Ova SK posiljka tek stigla u Rumuniju iako Ali daje informaciju da je prosla carinu sto god to znacilo (najvjerovatnije nista)...
![]()
Evo detaljnije kako je to rijeseno u Srbiji
https://n1info.rs/biznis/ako-kupujet...na-a-kada-pdv/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Ova SK posiljka tek stigla u Rumuniju iako Ali daje informaciju da je prosla carinu sto god to znacilo (najvjerovatnije nista)...
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Brzo će ti to ovamo.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Cuh izjavu predsjednika sindikata da cemo placati pdv i na posiljke male vrijednosti ispod 25 eura sto nije slucaj u EU. Hoce preko nasih ledja da nadomjeste doprinose za PIO koje su ukinuli privatnicima.
Zamislite taj haos ako budu tražili dokaz o plaćanju za svaku pošiljku.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Mislim da hoce vise para u budzet.
Mislim da su nesposobni i da cemo njihovu maloumnost mi da placamo.
Nego je vec bilo rijeci o degenericnoj fiskalnoj strategriji po forumu a poseban osvrt na placanje PDV-a ne sve posiljke se dovoljno provuklo i kroz ovu temu pa ko je propustio nek' se vrati malo...
Do Not Disturb.
Mislim o njima isto sto i ti
Znaci navali narode do kraja godine.
E zamislite toga pakla, novogodisnji praznici plus ovo, prve posiljke 2025 ocekujem oko maja da se uruce
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Srecan porez na posiljke
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Svaki komentar je suvisan. Ali jos nam je malo...
Ovo se neće primjenjivati, siguran sam, u najgorem slučaju biće selektivno, za malo veće i bolje upakovane pošiljke.
Da bi sve pregledali treba im armija ljudi
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
Menadzment Uprave Carina mi ne izgleda kao neki skup ljudi koji uopste ima plan kako ce ovo ici i sta ce (i kako) tacno da se radi.
To su generalno ljudi koji jedino znaju da uzmu pare ispod stola, da zaplijenjenu robu dijele medju sobom itd., ne neki ljudi koji imaju plan i strategiju kako da sprovedu ovaj promasaj od fiskalne strategije kad je u pitanju oporezivanje svih posiljki.
Svi koji su imali to 'lijepo' iskustvo da im se trazi dokaz o placanju znaju na sta to lici i koliko je lose odradjen kompletan proces te koliko on abnormalno traje. Cak i kad bi zaposlili stotine ljudi da radi na tome (nije njima problem zaposlit' svoje pulene jelte) opet bi to islo presporo, sa milion problema.
Ali da sad ne analiziram previse i ne bavim se prognozama... vidjecemo sto ce bit za 2 mjeseca.
Do Not Disturb.
Cainiao Super Economy Global je zvanično mrtva za mene, a tako mi i treba, kao da se nisam opekao do sada sa njima par puta. Poručih nešto prije mjesec dana, dobio sam estimated delivery za sredinu novembra, neviđeli se kakvi su.
Aliexpress Standard Shipping i ćao, dvije nedelje max.
Nema to pravila, Cainao je spor svakako, al taj delivery veze nema. Meni su jutros stigla 2 paketa, jednom deliveri polovina oktobra, drugom novembra.
I na Aliexpress standard te moze cainao zakacit, da se ne zacudis.
Nije nikad do sada, brdo pošiljki u ovoj godini, uvjek do 2 nedelje max se pojavi u našoj pošti. A ovo za estimated znam da nema veze ali iz iskustva od prije, minimum 2 mjeseca preko Canvia što je neprihvatljivo...
Ne znam na sta su se zalili.. znam da prakticno svuda radi odlicno, u HR ima vise paketomata i tamo znam da funkcionise bez ikakvih problema.
Ne trebas da budes kuci, ne mora postar da te trazi, ne moras da se cimas po posti... fino odes do paketomata i uzmes svoje.
Vidim OGROMNU potrebu za ovim, jos odavno.
E sad Montenomaks mi smrdi oduvijek pa cemo da vidimo kako ce to ici sto se njih tice...
Last edited by Fidel Castro; 03-10-24 at 18:28.
Do Not Disturb.
Postar mene svaki put nazove, dogovorimo se i paket preuzmem.
A ovo mi Jos jedna veca obaveza da ide do pankomata da uzimam paket. Tako tebi je mozda lakse,jer imas mnogo manje obaveza od mene(porodicnih),a to ne znaci da je odmah bolje.
Ja cu se ipak drzati postara,ako bude moglo.
To je moje mišljenje
There are currently 3 users browsing this thread. (1 members and 2 guests)
Bookmarks