Partije, cak i ako znaju da je nesto ljekovito za CG, nece uraditi to ako je lose za samu partiju. Zato i nema lijeka
Još jedni izbori tipa oćeš li sad da te upucam ili kad dođemo kući.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Kad vidim onaj bilbord veliki na raskrsnici Vasa Raickovica i Svetozara Markovica svaki put streknem od Nermina.
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Ja danas viđeh bilbord sa Rakčevićem i Jadovom. Ko ga je i kad slagao da njegovo ime, lice i djelo nose neku težinu koja bi listi trebalo da donese glasove?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
tradingeconomics nije loš, koristio i ranije i ne pade na um.
Elem, ima jedan detalj. Broj zaposlenih jan2023-jan2024 porastao za 17 hiljada. Uzeo sam dva mjeseca koji isključuju sezonalnost, a i već je tada prošao talas osnivanja firmiRusa i Ukrajinaca kako bi dobili boravak.
Dakle, đe se zaposlilo za godinu 17 hiljada ljudi. Ništa nije novo otvoreno. Da nisu na povećanje broja zaposlenih uticali parlamentarni i predsjednički izbori?
Poznatije kao uhljebljenje. Djeluje li onda realno za 4 godine 30K? Meni djeluje.
Sjeća li se sada neko ideje MANS-a na koju je DPS jedno vrijeme bio pristao da od raspisivanja pa do izbora nema zapošljavanja. Nešto to niko ne pominje kad uzjaše. Što bi sa biračkim spiskom?
Zašto ih nema u povećanju administracije, vjerovatno metodologija.
Usput, metodologija 2009 i 2020 je sasvim drugačija. Mislim da se promijenila za Markovićeve vlade, do mjere da su babe i žabe.
Al nisam detaljno u materiji pa da ne lupim.
Ali 2023 i 2024 ista je metodologija.
Last edited by Gagarin; 08-09-24 at 16:25.
Tko leti, vrijedi...
https://www.preokret.me/podgorica/program
1) Ukidaju Dajku radno mjesto
2) Racionalizacija administracije
3) Smanjenje broja službenih automobila
Za mene dosta razloga da ih glasam
Svako ko ne želi prekobrojnu administraciju i ovoliki broj službenih auta nema razloga da ih ne glasa.
Ovo radim prije svega jer Preokret, za razliku od mainstream stranaka, nije dovoljno zastupljen i nema reach do većine glasača, pa stoga smatram da je poželjno da im se pomogne.
Ko god mi pocne pricu o smanjenju administracije i sluzbenim autima mi je jasan pokazatelj da pojma nema o cemu prica. Tako su i ovi osvjezivaci sto su dosli 20" isto mlatili pa sve to uduplali poslije.
Podsjeca me i na onaj slucaj iz Kran Montane kad je neki milijarder kritikovao francusku administraciju i davao prijedloge pa mu dali da vodi jednu upravu da tu svoju genijalnost pokaze na djelu pa je utekao poslije pola godine.
Price oko administracije, sluzbenih auta i sl. su predizborne populisticke i politikantske price i pokazatelji da ne znate sta je sustina problema kod administracija a jos manje kako da je rijesite.
A oni svakako kao najmanje jaki nece imati uticaja i samo ce da cute i slusaju sto im Manda i Spajk kazu
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Primjer (da, rađena je ta studija i plaćeno je za nju), za opštinu Budva je dovoljno 150 zaposlenih da bi ista funkcionisala (2014 god. rađeno, ali uzmimo u obzir povećanje broja stanovnika i možda neke nove administrativne potrebe u ovih 10 godina, pa Dodajmo da treba još 50 zaposlenih), a ona broji dobrano preko 600 zaposlenih.
Sent from my Motorola 8400
I da potpisu da nece ici u koaliciju sa DF. Sad je popularno potpisivati sa kim neces![]()
I sta je problem Budvi da joj administracija funkcionise kao sat ako ima toliko zaposlenih a dovoljno im je vise nego pola manje? Jel neko moze da obezbijedi da tamo sve ide kao podmazano za pocetak a ne da upadne u administrativnu agoniju ili da se bar neko javi na telefon bar?
Inace juce sam bio u Budvi i uzeo flasicu vode i poslije je sat vremena praznu nosio jer nisam imao gdje da je bacim. Tu kantu za smece sto sam nasao mislim da ima jedno 30 g. u nju. Nisam u Budvi bio jedno pet godina i sokiran sam koliko je prljav grad. Jel to zajednicko svim gradovima gdje DF dodje na vlast da ih bas briga za odvoz smeca i komunalne usluge uopste.
Svuda je haos dje ne vlada DPS ne znam sto te čudi to?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Kako objašnjavaš +17.000 dec 2022-dec 2023.
Posto je ES bila u februaru, valjda su do decembra prijavili radnike.
Ugovor o djelu se po metodologiji mjerenja zaposlenosti broji kao zaposlenje.
U zaposlene tokom mjeseca ulaze svi oni koji su ostvarili bilo koju vrstu prihoda na osnovu radnog angažmana.
Pa i Jonica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
E šta radi kimmi...
Kad god su izbori on pravi neki fetiš i izmišlja neke partije i likove koji baš uvijek pomognu DFu.
Pa onda glumi razočaranog glasača...
Nemoj više molim te.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Kakva su tumacenja, analize i razmisljanja ovdje kako funkcionise uprava i administracija mi smo sjajniGeneralno i kroz narod kad pogledam sto se zbori pa za nas su DPS prije i ovi sada premija.
Sam smislio nisam
Evo ti link metoldologije po kojoj se mjeri zaposlenost pa čitaj
http://monstat.org/uploads/files/ARS...njenje_ARS.pdf
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks