Ako on mene laze lazem i ja vas , a nije lik koji se hvali i preuvelicava a to je izmedju ostalog naveo kao razlog kretanja gradnje josh jedne kucice .
Mislim da je najveca razlika izmedju te dvije lokacije duzina sezone izdavanja i klijentela. Na Virpazar racunam da uglavnom dolaze stranci i da je udarna sezona ljeti 2-3mjeseca. Zabljak je malo drugaciji jer mozes da izdajes 12mj. (s tim sto dostina izdaje do nove godine i pauzira do aprila/maja jer gore su hladnoce velike izjutra i znam da mrznu cijevi i voda pa se stalno mora biti gore, grijati i odrzavati ako hoces da izdajes cijele godine) . Na ZB idu masovno iz centralne i juzne regije CG , a to je poprilican broj ljudi dok ne znam dal ti isti ljudi iznajmljuju smjestaj na Virpazar. Evo konkrento ja sam na Zabljak iznajmljivao smjestaj bas dosta puta dok na Virpazar nisam nikad jer mi je nekako tu pred kucu ...
Last edited by Stivi; 27-08-24 at 15:22.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Nemamo sta da se kladimo. Moje pitanje je bilo refleksno, cudjenje, iskreno.
Za 125 eura u HN imas apartman, na minut od mora, za 4 osobe.
Ta me je cijena najvise zacudila. Iz mog ugla je potpuno nerealna i ne bih nikad platio toliko za Virpazar. Mada to je subjektivno + taj dorucak uracunat u cijenu nije bio pomenut prije mog posta
A sto se tice trajanja sezone, to vec ne znam kako posmatraju turisti ali "domaci turisti" idu na Zabljak jednako u avgustu i januaru.
Last edited by Orgullo; 27-08-24 at 15:26.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Da,da ovo je sa doruckom.Ima i 250€ za dvoje u hotel..![]()
Znas kako 99.99% strana klijantela.
Za 4godine smo imali dvije rezervacije domacih.
10 mozda ex yu.
Nasa klijantela ne ide po BD,Petrovcu itd.Naravno ima izuzetaka.
To su ljudi iz citavog svijeta stvarno.Ali koji posjecuju Kotor od primorja,Lovcen,CT,Ostrog i ako ugrabe sjever CG.
Ti napravno ne bi platio kao sto 85% nase drzave nije bilo na izlet po Skadarskom jezeru ali jeste skoro svaki stranac![]()
On ne trazi ni ovaj glamur od apartmana,bazen,uglavnom traze mir,prirodu itd ..
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Slazem se sa tobom za ljude iz centralne regije.
Ne slazem sa trajanje sezone.Mi da ocemo mogli bi 12mjeseci.
Radimo Maj-Oktobar.
I razlika takodje nase bolje popunjenosti sto Virpazar ima manji kapacitet smjestajnih jedinica nego Zabljak.Nego i tu se malo promijenila situacija pa svi izdaju i na Virpazar.
Mislim poenta da su obije lokacije predivne,skupe ali moja je bila samo da tesko moze uzet 10k cisto. Naravno mozda covjek ima brutalnu kucu pa eto,ima sve svoje. Jer 10 cisto je ozb popunjenost i cijena .I mora bit da on cisti docekuje goste itd,itd..Jer kako sam cuo da zlatom placaju cistacice po Zabljaku
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Morate biti svjesni da je Skadarsko jezero posjeceno i od onoga sto dodje u HN, UL, BD, Zabljak, Pg itd. Ogroman novac se generise na jezero. Sezona traje od aprila/maja do oktobea/novembra.
Tamo se redovno brat sa bratom pobije oko turista. Evo neka kolega kaze, kakvo je stanje tamo.
Ja sam se tamo nagledao svacega, iznenadjen iskreno i koliko losih ljudi tamo zivi i radi. Dva postena (da te nece zajebat) ne moze su ubost.
Sto se tice smjestaja nema ga mnogo, sa druge strane tamo ne ostaju 7 dana, vjerovatno 1-2 noci.
U ogromnoj kolicini prodaju pastrmku kao da je iz Skadarskog. Brodici te vode na mjesta dje ti oderu kozu a ti si neki Francuz sa familijom bez mogucnosti da podjes odatle bez istim tim brodicem.
Sve u svemu velike se pare tamo vrte, samo sto mi nismo svjesni.
Isto tako sam zalio Zecane sto greote moraju da se bave krivolovom jer nemaju ljeba jes. 80% rade u drzavne firme (dosta u Zeljeznicu) i za noc zarade od ribe 200-300€
Jezero je bunar para.
Što bi rekli imam ga iz kuće koji izdaje vikendicu na ŽB, 70m2, od aprila pa skoro do sredine novembra je 90% posjecenost vikendice (april, oktobar i novembar solidno popunjeno a ljetnji mjeseci 100%) Minimalno iznajmljivanje 3noci, cijena 130e/noć. Sve uredno se radi, sa turistickom i boravišnim taksama, porezima i slično... Sami održavaju vikendicu i mjesecno im ostane oko 3000.
Strancu treba divljina, priroda, privatnost, gostoprimstvo i čistoća... Prvo šta je uradio na vikendici na zahtjev klijentele je da je skinuo video nadzor.
Edit: 99% gostiju su stranci, ocjene na bookingu i airbnb maksimalne
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by djuka_pv; 27-08-24 at 16:41.
I onda dodjemo do toga da svako malo uleti neko sa komentarom kako ce cijene da padnu veoma brzo i do 50%.![]()
Može li se naći stan u širem centru Pg,50ak kvadrata,znači svaka starija zgrada dolazi u obzir,iskljuchivo prizemlje za 90-115K maximum?
Sve shto sam vidio po netu,je ili preloshe,nekakvi sutereni,ili su stare cijene,ili su neke cijene kao da prodaju stanove usred Pariza...
...
Evo bas gledam oglase na Reaalitiku i ovaj mi iskoci.
https://www.realitica.com/hr/listing/3239822
https://amforaproperty.com/me/detail...elo-podgorica/
Najopasnije oružje su ljudi malog kalibra.
Samo da ugrabim malo vise vre,ena posveticu se da ti vidim, jer 2000 cak ni ja ne mogu vjerovati. Mi smo skorije uzeli centar koplet renoviran otucen do zidova, sa dva ugradna plakara, klimama, za 1700. Tada smo gledali kod Pod Volat onu zutu zgradu, bila je 2200 najnize anije jos bila useljena. Ali sam dva mjeseca visila na Estitor, poamlo na instagram i jos ako cujem sto sa straneOtyvori svako jutro cim se dignes Estitor, a ja kad stignem, pogledacu ti.
Znachi samo centar,od bivsheg hotela CG do stadiona,i ovamo od ispod Gorice do Ribnice,prizemlje,ostalo me ne zanima.
Karadjordjeva bi npr. bila idealna,i ne vishe od 50ak kvadrata,moze i koji kvadrat manje znachi,hvala.
P.S.Ne mora striktno biti u zgradi,moze i neka kuca manja...
...
Bgmi Al to nije siri centar nego uzi da ne moze bit uzi 😂 . Siri centar ti je da racunas ovamo do sat kule mozda i malo preko …
Mada starogradnja koja treba da se renovira bi trebalo da se nadje za 2000e , al nesto pristojno tesko kad prodaju u vrh zabjela , multikom i sl. po 2000e kvadrat
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Iza Metalke, kompletno renoviran 1700eur. Tada je Central Point bio oko 2500.
Tako da starogradnja, nerenovirana bi trebalo da ide dosta nize. Nisam pratila mjesecima alio sad gledam za jednog kolegu pa cu i za Al da pogledam.
Rodjen i odrastao u Džan ulici,pa je nikad nismo smatrali centrom,a blize je centru od npr. slika koje je okachio kolega juche,sa Zabjela.
Nebitno,vidim da je sve poshlo u k,shto se cijena tiche,a podrumi vishe nisu podrumi,no sutereni,i to samo shto se ne naglasi da su luxuz![]()
...
Isto mislim da grijesite al dobro
Odrastao sam ispod stadiona (da ne recem Beogradska pa da me posaljete na Goricu C) malih sportova mislim da je to ipak jedno do boljih mjesta.
Mozda nije starije od ulice Djecevica ali bolje po mom misljenju![]()
Sto se tice Beogradske mislim da nema ljepseg mjesta za zivot u PG . Mirno i tiho a nekako sve prelijepo . Da mogu da biram dje cu da zivim tamo bih kupio kucicu (ne stan nego kucu neku) . Mada nebih se bunio ni u one zgrade ispod crkve Sv. Djordje
Sent from my iPhone using Tapatalk
citam HR novine dje pisu kako je zena uhapsena zbog neplacanja poreza na neku uslugu sa FBa za 50e, dje se prijavljuju ljudi koji prave pletenice na ulici..
a onda imamo CG u kojoj ljudi koji uzimaju 10k od apartmana nemaju vjerovatno 4e boravisne takse uplacene po sezoni..
Evropa Sad 7 nas ne moze tako izvuc![]()
Ne moras dalje ić od nelegalnih agencija koje uzimaju 3% na prodaju stana i prvu kiriju na rentu stana.
Niko ne plaća porez, svi pare u džep stave...
Toliko stanova se izda i proda, fino se tu ubere prihoda, a državi mućak.
Antares, Dasho, extravaganca, Feeleep, Fidel Castro, GaD, guvarana, joni, METZ, stefke
Alfa
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 6 users browsing this thread. (1 members and 5 guests)
Bookmarks