Page 209 of 224 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219 ... LastLast
Results 5,201 to 5,225 of 5600

Thread: Autoput Bar - Boljare (1.88 milijardi)

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,653
    Thanked in
    1,202 Posts

Iako je u martu bilo najavljeno da ce pocetak izgradnje druge dionice auto puta poceti u septembru:
    Gradnja druge dionice auto-puta Bar — Boljare počinje u septembru
    https://investitor.me/2024/03/10/gra...e-u-septembru/

Danas smo dobili video animaciju dionice smokovac tolosi:
    https://www.cdm.me/ekonomija/spajic-...-miliona-eura/

Majku li vam vasu lazljivu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

meni je legendarnije sto ga oni provezose kroz park prirode zeta koji je zasticena zona, bez da iko pomene imamo li studiju uticaja... ili cemo samo da rokamo

a to sto lazu za rokove - pa ocekivano

lazu da i ca druga dionica i ovo parce d abudu do 2029... evo neka me demantuju, ali vjerujem da sansi nema
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Reče Lažojko da će do 2029 bit gotovo ovo do Katunske kao i do Andrijevice
    Pa će se ujedno pustit...

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    meni je legendarnije sto ga oni provezose kroz park prirode zeta koji je zasticena zona, bez da iko pomene imamo li studiju uticaja... ili cemo samo da rokamo

a to sto lazu za rokove - pa ocekivano

lazu da i ca druga dionica i ovo parce d abudu do 2029... evo neka me demantuju, ali vjerujem da sansi nema
    Траса иде јединим логичним правцем, територију парка природе Зета качи на самом крају, мислим да никаквог посебног утицаја не може бити на подручје које је свакако насељено и гдје немамо баш неку нетакнуту природу.
    Направио се велики уступак еколозима тиме што се траса аутопута помјерила толико западно да не иде преко језера да не можемо сад тражити и да парк приреде Зета заобиђу.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

5. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

evo mi obilaznica 300m od kuce
    da me nece pustit da napravim jedan prikljucak divlji

7. The Following User Says Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    426
    Thanks Thanks Received 
    1,020
    Thanked in
    467 Posts

Ono što nedostaje je velika naplatna rampa koja je da je sreće trebala da bude projektovana i izgrađena na Mrke. Ovako će opet da se prave gužve i haosi.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

9. The Following 4 Users Say Thank You to Milos Darmanovic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

kad vec pomenusmo obilaznicu...gledam trasu i ono sto znam je da ovaj dio koji ide preko veljeg brda prolazi kroz imanja koja su po geoportalu uzurpirana...
    konkretno ima par hiljada kvadrata koje su ogradjene, vode se na glavni grad a covjek tu zadnjih 10 godina koliko sam tu stalno nesto radi, ravna, sredjuje i sl...
    u normalnim uslovima vjerovatno niko nista ne bi pitao...ali kakva je situacija kod nas ne bi me cudilo da kasne radovi...

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Ne boj se, bice na kraj da mu drzava to plati jer je odje sve naopako

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ne boj se, bice na kraj da mu drzava to plati jer je odje sve naopako
    Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    kad vec pomenusmo obilaznicu...gledam trasu i ono sto znam je da ovaj dio koji ide preko veljeg brda prolazi kroz imanja koja su po geoportalu uzurpirana...
    konkretno ima par hiljada kvadrata koje su ogradjene, vode se na glavni grad a covjek tu zadnjih 10 godina koliko sam tu stalno nesto radi, ravna, sredjuje i sl...
    u normalnim uslovima vjerovatno niko nista ne bi pitao...ali kakva je situacija kod nas ne bi me cudilo da kasne radovi...

naravno da ce da mu plate, pa nece ga valjda tuzit sto je uzurpirao drzavno i ostale jade
    mi smo apsurdistan

Quote Originally Posted by Milos Darmanovic View Post
    Ono što nedostaje je velika naplatna rampa koja je da je sreće trebala da bude projektovana i izgrađena na Mrke. Ovako će opet da se prave gužve i haosi.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk
    mozda je izmjeste na MArezu - imalo bi smisla da svi znamo da je tamo velika rampa i eto

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Траса иде јединим логичним правцем, територију парка природе Зета качи на самом крају, мислим да никаквог посебног утицаја не може бити на подручје које је свакако насељено и гдје немамо баш неку нетакнуту природу.
    Направио се велики уступак еколозима тиме што се траса аутопута помјерила толико западно да не иде преко језера да не можемо сад тражити и да парк приреде Зета заобиђу.
    samo sto mrdne sa smokovca kaci teritoriju zasticene zone

naravno da se nedje mora raditi, i radi se u zasticenije i endemicnije zone od ove nase, ali samo je bitno kako ce da se radi i koliko ce da se postuju standardi... ulete li u nju da je osakate ko kad su radili bulevar za DG steta ce biti povelika jer mogu uticati na vodoizvoriste Mareza

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Не вјерујем да ће бити проблема, јер мост иде од трафостанице у Толошима до ФЕАЛ-а - Ђак спорта на другу страну, то је 2 км низводно од водоизворишта.
    А мост преко Зете опет иде кроз Рогаме гдје је насељено, а на другој страни нема 10 метара обале која је зарасла, није нека штета то заузет.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,653
    Thanked in
    1,202 Posts

Default Autoput Bar - Boljare (1.88 milijardi)

Greska
    Last edited by retype_htc; 10-09-24 at 14:18.

