Nemam EV ali već dugo razmišljam o kupovini istog, ali kao DRUGO vozilo ne nikako kao prvo.
Glavni razlog je nepostojanje infratrukture u CG. Mi imamo tu sreću da smo svuđe u CG u relativno prihvatljivom radijusu kretanja pa bolji EV može da pređe tu razdaljinu bez planiranja odmora i "sipanja" struje u auto. Da smo neka veća zemlja mislim da bi bio u ogromnom problemu sa ovim brojem punjača i njihovom brzinom punjenja.
Jedno vrijeme sam razmiljao o Tesli S100D, kao prvom vozilu, koja se može uvesti ovdje za 25k. Imam kuću i uskoro planiram panele da instaliram, pa mi ta vrsta punjenja nebi predstavljala problem. Sa njenim dometom možeš da odeš do Dubrovnika i odradiš trgovinu u neki market za 3x manje cijene i vratiš se doma. I sve to za 5e goriva.
Ali me opet koči nepostojanje infrastrukture, brzih punjača i generalno malog broja punjača kod nas.
Zbog toga sam mislio da zadržim svoje prvo vozilo koje je dizel za velika putovanja, a za grad da uzmem malo EV s kojim mi je domet 150-200km i počinut par godina od sipanja goriva, raznih servisa i ostalih čuda
C9H13NO3
One world, Two wheels
Bookmarks