neka bude 500€ ili da se tamo nešto laže ali to nema šanse da ide ispod 300€ nema fore dovezao sam ga bez centa.
Dalje
Auto 8400 +300€(troškovi transporta!!!)koje se dodaju na cijenu da bi se obračunala carina 5% znaci 435€ carine za plaćanje
Onda se obracunava PDV 21% na zbir carine i ovih 8700€ + 435 € što je ukupno 9135€(osnovica za PDV) na to PDV iznosi 1.918€
PDV 1918€+ carina 435€
To je to Carina i PDV ukupno 2.353€
Bez tansporta, bez špedicije, bez homolacije, bez prevoda papira, potvrde proizvodjača, mašinskog fakulteta, bez COL tabli ako auto doalzi na točkove i još po nečega..
Ovo je jedna jedina računica na auto od 10000€ bruto u Njemačkoj tako da svi troškovi idu debelo preko 24% cijene auta
Last edited by METZ; 27-09-24 at 17:15.
Moze li bilo ko da ucestvuje na Alcopa aukcije?
I kako to ide tamo, zna li neko pozdano?
Svakako brzo idem gore, mislio sam da odvojim neki dan pa da podjem na neku od aukcija
I ima li nekih slicnih sajtova za druge drzave?
Kako 24%?
Prema tome, šta da ti kažem?
U Srbiji će od ponedeljka biti moguće uvoziti auta iz SAD.
Da li će se naši sjetiti da prepišu?
https://www.polovniautomobili.com/au...FPTYdkGdO-TClg
Послато са Mi Pad 6 помоћу Тапатока
Stay salty.
Da nema neko da preporuci nekog ko moze da zavrsi sve oko uvoza vozila iz Belgije?
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
068738929 darko
She is only here to annoy herself!
Treba provjerit sa špediterom koji će raditi papire za kola za carinjenje i ostalo(jer u mom slučaju je špediter bio "na vezi" sa carinikom),na kojoj cifri će se cariniti to auto. U mom slučaju,doduše prošle godine,našao sam auto ispod cijene,i bojao sam se da račun za auto koji ja priložim ne bude validan,da će me više ocarinit. Međutim špediter mi je rekao da sam sa računom mogao još niže da idem....tako da špediter koji ima katalog može unaprijed da zna na koliko će se auto cariniti,i tu nam ušteđeti malo para. Opet da ponovim da je tako bilo u mom slučaju,prošle godine,možda je bilo promijena u međuvremenu.
Što se eur1 tiče,milsim da ga mora izdati neko ko je blizu nekog graničnog prelaza ili luke u mom slučaju. I naravno mora original dokument. Par slučajeva sa "njemcima" nisu imali opciju eur1
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Mogu li ja kao fizicko lice ucestvovat na aukcijama na exleasingcar,zna li ko
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Da li neko može pojasniti proceduru uvoza oldtajmera iz Hrvatske..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
ista kao iz bilo koje druge države, treba ti neki dokaz npr njihovo oldtajmer kluba da je auto originalan i molbu pišeš mislim ministarstvu saobraćaja da ti odobri uvoz
She is only here to annoy herself!
Predlog nekog ko radi uvoz po porudzbi iz Njemacke?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Jesam li dobro razumio da mi ne možemo uvesti auto iz Amerike (NOVO iz salona)? Ako da, zbog čega i postoje li neke krivinice koje se mogu napraviti kako bise ipak registrovalo takvo vozilo kod nas?
Kako uvesti euro 4 auto? Tipa za djelove ođe ili po selu da se vozi? Može li na šlepu ili možda da neko ko ima strane papire ili stranu vozačku doveze to auto na točkove?
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Ne moze sad. Nekad se moglo.
Prema tome, šta da ti kažem?
Mozda vlasnik da ga dovede? Al naravno, papiri isl za zaboravit. A i pitanje dal mora izaci sa njim nazad itd
Drugačiji su tehnički standardi (nije EU homologacija), u principu, mogu se izmjeniti te tehničke različitosti (snop oborenog svjetla, boja zmigavaca, način vezivanja pojasa za šasiju, ... ako sam dobro ima oko 30-ak stavki) i povesti automobil na homologaciju, ali se postavlja pitanje isplativosti takvog postupka, a za pojedine modele, sve i da hoćeš ne mozeš naći dijelove sa EU specifikacijama.
Sent from my Motorola 8400
U srbiju od skoro moze pa da vidis mozda tu kombinaciju da li bi tako proslo?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks