Page 10 of 16 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast
Results 226 to 250 of 392

Thread: South & Central America uzivo :)

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by Vladan31 View Post
    Ja sam u Bogoti imao zestokih problema, ali valjda bjese prvi put. Drugi put u Atacami nista. Malo sporiji hod prvi dan i bjese sve OK.

Vadi li se viza za Boliviju na granici?
    Po nasem MVPEI za Boliviju treba viza unaprijed.
    https://www.gov.me/diplomatske-misij...-gori/bolivija

Mi smo je prije 4 godine vadili besplatno u Santjago u Chile, a znam da je bila opcija na granici da se plati...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Plan je manje vise finalizovan
    Startuje se vec sredinom oktobra i tura krece iz Meksika i trajace 6-7 mjeseci...

Meksiko 4-5 nedelja, Belize 1 nedelja, Gvatemala 2-4 nedelje, Salvador 1 nedelja, Honduras 1 nedelja, Nikaragva 2-4 nedelje, Kostarika 1 nedelja, Panama 1-2 nedelje, Kolumbija 2-4 nedelje, Peru 2-4 nedelje, Bolivija 1-2 nedelje. Povratak simbolicno sa Santa Kruz Viru Viru aerodroma, odakle smo morali bit evakuisani zbog korone prije 4 godine

3. The Following 9 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,190
    Thanks Thanks Received 
    2,818
    Thanked in
    1,493 Posts

Srećan put, mirno nebo i more, dobro zdravlje i puno avanture. Pa bacite koju fotku kad nas se sjetite
    "I shut my mouth and hold the light"

5. The Following User Says Thank You to tigrovo_oko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    395
    Thanks Thanks Received 
    332
    Thanked in
    198 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Plan je manje vise finalizovan
    Startuje se vec sredinom oktobra i tura krece iz Meksika i trajace 6-7 mjeseci...

Meksiko 4-5 nedelja, Belize 1 nedelja, Gvatemala 2-4 nedelje, Salvador 1 nedelja, Honduras 1 nedelja, Nikaragva 2-4 nedelje, Kostarika 1 nedelja, Panama 1-2 nedelje, Kolumbija 2-4 nedelje, Peru 2-4 nedelje, Bolivija 1-2 nedelje. Povratak simbolicno sa Santa Kruz Viru Viru aerodroma, odakle smo morali bit evakuisani zbog korone prije 4 godine

Brate, ti si moj idol!
    Da se sa srećom vratite a da ćete uživati - u to ne sumnjam

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

7. The Following User Says Thank You to rzeljko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by rzeljko View Post
    Brate, ti si moj idol!
    Da se sa srećom vratite a da ćete uživati - u to ne sumnjam

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Hvala
    Putovati se mora, ne moze zivot bit beskrajan niz obaveza

9. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Srećan put, mirno nebo i more, dobro zdravlje i puno avanture. Pa bacite koju fotku kad nas se sjetite
    Hvala

Bice ovdje redovni izvjestaji i "putopis" jer moram nedje da zabiljezim detalje, jednog dana ce posluziti kao dobro mjesto za prisjecanje kad dobacimo do svih 190+ drzava
    Sa ovom turom cemo izaci na 100, pola posla zavrseno

11. The Following 5 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Ocemo neki serijal nalik ovome da se napravi https://www.youtube.com/channel/UCu-...or_hDl0dl3IZ5w

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by Cass View Post
    Ocemo neki serijal nalik ovome da se napravi https://www.youtube.com/channel/UCu-...or_hDl0dl3IZ5w
    Strasan je lik, mozda se sretnemo u Peru s njim nismo tu ajuasku jos radili
    Cekajuci 17.oktobar
    Iberia, u podne iz Tirane-Madrid-Mexico city, uvece stizemo.

Neki okvirni plan za 4-5 nedelja u Mexico.
    Mexico-City, Puebla, Oaxaca, San Cristobal de Casas, Palenque, Merida, Chichen Itza, Tulum, Bakalar. Odatle prelazimo u Belize na Caye Caulker ostrvo...

14. The Following 3 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Strasan je lik, mozda se sretnemo u Peru s njim nismo tu ajuasku jos radili
    Cekajuci 17.oktobar
    Iberia, u podne iz Tirane-Madrid-Mexico city, uvece stizemo.

Neki okvirni plan za 4-5 nedelja u Mexico.
    Mexico-City, Puebla, Oaxaca, San Cristobal de Casas, Palenque, Merida, Chichen Itza, Tulum, Bakalar. Odatle prelazimo u Belize na Caye Caulker ostrvo...

On radi malo drugacije ture nego ovi ostali po Juznoj Americi,tj,ne posjecuje previse ta turisticka mjesta a i ona prva knjiga mu je strasna.

16. The Following User Says Thank You to Cass For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Finalno odbrojavanje, jos 4 dana i let za Ciudad de Mexico, da zapocnemo jos jednu epsku turu

18. The Following 15 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    100
    Thanks Thanks Received 
    396
    Thanked in
    133 Posts

Finalno odbrojavanje, jos 4 dana i let za Ciudad de Mexico, da zapocnemo jos jednu epsku turu

koliki ti je planirani okvirni budzet za avionske karte, smjestaj, prevoz, hranu i ostale obavezne stvari?
    Sa koliko kofera idete? Nosite li sto od osnovnih lijekova za prehladu, bolove, dijareju ili kupujete lokalno po potrebi? Da li ste vakcinisani protiv zute groznice?

Volio bih poc na ovakvu i bilo kakvu turu, ali ja ni na jednu noc bez anatomskog jastuka ne idem, a ne 6-7 mjeseci sa 1-2 kofera
    Last edited by branko.kotor; 12-10-24 at 21:13.
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by branko.kotor View Post
    koliki ti je planirani okvirni budzet za avionske karte, smjestaj, prevoz, hranu i ostale obavezne stvari?
    Sa koliko kofera idete? Nosite li sto od osnovnih lijekova za prehladu, bolove, dijareju ili kupujete lokalno po potrebi? Da li ste vakcinisani protiv zute groznice?

Volio bih poc na ovakvu i bilo kakvu turu, ali ja ni na jednu noc bez anatomskog jastuka ne idem, a ne 6-7 mjeseci sa 1-2 kofera
    Neki okvirni mjesecni budzet 1500-3000, zavisno od tura, posto ako ima neka posebna tura zna da podigne mjesecni trosak. Tipa Machu Pichu ce nam ponijeti 500-600e u jedan dan npr... 1400e smo platili dvije karte u jednom pravcu tirana meksiko. Moglo je i jeftinije par stotina ali smo htjeli direktan let iz madrida, da ne presijedamo nidje vise.
    Aziju smo prije 6-7 godina obisli sa oko 1000-1300e mjesecno, j.ameriku prije 5 sa oko 1500-1700mjesecno, pa racunam da ce nam ovdje bit prosjek 1500-2000 + ture.

Kofere ne nosimo, nego ranceve od po 65l, to nam je dovoljno. Ko bi se vuka s koferima...

Ti ljekovi obicni imaju i tamo da se kupe... imamo stalno brufen, aktivni ugalj i sl osnovno.
    Vakcinu protiv zute groznice smo primili prije 5 godina, kad smo prvi put isli za j.ameriku. Mada je nidje ne traze, osim ko je po ovim prasumama ili ko dolazi iz pogodjenih drzava...

Nadamo se samo da nece neka nova korona krenut, no da cemo ovo s andjelima zavrsiti

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,276
    Thanked in
    2,618 Posts

mogao bi da otvoris Youtube kanal i podijelis snimke sa drugima, opises putovanja, napravis mali video blog za nas koje interesuje da vide svijet kroz kratke price i za one koje interesuje kako i sto a ne znaju okle pocet
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

22. The Following 3 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,601
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Ili bar storije na instagram ako ti je lakše.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

24. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    mogao bi da otvoris Youtube kanal i podijelis snimke sa drugima, opises putovanja, napravis mali video blog za nas koje interesuje da vide svijet kroz kratke price i za one koje interesuje kako i sto a ne znaju okle pocet
    Tokom korone kad je bilo manje posla, kroz Cg sam snimao za YT, i to je bas masu posla
    Gledacu nekoliko puta nedeljno da pisem na forum, a instagram ce bit na dnevnom nivou aktivan

Svakako odgovaram ljudima na pp i ovdje na sva pitanja, tako da bi mi bilo drago da ima vise ljudi koji ce da se upuste u ovakve pustolovine, jer zaista pozitivno uticu na zivot
    Mi vec planiramo afriku 2-3 mjeseca nakon ove ture
    Onda nam ostaju samo jos juzni i sjeverni pol

26. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,829
    Thanks Thanks Received 
    9,751
    Thanked in
    7,275 Posts

@Mojsije ja sam se obično upuštala u ovakve avanture u stvari ovaj mi je projekat bio na spisku:

https://www.volunteerhq.org/destinat...pagos-islands/

Kad se jednom navučeš na putovanja gotov si.

Uživajte znam da hoćete da se makneš iz ove močvare.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,601
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Tokom korone kad je bilo manje posla, kroz Cg sam snimao za YT, i to je bas masu posla
    Gledacu nekoliko puta nedeljno da pisem na forum, a instagram ce bit na dnevnom nivou aktivan

Svakako odgovaram ljudima na pp i ovdje na sva pitanja, tako da bi mi bilo drago da ima vise ljudi koji ce da se upuste u ovakve pustolovine, jer zaista pozitivno uticu na zivot
    Mi vec planiramo afriku 2-3 mjeseca nakon ove ture
    Onda nam ostaju samo jos juzni i sjeverni pol

Šalji na pm koji bi Instagram

Sent using Tapatalk
    #fakenews

30. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Iii stigli smo nakon 24h putovanja

Da se vratimo na jucerasnji intenzivan dan.

Dan 1.
    Krenuli u 6 iz Pg za tirana aerodrom. U podne nam je bio let za Madrid, pa odatle za Meksiko.
    Na salter za check in na aerodrom, kaze nam ovaj da su americke vise ok za ulaz, ali moraju prvo bit koriscene makar jednom za ulaz u ameriku, da bi bile validne za ulaz u Meksiko. To je bilo ok s mojom vizom, ali zena nije s novom vizom bila za ameriku. Odjednom udari srca 150 i preznojavanje. Puta on jesmo li bili u Usa, ja reko naravno da jesmo... nije nista provjeravao, i dao nam karte do meksika.

Neko mi je pomenuo za ovo "pravilo" prije 15ak dana, ali guglao sam i nidje se ne navodi da mora viza biti prvo u ameriku iskoriscena. Pise svuda "valid US viza" je dovoljna za ulaz.

Kad smo dobili karte, reko idemo, ovaj ne zna sto prica, pa ako je neko iscima kojim slucajem na ulaz, poci cemo do Dalasa na dan. 2 sata let, i vratit se nazad.

Let do Madrida lagan 3 ure, i onda 12 sati do Meksika... predugo, nikad da prodje, zgodinama mi ovi dugi letovi sve teze padaju.

Stigosmo konacno oko 10 uvece, reko na salter za dolazak, neka bude sto bude... ova pita dje idemo po meksiku, koliko ostajemo i lupi pecate za ulaz poslije 10 sekundi... kakvo olaksanje i pad kamena sa srca. Ne moramo za Dalas!

Taksi sa aerodroma do hotela po ure, naplati nam 70e umjesto da bude besplatno, jer Booking.com ima tu opciju besplatnog taksija kad na hotel odredjenu sumu potrosis. Ovaj sivonja zapeo da platimo, poce i da grana rukama, reko neka su ti proste. Ulozili smo zalbu bukingu i prilozili racune, racunam vratice mi pare...
    Hotel u centru 3 meksicke zvjezdice 25e za noc, 6 noci bukirasmo...

Oko ponoci ubijeni od puta legosmo da spavamo... jutros uranili oko 8, nije bilo puno sna, vjerovatno neki jet lag...

Grad neka mjesavina Rija i Bankoka, ludilo po ulicama...

32. The Following 23 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    593
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    871 Posts

Grad neka mjesavina Ria i Bangkoka. To mi zvuci po mjeri 300% u ovom trenutku. Uzivajte

34. The Following User Says Thank You to zubizaretta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Bravo Mojsije, konačno opet jutarnja kafa uz forum ima smisao. Čekamo dalje.

36. The Following 3 Users Say Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Prvi susret sa gradom je cupav, jer kad smo uvece taksijem isli od aerodroma do hotela u centru, bas se vidi masu geta i klosara naokolo, ni pod razno nema setnje naokolo uvece ovim centralnim dijelom.

Nama je hotel u Centro Historico, na samo 10ak minuta setnje od glavnog trga Zocalo. Ovaj kvart je kritican nedje poslije 8 ili 9, i lise tih nekoliko glavnih ulica, nije za setnju, jer se zatvori vecina radnji i napolje ostane samo ko radi ko zna sto. Ljepsi kvartovi (i skuplji) su La Condesa, Roma, Polanco i tu je ok uvece, jer su kvartovi dje narod sa vise para zivi.

Da se vratimo na jucerasnji dan.
    Dan 2.

Budjenje oko 8, sa dzet legom, i oko 9 napolje. Od hotela idemo nekih kilometar put glavnog trga Zocalo. To su naselja radnicke klase i siromaha i ulice su prelude. Vozi se prebrzo, bez nekih velikih pravila, kuva se svasta na ulicu i na trotoare, ko god ima nesto da ubaci u lonac i kuva, to i radi. Za euro-2 se moze pojesti nesto od tih cuda na ulicu. Neki sendvici, takosi, s mesom, priganim povrcem, klas s nekim njihovim sosevima... milion ljudi naokolo, ako se ne maknes, dostima se nece pomjerit, svako trci za nekim svojim poslom...

Zocalo trg je grandiozan. Oivicen je drzavnim zgradama, i cuvena Metropolitana katedrala dominira. Trg je star 500 i kusur godina koliko procitah.
    Nekad je trg bio centar glavnog grada Asteka, ali su onda uleceli konkvistadori i napravili sto su napravili.

Od trga vodi pjesacka ulica Madero, koja pici kilometrima, i tu su restorani, kafici, butici... nije nista fensi, jer u centar grada ne ulazu previse, kao u ovih nekoliko fensi kvartova 5+km odatle. Na kraj Madera je palata umjetnosti, a kilometar odatle spomenik revoluciji.

Za dorucak sam se navukao na Chilaquiles, sto je neki njihov tradicionalni dorucak. Tortilje u nekom njihovom malo ljutom sosu, sa raznim dodacima po izboru. Jaje, piletina, povrce, avokado... ima masu varijanti. To je nekih 4-10e, zavisi u koji dio grada se jede. Kafa, pivo 1.5-3e... cijene su slicne Pg cijenama van glavnih turistickim mjesta, dok ovi trgovi i fensi kvartovi su sa cijenama iz tivta...

Dok smo obisli trg, Madero, spomenik revoluciji i nazad do trga i okolina, vec je bilo oko 3 popodne, i uvatio nas je umor pa smo se vratili u hotel na popodnevnu sijestu... oko 6 predvece smo izasli napolje, i oko 8 i po se vratili, jer smo vidjeli da stepen bezbjednosti znacajno opada sa svakim satom mraka...

Da nema ko link za Pro tapatalk? Ova obicna verzija nije dobra za upload slika.

38. The Following 22 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Jos slika...

40. The Following 20 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    66
    Thanked in
    49 Posts

Super izgleda. Planiram Mexico za Svjetsko 2026.

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

M.Siti je na oko 2200m visine, pa je klima hladnija nego u nize predjele. Ovih dana je prijatnih 22-23 stepeni, uvece oko 12-13...

Dan 3.
    Juce smo rijesili da obidjemo druge djelove grada, La Condesa, Juarez, Roma norte i Polanco. Jedno dobrih 25km smo prospartali naokolo. To su ljepsi djelovi, sredjeniji, bogatiji... nema veze sa izgledom iz Centra. Mislim da ovi sto zive u ove kvartove nisu godinama do centra posli.

Uranili smo oko 8 i Uberom se prebacili tih 6-7km do La Condesa naselja.4e voznja. Moze i busom, karta je 20c, ali se nismo htjeli cimat jer ima presijedanja...
    Mirno mjesto, puno laganih kafea, manjih hotela... to je sad in mjesto za digitalne nomade i strance. Cim vidis da neko trci i seta pse, znas da su tu neki s malo vise para. Mirne ulice, masu zelenila, totalno druga slika od centra, dje se sudasas s ljudima, dje te svako spopada da ti nesto proda i prose svakakvi kukakci nagrdjeni...
    Ovdje su i cijene odma jace, hrana i pice nekih 40-50% vise nego u centru. Encilade, čilakile, gvakamole... to su hajlajti za dorucak. Voce, cijedjeni sokovi od manga, guave, ananasa... kao po aziji.
    Odmor za mozak i dobra promjena sto se naselja tice.

Odma iznad La Condesa naselja je cuvena avenija Reforma, koja je okruzena ogromnim zgradama kao po americi. Tu su luksizni hoteli, restorani, sjedista najvecih svjetskih firmi... kilometar-2 je lijepo prosetat avenijom, jer bas ima da se vidi drugacija verzija grada, dje 1% najbogatijeg naroda obitava. Tu je najvise i stranaca, gringosa.
    Odatle u nastavku je vjerovatno i najbogatije naselje u Meksiko - Polanco. Luksuzne vile i zgrade, miselinovi restorani, nema nikakve guzve, bas odlicno za vidjet kako ga gale najbogatiji meksikanci. Sigurnost im je na nivou, posto su sve zgrade i vile opasane visokim zidovima, onom zilet zicom i strujom... pa kome basta...
    Za divno cudo, cijene nisu prestrasne, s obzirom da ne najfensi kvart u pitanju, za 30-40e po osobi moze da se jede odlicno.

Vec je doslo 6 popodne, pa smo se Uberom vratili u centar. Tamo horde ljudi, pogotovo sinoc. Priblizava se Dia de Muertos, sto je njihov Haloween, koji pada 1 i 2 novembra. Vec sad je masu maskiranih po ulicama, i kafici i restorani su u ovih nekoliko party ulica uveliko okiceni. Pivo se prodaje na litre, 2-5l od 5-10e... svi se gaze, niko ne pije iz flase, nego iz ovih viselitarskih buradi...

Mi smo vec u 8 bili nazad, jer smo planirali da uranimo danas za Pueblu. Puebla je prelijep sarenolik kolonijalni grad na 2 sata od CDMX.
    Drugo mjesto koje cemo da obidjemo je Teotihuacan, arheolosko mjesto grad, koji je star preko 2000 godina, i ima tu cuvenu aveniju mrtvih i piramidu sunca.

Ovdje smo do srijede u M.Siti. Uzeli smo avio karte za Meridu, da se zaputimo za Jukatan i toplije krajeve.

Imali smo neki plan da do jukatana dodjemo preko Oaxace, San Cristobala, Palenque, to je neka standardna ruta od skoro 2000km kojom vecina ljudi ide, ali je bas cimanje, pa reko da modifikujemo plan i letimo dvije ure za Meridu, da bi imali vise vremena za taj dio, i da smo vise vremena stacionirali na jedno mjesto, jer zaredjat sa nocnim autobusima, i po dan-2 u svako mjesto je bas lomljenje. To nam je vise bilo ok prije 6-7 godina, a sad zgodinama...

43. The Following 24 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Nisam vidio gorega grada sa asfaltom i rupcagama po ulicama i bulevara od CDMXa. Znaci kao da vozis po poljima krtole. Ko ne gleda ostavice tocak nedje po kraterima.
    Saobracaj je nikakav, guzve katastrofalne svuda, treba po ure da se predje 5-6km. Vozni park 20+ godina star, nikakva auta, svako svakome upada u traku... ako nedje uopste postoji iscrtana traka. Crveno uvece ne vazi.

Dan 4, juce na dan do Pueble

Puebla je prelijep manji grad. Ovdje je manji grad i dalje makar milion ili 2 stanovnika, jer u odnosu na CDMX, Puebla je Danilovgrad.
    ADO je najveci prevoznik, autobusi sibaju svako malo, na 15-30 minuta, sto je odlicna frekvencija. Do Pueble treba 2 sata, kad nije zakrcenje na autoput, kao kad smo se vracali sinoc, kad nam je trebalo 3 sata za 120km. Karte je najbolje uzeti makar par dana ranije, jer se ustedi 20-40% na cijenu, ali s obzirom da nismo planirali konkretan dan, uzeli smo karte isti dan na salter na autobuslu, 13-14e po osobi, po pravcu, sto nije jeftino. Autobusi su ok.
    Autobuske stanice su uglavnom van strogog centra, pa se mora Uberom, sto je jos nekih 4-5e trosak. Nama je TAPO stanica na 4km od hotela, sto je super.

Puebla je sarenolika, centar je sredjen, zgradice svakakvog kolorita, kafici, restorani, hoteli, crkve na svaki korak... posto je bila nedelja, napolje je masu zabavljaca bilo, klovnovi, ko god zna nesto da izvede, napolje je... masu je i standova koji prodaju lokalne proizvode, antikvitete... definitivno top mjesto za posjetit na dan iz CDMX.

Danas nam je kisa pa smo laganijim tempom u Polanko i ove ljepse kvartove, da se maknemo od guzve i odmorimo...

Sjutra idemo za Teotihuacan, da vidimo piramide... prekśutra letimo za Meridu i krece jukatanska avantura! Chichen Itza, Izamal, cenotes(podzemne rijeke i pecine)... odatle je neki plan da idemo za Playa del Carmen, Tulum i Bacalar, prije nego sto predjemo granicu sa Belizeom...

45. The Following 27 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Page 10 of 16 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)