Diferencijalni pritisak.
Tražim po netu,ali ne mogu da orovalim na šta se odnosi. Pretpostavljam oko DPF-a da je nešto
Sent from my S23+ using Tapatalk
Diferencijalni pritisak.
Prema tome, šta da ti kažem?
Kako da riješim ovaj problem, non stop mi iskače ovaj prednji dio...
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Ako su tu neki kineski djelovi, samo se pomiriš sa tim da je to tako normalno.
Ima li pomoći ili da se pomirim sa dešavanjem?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Zamijeni drzac branika.
Držač branika, ali original obavezno.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ističe mi brzo vozačka, pa prije no uđem u proces produžavanja, treba li mi ljekarsko da ga izvadim prije no pođem da produžim vozačku?
Akumulator na 11.88 V prije paljenja,slabije pali i obrtaji na 950-970 nakon paljena
Da li je za zamjenu,passat b8 2.0 tdi
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Last edited by Jovanavalic; 23-09-24 at 09:42.
Moguce da je pri kraju.
U ler bi trebalo da je 750 obrtaja normala. E sad moze biti da racunar javlja da je akumulator prazan pa mu dize obrtaje da alternator napuni. A mozda ti se i upalila regeneracija DPF-a.
A lako se isprazni ako su krace relacije ucestale.
Inace od toliko senzora i elektronike nikakav nagovjestaj da je akumulator pri kraju auto ne daje sto je smijesno.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Taj akumuator je zavrsio misiju.
Da se nadovežem, desilo mi se sinoc opet, primijetio sam dok je auto bilo upaljeno (obrtaji na 1000, potrosnja u mjestu 1.1 l/h i uradih ovo kako je Fabia preporucio i jos neko, provozah lagane vožnje skoro do CT i nazad. Posle toga se spustila potrosnja i obrtaji vratili na normalu, pa racunam da je ta regeneracija uspjesno zavrsena.
E sad, zanima me ima li potrebe i ako ima kod koga da odem da mi pogleda taj DPF i uradi dijagnostiku? Ima li nesto sto mi sa ovim motorom mozemo da uradimo da sprijecimo to zacepljenje, je li to mozda ovaj avio dizel (koliko sam ja upoznat isti djavo kao obicni) ili neki aditivi?
Takođe, Fabia reče a i još neki po netu, da se može oštetiti čak i motor ako se ova regeneracija prekine više puta, ako se auto u sred procesa izgasi i parkira. Ja iskreno mislim da ove simptome regenarcije 85% vozača nikad neće primijetiti i da će uvijek prekinuti regeneraciju ako se poklopi sa parkiranjem auta, pa je li moguće da su svi u riziku da oštete motor?
Jeste, npr. na VW 1.6 TDI i 2.0 TDI mogu se istopiti klipovi kao da su od gline.
U pitanju su nenormalne temperature.
Jutros mi svraća musterija da pita za Dpf inace mu komsija serviser a traži za regeneraciju dijagnostikom 20€ sprdnja od posla
Rizik da zapali Dpf i klipove zbog 20€ a šteta motora preko 2000€…
hebala ih delfi dijagnostika aka kinez sa alixepresa![]()
Dpf remove fizički i softverski i nema glavobolje
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Neće da može tehnički priteze svakim danim za izduvne gadove i sl
Ajde Fabia i Injection pomognite malo sa par savjeta, valjace dostini.. dje uradit dijagnostiku, da li se moze sto sprijecit sa avio dizelom ili aditivima ili nesto trece? Masu ljudi muci muku sa tim.. znam par slucaja dje su u BP radili masinsko ciscenje filtera i bili zadovoljni.
Ne brini zbog regeneracije. Problem je ako ti se desava bas cesto.
Ja sipam jednom u pola godine onaj liqui moly za dpf. Jednom u 30-60 dana zavisno od voznje je sasvim normalno.
Sent from my S22+ using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks