Stvarno je dobro...
Potrosnja mi je tacno 0.5l veca nego sa 1.5dci...a 3x jaci motor
Samo gradska voznja..
![]()
Nadoknadice ti to, bez brige.
Prema tome, šta da ti kažem?
Aooo, vidim, dobro, nemoj.
Od utorka novo pojeftinjenje goriva.
Po nekim mojim prognozama 2 do 4 centa dolje![]()
Ne brini kad se vrati na 1.5 opet ce trazit poskuoljenje kao 100x do sad na 1.5
Oćemo cijene grane kao sa početka ovoga topica iz 2011.
Pa kada skoči cijena goriva sve skače...ni oćemo iste cijene.
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Nekako svake godine kako krene ljeto i sezona odu cijene goriva u nebo a onda polako padajui svake godine tako u krug
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Koristite li start stop?
@EKV brat vozi sesticu 1.6tdi 77kw, ne uspijeva da dosipa u njega...taj auto trosi 10l kroz grad ravno...Sta se desava ne znamo, dizne su ispitane, turbo je dobar, dpf je uklonjen i ugasen...Auto trosi kao 3.0
Evo ako vozim malo pazljivije...6.7L
Saltanje na 2000 obrtaja, i ako se kotrljam 50-60, volim da ga drzim na 1800-1900 obrtaja i ako realno moze da kruzira u vecu brzinu na 1100-1200...
Start stop na mog ne koristim, jer su mi rekli da je smrt za lanac...Ni eko mod, vozim u comfort.
![]()
Palite li klimu?![]()
meni je upaljena, eto doljei ovako sam slijep, a ne jos da zamagli
Last edited by TAKUMI; 20-09-24 at 21:52.
Pa mislim da je pokretanje motora s nule mnogo teze nego ga zavrcet dok radi...Samim tim se vise isteze lanac, natezaci, klizaci itd...
Kako se isteze lanac?
To je OK ako ga vec koristis.
Do 5-6 sekundi nema nikakve koristi od SS-a.
A inace na duze staze ima samo stete.
Meni je start stop bas uticao masu na oil life . Jednostavno racunar broji broj paljenja i gasenja auta i bas mi opada dosta oillife . Ugasio sam ga na diag jer me svakako smarao po gradu svako malo pali gasi . I onako mi auto na 1h trosi 0.6l sto i ne moze previse uticati na prosjek od 100km/l
Inace 2.0tdci 180ks sa klimom Podgorica guzve 7.5-8.2l , bez klime 7-7.5 … otvoreno 5-5.5 sa klimom …. Prosjek 6.5l i svidja mi se sto brod ne radi prosjek na 100km nego od trenutka kad ga resetujes pa sve do sledeceg reseta pa bilo to 100km ili 10.000km
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Pa nije baš da nema uticaja to 0.7l/h. Meni je ruta jutaranja takva da 4 od 5 semafora koji su na njoj drže od 40 do 60 sekundi crveno. Ruta od 5.5km koja se prelazi za oko 12 minuta kad ne čekam dugo na semaforima. Potrošnja od starta mi se kreće od 5.2 do 5.8 u zavisnosti od gužve. Ako bih ugasio SS a potrefi mi se duže stajanje na semaforima što nije rijedak slučaj ode potrošnja preko 6.5 bez ikakvih problema. 0.7l/h djeluje malo ali ako je od vožnje od 15 minuta 5 minuta stajanje u mjestu i te kako će uticati na prosječnu potrošnju.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks