Koliko košta gašenje i uklanjanje dpf i egr za citroen c4 1.6 66kw 2009
Otac vozi i ima problem sa vučom preko 2500obrtaja kad se auto malo zagrije (daji gasa koliko hoćeš on ne reaguje). Delfi aka aliexpres pokazuje problem egr dok neka kao modernija pokazuje elektromagnetni ventil turbine (ma koji to bio). Predlagali mu da fizicki i softverski to ugasi i ukloni
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by djuka_pv; 23-09-24 at 17:35.
Moze biti i klapna gasa ili maf senzor
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Dijagnostiku radis kod stručnog lica sa certifikatom ne kod uličnog dojch stručnjaka aka yutubera…
Dpf filter ispravan regenerira se prosječno 400km…
sonde/sensori na ulaz i izlaz Dpf mjere temp i pritisak diff i kalkulira sa atmosferskim…
Dpf filter zastopan/začepljen svakih 200km regenerira i stvara garez na usisnoj grani ,klapne gasa,egr i protovima ventila i glave…
Gradska vožnja par km pa gasi i pali svakih par kilometara mnogo vise škodi od prosecne vožnje magistralom ili brzom cestom…
Moja musterija uzela u CG nov Bmw posle 90hiljada preuzmem da održavam ja kola sada na servis imao oko 245hiljada sve je OEm Fabricki i Dpf i egr i dizne bas bas sve jer ima lista održavanja koja se prate kroz godine eksplatacije…
Last edited by injection; 23-09-24 at 18:27.
Meni je audi sad na 290k km ( znaci 100k km kroz CG) i još nemam problem sa dpf-om …
Mislim odradi regeneraciju na 300-400km kako kad….
@stefke ali ga radis i servisiras sve po PS i djelove brendirane…
90% će reci krpi majstore prodajem to ubrzo i sl zatim kroz sljedeći kvar opleti pljuvati i kritike majstora i dr.
66kw 1.6 berlingo 2012 ga ima. Ako ima problem sa dpf tj ako je zacepljen, auto udje u neki safe mode, kako li da nazovem, ali zato pisti upozorenje i lampica da je dpf zacepljen itd.
Edit: ovaj ima i plivajuci, sto se majstor iznenadio kad je mijenjao korpu jesenas. A i ja sam ga kupio racunajuci da nema isti![]()
Last edited by Dutch; 23-09-24 at 19:09.
Da upanem sa jednim pitanjem …
Nissan Note 1.6 benzin 2007 godiste . Interesuje ne neka okvirna cijena za taj auto u solidnom stanju i kako su se pokazali ? Jel ima neko iskustva
Vidjeh na net da dostina ima problema sa klapnom gasa i da je uglavnom resenje ciscenje i ponovo kalibrisanje i malo se zale da je bucniji taj motor …
Takumi upada li u listu ovih pouzdanih Japanaca 😂 namjerno pitam za benzinca za sto lakse odrzavanje i ako pije 10l sigurno po gradu
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Neke verzije od 66kw imaju plivajuci, novija godista. Isto tako neki eu5 od 68kw ga nemaju.
Last edited by Mladjo; 23-09-24 at 21:47.
niujedne mi gace lastike nema
Je li probao ko Wurth motorna ulja?
Iskoci mi malo prije na instagram, mada je upitno koja je cijena(vjerovatno skupo)...Sve njihovo sto sam probao je vrhunsko, mozda i najbolje sto se moze nac na nasem trzistu trenutno (mislim na alat, sarafe, sprejeve itd)...
Bacih gugl pretragu, vidim da su oni kupili kompletnu Liqui Moly kompaniju
Alati im sigurno nisu najbolji, posebno kad se na to doda visoka cijena. E za šrafovsku robu se može reći da je vrhunska. Kao i ta roba, sprejevi, silikoni itd itd. Pitaću sjutra u vezi ulja detaljnije pa javljam.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Iz licnog iskustva mogu reci da im je tipa baterijski set alata bolji 5x nego recimo Bosch (imamo u firmi 4 seta alata, placenih 700-900e, stekaju okidaci/prekidaci, busilice vrte naprijed-nazad jer im budali kontrola motora, baterije izduse posle godinu dana itd...barem ovo sto Okov uvozi)
nego sad krenusmo u neku drugu temu![]()
Neka prebače, mada i alat je bitan za auta.
Kod nas u firmi su probani svi mogući. Osim Milwaukee. Wurth, Bosch, Dewalt, Hilti... Ja lično ih nabavljam i vodim računa o tome. Mislim da se DeWalt pokazao najbolje, posebno ako gledamo uloženo dobijeno. Posle njega Hilti ali mu je i cijena veća. Možda sam čak imao više problema sa Wurth-om nego sa Bosch-om. Pričam od dosta alata i dosta godina iskustva. Wurth nema da kažem svoj alat. Druge firme rade za njih. Ali npr. šrafovska roba im je baš kvalitetna. I druge neke stvari.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja ga imam iz Malezije i iz Mađarske, mislim da je iz Mađarske ubodna(iz Švajcarske donešena). Ostalo je uzeto u Okov ili u Srbiji. U Okovu sam zadnju baterijsku uzeo prije 2 godine možda, posle toga nijesam, a mislim i ja da uvozi niži kvalitet. Samo se jedna šrafilica servisirala(malo prije isteka garancije otišla joj elektronika). Baterije su sve ok za sad(1x6,2x 4 godine i dvije iz Švajcarske malo manje od godinu stare). Udarni mi donesoše sad iz Srbije, bi džabe nešto(oko 100e bez baterija), a uzeh ga taman za auto isl kad zatreba. Samo moram par ključeva za to nabaviti. Mrzi me više i točkove da odvrćem ručno.
Nadjoh cijene Wurtha kod nas
5w30 1l 9eura, 5 litara 40 eura
5w40 1l 8 eura, 5 litara 37 eura
Po detaljnim specifikacijama, ovo izgleda skoro kao malo ustelovano Liqui Moly Top tec 4100 i 4200...Mada im je i cijena slicna
jako slicne tacke kljucanja, viskozitet itd
Last edited by Laz; 24-09-24 at 23:10.
Mislim da je kao i za sve proizvode za zemlje EU (dojč, švica.. ) A tj prva klasa a kako odmičeš to je sve dalje slovo tj isti proizvod lošijeg kvaliteta/klase a ove naše džukele drže istu ili veću cijenu...
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Ako ima neko da pomogne
Kupio sam novi akumulator a imam OBDeleven za vw,znam skinut i stavit novi akumulator ali me zanima sta ovdje da stavim u adaptaciju novog.
Kapacitet 70ah mi je novi
Proizvodjac je Bosch sta stavljam tu?
Serial number neki kazu samo zamjenim zadnji broj
I battery tech uzeo sam AGM ali svi kazu da se stavi fleece
Neko ko zna?
Trebutno je u autu Varta 68ah vjer fabricki ali ove 11111 me zbunjuju mozda je neko i mjenjao
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Eo slika
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
JCB proizvod nije isto ka Bosh i ja obično vratim prodavaču pa nek mu ga adaptira…em razlike u AH ima još par karakteristika za to….
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks