Dosta si tog napisao i ja ću upasti u zamku da se zakačim za nešto što je manje bitno odnosno na uopštene stvari,ali si ih spomenuo svakako.Očigledno ja nisam svjestan koliko je Savez bitan,odnosno koliko su bitni ljudi(entuzijasti) u njemu.Jednostavno nisam iz tog svijeta upravljanja sportom.
Ne znam za fudbal,ali znam za košarku da odavno imaju pravilo da u 2/4 mora da se promijeni cijela petorka.možda glupo a možda i nije.Po meni nije.Mislim da je i zonska odbrana zabranjena do nekog uzrasta.Za veći broj kontrolnih utakmica se slažem da trebaju.
Dobri treneri u mlađim selekcijama?Kako ih motivisati da tu rade(ako to već rade dobro) a da ne žude za seniorskim timom bilo đe?Jugoslovenska košarka nije počivala na svima nama poznatim imenima trenera seniorskih timova i selekcija,nego na rudarenju po provinciji đe je sa tom đecom rađeno već godinama a ti koji su radili sa njima ih nisu "nakrivo nasađivali" no učili osnovama.Ali mislim da u današnjem liberalno/ekonomskom uređenju to je skoro pa nemoguća misija.Koga danas zanima čast da te pomene neki Divac ili Bodiroga da si mu bio prvi trener dok si ti živio od plate nastavnika fizičkog a za sitan honorar bio trener u malom klubu i bio zadovoljan što ideš na besplatne seminare za trenere po velikoj Jugi ili na besplatan ljetnji kamp neđe na more ili planinu pa povedeš i familiju ili ako si free juriš za recepcionerkama i sobaricama a đeca koju treniraš oduševljena

.Svi bi da budu ŽOC.
Dobro,možeš masno da platiš nekog trenera da ti radi sa mlađim kategorijama,ali u vaterpolu ... pa ti bolje znaš kolko je taj sport isplativ,odnosno kolko je klub prihodovao zbog toga što je nekoliko trenera razvijalo Leku ka dijete i onda su ga prodali.
Kad će biti bolje CG sportu,kad raja ne bude poznavala ljude koji su na čelu ili u vrhu saveza.Ono,kad se zapitamo otkud ovaj,jer fifu i uefu nisu uzdigli bivši fudbaleri i kad roditelji budu svjesni da đeca treba da idu i vraćaju se s treninga nasmijana a ne za koliko je njihov idol u sportu potpisao uadnji ugovor.
Ovo za razvoj vaterpola u PG se i ja slažem,ali strah me da nije utopija.Kako nekom od 17-18 g. sa primorja reći da nu je bolje da studira i igra u PG kad on već srednju završava vanredno jer vidi sebe kao profi vaterpolistu.Taj koledž sistem bavljenja sportom je za mene kao roditelja idealan ali mi smo svjetl.godinama od toga.
Ovo za PG i bazen:Na zatvoreni bazen se treniralo mnogo prije '21.Za '19-'20 sam siguran da se treniralo a možda i prije.Trenutno na tom vaterpolo terenu treniraju po dvije a ponekad i tri slekcije istovremeno,često i sa plivačima.Otprilike imaju 6-7 časova bazen na korištenje a tu je 4-5 uzrasta za vaterpolo,ko zna koliko plivača...kao u košnici je.Bazen je u vlasništvu firme Sportski objekti PG a klub od skoro u vlasništvu opštine.Treba zadovoljiti i građane,osobe sa pos.potrebama,klubove za obuku u ronjenju...Treba bar još 2 bazena u PG etc,etc.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Bookmarks