Page 15 of 17 FirstFirst ... 511121314151617 LastLast
Results 351 to 375 of 402

Thread: (Ne)kultura u saobracaju

Thanks Thanks Given 
    6,605
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    3,616 Posts

Uvijek prvo u retrovizor pa onda odluci oli zaustavit se...
    Otkad kuke ukinuse prvo retrovizor!

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Uvijek prvo u retrovizor pa onda odluci oli zaustavit se...
    Otkad kuke ukinuse prvo retrovizor!

Ne znam koliko je to od pomoci... Ti na retrovizoru mozes da vidis nikog a dok stanes, dok osoba krene da prelazi (vecina pjesaka je svesna degenericnih vozaca pa krece tek kad je siguran da si stao zbog njega)... naleti kreten koji ide preko 70-80km/h i pokupi ga a da ne trepne.

Ja recimo priznajem da uglavnom ulicu prelazim kad nema kola a ne kad je zeleno za pjesake. Nerijetko i van pjesackog. Mnogo je sigurnije a i ne uticem/usporavam saobracaj jer zbog mene niko ne usporava niti staje.

Jedini izuzetak je kad vidim dijete koje ceka zeleno za pjesake. Onda i ja sacekam da ispostujem trud roditelja da vaspita normalno dijete u ovoj nenormalnoj danasnjici.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    19,539
    Thanks Thanks Received 
    9,138
    Thanked in
    4,450 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    ...
    Jedini izuzetak je kad vidim dijete koje ceka zeleno za pjesake. Onda i ja sacekam da ispostujem trud roditelja da vaspita normalno dijete u ovoj nenormalnoj danasnjici.
    E,tu sam.Roditelj.Objasnio u vezi pješačkog,semafora...i još objašnjavam,ali...
    A situacije ide ovako:
    31.12. 23.30: Semafor za pješake kod Hotela Crna Gora.Ja i supruga malo kaskamo za đecom(njih troje po 12g.-nisu sva moja),oni došli do pješačkog,crveno za pješake,stali,mi ih pristigli i oni oće da pređu jer kola nema ni na vidiku...do ULUCG.Ja održah kratki čas o saobr.kulturi,oni poslusaše,sačekasmo 20-tak sekundi iako niđe kola.Pali se zeleno za pješake,krećemo,došli do pola i srećom ufatim za kragnu(ka Kabib Nurmagedov) dijete koje je prvo išlo i nije gledalo nego se zapričalo sa drugom đecom jer je kreten sa bijelim kliom prošao nekih 60-70km/h iz pravca spomenika HI kroz "srednje" iliti "puno"crveno
    Nakon što me prošla jeza i hladan znoj.Rekoh đeci:"Update,nema veze koje je svijetlo na semaforu,gledajte ima li kola.Bolje i na crveno ako nema kola nego na zeleno a ne gledati.Da se u toj situaciji desilo ne daj bože,vjerovatno bi neko izvještačio(ka onaj kod Gintaša) da je narkos u kliu djelimično kriv a dijete većim dijelim krivo i dobio bi nanogicu 1g. "

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 05-01-24 at 16:09.

Thanks Thanks Given 
    521
    Thanks Thanks Received 
    2,098
    Thanked in
    1,197 Posts

Pa to i jes sustina, ne treba da gledaju koje je svijetlo nego lijevo i desno. Kad im to predje u naviku ne sjekiraj se za njih vise

5. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,539
    Thanks Thanks Received 
    9,138
    Thanked in
    4,450 Posts

Tako je,gledaj lijevo desno a semafore nek poskidaju ka ove bicikl.stubiće i onda ka u Mumbai ili Kuala lumpur

Thanks Thanks Given 
    9,445
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,708 Posts

Bijah sad do krakowa koji dan, usko jezgro grada nidje semafpra a bulevari, tramvaji...
    Sve je to do kukture a kultura se uci kaznama. Kaznama koje se moraju platit. Za 2 mjeseca sve moze da se uredi ali jbg neko nece

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

8. The Following 2 Users Say Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Evo scena od prije minut...

Ja u Baru, na bulevaru kod bivšeg Okova/Conto. Pješke sam i čekam zeleno, da predjem bulevar.

Pali se autima crveno svjetlo i onaj koji je u traci za pravo usporava i staje. Degenerik koji je iza njega nabija gas, obilazi ga sa lijeve strane i kroz čisto crveno (već se meni upalilo zeleno za pješake) i velikom brzinom nastavlja pravo trakom koja je isključivo za skretanje lijevo.

Nisam uspio da vidim skroz tablice, BR znam da su bile, sivi dzip, degenerik kojem želim u zid da se zabije, da ne ugrozi život kojeg normalnog.

Poslato preko goluba pismonoše
    Do Not Disturb.

10. The Following 4 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,446
    Thanks Thanks Received 
    5,126
    Thanked in
    2,750 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    kad ce ovaj narod da ukapira da ako je neko stao na pjesacki da to ne znaci da treba da se pretkne brzinom od 80km/h....
    sad idem kroz donju goricu.. usporavam pred pjesacki da pustim momka da predje bulevar, znaci ja sam vec zaustavljen, pjesak vec na pola prelaza a lijevom trakom me preticu dvojica koja nisu isla sporije od 70-80km/h...
    moze li narod da ukapira da je mozda dijete na pejsackom koje ce vrlo cesto da pretrci ulicu kad ga neko pusti i da mu izleti pred auto...a od mene prvog ne moze da vidi ima li neki kreten koji nece da se zaustavi...
    postalo je bezbjednije ne stajat pjesacima...

Ja iskreno većinom ni ne stajem pješacima na putu dje su 2 ili više traka u jednom pravcu, imao sam par loših iskustava i baš rijetko stajem, to je obično kad je slab saobraćaj.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    27,501
    Thanks Thanks Received 
    8,712
    Thanked in
    4,310 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    A situacije ide ovako:
    31.12. 23.30: Semafor za pješake kod Hotela Crna Gora.Ja i supruga malo kaskamo za đecom(njih troje po 12g.-nisu sva moja),oni došli do pješačkog,crveno za pješake,stali,mi ih pristigli i oni oće da pređu jer kola nema ni na vidiku...do ULUCG.Ja održah kratki čas o saobr.kulturi,oni poslusaše,sačekasmo 20-tak sekundi iako niđe kola.Pali se zeleno za pješake,krećemo,došli do pola i srećom ufatim za kragnu(ka Kabib Nurmagedov) dijete koje je prvo išlo i nije gledalo nego se zapričalo sa drugom đecom jer je kreten sa bijelim kliom prošao nekih 60-70km/h iz pravca spomenika HI kroz "srednje" iliti "puno"crveno
    Nakon što me prošla jeza i hladan znoj.Rekoh đeci:"Update,nema veze koje je svijetlo na semaforu,gledajte ima li kola.Bolje i na crveno ako nema kola nego na zeleno a ne gledati.Da se u toj situaciji desilo ne daj bože,vjerovatno bi neko izvještačio(ka onaj kod Gintaša) da je narkos u kliu djelimično kriv a dijete većim dijelim krivo i dobio bi nanogicu 1g. "

Plus bih morao u zatvor jer bih ga zubima zaklao na licu mjesta.

13. The Following 5 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,722
    Thanks Thanks Received 
    6,419
    Thanked in
    2,696 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    A situacije ide ovako:
    31.12. 23.30: Semafor za pješake kod Hotela Crna Gora.Ja i supruga malo kaskamo za đecom(njih troje po 12g.-nisu sva moja)
    Jebiga joni, vazda postoji taj rizik kad se radi DNK analiza.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Bijah sad do krakowa koji dan, usko jezgro grada nidje semafpra a bulevari, tramvaji...
    Sve je to do kukture a kultura se uci kaznama. Kaznama koje se moraju platit. Za 2 mjeseca sve moze da se uredi ali jbg neko nece

I mene je ovo isto oduševilo gore. Da li si primijetio nidje gužve u saobraćaju, a grad 3 puta brojniji od Pg. Sve lagano funkcioniše, nisam čula da iko ikome svira, nema auta na 4 žmigavca, prosto nevjerovatno a dje su Poljaci nkead bili za nas, a dje smo mi sad, nidje.

17. The Following 2 Users Say Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    91
    Thanks Thanks Received 
    795
    Thanked in
    343 Posts

Evo zašto se gine i zašto dolazi do saobraćajnih nesreća. Snima se stori, vozi se brzo, recept za saobraćajnu nesreću. U pamet se ljudi, pobiće nas ovi nesrećnici, ni krive ni dužne

Thanks Thanks Given 
    6,605
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    3,616 Posts

Mora da je neki starac preko 70 godina....

20. The Following 2 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,442
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

Prije neki dan u Tivat kod trga magnolije, na raskrsnicu 2 lika dolaze iz suprotnog pravca i oce da skrenu u istu ulicu i nece da propuste jedan drugoga no su morali stat da se ne sudare.

Ovaj iz Bmwa Bg tablica poce da psuje, gestikulira i dere se na ovoga s Tv tablicama. Kad izadje ovaj iz Tv auta i krenu put ovoga, Bg lik zatvori staklo sto je prije moga, a Tv lik krenu iz najjace da mu lupa po staklu i dere se da otvori prozor. Bg lik je bio manji od makovog zrna, a *****o se prije toga.

Nije mi bio mio ovaj Tv lik jer se vidi da je neki klosar, ali dobro je bilo vidjet kako je zacepio gubicu ovome sto se *****o na rijeci.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

A neka mu je vala izašao, ovi "stranci" kad dodju kod nas to se ku*či ka da je sve njihovo.

Sent from my iPad using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,291
    Thanks Thanks Received 
    6,815
    Thanked in
    3,263 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Prije neki dan u Tivat kod trga magnolije, na raskrsnicu 2 lika dolaze iz suprotnog pravca i oce da skrenu u istu ulicu i nece da propuste jedan drugoga no su morali stat da se ne sudare.

Ovaj iz Bmwa Bg tablica poce da psuje, gestikulira i dere se na ovoga s Tv tablicama. Kad izadje ovaj iz Tv auta i krenu put ovoga, Bg lik zatvori staklo sto je prije moga, a Tv lik krenu iz najjace da mu lupa po staklu i dere se da otvori prozor. Bg lik je bio manji od makovog zrna, a *****o se prije toga.

Nije mi bio mio ovaj Tv lik jer se vidi da je neki klosar, ali dobro je bilo vidjet kako je zacepio gubicu ovome sto se *****o na rijeci.

Kako će sad Begiš da pljuje po divljim Crnogorcima. To bahato, to nekulturno, to nevaspitano.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

24. The Following 3 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,129
    Thanks Thanks Received 
    1,606
    Thanked in
    603 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

Prisustvovao sam sličnoj sceni, Mercedes trafika G klasa nova vs. stari VW Vento. Kad iz Venta izađe gromada od momka, od min 210cm... Samo je rekao "Šta veeliš too?" a ovaj udari po gasu, vjerovatno se malo upiškio u gaće. Instant karma.

Thanks Thanks Given 
    6,605
    Thanks Thanks Received 
    6,203
    Thanked in
    3,616 Posts

A bogme nema vise izlazenja iz kola , svakome je mek stomak

27. The Following 3 Users Say Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Da li se vama čini da se kod nas previše koristi sirena, ubija. Dan noć, nedje se svira. Ujutro u 7 ura ispred zgarde da se jedan drugome jave, sviraju. Uveče se rastaju sa kafe u ponoća, sviraju. Niko ne pazi je li vrijeme odmora ili nije, isto neki oblik nekulture. Pogledajte vani, malo sredjenije zemlje, nećete danima čuti sirenu.
    Da se razumijemo, i ja sviram (a to me baš nervira što radim) kad neko skreće bež žmigavca, kad mi stane odjednom na 4 žmigavca ispred mene i slično, a ne bi trebalo. Jedino da upozoriš nekoga da ti ne uleti ispred tebe da ga ne pokupiš ili kad izlazi sa parkinga a ne vidi da neko ide itd.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Dakle mi manje da sviramo jer ti samu sebe nerviras koliko trubis?evo hocemo

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Evo se u Baru ne moze zivjet' od komunalne i njihove rotacije koja je na 150 decibela.

Njihova efektivnost u pogledu pisanja kazni je minimalna, ako dnevno napisu 5-6 kazni (od 'iljadu vozila u prekrsaju) to im je veliki uspjeh.

Mnogo puta samo prodju ulicom sa tom rotacijom i smatraju to obavljenim poslom. Da se kome ne zamjere ili ne naprave nekom problem slucajno.

Siguran sam da sugradjani koji zive i/ili rade u centru znaju o cemu pricam... tacno bi im slomio zvucne signale pa neka pisu kazne a ne da se samo bave upozoravanjem degenerika.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,805
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    A bogme nema vise izlazenja iz kola , svakome je mek stomak

toga se vazda sjetim
    i da ima naoruzanoga i nervoznoga svijeta

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Da li se vama čini da se kod nas previše koristi sirena, ubija. Dan noć, nedje se svira. Ujutro u 7 ura ispred zgarde da se jedan drugome jave, sviraju. Uveče se rastaju sa kafe u ponoća, sviraju. Niko ne pazi je li vrijeme odmora ili nije, isto neki oblik nekulture. Pogledajte vani, malo sredjenije zemlje, nećete danima čuti sirenu.
    Da se razumijemo, i ja sviram (a to me baš nervira što radim) kad neko skreće bež žmigavca, kad mi stane odjednom na 4 žmigavca ispred mene i slično, a ne bi trebalo. Jedino da upozoriš nekoga da ti ne uleti ispred tebe da ga ne pokupiš ili kad izlazi sa parkinga a ne vidi da neko ide itd.

ja se trudim da ne sviram... ako izuzmemo kad svirnes nekome da ne uleti onda se svelo da ako bas bas bas moram onda 1-2 kratka najkraca tamo dje bih nekad lezao na sirenu cisto da im bas ne prodje bez "opomene"
    ako sad vecinom samo ka talijani masem rukicom ili stanem da ih pogledam u facu i pitam jesu li debili dje mogu
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Što bi rekli forumaši.
    Ja namjerno vozim lijevom trakom ka Tuzima i Zeti.
    Nije to brte auto-put.

https://www.facebook.com/share/r/3hX...ibextid=D5vuiz

Thanks Thanks Given 
    3,743
    Thanks Thanks Received 
    6,939
    Thanked in
    4,163 Posts

Mnogo kenjas. Ovo je autoput i lik vozi lijevom trakom i blokira saobracaj.
    Prema tome, šta da ti kažem?

34. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,618
    Thanks Thanks Received 
    6,092
    Thanked in
    2,945 Posts

Njemu je to isto, ne pravi razliku.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Page 15 of 17 FirstFirst ... 511121314151617 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)