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Не вјерујем да ће бити проблема, јер мост иде од трафостанице у Толошима до ФЕАЛ-а - Ђак спорта на другу страну, то је 2 км низводно од водоизворишта.
    А мост преко Зете опет иде кроз Рогаме гдје је насељено, а на другој страни нема 10 метара обале која је зарасла, није нека штета то заузет.
    to sto nama nije steta za vidru bude kobno

nadam se da ce neko koristit glavu samo i da nece biti - pravi bilo sta samo da napravimo i recemo vidi nas

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ove sve najave oko autoputeva i brzih cesta mene podsjeća (a iskreno, volio bih da sam žestoko promašio) na ono negdašnje ,,brze pruge Srbije" iz doba Slobodana Miloševića.
    Ova prikazana trasa oko Podgorice je po starom planu, bez ikakvih izmjena (osim same petlje Smokovac koja je sada jednostavnija) mislim da bi čak između petlje Tološi i petlje Šteke išla trasa neizmenjenim koridorom, od petlje Šteke južnije nastaje problem (kojom trasom). Mada i petljom Tološi se izbjegava vožnja kroz Podgoricu (valjda će do tada završiti kompletnu zaobilaznicu od Komanskog mosta do Voli distributivnog centra) te će se na autoput tu uključivati onaj ko dolazi iz pravca Nikšića, Cetinja i Golubovaca.

Sent from my Motorola 8400
    Last edited by wulfy; 10-09-24 at 17:27.

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,325
    Thanked in
    3,171 Posts

Ovo nece bit ni do 2060te... ne znam koga zamajavaju...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    843
    Thanked in
    537 Posts

Koliko sam ja vidjela trasa ide sa Smokovca preko Strganice, dakle zaobilazi brda Jazjak i Trijebač, pa i Rogame jer ide obodom Vežešnika iznad naselja, a Zetu prelazi tamo kod Veljeg brda.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Elem, konkretno, uvaženi su zahtjevi stanovnika sela Kralje kod Andrijevice i izmijenjena je trasa autoputa. Po planiranoj dinamici do kraja ove godine treba biti zaključen ugovor sa izvođačem radova, a rok završetka je 2029 god. Hoće li se čekati da se završi ova dionica, pa tek onda obilaznica oko Podgorice? Može li u jednim momentu biti paralelna gradnja? Ajde da vidimo...

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Elem, konkretno, uvaženi su zahtjevi stanovnika sela Kralje kod Andrijevice i izmijenjena je trasa autoputa. Po planiranoj dinamici do kraja ove godine treba biti zaključen ugovor sa izvođačem radova, a rok završetka je 2029 god. Hoće li se čekati da se završi ova dionica, pa tek onda obilaznica oko Podgorice? Može li u jednim momentu biti paralelna gradnja? Ajde da vidimo...

ima bemax masina
    a prica se da imaju i neki novi da se nakupovao ozbiljan vozni park - cudno "unaprijed"

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

Ako se paralelno ne budu gradile makar minimum dvije dionice onda se ovo sve nikad nece zavrsiti....
    Isto, nije mi jasno da nadlezni nisu uvidjeli prioritete za realizaciju...
    Kako to da niko nije uvidio da je trasa ka Baru prioritet svih prioriteta kao i kompletna jadranska magistrala..
    Cemu nastavak gradnje autoputa ka Srbiji ako svi znamo da Srbiji trenutno nije prioritet "spustanje" autoputa ka CG,
    a uostalom nama je čep ka primorju tokom cijele godine muka koju mucimo poslednjih godina
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,653
    Thanked in
    1,202 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    a prica se da imaju i neki novi da se nakupovao ozbiljan vozni park - cudno "unaprijed"
    Carevic

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by BlackVelvet View Post
    Ako se paralelno ne budu gradile makar minimum dvije dionice onda se ovo sve nikad nece zavrsiti....
    Isto, nije mi jasno da nadlezni nisu uvidjeli prioritete za realizaciju...
    Kako to da niko nije uvidio da je trasa ka Baru prioritet svih prioriteta kao i kompletna jadranska magistrala..
    Cemu nastavak gradnje autoputa ka Srbiji ako svi znamo da Srbiji trenutno nije prioritet "spustanje" autoputa ka CG,
    a uostalom nama je čep ka primorju tokom cijele godine muka koju mucimo poslednjih godina
    a kako stoje stvari dok se sve ne uradi (i autoput do Bara i Ulcinj - Novi) isto ce ****** da bude... jer sve i da preko noci napravimo autoput do Bara dzabe kad se isti nema sa cime spojit... isto je i u obratnome slucaju

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

i osvjezivaci iz Niksica...
    f6

26. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Kad je prvi put najavio asove i lopate na autoputu za danas lijepo sam ja rekao da cemo biti presrecni ako i dokumentacija bude spremna do danas. Nazalost bio sam u pravu niti dokumentacije niti asova
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

28. The Following User Says Thank You to masster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,581
    Thanked in
    787 Posts

Ekonomija
    Utorak, 24.09.2024 | 11:17 IZVOR: rtcg.me
    Ljiljanić: Trasa auto-puta PRIORITET, intenzivno radimo i na brzoj saobraćajnici ka Budvi

Za Monetput u narednom period je prioritetno pet dionica na kojima se intenzivno radi, a najznačajnije su trase auto-puta od Mateševa ka Andrijevici, i od Smokovca do Tološa.

Foto: arhiva, MediaBiro

Direktor Milan Ljiljanić ističe da ne očekuje duža prolongiranja u procesima koje moraju da ispune, i da na dionici Mateševo - Andrijevica radovi neće kasniti, odnosno da će početi 2025.

Ljiljanić je u emisiji "Link" istakao da rade i na idejnom projektu od petlje Virpazar do petlje iza Starog Bara.

"Radimo i na trasi koja je do sada bila nedefinisana, a to je dio trase obilaska Skadarskoj jezera, od Tološa do petlje Virpazar. Usaglašena je trasa i do Crmnice i tu ćemo imati prezentaciju, kako bi se javnost upoznala. Sa te trase imamo i odvajanje brze saobraćajnice ka Budvi, primorju. To treba da bude naredni projekat kojem ćemo dati prioritet, bulevar Tivat - Jaz - Markovići i duga faza od Markovića do auto-puta Bar-Boljare. Sa tim bi se značajno riješile gužve u tom dijelu", naglašava Ljiljanić.

Još jedna tačka na kojoj intezivno rade je i idejni projekat za dionicu od Andrijevice do Boljara sjeverno i završetak auto-puta.

"Tu imamo ponovljen tender i očekujemo do kraja godine ugovor za projektovane te dionice. Ovo su dugoročni planovi, ali bitno je da imamo planove i da imamo trase, što u prethodnom period nije bilo. Imaćemo i javne rasprave na kojima ćemo čuti sve primjedbe građana i trudićemo se da izađemo u susret i zahtjevima opština i mjesnih zajednica kuda prolaze trase ovih puteva", navodi Ljiljanić.

Što se tiče obilaznice oko Podgorice, Ljiljanić kaže da je plan da počne 2026. godine. Raspisan je idejni projekat i očekuje eksproprijaciju krajem 2025. Rok za završetak radova je tri godine, a koštaće od 150 do 200 miliona, a to će se znati nakon idejnog projekta.

Mještanima Kralja koji su bili nezadovoljni trasom auto-puta od Mateševa do Andrijevice, predstavljna je alternativna varijanta i, kako kaže Ljiljanić, naišla je na pozitivne reakcije.

"Uradili smo ekonomske analize i jednog i drugog plana i sada čekamo odgovor od IBRD-a. Svakako ne očekujemo velika prolongiranja. Pretkvalifikacioni izbor je završen i uskoro će biti objavljen i uži izbor izvođača, pa do kraja oktobra očekujemo raspisivanje glavnog tendera. Činimo sve da početkom naredne godine potpišemo ugovore i da pripremni radovi počnu u skladu sa obećanjima", kazao je Ljiljanić.

Objašnjava da je prvobitno prolongiranje od pola godine za tu trasu auto-puta nastupilo, jer su planirali da se realizuje iz kapitalnog budžeta, ali u međuvremenu su ostvarili grant od 100 miliona eura i rade na aplikaciji za još 140 miliona, a očekuju i povoljan kredit IBRD-a od 200 miliona, što je mnogo povoljnije za budžet, i zbog čega mogu da planiraju i druge projekte o kojima je govorio.

Kaže da tokom eksproprijacije uvijek ima problema, ali ih prevazilaze, kao i da su postigli dogovor sa Crmničanima u vezi prolaska kroz Sozinu.

"Dogovor je napravljen, subvencije iz dobiti Monetputa je jedino što možemo da uradimo u skladu sa zakonom i to pitanje smatramo zaokruženim", naveo je Ljiljanić.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

moj mozak nema kapacitet da obradi ovoliku kolicinu najavljenih radova....google maps pod hitno moraju da dodju da odrade update mapa, skocice mapa CG sa 2mb na 100mb kad sve zavrse

31. The Following 3 Users Say Thank You to E_K_V For This Useful Post:

Page 209 of 224 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)