Sto je interesatna sekcija na Avto net potopljena vozila...
Ne vjerujem da to neko nas uvozi
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Vjerovatno ima i toga, ali ako kupuješ auto sa servisnom istorijom, elektronskom servisnom knjigom, onda se to sve vidi...
Sto je interesatna sekcija na Avto net potopljena vozila...
Ne vjerujem da to neko nas uvozi
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kupite auto kod nas, mi smo najposteniji narod, kakvi njemci, francuzi, slovenci cus!
Odje je problem sto neko na forum izbaci autoplac iz svajcarske, francuske, njemacke, slovenije, pa "ubije" nekom nasem dileru posao, pa se on pronadje i negoduje.
Evo npr. neko je izbacio ovdje plac autohus, ja gledao jedan audi A4 po cijeni od 15500 kod njih, da bi kod nas na autodiler dosao isti taj sa istim tim slikama za 19900
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Nego bi realno bilo da ođe bude 16 jel?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
ljudi ođe misle da će neko da uloži 15.000 i da rizikuje da bi zaradio 100e vjerovatno
She is only here to annoy herself!
Postavlja se pitanje koliko ga je platio tamo, 15500 ili 15500-pdv. Onda, je li 19900 cijena na ime kupca?
Prema tome, šta da ti kažem?
vjerovatno...trgovci zaradjuju od 10 do 20 %, možda ga je ovdje ispao 16 ako su mu tamo odbili PDV i misli da zaradi 2-3 hiljade i to je to
Nekate momci, nisam vas htio uvrijediti. Haha.
Tamo je bila cijena sa pdvom jer ja tu cijenu gledam, drug koji dovodi auta mi je rekao da gledam sa pdvom jer ce me toliko na kraju izaci auto kad ga dovedem ovamo i sve zavrsim oko papira.
Znaci ulozis 15k i ocekujes da zaradis 5k, pa to je sjajnoooo, dovedes 2 auta mjesecno i imas jacu platu od Elona Muska, auh zaboravih Elon ne radi za platu.
Ako vec hoces da zaradis 30% onda makar napravi 10 slika majku mu.
Nisam gledao km, mozda je dosao na tockove, a smanjila mu se kilometraza, sve je moguce.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
"drug koji dovodi auta mi je rekao da gledam sa pdvom jer ce me toliko na kraju izaci auto kad ga dovedem ovamo"
uvijek izađe malo više, takođe auta se ne prodaju odmah, često se desi pogotovo ta skuplja po godinu i jače da ostanu neprodata
Izadje mnogo vise, pogotovo ako placas carinu.
I slazem se da ta skuplja ostaju mnoooogo duze i za to vrijeme ce ga smanjit nekoliko puta.
Jbg, neko ide na brzu prodaju pa i manju zaradu..
Neko proda šlepu u jedan dan, ali ima zaradu 300-500€ po autu (kad plati sve troskove) x 9 komada…
Računaj neke troškove oko 2000e po autu (šlepa, troškovi na carini, neki papiri kod nas, razne takse... ).
Na ukupnu cijenu plati carinu i PDV i to je trošak (ugrubo još 24% od cijene vozila).
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Samo mi nije jasno o kakvoj carini pricate?
Placa se PDV21% na EXW cijenu odnosno na NETO cijenu placenu u inostranstvu.
Carinska stopa je 0% na robe/vozila proizvedene u EU.
Potreban je samo EUR1, a to zavrsava svaki normalan spediter prilikom izvoza i kosta max 200 EUR sa svim izvoznim papirima.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Msilim da jedno 3 godine je prakticno nemoguce dobiti eur 1.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Tako je, jedino falš.
EUR 1 moze da se izvadi za nekoliko proizvodjaca automobila i to francuze , svedjane i na kola koja su proizvedena preko 51% djelova i svega ostaloga u EU ( kojih nazalost skoro vise i da nema , nego bude proizvedeno 30% u EU a 70% van EU od kompletnog auta ). Da budem jasniji , za MERCEDES ,AUDI, VW u 99% slucajeva ne moze da se izvadi EUR 1.
Carina mora da se plati za iznos preko 6k eura , ispod toga ne mora ukoliko ima izjavu na fakturi.
Ko prilozi VALIDAN EUR 1 ne placa carinu, nebitan je iznos.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by bole_j; 26-09-24 at 21:06.
069/100-100
Ne možete vi imati iste cijene kao prodavci koji povlače po nekoliko desetina ili stotina auta godišnje, nikako.
To su sve uigrane šeme, od kupovine, preko prevoza do carine i šminkanja pred prodaju, sntim što je ovo zadnje možda i najbitnija stavka.
Ne kažem da se kupuju lomljena auta, ali vi za sebe gledate da je auto tip-top, dok oni kupuju i pokvarena, blago havarisanja i auta sa manjim ulaganjima koja poslije sređuju ovdje, zato ste se zapadnjacima većina nekih intervencija ne isplati jer su majstori u krv.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks