Page 639 of 692 FirstFirst ... 139539589629635636637638639640641642643649689 ... LastLast
Results 15,951 to 15,975 of 17299

Thread: Degenerici...

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Ma ljudi napadaju motoriste jer su ljubomorni na njih.

Samo gas, aspuh na sto jace da nas primjete jer debili ne umiju da gledaju retrovizore.

2. The Following 3 Users Say Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Jos jedna stvar, to pucanje iz auspuha sluzi da bi degenerici u automobilima culi (posto ne vide) da nailazi neko na dvotockas.

Svudje u svijetu se obilaze kolone sa motociklom, samo odje par forumasa koji ne vole isti taj motocikl (postujem) nalaze svakakve mane, zbog kojih vjerujem da ne izlaze van CG pa ne vide da je to svudje normalno.

Bizbi, i ti si u prekrsaju jer koristis telefon dok si za volanom.

Sent from my iPad using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Jos jedna stvar, to pucanje iz auspuha sluzi da bi degenerici u automobilima culi (posto ne vide) da nailazi neko na dvotockas.

Svudje u svijetu se obilaze kolone sa motociklom, samo odje par forumasa koji ne vole isti taj motocikl (postujem) nalaze svakakve mane, zbog kojih vjerujem da ne izlaze van CG pa ne vide da je to svudje normalno.

Aha, znaci nije degenerik ovaj sto se vrtio centrom grada i pravio eksplozije po putu da skrene paznju na svoje mentalne probleme i zivotne komplekse nego degenerici u autima kojih nije ni bilo?

Zanimljivo.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Aha, znaci nije degenerik ovaj sto se vrtio centrom grada i pravio eksplozije po putu da skrene paznju na svoje mentalne probleme i zivotne komplekse nego degenerici u autima kojih nije ni bilo?

Zanimljivo.
    To je pojedinac,tj ima takvih indijanaca dosta i vazda ce bit'..Voznja bez kacige itd,itd..
    Ta detonacija moze da bude i zbog lose smjese u karburatoru
    P.s poenta je da razlika izmedju oravog bajkera i indijanca nebo i zemlja.

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk

6. The Following User Says Thank You to Djalac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Ja sam pisao o ovom konkretnom slucaju, na sto mi je i odgovoreno. Zato i napisah ovo gore.

Na jednoj strani imamo grupu kojoj su motoristi krivi za sve, na drugoj strani motoriste koji nikad ne grijese i za sve su krivi vozaci automobila.

Blagos, blagos.
    Do Not Disturb.

8. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,900
    Thanks Thanks Received 
    8,771
    Thanked in
    4,228 Posts

kad predsjednik jednog kluba kaze da su 90% krivi motoristi, ja mu vjerujem.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post

Zanimljivo.
    Naravno da jeste degenerik.

Prije par dana je neki motociklista pored mene prosao 130+ na zadnji tocak od Virpazara prema PG, ne opravdavam takve stvari, ali kazem sto se tice kolone da je ok da motociklista zaobidje ako ima dovoljno mjesta da se "provuce", i da vozaci autonobila znaju da ugrozavaju iste te motocikliste nepaznjom.

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Pa realno ne kapiraju ljudi kada mi mozemo da se provucemo da oni samo trebaju u svoju traku samo da se skrajnu skroz desno. Ne kapiram sta je problem da se samo vodi paznja dok voze.

12. The Following User Says Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Kako bih ja to pucketanje iz auspuha lako rijesio. Zaustavis kretena. Skines mu kacigu i vezes lisicama za zadnji tocak i tuvivas dobro tuvivas sto bi mladjane generacije rekle.

E kad tuvivas tuvivas i potrosis mu gorivo a on ogluvi onda sa motorom pravo u staro zeljezo.

Dva motora istopis i svi bi batalili da tuvivaju i vratili originalne auspuhe i stavili db killere.

Pa neka rastezu i natezu motore na stazama predvidjenim za to.

Steta je sto me niko nece poslusati i sprovesti ovaj moj prijedlog u djelo.

Posle ovih kretena na 2 tocka bih i ove sto im pucketa iz auta isto rjesio po gore opisanom modelu.

I svima ponistit saobracajne i na tehnicki mjerit buku u decibelima.

Ne moze se paklenika na 2 i 4 tocka zaspat u Podgoricu. I naravno kad pogine kreten, ide prica greote mlad momak strasan dobar itd.

Najvecu smrtnost u saobracaju u Evropi imamo na milion stanovnika i onda se ljudi pitaju sto nam vozacku ne priznaju nidje u svijet. Stvarno cudo, zasto li je to zaboga.

I da ne zaboravim krovom kocio KL AH Fiat ili neka slicna mini van kanta sto me pretekao na Matesevo pred tunel da sam bjezao desno da kamion od njega i mene ne napravi palacinku. Stoko retardirana iskompleksirana.
    Last edited by hercules; 24-08-24 at 21:40.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2,518
    Thanks Thanks Received 
    1,161
    Thanked in
    526 Posts

Nema tu što tehnički, aparat za mjerenje decibela ne košta ni ebenih 50€ i da je sreće svaka patrola da ga ima jer po PG ne može da se živi od auspuha.

15. The Following 3 Users Say Thank You to METZ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Pa realno ne kapiraju ljudi kada mi mozemo da se provucemo da oni samo trebaju u svoju traku samo da se skrajnu skroz desno. Ne kapiram sta je problem da se samo vodi paznja dok voze.
    Nije problem obilaženje gdje je bezbjedno, neka idu. Problem je nebezbjedno obilaženje, npr. zauzimanje suprotne trake, 'obilaženje' u nepreglednim krivinama, 'obilaženje' kolona velikom brzinom i slične situacije.

Što se buke tiče to je katastrofa. Potrebno je samo uvesti zakon za db, paprene kazne što u €, što isključivanje iz saobraćaja, oduzimanje motora/auta.

U srećnim zemljama je to odavno riješeno.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Prije restorana Jezero na Skadarsko.
    Pretiče me motorista velikom brzinom ja ako sam isao 80 on jedno 120 a nije vidjeo ispred mene policiju i nabode kočnicu ne znam kako ga nisam udario.
    Bio je bez tablice iza.

Drugi me pretiče preko pune u krivinu posle Buljarice posle tunela na punu u krivinu i autobus.

Prizor.
    Direktno išao u mene (čelo u čelo) očekivao je da mu se maknem do bankine da on prodje.
    Ja u njega i zadnjih par metara je pobjega ovamo dje ga uhvatih.

Ovaj pretiče izmedju kola (iz oba smjera) lagano bez opterećenja.

Quote Originally Posted by Djalac View Post
    Bizbi primjetio sam da imas vazda nesto protiv motorista ?
    Koliko vidim,pretpostavljam ovo su stranci na bmw motorima ? Ne vjerujem da su neke prekrsaje pravili kao pravi bajkeri.
    A mozda su zaobilazili kolonu jer u svijetu je normalno i dozvoljeno da preteknes kolonu koja miruje kad aktiviras sva 4 zmigavca.Sigurno nece i ne treba da kaskaju u koloni mic po mic kao da su vozilo.Naravno sve u normalnoj brzini 30 na sat i da prati oce li neki nas ludak bez smigavca krenut da pretice sve zivo..

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
    Ako je tebi ovo normalno onda Ok.
    Jer nema 5% normalnih motorista.

Ovaj gore me pretiče i prolazi izmedju mene i kola iz suprotnog smjera nisam ga ni vidjeo.
    Što da je bila neka rupa i da sam je izbjegao ili da mi zvoni tel sto god da cimnem volanom groma ne bi čuo.
    Ovi gore mi idu čelo u čelo.
    Ovaj bez tablica mi nabode kočnicu cm su dijelili da ga dignem na haubu...

Prvi si na semafor 5cm ispred tebe zebra on dodje ispred tebe i nabode se na sred zebre ne da ti da kreneš dok on ne odluči da krene...

Tako milion stvari.
    Malo koji motorista vozi normalno i poštuje sebe i druge u saobraćaj.

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    kad predsjednik jednog kluba kaze da su 90% krivi motoristi, ja mu vjerujem.
    Imam negdje kući stariju statistiku (period od 2011 do 2018 god.) od uprave policije koja je radila analizu udesa motociklista gdje je bilo smrtnih ishoda (motociklista ili suvozač) i što se krivice tiče otprilike je podjednaka. Ako govorimo o motociklistima, najćešći uzroci pada i smrtnog ishoda su: nenošenje adekvatne zaštitne opreme (prije svega se misli na kacigu) i neiskusni motociklista koji ne umije da kontroliše motocikl (ovo je u analizi puno ljepše napisano i poslužilo je za kasniju izmenu zakona za A1, A2 i A kategorije). Danas sa kacigama stanje nije puno bolje, iako formalno izgleda kao da se nose, ali ne zakopčana kaciga ništa ne pomaže, a može i da odmogne

Sent from my Motorola 8400
    Last edited by wulfy; 24-08-24 at 22:42.

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Kako bih ja to pucketanje iz auspuha lako rijesio. Zaustavis kretena. Skines mu kacigu i vezes lisicama za zadnji tocak i tuvivas dobro tuvivas sto bi mladjane generacije rekle.

E kad tuvivas tuvivas i potrosis mu gorivo a on ogluvi onda sa motorom pravo u staro zeljezo.

Dva motora istopis i svi bi batalili da tuvivaju i vratili originalne auspuhe i stavili db killere.

Pa neka rastezu i natezu motore na stazama predvidjenim za to.

Steta je sto me niko nece poslusati i sprovesti ovaj moj prijedlog u djelo.

Posle ovih kretena na 2 tocka bih i ove sto im pucketa iz auta isto rjesio po gore opisanom modelu.

I svima ponistit saobracajne i na tehnicki mjerit buku u decibelima.

Ne moze se paklenika na 2 i 4 tocka zaspat u Podgoricu. I naravno kad pogine kreten, ide prica greote mlad momak strasan dobar itd.

Najvecu smrtnost u saobracaju u Evropi imamo na milion stanovnika i onda se ljudi pitaju sto nam vozacku ne priznaju nidje u svijet. Stvarno cudo, zasto li je to zaboga.

I da ne zaboravim krovom kocio KL AH Fiat ili neka slicna mini van kanta sto me pretekao na Matesevo pred tunel da sam bjezao desno da kamion od njega i mene ne napravi palacinku. Stoko retardirana iskompleksirana.
    Na papiru (govorom o postojećem zakonu i pratećim aktima) je sve regulisano kako treba. Počevši od tehničkog pregleda do mobilnih uređaja za merenje buke (ako se dobro sjećam, na dva metra iza vozila/auspuha se drži pod uglom od otprilike 45 stepeni) i postoji kazna za prekoračenje propisanih vrijednosti u decibelima. Lično nisam čuo da je neko kažnjen po toj osnovi (desilo se da ne prođe tehnički).

20. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Naravno da jeste degenerik.

Prije par dana je neki motociklista pored mene prosao 130+ na zadnji tocak od Virpazara prema PG, ne opravdavam takve stvari, ali kazem sto se tice kolone da je ok da motociklista zaobidje ako ima dovoljno mjesta da se "provuce", i da vozaci autonobila znaju da ugrozavaju iste te motocikliste nepaznjom.

U Francuskoj (zemlja sa najviše motocikala u Evropi) će automobilista platiti kaznu ako vozi uz bijelu liniju jer ugrožava život motociklistima. U drugim evropskim državama ne postoji takav propis, ali se vozi kao u Francuskoj, ostavi se dovoljno prostora između automobila i bijele linije za lagani prolaz.

22. The Following 4 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Prijavite policiji ove sto voze bez auspuha , i za to postoji kazna i iskljucenje iz saobracaja kao i vanredni tehnicki ... samo.po knjizi

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    U Francuskoj (zemlja sa najviše motocikala u Evropi) će automobilista platiti kaznu ako vozi uz bijelu liniju jer ugrožava život motociklistima. U drugim evropskim državama ne postoji takav propis, ali se vozi kao u Francuskoj, ostavi se dovoljno prostora između automobila i bijele linije za lagani prolaz.

Pa ja sam primjetio da stranci kod nas propustaju motocikliste dok su u koloni, uvjek se pomjere desno, jedino ovi nasi (cast izuzecima) znaju da budu bezobrazni i da namjerno idu do linije da ih ne daj Boze ne bih neko zaobisao sa motociklom.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Gledam ne vjerujem...

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Bulevar Ulcinj,mic po mic kolona,vidim motociklistu u moj retrovizor,blago idem desno,ali srećom nisam mogao više pd kola ispred,kad me prošuša drugi s desne strane.
    U sporim kretanjima u koloni stvarno je opterećujuće stalno gledati u retrovizorE kad će naić motorista.Mislim da je lakše njemu gledati ispred pa nek sam procjenjuje a ja ću se držat sredine moje trake.Ako ide 15-20km/h na čas i zaobilazi kolonu reagovaće na svaku opasnosti i zakočiti u 2-3 m

Sent from my 2201117TY using Tapatalk
    Last edited by joni; 25-08-24 at 16:30.

28. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

28:55
    Bulevar u DG.
    Da ga neko ubije groma da ne čuje.

Thanks Thanks Given 
    2,759
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Bulevar Ulcinj,mic po mic kolona,vidim motociklistu u moj retrovizor,blago idem desno,ali srećom nisam mogao više pd kola ispred,kad me prošuša drugi s desne strane.
    U sporim kretanjima u koloni stvarno je opterećujuće stalno gledati u retrovizorE kad će naić motorista.Mislim da je lakše njemu gledati ispred pa nek sam procjenjuje a ja ću se držat sredine moje trake.Ako ide 15-20km/h na čas i zaobilazi kolonu reagovaće na svaku opasnosti i zakočiti u 2-3 m

Upravo to

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Upravo to

Što se foruma tiče taj koji me je na nekom prdavcu od 50cc bez kacige s desne zaobilazio je "izuzetak i nije bajker nego degenerik".
    Što se tiče ZOBS-a,statistike i novinara,on je motociklista koji je imao kontakt sa vozačem m.v.
    Ne opra me ni Morača.

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

28:55
    Bulevar u DG.
    Da ga neko ubije groma da ne čuje.

7200 eura trotinet... 4 dana do mora legenda

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

1.4 miliona pratilaca...

Dje ide ova omladina...

Do Not Disturb.

34. The Following 4 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Page 639 of 692 FirstFirst ... 139539589629635636637638639640641642643649689 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Bookmarks

Bookmarks