View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Page 936 of 941 FirstFirst ... 436836886926932933934935936937938939940 ... LastLast
Results 23,376 to 23,400 of 23521

Thread: CG Vaterpolo

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Zbog nekih privatnih poruka u vezi samo par postova prethodnih dana...
    Kao sto rekoh, necu o imenima, a neke od navedenih znam, jer su igrali vaterpolo.
    Ako se mom pisanju posveti cijelo vece prilikom druzenja trenera Primorca onda sve gubi smisao.
    Pricate o sujeti?
    Meni je lakse da im u facu saspem sve sto mislim, samo sto sam mislio da je ovo laksi nacin. Ne gledam ni ja njih, ni oni mene.
    Znaju koliko znam, znaju ko sam...imaju ne samo iste mogucnosti (da mi odgovore), nego i vece. Da me demantuju. Jer ja volim kad me neko ispravi/demantuje. Ja volim kad pricam sa pametnijima ili u ovom slucaju sa nekim ko se u vaterpolo razumije bolje nego ja. Ili prati vise nego ja. Svo ovo vrijeme od pisanja nisam imao apsolutno nista (dobro).
    Mislim na sve koje sam pomenuo/kritikovao u zadnjih 24 godine (na ovom i forumu koji je prethodio ovom).
    Od vaterpola nisam 1e dobio u zivotu, a moze mi se da mislim svojom glavom i kritikujem sa...5000km udaljenosti. Trenutno.

Moje pisanje o vaterpolu u zadnjih nekoliko godina (na fb profilu) ima 3 cilja:
    - da informise sve koji me prate o stvarima za koje ne znaju (jer mi najvise smeta alibi prica kako neko nesto nije znao, kako je kriv neko drugi itd.);
    - da provocira ljude iz Saveza i dokaze im da su nesposobni/da su pogrijesili 2020. itd...
    - da ,,isprovocira'' one koji znaju vise da me putem messengera, vibera whatsapa... demantuju i daju prave informacije.

Na kraju, o vaterpolu saznam bas sve sto me zanima.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Srecno, pa pisi kakva je situacija. O radu Verdea dobijem makar 2-3x godisnje informacije. Znam za odlazak jednog trenera u Jhn i dolazak drugog.
    Treniranje plivanja (minimum da se nauce 4 stila) je preduslov za vaterpolo. Pravi put.
    U svakom sportu, pogotovo u vaterpolu, prisutni su sinovi poznatih (vaterpolo) imena. To su normalne stvari.
    Bitno je da mali ima volju, da se lijepo razvije, sve preko toga je plus.

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    @catttaro Hvala puno na ovim sadrzajnim, kao i uvijek, redovima...

Meni je sin prije 2 godine poceo da trenira plivanje u Verde i evo nekih 7-8 mjeseci au ga ukljucili da trenira i vaterpolo...

Treninge vaterpola imaju svako popodne i sa njima (2013. i mlađi) rade Filip Trajkovic i Vanja Jovanovic...

Sa aspekta ovog godista ne znam kako stvari stoje u odnosima sa Buducnosti i ostalim klubovima ali su prosli vikend isli u Kotor na turnir i prvi put su putovali zajedno sa vrsnjacima iz Buducnosti. Pred turnir su imali 2 sparing utakmice na otvorenom bazenu, nakon 19 sati i zatvaranja istog...

Obojici pomenutih trenera sinovi su u ovoj generaciji i ne znam kako ce to uticati na cio proces...

Moj sin generalno ima jako pozitivne utiske i kod njega je sto se tice plivanja primijetan ogroman napredak i samopouzdanje.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Uf, jeste, u pravu si...2018. je otvoren zatvoreni bazen. Ne znam sto mi bi da lupim da je '21. kad ja nakon toga (i korone koja me je bas odvikla od plivanja, najblaze receno) slabo idem da plivam. Nikako zadnje 2 godine...a pocecu cim se vratim doma.
    Tako da...da, ovi sto sada imaju 16 godina i osvajaci su Kupa CG (bez 2-3 igraca koja su ih napustila u medjuvremenu) treniraju od samog pocetka u idealnim uslovima.

VPSCG je to pravilo za igranje slabije/jace postave prekopirao od Hrvatske. Meni potpuno nejasno zasto, zbog kojih rezultata? Hrvatska ne da nema vrhunske rezultate u mladjim kategorijama, nego ne znam ni kad su medalju uzeli zadnji put.
    Meni je smijesno jer sam pricao sa 3 trenera o tome, pate za rezultatima i onda lude sto ih slabiji klinci kostaju istih. Taj dio mi bude simpatican

Sto se studiranja i igranja tice, mi smo imali i skoro primjer naseg reprezentativca koji je poceo studije u Pg.
    Da ne sirim pricu o Pomorskoj skoli, koja se moze zavrsiti za pola godine, tako da momci sa primorja 14-18 godina i ne moraju da idu u istu...Prevrcem ocima, krstim se itd.

Treneri? Najbitnija stvar. Imamo solidne trenere. Roditelji su problem. Sreca u vaterpolu je samo sto ocekivanja nisu kao u fudbalu, da ce im djeca sjutra biti milioneri isl.

Znam ko gazduje podgorickim bazenima, znam i kako stoje stvari sa terminima...potpuno je normalno da je bazen pun kao kosnica i da najmanje 2 generacije treniraju istovremeno.
    Ako se dobro sjecam (jer nisam bio zadnje 2 god), termini za gradjanstvo su 6:30-7:30, 8-9, 12-13, 15-16, 22-23. Znam da termine imaju osobe sa posebnim potrebama, cak i neke GYM firme.
    Problem koji ja vidim u Pg i ne tice se samo vaterpola je sto svaka skola ima drugacije termine za nastavu. Moja scer od septembra nece moci da stize na trening (rukomet) zbog popodnevne nastave.
    Na primorju je vazda bilo da (osim u jednoj skoli, ranije, ali za djecu do 10 god) svima skola zavrsava do 13:30 (najkasnije, sedmi cas u srednjoj pomorskoj). I onda treninzi popodne svima odgovaraju. Od 14 do 21h...

Ja jesam za spajanje lijepog i korisnog. Ako je jedan grad u CG ima uslove za zivot, trening i skolu - to je Pg. I mi tu nemamo seniorski tim. Vrijeme je.

Quote Originally Posted by joni View Post
    Dosta si tog napisao i ja ću upasti u zamku da se zakačim za nešto što je manje bitno odnosno na uopštene stvari,ali si ih spomenuo svakako.Očigledno ja nisam svjestan koliko je Savez bitan,odnosno koliko su bitni ljudi(entuzijasti) u njemu.Jednostavno nisam iz tog svijeta upravljanja sportom.
    Ne znam za fudbal,ali znam za košarku da odavno imaju pravilo da u 2/4 mora da se promijeni cijela petorka.možda glupo a možda i nije.Po meni nije.Mislim da je i zonska odbrana zabranjena do nekog uzrasta.Za veći broj kontrolnih utakmica se slažem da trebaju.
    Dobri treneri u mlađim selekcijama?Kako ih motivisati da tu rade(ako to već rade dobro) a da ne žude za seniorskim timom bilo đe?Jugoslovenska košarka nije počivala na svima nama poznatim imenima trenera seniorskih timova i selekcija,nego na rudarenju po provinciji đe je sa tom đecom rađeno već godinama a ti koji su radili sa njima ih nisu "nakrivo nasađivali" no učili osnovama.Ali mislim da u današnjem liberalno/ekonomskom uređenju to je skoro pa nemoguća misija.Koga danas zanima čast da te pomene neki Divac ili Bodiroga da si mu bio prvi trener dok si ti živio od plate nastavnika fizičkog a za sitan honorar bio trener u malom klubu i bio zadovoljan što ideš na besplatne seminare za trenere po velikoj Jugi ili na besplatan ljetnji kamp neđe na more ili planinu pa povedeš i familiju ili ako si free juriš za recepcionerkama i sobaricama a đeca koju treniraš oduševljena .Svi bi da budu ŽOC.
    Dobro,možeš masno da platiš nekog trenera da ti radi sa mlađim kategorijama,ali u vaterpolu ... pa ti bolje znaš kolko je taj sport isplativ,odnosno kolko je klub prihodovao zbog toga što je nekoliko trenera razvijalo Leku ka dijete i onda su ga prodali.
    Kad će biti bolje CG sportu,kad raja ne bude poznavala ljude koji su na čelu ili u vrhu saveza.Ono,kad se zapitamo otkud ovaj,jer fifu i uefu nisu uzdigli bivši fudbaleri i kad roditelji budu svjesni da đeca treba da idu i vraćaju se s treninga nasmijana a ne za koliko je njihov idol u sportu potpisao uadnji ugovor.
    Ovo za razvoj vaterpola u PG se i ja slažem,ali strah me da nije utopija.Kako nekom od 17-18 g. sa primorja reći da nu je bolje da studira i igra u PG kad on već srednju završava vanredno jer vidi sebe kao profi vaterpolistu.Taj koledž sistem bavljenja sportom je za mene kao roditelja idealan ali mi smo svjetl.godinama od toga.
    Ovo za PG i bazen:Na zatvoreni bazen se treniralo mnogo prije '21.Za '19-'20 sam siguran da se treniralo a možda i prije.Trenutno na tom vaterpolo terenu treniraju po dvije a ponekad i tri slekcije istovremeno,često i sa plivačima.Otprilike imaju 6-7 časova bazen na korištenje a tu je 4-5 uzrasta za vaterpolo,ko zna koliko plivača...kao u košnici je.Bazen je u vlasništvu firme Sportski objekti PG a klub od skoro u vlasništvu opštine.Treba zadovoljiti i građane,osobe sa pos.potrebama,klubove za obuku u ronjenju...Treba bar još 2 bazena u PG etc,etc.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Eto, nesto znam i o rukometu... Kako je moguce da djeca od 10-tak godina imaju 3 treninga sedmicno?
    Ja sam u tim godinama imao 6. Dok oni za vrijeme raspusta ne treniraju, ja sam trenirao 2x dnevno.
    Na godisnjem nivou moja scer ima do 130 treninga, a ja sam u istom uzrastu imao blizu 400.
    Meni tu nesto nije u redu.
    Pricao sam sa vrhunskim trenerom rukometa (tako kazu ljudi koji se razumiju) i rekao mi je da se radi po skandinavskom modelu. Prihvatam.

A bogomi kada govorimo o radu sa početnicima i najmlađim kategorijama, mora biti zaljubljenik i da su finansije drugi, treći plan...Ja znam kad sam ja u rukometu pokusavao malo da komuniciram sa RSCG, 2006, 2007, mrtvo duboko... Da bi vise godina nakon toga dosli na moju pricu. Prevashodno govorim o mini rukometu i radu sa uzrastom od 6-7 godina, pa na gore. Evo RSCG tek ove godine ima neko pilotiranje sa jednim, dva treninga u vrtićima...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Srecno, pa pisi kakva je situacija. O radu Verdea dobijem makar 2-3x godisnje informacije. Znam za odlazak jednog trenera u Jhn i dolazak drugog.
    Treniranje plivanja (minimum da se nauce 4 stila) je preduslov za vaterpolo. Pravi put.
    U svakom sportu, pogotovo u vaterpolu, prisutni su sinovi poznatih (vaterpolo) imena. To su normalne stvari.
    Bitno je da mali ima volju, da se lijepo razvije, sve preko toga je plus.
    Da, baš je jak voljni momenat, a tome doprinosi dosta i činjenica da još 2 dječaka sa kojima se super slaže, baš iz njegovog odjeljenja treniraju takođe u Verde...

Plivanje je za ovo vrijeme što trenira solidno naučio sva 4 stila. U startu su dok je radio samo plivanje, trenirali 3x neđeljno. Kasnije i kako se pridodao vaterpolo, to je bilo barem 5x neđeljno, nekada i 2x dnevno (plivanje ujutro, vaterpolo popodne)...

Meni je jako bitno da se ne zanemari pedagoška strana rada...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

6. The Following User Says Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Eto, nesto znam i o rukometu... Kako je moguce da djeca od 10-tak godina imaju 3 treninga sedmicno?
    Ja sam u tim godinama imao 6. Dok oni za vrijeme raspusta ne treniraju, ja sam trenirao 2x dnevno.
    Na godisnjem nivou moja scer ima do 130 treninga, a ja sam u istom uzrastu imao blizu 400.
    Meni tu nesto nije u redu.
    Pricao sam sa vrhunskim trenerom rukometa (tako kazu ljudi koji se razumiju) i rekao mi je da se radi po skandinavskom modelu. Prihvatam.
    Evo su nam rezultsti U20 i U18 muške rukometne reprezentacije pokazali što se radi i kako. Na poaljednjem EP U20 ni jedna pobjeda, a U18 je ovih dana (gledao sam ih više utakmica) samo imala nerijeseno sa Rumunijom i dobili Ukrajinu - učinak je bio ispadanje iz A divizije... Nešto se mora činjeti i sa đecom moraju da rade motivisani, školovani treneri...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Ja sam uvjeren da se malo trenira, zato sto vidim da djeca imaju snage za najmanje 5 treninga sedmicno. E, sad, nisam strucnjak za rukomet, pa se povlacim u startu.
    Vidjeh debakl nasih na rukometnom takmicenju u Pg prije par dana...
    Bez da se bilo ko uvrijedi, ali ja sam stava da se rukomet, fudbal, vaterpolo...ne mogu trenirati kao npr. folklor. Ili neke skolice sporta.

Jako je vazna dobra (korektna) saradnja izmedju Verdea i Buducnosti. To je u interesu svih.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    82
    Thanked in
    50 Posts

Evo nešto kratko o rukometu ;

Kad sam počeo u osnovnoj školi da ga treniram , bilo je 3-4 treninga nedeljno,
    plus cijelo ljetgo na otvorenom terenu 2 treninga dnevno , a mogao si da budes
    odsutan ljeti samo 7 ili 10 dana ako ides sa porodicom na more i to je dolazio
    roditelj da potvrdi treneru da se ide na godisnji odmor.

U srednjoj je vec bilo treniranje svaki dan uglavnom nocni termin od 21 -23 h
    sem vikendom kad je bilo ili devnoih ili popodnevnh ili smo išli na utakmice
    Da ne zaboravim opet ljetnju pauzu i 2 treninga dnevno , od kojih je ovaj jutarnji znao
    da nam presjedne svima .
    Danas barem muški rukomet stagnira u prirodnim centrima kakvi su bili Mojkovac, Nikšić, PLjevlja ,Berane pa i Tivat
    jer se značajno promijenila struktura trenera,...ovi stariji su odavno u penziji ili pod zemljom,...
    a mladji koji su sada treneri,..nemaju ni školu za to,..neki su raniji poluprofesionalni ili amaterski rukometaši koji
    nisu imali profi uspjeha.
    Sa druge strane ,..nekoliko solidnih muških trenera ,..trenira ženske klubove i tu ižvlače i prave brojne talente
    Što se muškoh rukometa tiče još uvijek postoji kakav takav kvalitet treninga na Cetinju i interesantno u Budvi , jer Budva
    ima sasvim solidne trenere koji su igrom slučaja došli u Budvu da žive pa se priključili klubu.

Tako da smatram da bi Savez morao mnogo više da uloži u edukaciju trenera i njihov napredak,,,..i ovdje vidim
    ključnu stavku koja bi se mogla unaprediti,...naročito taktičko unapredjenja samih trenera .

Čak ne mislim da je broj treninga primaran ili količina , koliko unapredjenje trenera , da znaju prvo kako da treniraju klince
    kako taktički da ih obuče,..i kako da naprave atmosferu da svi rado dolaze na trening i oni više talentovani , i oni manje talentovani,
    i da ih uklope sasvim solidno sa školskim obavezama
    Last edited by Dimitris; 19-08-24 at 13:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

Da, baš je jak voljni momenat, a tome doprinosi dosta i činjenica da još 2 dječaka sa kojima se super slaže, baš iz njegovog odjeljenja treniraju takođe u Verde...

Plivanje je za ovo vrijeme što trenira solidno naučio sva 4 stila. U startu su dok je radio samo plivanje, trenirali 3x neđeljno. Kasnije i kako se pridodao vaterpolo, to je bilo barem 5x neđeljno, nekada i 2x dnevno (plivanje ujutro, vaterpolo popodne)...

Meni je jako bitno da se ne zanemari pedagoška strana rada...
    Iskreno ljepse mu je plivanju da se posveti. Ne znam kakvi su treneri ovdje i koliko može da napreduje u ovoj sredini ali vise sam za individualni sport tu je borba sa sobom sebe testira i gura naprijed i sam sebi je prepreka koju treba da savlada. U kolektivnom sportu ipak nije sve do njega.

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Glavni problem sa mladim trenerima su plate. Ako ne može normalno da živi od svog rada, džaba sva ljubav prema sportu.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

12. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    372
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    136 Posts

Pa neka radi po dva posla,kao i svi mi.

14. The Following 2 Users Say Thank You to HENKEL For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Većina i radi, samo onda ne možemo očekivati da se 100% posvete sportu, a samim tim ne mogu se ni neki posebni rezultati postići.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    19,079
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Quote Originally Posted by tastatura05 View Post
    Iskreno ljepse mu je plivanju da se posveti. Ne znam kakvi su treneri ovdje i koliko može da napreduje u ovoj sredini ali vise sam za individualni sport tu je borba sa sobom sebe testira i gura naprijed i sam sebi je prepreka koju treba da savlada. U kolektivnom sportu ipak nije sve do njega.
    Za dijete bez ambicija u sportu plivanje je najbolje za razvoj tijela.Jedan od rijetkih sportova(možda još gimnastika i neke atletske discipline) koje totalno simetrično razvijaju tijelo a plus je i to da skoro da nema povreda.Ali kod nas niti trenera niti uslova za napredovanje.A nijedno dijete nema svijest da treba da trenira nešto radi zdravlja nego u jednom trenu želi da se nadmeće s nekim i da se dokazuje.Još ako je muško dijete pa vidi loptu i mjesto đe treba da je ugura i eto ti volje da pređe na vaterpolo a to donosi asimetriju u razvoju mišića,povrede...Da ne pominjemo ovo što se tek u zadnje vrijeme sve više otkriva kod individualnih sportista a to je depra.Ali to ipak dolazi na profi/vrhunskom nivou.

Thanks Thanks Given 
    19,079
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

I ovoga nam fali:
    https://www.facebook.com/share/r/84Q...ibextid=xfxF2i

18. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

I ovoga nam fali:

Права ствар.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,653
    Thanked in
    1,202 Posts

I ovoga nam fali:

PRVENSTVO KOTORA U BEACH VATERPOLU OD PONEDJELJKA U ORAHOVCU

https://radiokotor.info/clanak/sport...a-u-orahovcu/0

Sent from my iPhone using Tapatalk

21. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Пуно срце кад се наши млади спортисти веселе оволико.

https://x.com/NikolaJanovic/status/1...5eNKA4t1g&s=19
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

23. The Following 4 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,653
    Thanked in
    1,202 Posts

Svaka im cast. Svakako ce kroz koju godinu biti saigraci kad nasi predju za srbiju da igraju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,738
    Thanked in
    5,204 Posts

26. The Following 8 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Вазда је са поштовањем пјевали. Лако се овђе види ко је гледа као мајку једину а ко не. Браво момци.

https://x.com/NikolaJanovic/status/1...Rf6cR9n6Q&s=19

Thanks Thanks Given 
    509
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    373 Posts

To mi je najbitnije kod nasih reprezentacija, samo da dobro pjevaju, pet iz muzickog, a i vazno je ucestvovati!

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

А јел ти битно да улазиш на ову тему кад те не интересују ни ватерполо ни ова репрезентација?

Thanks Thanks Given 
    6,106
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Против Хрвата у 18:15. Добили Шпанију 13:7.

Thanks Thanks Given 
    509
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    373 Posts

Usao sam tacno kad si napisao komentar, zato i komentarisah, inace bi reka sto ce mi ova prica i samo produzio dalje...

Ne razumijem komentarisanje himne u ijedan sport, bilo koje drzave, posebno jos sto je ovo u18, nemoj me zajebavat, to te zanima? Nek im je srecno finale i nadam se da ce i tu jednu dobit.

Petak vece je meni sveti dan tako da se necu raspravljat o ovoj temi, pa neka osvoje svako prvenstvo i u seniore pocev od ovoga, pa ne moraju pjevat nista, mi cemo pjevat umjesto njih.

A sad dako i fudbaleri krenu srecno u ovu Ligu Nacija.

Uzdravlje!

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,384
    Thanks Thanks Received 
    2,394
    Thanked in
    1,499 Posts

Momci uzeli 2 mjesto, izgubili na peterce

33. The Following User Says Thank You to miovrag For This Useful Post:

Page 936 of 941 FirstFirst ... 436836886926932933934935936937938939940 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)