Nakon uništavanja skladišta (107. GRAU) u Toropecu u Tverskoj oblasti prije par dana, nastavlja se operacija eliminisanja glavnih skladišta u Rusiji.
Sinoć su u do sada potvrđenim informacijma razvaljena skladišta u Tihorecku u Krasnodarskoj oblasti, i drugo skladište u okolini Toropeca, na 16 kilometara udaljenosti od ovoga uništenog prije par dana.
Last edited by ASC; 21-09-24 at 10:26.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Опет ћорак:
https://x.com/georgewbarros/status/1...z_44c2H1w&s=19
Црна Гора
Црногорце је одржало црногорско срце.
Nesto o čemu se nije pisalo na forumu,a desava se odavno i to sve učestalije,
Paljenje automobila TCK-a( službe zaduzene za mobilizaciju) i VSU-a širom Ukrajine.
Ruski kanali o tome odavno izveštavaju, a evo i potvrde od ukrajinaca:
Since the beginning of the year, Russian agents have set fire to 266 cars of Ukrainian soldiers and volunteers, - said the spokeswoman of the Prosecutor General's Office
https://x.com/DevanaUkraine/status/1...M3xBTZYgw&s=19
Meni to miriše vise na neki pokret otpora nego ruske agente.
Уз ограду да не залазим много на тему, па могуће гријешим, иста није баш једна од објективнијих/информативнијх на форуму.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Da,griješiš.
Barem par njih imaju analitički pristup ko prati od 24.februara i postoji arhiva pa se vidi da nisu mlatili ka maksim po diviziji.
Arhiva.Tako je sa PDF formom jednostavno ostane arhiva a samim tim i selekcija šta uzeti za validno gradacijski.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
https://twitter.com/visegrad24/statu...06052960002393
Forbes
The Same Deadly Ukrainian Brigade Has Defended Vuhledar For Two Years. It’s At Risk Of Getting Cut Off.
Ukrajinci će vjerovatno morati da se povlače iz Vugledara.
Nakon što su Vodjane i rudnik sjeveroistočno od grada pali prije 15-ak dana, situacija je kritična.
Last edited by ASC; 24-09-24 at 15:25.
Tako je.
20 mjeseci su ukrajinci branili taj grad koji je rusima "kost u grlu" svo to vrijeme jer je mnogo ruske tehnike i ljudstva uništeno pri pokusajima frontalnih osvajanja svih ovih mjeseci.
Sad kad su ga gotovo opkolili, presjekli kanale dostave,
situacija je realno lakša za ruse.
Premda ukrajinska komanda traži borbu do posljednjeg, vojska tamo i ukr. kanali su mišljenja da se trebaju sačuvati životi .
Meanwile, Zelenski u Americi traži cini mi se nemoguće sa svojim "planom pobjede" u pet tačaka koji jos nije objelodanjen.
Jedno se slažem sa njim, rat će se završiti u sljedećih nekoliko mjeseci.
Jel se i Putin s vama dvojicom,mislim tobom i Zelenskim slaže,kako ste se s njim posložili?
Od pocetka rata pratim ovu temu, cak sam zbog Zeddovog postovanja sa Twitera instalira isti. Svaciji post sam procita, osim onih sa Telegrama. Pokusa sam nekoliko mjeseci da pratim razlicite izvore, da bih stvorio neku sto bolju sliku, ali previse vremena oduzima. Tako da mi je ova tema ostala jedina koju redovno, koliko toliko, pratim.
Da li biste bili ljubazni cesti doprinosioci ove teme da odradite jedan mjesecni report sa stanjem na frontovima? Bar, ASC, wulfy, Bluemoon.....
A i da odgovorim na vase pitanje, muzicka zelja mi je Nkosi Sikeleli Afrika
Mene ne pitaj ništa više bi voljela da muškarci drže violinu u ruku no pušku ali što da se čini.
https://youtube.com/shorts/VV1jVdc2Ffw?feature=shared
Nema većeg smrada na svijet od onog Putina a svi oni koji mu se dive ili ćute ka da on ne postoji boktemazo ka da on nije izazva ovaj rat svjetskih razmjera ti su mi najgori.Pi.
Last edited by Bluemoon; 26-09-24 at 23:11.
Priznajem da ne bi,violina mi ljepše zvuči.Gusle ne mogu smislit.
Na stranu sad sve što učinje ovaj KGB-ovac od zaostavštine ruske kulture smrad jedan štazijevski.Od dva tako bliska naroda načinje najcrnje neprijatelje,raseli dvije velike zemlje po cijelom svijetu i ostavi masovne grobnice.
A evo ga i dalje prijeti nuklearnim ratom.Da je bilo ijednoga u EU na vrijeme da ga spušte na zemlju no JBG to šnjime super se slagalo i tamo sad ka nešto šire ukrajinsku zastavu po Evropi.Nek se i oni šnjime nose dođavola.
A sjećam se ovog video-a s početka rata ono nema se tu što reći.
Last edited by Bluemoon; 26-09-24 at 23:28.
Nema potreba da ti svi nabrojani odgovore, jer će manje-više svi isto napisati. Oni su navijači. Sasvim je nebitno što su navijači "ispravne" ili, bolje rečeno, manje krive strane u ovom žalosnom ratu.
Sve od neuspjeha ukrajinske proljećne ofanzive Rusi imaju više uspjeha. Djeluju čak i organizovanije što je pomalo čudno imajući u vidu njihovu poznatu površnost i bahatost. Ugledar je pred padom. Toretsk, Selidove i još neka, po boljim poznavaocima ratne tematike, važna mjesta/naselja su ozbiljno ugrožena. Izgleda da Ukrajinci imaju i sve više problema sa mobilizacijom, a sve je manje na ratištu iskusnih, obučenih vojnika.
Čini se i da pomoć zapada nije pravovremena, možda je i neadekvatna. Suviše je to raznorodna oprema, ponekad i vrlo sumnjivog kvaliteta. Teško je sve te probleme na bojnom polju nadoknaditi junaštvom. Osim toga borbe se vode u područjima gdje dobar dio preostalog stanovništva nije baš siguran za koga "navija".
Moralo bi nešto značajnije da se desi da momentum pređe na ukrajinsku stranu i ne mislim da bi dozvola za upotrebu zapadnog dalekometnog oružja nešto suštinski promijenila.
Evo linka na kojem se svakodnevno ažurira stanje na terenu. Dnevni pomaci su jedva primjetni, ali na nedjeljnom ili mjesečnom nivou su evidentni.
https://www.google.com/maps/d/viewer...0508284062&z=6
Sve,sve ali wulfy navijač.Ne pamtim da iko objektivnije i opreznije koristi izvore kao on.
Kako za druge teme tako i za ovu.
Jedino đe treba da ti neko zamjeri si ti sam samome sebi a da ima učinka.
Njih sam pobroja jer su redovni na ovoj temi, ostali su tu manje vise dan/nedjelju/mjesec i nestanu. Ne dozivljavam ih ka navijace, mada ovdje obojica krsimo cuvenu tacku 7 foruma. Koliko se sjecam, oni su, barem neki od njih, negdje poslije pocetka specijalne vojne operacije tj. agresije rekli otprilike da nece poĂźtovat na forumu uspjehe agresora. Sto je po meni legitimno. Takodje, kratak vijek trajanja postovanja na ovoj temi suprotnih misljenja vidim u tome da su vise agresivno to radili i u neku ruku vise udarali kontru iz pogresnih pobuda. A i treca stvar, vjerujem da u istim postoji zera crnogorstva (ma koje nacije, (ne)vjere) i da ih to sputava da postuju u korist mnogo mocnije strane.
Srednjase ne priznajem, svi bismo voljeli, valjda, da smo Miss Svijeta i da rata, gladi Itd. ne bude...
Evo neka moja misljenja u vezi ove situacije.
Priznacu odmah na pocetku da nijesam nesto upoznat sa temom ka i vecina. Moga bih sada da istrazujem i da preko jednostranih izvora branim moja misljenja, ali necu to raditi. Onako cu samo nabacati nekoliko misli.
Prica o namjestenim pucevima i parama mi nemaju smisla, jer nemojte mi reci da to druga strana nije radila. Kako Ameri imaju za skoro svaku zvrsku obavjestajne podatke sigurno su znali dosta vremena unaprijed sta se sprema sa Krimom. U tom slucaju se odmah na granici Ukrajine morala naci vojska Amerika i Velike Britanije, pa cak Francuske i Kine ma kako se tumacili medjunarodni sporazumi, memorandumi i sl. Kako bi na to medjunarodna zajednica gledala, ne znam, zavisilo bi ko bi imao jace botovanje u medijima. Tako da je Ukrajina visestruko izdana sa svih strana.
Ko kome sta pripada sa istorijske tacke su mi suvisne, jer tu tacku pomjera kako god ko hoce i nalazi argumente zmureci na druge, sto je i normalno jer je sama istorija fluidna i nepouzdana.
Krivci se svugdje mogu naci, evo laicki, na prvu loptu uperio bih na deregulisani kapitalizam Amerike i njeno (ne)namjerno nesnalazenje u ulozi pobjednice Hladnog rata.
To i mi osjecamo kao nesposobni stanovnici ovih krajeva i da su drugaciji mehanizmi morali biti primjenjivani, a i da glavni igraci prepoznaju koruptivnost svojih ambasadora, takodje i njihovi "gradjani" svojih glavesina. Ovdje mislim na SFRJ-SRJ. Evo jedan plastican skorasnji primjer, dodje Francuz malo u posjetu, sa zatvorenim ocima perema diktaturi u Srbiji a otvorenim ustima kada prima novac za Rafale.
A Rusija nikako da sazre, i da u ovom hipsterskom svijetu iskoristi sve svoje ljepote, kulturne, istorijske... I ucini sebe primamljivom, i snaznom diplomatijom bude kolikl toliki konkurent. Totalno istorijski nesposobna za to.
Na koncu, slazem se sa wulfyem koji je dosta puta ponovio kako se najefikasnije zavrsava ovaj rat.
Imao bih jos sta napisati, ali trenutno.mi se ne da preko telefona iskreno...
Hvala na predstavljanju situacije i ovoj mapi.
Moj fokus bio i ostao na glavnog izvođača radova.
Indija je 2022 god. izvezla municiju u vrednosti od 2,8 miliona dolara u Italiju i Češku. Tokom 2024 god. ove dvije drzave su kupile municiju od Indije u vrijednosti od 135,24 miliona dolara. Zašto ovaj podatak pišem na ovoj temi? Da, ta municija iz Indije završava u rukama ukrajinske vojske.
izvor: https://aje.io/2rvj5l
Sent from my Motorola 8400
Ukrajina dobija i dovoljno i nedovoljno pomoći od Zapada.
Dovoljno da ne izgube rat a nedovoljno da ga dobiju.
Tako dalje tesko bude išlo.
Ne slažem se sa napisanim.
Izmedju Rusije i Ukrajine se trenutno ne može staviti znak jednakosti.
Stanje na terenu govori o tome.
Kad bi ti skapirao neke stvari izvan terena banja bi bila.Nisam navela Sjevernu Koreju zbog terena.
Rusija je izgubila 24.02. to što pojedini od vas ne mogu da shvate zašto vaš problem.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks