Okačih ja stan na prodaju 2500€ m² eto onako da probam, ako prođe prođe.
Zvalo me 10 agencija jesam li zainteresovan za saradnju.
I 3 kupca ako bi spustio cijenu na 2300€ da bi se mogli odma dogovorit.
Suština je da narod i dalje ima para.
evo jedan info vezano za investitora od kojega smo mi kupili (Ventura partners)
zavrsavaju blok (4 zgrade) na Stari kod doma zdravlja i to stanova sto je ostalo su im po ~2000e/m2
poceli su blok zgrada i mini trzni centar/poslovnu zgradu u Vojislavljevica - juce su nasuli prvu lopatu betona, jos uvijek nije zavrsen cijeli iskop i cijena je vec stigla do 1750e/m2
i kazu da imaju prodaju... pa vi vidite na sta je narod sve spreman
sustina je - uvijek stasavaju novi ljudi koji bi da se kuce ili "stari" ljudi koji konacno mogu da se skuce
Koliko god skupo bilo, svi vide da ce biti samo skuplje i onda kupuju nadajuci se da ce ga nekad lakse placat nego danas - zato sto se i dalje kupuje i dalje skacu cijene i eto
Okačih ja stan na prodaju 2500€ m² eto onako da probam, ako prođe prođe.
Zvalo me 10 agencija jesam li zainteresovan za saradnju.
I 3 kupca ako bi spustio cijenu na 2300€ da bi se mogli odma dogovorit.
Suština je da narod i dalje ima para.
I jesi li ga prodao za 2300?
Mislis pojedinci imaju para pa im se moze da trguju![]()
Dje tacno Ventura radi taj novi kompleks, nema nista na net
I kakav im je kvalitet stanova, mogu li se smatrati pozdanim?
Edit - nadjoh
https://www.ekapija.com/me/news/4795...ata-na-zabjelu
Last edited by 357; 24-09-24 at 20:37.
Izlazi na budući izborni bulevar sa 4 trake, Vojilsavljevića, promet ogroman.
Kako lijepa lokacija pored bulevara .... uh jos na 4 trake taman motor da probam...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
ja ti mogu reci da ova na Stari dje smo mi uzeli odudara kvalitetom od npr onih u staru varos ili zabjelo sto su radili...
nama ce kasniti koji mjesec sa kljucevima (a mogli su 3m ranije da zavrse barem)
uz opaske tipa "novi standard zivljenja" itd se ispostavilo da ti ugrade GRUND bojler i AUX klimu iako se pricalo - samo najbolji materijali i najekonomicniji uredjaji... mogu misliti sta je "ispod" kad su to vidljive stvari
svaku, i najsitniju, izmjenu ti naplate papreno (a iste su trazene prije nego je i ozidana zgrada)
*tipa pomjeri mi sudoperu desno 1.5m i bojler prebacite da bude horizontalni - 250e
**premjestanje uticnica u kuhinji zbog toga i jos 2 uticnice dodatno u dnevnoj - da uradimo sami projekat + 350e
poredjenja radi - zetagradnja za vise izmjena od toga nije centa uzela
slagali su nas za ostave - kao smo imali rezervaciju za ostavu i onda odjednom poslije godinu dana - nema ostava u prodaji, sve su prodate... a nama "stavili rezervaciju" kad nisu bili prodali ni 20 stanova u 4 zgrade cini mi se, a ne ostave
e da - slagali su nas (ukrali) i za 2.5m2... toliko je stan manji od onoga sto smo platili
po ugovoru ce da nam plate/vrate za sve sto se razlikuje preko 1m2, ali iskreno ja bih vise volio te kvadrate da mogu da biram jer su prostorije ispale uze
npr dnevana je uza 5cm - ne djeluje puno dok ne ukapiras da ne mozes smjestiti standardnu garnituru jer ti bas tih 5cm fali da se otvore vrata od terase... hodnik je uzi 10cm, sto znaci da nema vise mjesta za smislen cipelat i plakar za jakne ("zub" je trebao da bude 35cm, a na terenu je 25cm)
sto se zidanja tice - hodnik od 2.1m duzine je 5cm siri na jednu stranu (115cm jedna strana, 120cm druga strana) - pretpostavicu i da su prostorije sa druge strane onda "naslijedile" krivinu samo jos nijesam mjerio da vidim dje i remeti li to sta (npr plakare)
i tako...
p.s. i bas smradovski potezi koji nijesu bili u projektu - dodali su na fasadu naknadno ventilacije za poslovne prostore - uticu dijelom na svjetlo, ali uticu na prolaze u prizemlju jer su ih suzili
i na sred planiranoga djecijega igralista su posadili trafo stanicu... mogli su da zrtvuju dio lokala u prizemlju... mogli su da zrtvuju neku tehnicku prostoriju u garazi ili 2 parking mjesta na neko drugo mjesto, ali jok - trafo stanica na mjesto djecijega igralista
sad i ako stave igraliste ko ce pustit djecu tu da se igraju?
To za trafo je bas bas bzv :/
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Gradnja promet, kakvi su? Rade neku zgradu kod Cungu-a na Zabjelo...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Smecarski bas toliko stvari... kad se pregovaralo unaprijed sve je moglo i nista nije bio problem dok nijesmo pare dali - a sve sam unaprijed pitao moze li da se mijenja/radi jer smo znali sta zelimo
Nista nije bio problem... nam naplatili skoro 1000e da razvedu instalacije za multisplit klimu i vatale su se veze ko da razvode cijevi za nuklerni reaktor*
JER u cijenu stana je usla 1 klima, a imali smo ponudu za GRUND multisplit sistem za 2700e (stan <70m2) i Samsung za duplo od toga ... sa zackoljicom da ako stavimo samo klimu u dnevnu ne smijemo razvoditi sami klime u druge sobe jer mijenjamo oblik fasade i busimo je, a to je zabranjeno/definisano ugovorom i da ako izbusimo fasadu sami snosimo garanciju za svu stetu komsiluku koja moze da nastane od vode kasnije
*veze su se vatale jer su se oni pozivali na to da izvodjac radova za klimatizaciju odbija da radi samo instalcije i da moramo kupiti klimu od njih pa kad smo dosli do te firme i vlasnika - covjek rekao - ako Ventura kaze mi mozemo da izvedemo bakar i odvod na 10 mjesta u stan, a ne na 3
na kraju su dali ponudu koje su bile tipa 770e za instalacije i 250e je bilo "inzinjerski nadzor" ili slicno za taj poduhvat i napisali da ide tipa 27m instalacija... 3 unutrasnje jedinice, svaka na zid do terase... ali niko vise nije imao zivaca da se svadja no smo platili reket
A kupili smo stan prije vise od 2 godine u nasu lamelu nijesu bili ni garazu napravili, a ne stan pa da kaze covjek imace nekih izmjena/busenja/stemanja pa im je tesko
ako mislimo na istu kdo bivsega Cungua - ta zgrada kasni barem godinu vec
skoro su mi predali stan u zgradi u ilije plamenca.
u građevinskom smislu je manje-više korektno odrađeno. negodovanja stanara se odnose na neke sitnice tipa đe je ostavljen oluk spolja, trebao da se spusti lijevo/desno i slično, ali vidim da se niko ne žali na kvalitet materijala, buku (slabu izolaciju) i slično.
meni je stan bio u cm2 kao po projektu.
međutim, glavna zamjerka većine stanara se odnosila na odvod za klimu koji je nekako nesretno stavljen ispod prozora, mada sam ja to maskirao nekom kanalicom pa nije upadljivo.
stan sam izdao pa nemam više info što se tiče eventualnih nedostataka, ali stanari rekoše da je sve ok.
i standardno, rok su probili muški. bio predviđen završetak 31.12.2023. godine, realno su radovi završeni u junu. penali za kašnjenje su smiješni tako da se nijesam ni cimao oko toga. znam da je i za zgradu kod cungu penal neki simbolični i od toga neće odustati tako da se ne iscrpljuješ. mislim da im je tamo sad cijena 1700
1750 je cijena, ali eto, nasao bi se neki popust... Sta mislite, jel ok to iznvesticija?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Po meni losa lokacija ako ti je za izdavanje.
LuTheDuck, iznervira i mene sad, uh, ddje mi tamo da se borim za tvoja prava, smecari.
krvave im se mute mene kad vide tamo
a nijesam im ja kriv no sebi sami - ne bilo lagat i varat
ne mogu im nista, ali im mogu skakati po zivotu i biti objektivna reklama za to sto rade... lagati necu, ali ni kriti istinu :P
najvise mi smeta ovo za kvadraturu - pricao sa advokatom, on kaze sve koje su ostetili da se pokupe da ih tuze ako nadjete tuzioca koji ce preuzeti slucaj ja cu vas besplatno zastupat
kaze procesi traju godinama jer se vracu stvari po nekolika puta na vjestacenje i slicno i nce niko da preuzme slucaj - tako da se samo covjek pomiri sa cinjenicama i eto
A sto ce advokatu tuzioc ? Nesto mi to zapade za oko zar nije ovo parnica ne treba tuzioc nije utaja poreza
@no-mery je li ti to za život ili za izdavanje?
Onamo je sad bum od zgrada, bačaju se bez nekog reda kao kockice jamba. Nikakve infrastrukture između njih, već očajne uske ulice bez ijednog sadržaja. Računaj da ti je Oktoih škola najbliža minimum 2.5km kao i dom zdravlja.
Ako ikad prođe bulevar Vojislavljecića biće solidno zagađenje, plus imaš mirise kolektora kojeg neće preselit još 10 godina.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Svaka cast ljudima koji zive onamo jer par puta sto prodjoh ovih dana tuda ne moze se disati od kolektora
Још ми не иде у главу хиљаду станова на Веље брдо....али ипак иде, јер избори и незасите гузице ....ааааа опоши олошка!
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Izgleda svi cemo za drzavu da radimo....
nije utaja poreza nego je krivicno djelo prevara - neko te namjerno doveo u zabludu i ostetio
jer ako u ugovoru stoji da se ne placa razlika od +- 1m2, a ospostavi se da imas stanove koji se razlikuju za 2.5m2 znaci da si prevario ljude i oteo im cijenu prvoga kvadrata ocito namjerno - uzmes sad, vratices kasnije sve sto je preko 1m2
jos kad vjestak to "izvjestaci" na trenutnu cijenu kvadrata steta bude mnogo veca
a npr prevare preko 3000 eura kazna zatvora je od 1 do 8 godina
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks