Da, kazu komun a oni doselili. I da je komun, to zemljiste je preslo u drzavno odavno, prije negoli smo se rodili, bratstva i plemena su ukinuta kao faktori u drzavi,nemaju imovinu zajednicku.
Za Velje brdo, Kokote i Rogame mogu da ti garantujem da nema ništa na državnom zemljištu. To je sve bila privatna zemlja, prodata i uknjizena 1/1, a isti ti prodavci sad uglavnom prosipaju pricu kako je bila drzavna. Za Malo brdo skoro slicno, tvrde da je to njihov komun a niko za to nema papira, za Kakaricku i prvo naselje u Zagoric je pola bila privatna i predmet restitucije.
Da, kazu komun a oni doselili. I da je komun, to zemljiste je preslo u drzavno odavno, prije negoli smo se rodili, bratstva i plemena su ukinuta kao faktori u drzavi,nemaju imovinu zajednicku.
nema sansi da je u Kokote tamo dje su bile farme i radnicke barake i slicno zemlja privatna, nako nekom cudnom "priovatizacijom" ... jer te barake se nijesu nasljedjivale - dijeljeni su radnicki stanovi sa pravom koristenja... no nije to sigurno ni u top 100 kradja u drzavi
u Rogame je u komsiluk kod mojih nekih rodjaka bilo situacija da su ljudi raspordali cijele (tudje) placeve u parcela bez znanja vlasnika i da su se neki godinama tuzili posle (kao Zagoricani) - ne znam sta je bilo sa time
ada moju je zimlju moj stric prodao, a ne sta drugo![]()
Pa tvoja zemlja nije drzavna. Takvih baraka ima i po Pobrezju i prodaju se, ali to je vec druga prica sa prevarama i zloupotrebama. Vecina nelegalnih naselja nije izgrađena na drzavnom zemljistu i nikako nije ni mogla biti legalna kad za te djelove grada ni danas ne postoje dup-ovi.
Onaj dio ispod Ljubovića (kao na sjever da si) toliko je uništen da više nema dje.
Ne bih tu živjeo dzabe da mi daju.
https://www.instagram.com/reel/C-zb5...diajR2eDdqcw==
https://www.facebook.com/share/v/M6F...ibextid=oFDknk
Taj dio ispod Ljubovića još uvijek može da se spasi sa 2-3 poljane neizgrađene koje su ostale i da se ukomponuju fini sadržaji.
Mada i takvo kakvo je, bolje je i sadržajnije od City kvarta. Makar imaju 2 škole relativno blizu, vrtić i dom zdravlja.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Da ne budemo kazni skromni, zamislite da imate livadu tamo i da vam je moguca zarada 1 milion ako napravite zgradu a ako ostavite livadu sa klupom zaradite 50000€
Sta biste uradili?
Prodao Opštini po tržišnoj cijeni zemljišta da napravi park / dom zdravlja / ili neko drugo javno dobro. Kao što i sad otkupljuju kuće i livade kuda prolazi put.
Last edited by hercules; 20-08-24 at 08:52.
Jes nego to Opstina nece…. I plati to za 5 godina.
HaHaHaHaHaHaHa dio ispod Ljubovića može da se spasi.
![]()
![]()
Ne znaš dje je grdje od kineske prema kodri 20 zgrada u 2metra nemaju dje 2 pješaka da se mimoidju.
Ili iza 50 zgrada trudbenik i ostali kao da sam došao u Mojkovac sa krovovima kao da je snijeg 250dana u godini a o kvalitetu da ne pričamo.
Misliš da je muva kod tebe u stan a ona na zadnji kod komšije.
Ovo na pocetak dje je plavo ti je igralište.
Pored plavog je parking.
Pored parkinga će zgrada.
Zgrade preko puta plavog 9Jugovica imaju 2 parka na par stozina metara.
Ovo gore sve zgrade.
Plavom i oznacih sto je vec iakorisceno od prostora. Prolazim tuda svaki dan. Znam i kad je sve bilo poljana.
Opet kazem da moze da se spasi naselje ako postoji voljam
Ja kazem kako bi moglo da se odradi na sadasnje stanje stvari. Znamo da se nece niko pretrgnut da to napravi ali dobro sto je tu je.
@hercules moramo priznati svi mi odje da je podgorica imala jednog vizionara vujadina popovica koji je postavio osnove podgorice posle rata (bul sv petra cet...) i vise nijednog koji bi pratio razvoj.
Kao sto kazes da je interes Grada u razvoju i domacinskom vodjenju sve te parcele bi bile pod blokadom i mogao bi se kvart raditi samo planski ali.... doslo vrijeme da se na parcelu od 500 kvadrata pravi zgrada... :/
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Vidjeh na Zabljak da Bemax gradi zgradu za Emerald Garden.... zna li neko koliko je cijena m2?
Vedran?
Meni su rekli 3.
Laž čuo laž prenio.
Znaci garnisera 100.000eura 😂😂😂
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Meni je koncept stana u zgradi na Žabljaku malo promašen.
Last edited by kimmi; 22-08-24 at 18:31.
Mora da je Kondo hotel....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Da je DUPom predviđena, na placu od 1k m2, zgrada sa koeficijentom izgrađenosti npr 2.5 to je 2500 bruto površine. Ovaj koeficijent u tom DUPu ide i do 3.
Od toga makni minimum 20% da bi dobio neto, to je 2 hiljade m2. Kao vlasnik placa dobio bi minimum 400m2 što je cca 650-700k€ i zato bi grebao da dobiješ to a ne 200-250k od opštine.
Da je koeficijent izgrađenosti nešto tipa 1.25, gradnja bi bila humanija, više prostora oko zgrada, a i lakše bi vlasnici zemljišta pristajali na otkup od opštine.
Zato je bitno što prije revidirati DUPove, ali tu imamo sa jedne strane nesposobnost gradskih vlasti, a sa druge interese krupnog kapitala.
Last edited by kimmi; 22-08-24 at 18:42.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks