Ако је несређени списак одговарао тадашњој опозицији а не ДПС-у (у шта не вјерујем) зашто онда ДПС исти није средио, да не стријепи задњих 12 година хоће ли остати на власти или не?
Несређени бирачки списак одговара ДПС-у, НСД/ДНП-у (и мањинскик партијама наравно), ако ПЕС мисли да остане доминантна партија у ЦГ власти, требао би да се позабави изборном реформом посебно што сад имају скоро двотрећинску већину у скупштини.
Али с обзиром колико су озбиљни, неће бити ништа од тога, надживјеће и надиграти их ове горе поменуте партије.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Čuš oni da srede spisak. A oni uz df oće da izmijene zakon o državljanstvu da taj spisak još više nagrde gurajući u njega desetine hiljada ljudi kojima tu nije mjesto, a ne da ga čiste.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Тако је, зато ПЕС треба бити против тога јер тај предлог (а да се до тад не успостави ефикасна контрола боравишта) директно иде НСД/ДНП-у на корист.
Негдје прије сам писао, ПЕС-у, Демократама и УРА-и апсолутно одговара чисти бирачки списак, ако би се још приволио ДПС да им да подршку (с идејом да је боље да се одрекну својих гласача из иностранства ако ће то да блокира потенцијално већи број гласача из иностранства НСД/ДНП-а) имају добру шансу да направе изборну реформу.
Али пошто осим Демокрста нико прстом не мрда око тога, а ДПС због Јакића у Шавнику пријети изласком из скупштинског одбора за изборну реформу, не видим да је ова тема нешто што ће позитивно бити ријешено у наредном периоду.
Што је велика штета.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Zato sto DPS nije radio nista i zbog toga je pao sa vlasti. Biracki spisak je jedna od najvecih lazavina tadasnje opozicije i bukvalno su svi od reda to znali pa se cak i sprdali sa time. Oni su tek 2018 ukapirali da im se crkva Srbije upisala na pola CG zbog cega se zurilo sa temeljnim ugovorom kasnije da bi to kako, tako legalizovali. Osnovni cilj "osvjezivaca" je bio da se CG zaustavi na putu ka EU zbog cega je bio blokiran parlament i bukvalno im je svaki potez usmjeren ka tome cilju. Kakve izborne reforme i bakraci!? To je tadasnja opozicija blokirala a od kada su vlast tek im sada ne pada na pamet.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Баш нам се разликују погледи на ту тематику.
Ако је ДПС ишта радио добро то су избори, они су довлачили људе, организовали роме, правили спискове, куповали личне карте и слично како би добили и остали на власти.
Ако су спремни на све били (а јесу) зашто не би умјесто тих скупих, полу и нелегалних ствари једноставно очистили бирачки списак и ријешили себи један велики проблем?
Зато што бирачки списак њима није био проблем већ прилика.
Блокирали су 2019 због закона о слободи вјероисповјести, као што сад ДПС блокира због Шавника и онога што је њима битно.
Извршна власт је 2021 кренула у причу о бирачким списковима али је у парламенту то заустављено. И јасно ми је зашто им се не жури око тога, јер сад добијају изборе против ДПС-а лагано, али то неће потрајати још дуго, док НСД/ДНП то није ни интерес били у власти или опозицији због својих мутних радњи.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Zaboravljate da je prve marifetluke sa biračkim spiskovima radio i Peđa B. tj. bio kreator rame uz rame sa doajenima iz dps-a pa i pored toga su redovno učestvovali na svakim izborima.. 4 godine i ništa nije urađeno povodom toga savim dovoljno govori..
Ps. Uvenuće Neven Gošović tgd tgd tgd tgd
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
I?
Kako bješe na koncertu?
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
DPS: Demolirano auto odborničke kandidatkinje Ksenije Aranitović nakon koncerta, sumnja na političke motive
https://www.cdm.me/hronika/dps-demol...iticke-motive/
Love, peace and respect.
Pogledajte ko je sve na listi koju predvodi dr Nermin Abdić
https://www.cdm.me/politika/pogledaj...-nermin-abdic/
Pobjednička lista “I riječju i djelom! – dr Nemin Abdić”:
1. Nermin Abdić, dr med. sci. ortoped KCCG
2. Andrija Klikovac, mr.ecc.
3. Maja Miročević Rotolo, dr med. sci. kardiolog KCCG
4. Stefan Ćulafić, dr nauka, docent na UCG
5. Ksenija Aranitović, mr. političkih nauka
6. Vladan Arsović, VSS – diplomirani inženjer građevine
7. Žaklina Oštir, VSS – glumica
8. Filip Terzić, VSS – dipl. pravnik
9. Mirjana Radulović, VSS – prof. CSBH jezika i književnosti u SSS ‘’Mirko Vešović’’
10. Danilo Mugoša, VSS – samostalni savjetnik u Poreskoj upravi
11. Maša Šturanović, VSS – spec. sci. posl. pravo, službenica
12. Igor Radusinović, dr teh. nauka, profesor
13. Ana Krivokapić, VSS – spc. pravnih nauka
14. Šukrija Serhatlić, SSS – muzičar
15. Nela Savković Vukčević, mr filoloških nauka
16. Mensur Šaljaj, VSS – vaspitač
17. Tijana Vidaković, VSS – službenica
18. Stefan Šaponjić, VSS – spec. pravnih nauka, samostalni savjetnik u Ministarstvu odbrane
19. Milena Jovović, VSS – samostalni savjetnik III u Skupštini Crne Gore
20. Adi Jakupović, VSS – bečelor menadžer u savremenom biznisu
21. Jovana Bošković, mr ecc
22. Asmir Pepić, mr rad. tenmologija
23. Maša Vučinić, mr biologije, zaposlena u Nacionalnim parkovima
24. Nebojša Filipović, VSS – poslovni menadžment, koordinator Odjeljenja u Pošti Crne Gore
25. Aleksandra Banjević, dr prof. na Filološkom fakultetu
26. Saša Bakrač, VSS – Filozofski fakultet – prof. razredne nastave
27. Jadranka Milošević, VSS – dipl. pravnik
28. Dušan Novaković, VSS – dipl ecc, zaposlen u Gradskom pozorištu
29. Marija Đuričković Gojčević, VSS – dipl. pravnik, zaposlena u Vodovodu
30. Damir Muhović, dr med. ljekar u KCCG
31. Andrea Sokić, VSS – dipl. muzički pedagog
32. Bojan Perić, student
33. Anja Popović, student
34. Miloš Vučelić, VSS – pol. nauke, vatrogasac spasilac
35. Nela Đurišić, VSS – prof. matematike
36. Mitar Jakšić, VSS – dipl. menadžer
37. Božidarka Malešević Marković, mr pavnih nauka u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva
38. Žarko Pušica, VSS – bečelor računarstva
39. Mia Perunović, VSS – bachelor med. ekonomije, finan. i biznisa
40. Milisav Jurišević, VSS – dipl. pravnik, zaposlen u Fondu PIO
41. Nataša Gazivoda, VSS – pedagog, zaposlena u Zavodu za udžbenike
42. Aleksandar Vujošević, VSS – dipl. pravnik
43. Nataša Vučinić, VSS – dipl. pravnik, zaposlena u Vrtiću Đina Vrbica
44. Balša Alibabić, VSS – dipl. menadžer
45. Zorica Đurović, VSS – dipl. rukometni trener, savjetnica III u Upravi za državnu imovinu
46. Dragoslav Vojičić, SSS – medicinska škola, dipl. pravnik, zaposlen kao tehničar u KCCG
47. Gorana Mićković, VSS – dipl. pravnik, zaposlena u Upravi lokalnih javnih prihoda
48. Tomaš Vučinić, VSS – dipl. pravnik, advokatski pripravnik
49. Dragana Vuković, VSS – prof. razredne nastave, mr
50. Rade Radović, VSS – šef odjeljenja za ekonomske poslove
51. Dušanka Živković, VSS – geograf
52. Željko Laković, VSS – inspektor drumskog saobraćaja
53. Jelena Milićević, SSS – službenik u Upravi za imovinu
54. Igor Raičević, student
55. Jovana Bojanić, student
56. Kenan Methadžović, SSS – zlatar
57. Milica Gospić, SSS – službenica u DOO Čistoća
58. Ljiljana Ivanović, SSS – poljoprivrednik
59. Slobodan Leković, VSS – dr. ecc nauka
Last edited by mneonly; 03-09-24 at 14:11.
Love, peace and respect.
Interesantno mi je da ovdje ne vidim iz privatnog sektora ili privrede djaoljega,sve budzetlija do budzetlije.
I onda se ljudi čude kako to da se sistem ne moze poboljsati posle 30 godina sijanja korova.
bio bi možda neko iz volia, al oni su sad kod spakeja kolko vidim eo neki momak zlatar. to je privatni sektor
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam da kazem birač opozicije bio 30 godina i ne sjecam se jednog jedinog kandidata za odbornika da je radio u poreskoj upravi,ministarstvu odbrane, skupstini ,nacionalnim parkovima, posti, gradskom pozoristu,vodovodu, zavodu za udzbenike, skupstini, fondu pio,upravi za drzavnu imovinu,upravi javnih prihoda,čistoći itd
ja pomenuh na listi koja je gore postavljena, mislio sam da se na nju odnosio komentar
Pa nisi pogrijesio nego napravih paralelu ove opozicione liste sa opozicionim listama do 2020 godine.
Tamo nije bilo nikoga iz drzavnog aparata niti drzavnih preduzeca.
Ovoliko budzetlija nije bilo ni na listama DPSa kad je najjači bio - Nermin predvodi kolonu pijavica po mom misljenju.
A kad ih čujem kako kukaju na račun partijskog zapošljavanja i politizacije drzavne uprave-uvjek sam govorio da je zivot mnogo laksi kad obraza nemas.
o Nerminu sam pisao već odje, čoek je užasan doktor. i što se mene tiče, tu se sva priča oko njega završava. ja sam kritikova recimo poteze novih koji su elitne dps kadrove zadržali na jakim pozicijama. eno u ministarstvu finansija na bitnim funkcijama ljudi koji su agitovali za dps plus su nidje veze po stručnosti. ne možeš da ih otpustiš naravno, al valjda ima jedna osoba koja bi bolje pokrivala tu poziciju
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Na odbornickim listama nekadasnje opzicije nije bilo kandidata iz javne uprave jer tamo nije ni bilo opozicionih glasaca ili u najboljem slucaju broj je bio zanemarljiv. Ako je neko htio da glasa drugacije morao je to da radi krijuci, a tek ako bi se kandidovao za odbornika opozicje to bi bio siguran otkaz, pa trazi pravdu na sudu koji je takodje bio partijski.
Danas je sve to moguce bez bilo kakvih posledica, dok pojedini prosipaju pricu ovuda kako je sve isto. To je veliki napredak u demokratiji.
Cg je sada olicenje demokratije u odnosu na tiraniju kakva je bila.
Last edited by Crni Zuti; 03-09-24 at 16:56.
Umoran sam od svega sto znam
tvojim šefovima iz dfa je baš teško bilo. ni bankovnog računa, pa u restoran nisu mogli da udju. samo su eto tu neku jahtu imali
Ja sa terase odslušao cio koncert od tačno sat ipo. U prvih 10 pjesama jedino Žuti i još jedan otpjevaše crnogorske pjesme, ostalo teški narodnjak bješe.Aj to i ne bi bilo toliko čudno da u jednom momentu ne bješe (meni stvarno mila pjesma) ali opet pjesma od Baje malog knindže "Ptico moja bijeli labude"
Luda kuća, zbilja neki "novi" DPS![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks