Ocekuje se da pocetkom oktobra krene isporuka nove zalihe plazme...
AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Tek sad vidim ovo.
+ oreo strašan marketinški potez.
https://www.instagram.com/reel/C_2tU...Aza3FkcTV4MA==
![]()
Ocekuje se da pocetkom oktobra krene isporuka nove zalihe plazme...
A da eto je ima u prodavnice, samo je u Voli i Laković ne vidjeh, drugo đe god uđoh prošle nedelje je bilo.
E kakva pomama za plazmom, nevjerovatno
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A nezdrav zesca. Trpanje sojinog ulja u sve mi se zgadilo
Euro = 60 denara
U Aromu koliko hoćeš, dupla 300gr, 2.75eur. Prvi put da sam je kupila po toj cijeni jer je nema a zalihe smo potrošili. 600gr smo kupovali uglavnom po 3.99.
Bez zaposlenih ("U naturizmu je buducnost!")
https://forbes.vijesti.me/tehnologij...a-5428d7cb9fd1
Juce iz France.
Pasta 75ml bez ogranicenja marze 1.79, a veca od 120ml sa ogranicenom marzom(nema na rafove) 1.37.
Znaci marza na ovu manju dodje 110-120%. Samo gazi.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Evo jedan kratki izvjestaj od strane dokone Karen. Direktno iz HDL-a u Baru.
Posto konstantno gledam srozavanje nasih najvecih marketa i sve gore stanje kada su u pitanju kljucne stvari za potrosace prilikom kupovine poput artikala bez cijene, zbunjujucih cijena, razlicitih cijena za iste proizvode itd. itd., poceo sam da im stajem na zulj, da otvaram glavu menadzerima, sefovima smjena kao i nadleznoj trzisnoj inspekciji i ostalima.
Nazalost, od svega toga ima vrlo malo efekta jer zivimo u rupi u kojoj zivimo, gdje je sve korumpirano do srzi, ukljucujuci i 'velike igrace' marketa, potkupljene inspektore i cijeli drzavni aparat kada su inspekcije u pitanju.
Evo samo jednog problem, ilustrovanog da je cak i menadzer mogao da ukapira (nije neki kapacitet) problem.
Cijena za pilecu Patellina pastetu koja em sto je postavljena na pogresnom mjestu, em sto se razlikuje na dva razlicita rafa iako je identicni kod u pitanju. Kupcu ostaje totalna enigma koja je realna cijena, dok ne dodje na kasu i kasirka provuce prozivod koji je poslije muka vratit'/stornirat' i istoj toj kasirki stvara dodatni/nepotrebni problem.
Identicna stvar je i sa curecom Patellina pastetom (i sa ostalim nego da ne postavljam sve slike)
Mozda ce neki prosjecni mentalitet naseg co'eka rec' da je ovo dokonost u pitanju, da 5 centi nikome zivot nece promijenit' te da je nebitna stvar ali se ja definitivno ne bih slozio sa tim vec smatram da ove stvari ne smiju da se desavaju.
A nije u pitanju samo 5 centi ili 1 cent vec je kod nekih proizvoda razlika i znatno veca, tacnije 20c, odnosno 34%.
Opet, identicni kod, identicni problem.
Sve ovo je slikano ISTI DAN, u ISTOJ (HDL) prodavnici, u Baru.
Menadzer slijeze ramenima i kaze da znaju da ima takvih problema ali je izgovor jos vise porazavajuc a on se sastoji iz par recenica:
"Tako Vam je u svakoj prodavnici, nismo mi jedini sa ovim problemima."
"Vjerujte da radimo koliko mozemo, propusti se desavaju."
"Imamo previse posla a premalo radnika, ne postizemo sve."
I jos par slicnih politicko-diplomatskih recenica koje bi mogle da dodju od strane radnika ali ne i od strane menadzera prodavnice.
Trzisna inspekcija i ostale relevantne kontrole institucije uglavnom okrecu glavu i bukvalno mozes da osjetis 'izduvavanje' preko slusalice u smislu "Ako imam vremena za te gluposti, pomamio se" i onda navodno to zapisu negdje i izio vuk magarca. Ne mozes ni da ih natjeras da izadju na teren niti da ista urade nego je sve ovo kao neko normalno stanje, nesto na sto su svi navikli a oni koji nisu... navice se uskoro.
Ja necu. I uvijek cu trazit' menadzera i zvat' inspekcije. Necu vama rec' da radite isto ali kad bi mi kao kupci pravili veci problem mozda bi se nesto i promijenilo. Mozda.
U protivnom nece sigurno i stvari ce svakim danom bit' sve gore a mi cemo se navikavat' na sve vece cijene i sve goru uslugu.
Prijatan vikend zelim.
--------------------------
Do Not Disturb.
Fidel, u potpunosti podrzavam i ako mislimo da se nesto promjeni moramo svi dati doprinos. Nas mentalitet je takav da tebe takvog gledaju kao da si Karen, umjesto da svi isto uradimo pa napravimo pritisak i izguramo promjenu.
Ja kada god vidim nepravilnost uvijek regujem mada priznajem nemam previse vremena da istrazujem kao ti. Vise puta sam pricao sa sefovima ali kao sto ti kazes, to je takav nivo da sa njima ne mozes nista postici, jedino da se inspekcije zovu od cega je mala vajda.
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Šef u tom objektima?
Malo bolje plaćen radnik
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ovo ti je redovno u manje vise svim marketima. Najbolji primjer uzasa sa cijenama je Voli Nas Diskont na Zabjelo. Kategorija sireva,vitrina sa milon cijena,dje je rijetko koja cijena ispod artikla,dje sundvije različite cijene za isti artikal,naziv artikla i bar kodovi se ne poklapaju...i to stoji tako godinu i vise....
Sent from my S23+ using Tapatalk
Last edited by Kradem_Shahte; 28-09-24 at 12:22.
Koliko para toliko i muzike. Sposobnoga menadzera treba platiti, a posto oce svako da stedi na plate, dobice ovo sto... ali moze im se jer nema kazne. Da im pljste kazne od vise hiljada svaki mjesec, drugacije bi postupali...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Kapiram ja kako mene gledaju i koji je opsti mentalitet. Ne pogadja me, samo zalim sto je to tako.
Tako je. Vidio sam da je tako ali ne bi trebalo da bude. Zna se sta bi trebao da bude sef/menadzer objekta.
Vidim ja (a i vidimo svi) da je stanje manje-vise isto u svim marketima. Ovdje sam pomenuo HDL jer je ovih par slika iz tog objekta. Ali identicni 'izvjestaj' bi mogao napravit' i iz VOLI-ja ili bilo koje druge prodavnice. To sto je ovo 'redovno stanje' ne znaci da treba da bude prihvatljivo.
A ove druge probleme nisam pominjao u prethodnom post-u jer sam ih pominjao vise puta ali i dalje su svakako prisutni svi nabrojani problemi, u svakom trenutku.
Slazem se. Nije problem do menadzera nego do vlasnika odnosno inspekcija i 'aparata' koji apsolutno ne funkcionise.
Nego se ovdje mogu nadovezat' na pricu kolege @Nk beer sa neke od prethodnih strana gdje je pisao kako inspekcija pise kazne prodavnicama i kad nema sto da pisu a ja sam tvrdio i tvrdim da nema te situacije gdje inspektor "nema sta da pise". U koju god od ovih prodavnica (posebno vecih) da inspektor udje, moze da bira sto da im pise jer broj nepravilnosti ne moze da se izbroji na obije ruke.
To sto se oni medjusobno poznaju, dogovaraju i naplacuju na druge nacine je vec mnogo dublji, sistemski problem.
Do Not Disturb.
Nema nikakve vajde od ovih kazni koje inspektori pisu trgovcima zbog krsenja pravila akcije "limitirane cijene".
https://adria.tv/vijesti/ekonomija/o...da-eura-kazni/
Je li nasao ko danas bidon od 5L vode ili su svi kupovali ono pakovanje od 6 boca?![]()
Last edited by Cass; 04-10-24 at 11:21.
There are currently 8 users browsing this thread. (2 members and 6 guests)
Bookmarks