Meni je ta Skoda Superb bas fina ako je u full opremi, jednu sam vozio 4-5 puta i udobno je i fino auto za voznju. Jedina mana po meni je sto je dizel i sto ima standardne probleme kao i svi dizeli.
Meni je ta Skoda Superb bas fina ako je u full opremi, jednu sam vozio 4-5 puta i udobno je i fino auto za voznju. Jedina mana po meni je sto je dizel i sto ima standardne probleme kao i svi dizeli.
Odvoji jedno 500€ za nedaj bože,jer realno može bit super sve,a može za dvije nedelje da ode dosta toga. Vidi šta je i kad mijenjano rađeno oko auta ima li kakave servisne istorije i to je to. Pogledaj da nije udaran i ako ti se sviđa,kupuj.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Najbolje i najjednostavnije je da povedes auto nedje kod majstora da pogleda, provoza i prikaci na dijagnostiku ako se tebi svidi auto u voznji. Generalno najbitnije je kako je auto vozeno i odrzavano, moj predlog ti je da odma uradis veliki i mali servis bez obzira sto prodavac pricao, prilagao racune i servisne knjige.
Meni se svidja taj skodilak bas i kad ima vise opreme mislim da je dobra kupovina![]()
But if you never try, you'll never know..
Uff...preporučujem skidanje dpf-a, otvaranje i komplet čišćenje,zavarivanje.
Zatim softversko isključenje.
Isto uraditi za Egr...
Znaci zapuseno? Da li je najbolje opcija skroz ga skinut i softverski dpf,egr off i miran?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Ima jos jedan problem koji nisam naveo a trebo sam zato i gledam ovo.
Dize nivo ulja iznad maksimuma,dizel u ulju.
I to vec preko 10k km ali radili dizne misli to,mjenjan senzor diferencijalnog pritiska pa opet isto..
Dizne su remontovane zamjenjene podloske gumice sve nije preko njih,moze li bit da je do zapusenog dpfa?
Auto 220k km vecinom gradska voznja
2.0 tdi 150hp
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Last edited by Jovanavalic; 16-09-24 at 15:20.
E pa sad, jbg, pretpostavljam da je Mercedes, i da ima OM646, i pretpostavljam da ga muci isti problem kao i mnoge, a to je semering od pumpe visokog pritiska koji pusta naftu nazad u motor.
Prema tome, šta da ti kažem?
Vidim po tim parametrima 17hpa ti je mnogo za Dpf vrijednosti su oko (5-7hpa očišćen dpf)
mijesanjem dizela u ulje dolazi do diluzije istog ulja…
naime tdi koji regenerise filter radi po principu “triple injecton”
preinection ili ti pred sagorevanje
main inection i postinection ovo zadnje diže temp izduva preko 600c da bi radio regeneracije i spalio ostatak pepela u dpf![]()
Ekipo,
Imate li za preporuku nekog majstora koji je dobar za testiranje dovoda goriva, bošisti se pretpostavljam bave samo reparacijama i konkretnim stvarima? inace, golf 7 2.0tdi samo na pravo paljenje ujutro nekad vergla jedno 6,7 sekundi i uvijek na kraju sastavi, posle u toku dana normlano pali.. primijetio sam kad dam kontakt dva puta i tek onda palim gotovo u 99% pali bez verglanja... inace stavljen je novi filter nafte bosch-ov nedavno kad je radjen mali servis.. auto odlicno vuče, mirno radi, nisam primijetio nikakav loš simptom u toku vožnje... dijagnostika pokazuje grešku senzora bregaste, isti je promijenjen i provjerena instalacija ali ništa, vjerovatno se zbog tog verglanja vraća greška.. kao da opada pritisak goriva u toku noći ili se vraća nazad u rezervoar
Meni ovo mirise na dizne...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
[QUOTE=Majx;6091536]Meni ovo mirise na dizne...
moguće, ali dijagnostika kaže da baš uravnoteženo rade, i obično ako je problem do njih ujutro bi na startovanje nakon verglanja izbacio dim ali baš ništa dima nema nakon startovanja.. inače kad je radjen mali servis zamijenjeni su dihtunzi i podloške dizni i očišćeni portovi
Last edited by Paqito; 17-09-24 at 09:35.
Ima ono start/stop dugme i čini mi se da se pumpa aktivira kad otvorim vrata, čim sjednem čujem jedno tri sekunde tiho zujanje, e sad primijetio sam kad mu dam kontakt dva puta da pali bez verglanja, s tim što i nakon davanja novog kontakta ne čujem više to zujanje nakon te prve tri sekunde kad udjem u auto..
3 sekunde je previse, ja mislim da ti se nafta vraca u rezervar.
Posalji mi broj sasije na pm.
Ne znam jel pravo mjesto al d apitam, kakva je sad procedura za CG drzavljane i CG auto lad se ide na Kosovo?? Nekad se placalo neko 15e na granici.. Kakva je sad situacija?
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Bookmarks