Page 76 of 88 FirstFirst ... 266672737475767778798086 ... LastLast
Results 1,876 to 1,900 of 2193

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2024

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Nisam znala MLS da ti tako ozbiljno pratiš stanje na ratištu.

Ja sam nekad ali mi je postalo sve ogavno realno,što bi starwalker reka pretvorili rat u rijaliti.
    Ono,kad su Ukrajinci ušli u Rusiju vidiš ljude koji su podržavali Ukrajinu da se brani kako se raduju žrtvama Rusa na njihovoj teritoriji reko tad sebi nosite se svi u tri lijepe.Rekoh to već nego da ponovim.

Kako rat od čovjeka zna da napravi monstruma čak i ako u njemu ne učestvuje no ga gleda iz udobne fotelje.

Last edited by Bluemoon; 04-09-24 at 16:20.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Ma, dokon čovjek ovih dana

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Pravo da ti rečem meni nije bilo iz dokolice no iz golog straha iz dokolice bi najradija čitala neki roman.

Ne mogu opisati kakav me strah uhvatio tog 24.februara jer sam znala da je to najveći rat na tlu Evrope nakon ww2.Da ne podsjećam na prijetnje nuklernim ratom to izgleda svako zaboravlja.
    Tako da ne mogu da skapiram da takvo zlo neko gleda iz dokolice,ako ti možeš.Mene je u jednom trenutku u PTSD krenulo da bača onda sam shvatila kakvo sam ****** samoj sebi navukla na vrat.
    Last edited by Bluemoon; 04-09-24 at 17:41.

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Mozemo pisati po 100 strana dnevno, i ovako i onako, ništa promijeniti nećemo.

Što bude, biće.

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    A šta je sa NIS-om u Srbiji?Koji je Tadić uručio onako na izvolte.

Kad bi se Beograd otkačio od Moskve svanulo bi na Balkan,ali još ne sviće rujna zora tako mora.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Još ne svice sto kazes....ali naznake se vide....cini mi se dosta ozbiljne naznake...i to:

-Kosovo i Metohija - Čini mi se da Srbija diže ruke polako čak i od sjevera....albanci su otvorili most, preuzimaju NISove pumpe, preuzimaju kancelarije i zatvaraju sve sto ima veze sa Srbijom... Ostalo je jos obrazovanje i zdrastvo..... U Srbiji oko toga MUK... djeluje mi slična situacija kao i sa Olujom 95te...kad su vijest pomenuli u nekom 20tom minutu glavnog dnevnika.

- Rafale - potpisan je Ugovor za 12 kom borbenih aviona čija je vrijednost bez naoruzanja 2.7 milijardi eur-a (sa oruzjem to ce ici i preko 3 mlrd eur); Ovo nije obična nabavka...ovo je STRATEŠKI zaokret Srbije od Rusije, jer ovakvo naoruzanje ne moze da dodje bilo gdje; Pored rafala pominju se i neke Nuklearke koje ce francuzi graditi...verijednost toga je visestruko veca cak i od ove nabavke rafala....

- BRIKS - Upucen je Vucicu poziv da na sledecem samitu bude u delegaciji.... odbio je to,,,rekavši da ima vec preuzete obaveze za te datume....diplomatski gledano djeluje kao odjeb (mozda grijesim), ali ono sto mi je interesantno da je jedna Turska zvancino zatrazila pristup BRICKS-u.... mislim da ce to biti prva članica NATO koja će ujedno biti i član BRIKS-a;

Zasto je ovo ovako...i kako je Vucic dosao do ovog nivoa, s obzirom kako je prijetio i huškao ostaje mi nepoznanica.... ali nesto mi djeluje kao da mu je prenesena poruka...nema vise....ili ces sa nama ili letis pa vidi sto ces....vjerovatno je odlucio da ne leti;

7. The Following 2 Users Say Thank You to osvajaci pg For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,678
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

I bolje sto je tako, da se konacno unormale kao zemlja, dosta je vise ratova

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    I bolje sto je tako, da se konacno unormale kao zemlja, dosta je vise ratova

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Novac novac sve pomiruje uklanja sve strateske barijere... a sa novcem jaca i moć....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Još ne svice sto kazes....ali naznake se vide....cini mi se dosta ozbiljne naznake...i to:

-Kosovo i Metohija - Čini mi se da Srbija diže ruke polako čak i od sjevera....albanci su otvorili most, preuzimaju NISove pumpe, preuzimaju kancelarije i zatvaraju sve sto ima veze sa Srbijom... Ostalo je jos obrazovanje i zdrastvo..... U Srbiji oko toga MUK... djeluje mi slična situacija kao i sa Olujom 95te...kad su vijest pomenuli u nekom 20tom minutu glavnog dnevnika.

- Rafale - potpisan je Ugovor za 12 kom borbenih aviona čija je vrijednost bez naoruzanja 2.7 milijardi eur-a (sa oruzjem to ce ici i preko 3 mlrd eur); Ovo nije obična nabavka...ovo je STRATEŠKI zaokret Srbije od Rusije, jer ovakvo naoruzanje ne moze da dodje bilo gdje; Pored rafala pominju se i neke Nuklearke koje ce francuzi graditi...verijednost toga je visestruko veca cak i od ove nabavke rafala....

- BRIKS - Upucen je Vucicu poziv da na sledecem samitu bude u delegaciji.... odbio je to,,,rekavši da ima vec preuzete obaveze za te datume....diplomatski gledano djeluje kao odjeb (mozda grijesim), ali ono sto mi je interesantno da je jedna Turska zvancino zatrazila pristup BRICKS-u.... mislim da ce to biti prva članica NATO koja će ujedno biti i član BRIKS-a;

Zasto je ovo ovako...i kako je Vucic dosao do ovog nivoa, s obzirom kako je prijetio i huškao ostaje mi nepoznanica.... ali nesto mi djeluje kao da mu je prenesena poruka...nema vise....ili ces sa nama ili letis pa vidi sto ces....vjerovatno je odlucio da ne leti;
    On je mali i mora da sluša iako forumaši na temu Srbije postavljaju ono što rade i u Srbiji njegove mimove,glupe izjave,kako peče palačinke,i SL. što plasira da skrene pažnju sa ovoga što si napisao za rafale napisah tamo nedavno da je to najveća najava ovoga što si napisao.To ti je ono kad đeci vele viđ avion,leti avion debilna fora da im skrenu pažnju.

Ali,Coca Cola je velika ona ne poštuje sankcije. Recimo.

Last edited by Bluemoon; 06-09-24 at 15:17.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Forbes
    Ukraine Has Invented Its Own Precision Glide Bomb. It Could Become A Key Weapon For Strikes On Targets In Russia.

Ukrajinci uvode u upotrebu sopstvene jedreće bombe dometa do 60km, tako da se širi asortiman pored JDAM-a i AASM Hammer-a koje dobijaju od Amerikanaca i Francuza, ali u ograničenim količinama.

Euronews
    US informs allies Iran transferred ballistic missiles to Russia to use in Ukraine war

Američki zvaničnici tvrde da je Iran isporučio Rusiji 200 balističkih raketa.
    Prvi potvrđeni udar iranskom raketom na ukrajinsku teritoriju bi mogao da bude prelomna tačka za davanje zelenog svjetla Ukrajincima da mogu da uzvrate zapadnim oružjem (ATACMS, Storm Shadow) po metama u Rusiji.
    Britanci i Francuzi su već za, ali Amerikanci i Njemci ne žele da skinu restrikcije.

12. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Skoro 1000 dana rata je prošlo. Od za 3 dana pokorene Ukrajine, do najezde dronova čak na teritoriji Moskve, je dugačak put koji će još dugo trajati.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

14. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Diže se zabrana na korišćenje projektila dugog dometa.. Eskalacija kako bi pojedini forumski mudraci rekli..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Trebaće im bas dosta tih raketa da naprave neki veci demidž po Rusiji, uporedjujuci sa ovim sto sve rusi od infrastrukture pogodise I uništiše pa Ukrajina ipak funkcionise kako tako.

Eskalacija,svakako.

Meanwhile,
    Rusi krenuli u kontraofanzivu u kurskoj oblasti. Tvrde da su oslobodili 4 sela koja idu nekako u prsten oko ove Sudže.
    Vjerovatno je plan okružiti ukrajinsku vojsku u tom regionu.

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Nije fora šta će im trebati no to bi valjda trebalo da bude..Prelazak svake crvene linije,ne?Kakav je to blefer.Jel bila ona silna histerija na forum da nedobog da se bilo što slično desi Moskva pritiska crveno dugme.
    Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Diže se zabrana na korišćenje projektila dugog dometa.. Eskalacija kako bi pojedini forumski mudraci rekli..
    Ono čeka nas navodno nuklearna Apokalipsa:

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ne znam je li istinita ova vijest, vrlo moguce,

Ali pogledajte kako to USA i zapad lijepo doziraju....ovi 3 godine ratuju...ko zna koliko razaranja, mrtvih, ranjenih.....
    I oni sad odlucili da im salju projektile dugog dometa....

Ocigledno nije cilj mir vec da se nastavi rat i razaranje.

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Pa ne znam baš čini mi se da su dozirano jer je ovaj prijetio da će izazavati nuklearni rat zar nije bilo tako pa su im bacali malo po malo da ga ka ne naljute.

Jel tako bilo?

Thanks Thanks Given 
    1,300
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    200 Posts

Rusi vladari su dokazali kroz istoriju da su nemilosrdni kako prema svom tako i svakom drugom narodu.

Tako da , od crvene linije ih sigurno nece odbiti empatija.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Pa ne znam baš čini mi se da su dozirano jer je ovaj prijetio da će izazavati nuklearni rat zar nije bilo tako pa su im bacali malo po malo da ga ka ne naljute.

Jel tako bilo?
    U suštini zapad je imao namjeru da dozirano uništava Rusiju ali kad su vidjeli da im na frontu ( ekonomski da ne pominjem ) ne mogu ništa naglo prelaze na veći nivo pa ispada da je neka trka sa vremenom . Ovo nije prvi rat ali se trude da bude poslednji ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Quote Originally Posted by MLS View Post
    Rusi vladari su dokazali kroz istoriju da su nemilosrdni kako prema svom tako i svakom drugom narodu.

Tako da , od crvene linije ih sigurno nece odbiti empatija.
    Ne pričam ja o Moskvi pričam o Evropi.

Moskva je takva kakva je ali Evropa me od 2008. u ovom smislu žestoko (negativno) iznenadila.

Last edited by Bluemoon; 11-09-24 at 18:55.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

dako izdržimo do američkih izbora pa dako bude neka deeskalacija ko god da dobije
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Ne znam je li istinita ova vijest, vrlo moguce,

Ali pogledajte kako to USA i zapad lijepo doziraju....ovi 3 godine ratuju...ko zna koliko razaranja, mrtvih, ranjenih.....
    I oni sad odlucili da im salju projektile dugog dometa....

Ocigledno nije cilj mir vec da se nastavi rat i razaranje.
    Ček ček, kako dođosmo od priče ako ameri urade ovo Putko odma stiska crveni taster do ameri to doziraju a Putin ih navlači? Ono mrtva trka između uticaja astrologije i kafanskih priča.. Vrlo dobro znate da se ovo može zaustaviti onog momenta kad jedna jedina osoba kaže dosta je bilio, a ti se napravi nemušt i pogodi o kome je riječ.. Na stranu što profitira industrija oružja sa jedne strane i velika korupcija sa druge, ovo se može zaustaviti u bilo kojem momentu a narodu se servira priča o ''crvenim linijama''..

26. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Zedd,priznaj da si možda prije strijepio da će ludi Putko i pritisnuti puce jer je bilo izvjesno da mu nestaje džebane,da je ustanak u Rusiji na pragu jer redovi u samoposlugama samo što nisu a i rak ga je griza-mjeseci su bili u pitanju... i da si sad relaksiran, bar za mene i tebe, jer je očigledno da neće puce pritiskat jer džebane i leba ne fali,bez McDonaldsa se može,od raka ništa pa se i njemu živi i vlada,kako objasnit dvojici svojih i jednom američkom astronautu koji u kosmos polećeše ruku pod ruku u istoj tarabakuli da se nemaju đe vratit,da će propast trgovina uranijumom između njega i kolege mu sa zapadne hemisfere etc,etc,etc,etc,etc,etc

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 11-09-24 at 20:30.

28. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Ne karikiraj.

Nije mu baš svejedno jer podatak da je 40 vrlo uticajnih Rusa izvršilo što bi Hrvati rekli samoubojstvo (pod neobjašnjivim okolnostima) nije ima ko ni da mu se suprotstavi.

To je agent čoeče ruski agent i to potkovan u štab Štazija neuništiv je.

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Sad neuništiv a prije godinu ste mu imali tumor markere u pdf formi i prognoza je bila dva mjeseca što je značilo da će benzin u PG da pojeftini čim on otegne papke a samim tim i rat stane?Kad ono nafta na 72$ a mrčovi/budale s obje strane ginu više no na početku.
    O raketama i veš mašinama da ne pričam.
    No,ja bar priznajem da me libo tuki sve dok mi je prknjača funkcionalna o dok mi je svako jutro nebo iznad mene ili plavo ili sivo zbog kišnih a ne nuklearnih oblaka.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 11-09-24 at 20:54.

Thanks Thanks Given 
    24,159
    Thanks Thanks Received 
    10,004
    Thanked in
    7,496 Posts

Neko drugi ja nisam.A kad sam rekla da je "neuništiv" je iz njegovog dosijea da je u stanju da ubije i najbližeg čoeka da umire u najgorim mukama.Toliko je ljudi iz svog kruga što okrutno što skakanje kroz prozor ubio.Iz tog ugla.
    Karakulov (najbliži krug FSO-a) je govorio da je paranoidan da najavi let neđe a ide vozom.To je čovjek koji ima najbolje obezbjeđen bunker na planeti.Krug Moskve unutar Moskve koji njega dotiče je full opremljen.Svaka parada je sve paranoidnija na zgradama je sve više pripadnika FSB-a.Na otvaranju dugo najavljivanog dijela metroa nije se pojavio,bio je na video bimu.

Eto to sam konkretno ja pisala šta su pisali drugi nome interesa.

Page 76 of 88 FirstFirst ... 266672737475767778798086 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)