Povedoh ga na kraj u Voli Motors jer em znam Đuku (šef im servisa) em se tamo jedino moglo zakazati u tačno vrijeme (15 dana čekao ali bukvalno imaš svoj termin i ćao) sa ostalim majstorima nisam imao sreće te se nisam mogao više kutarisati.Uglavnom zadržali su mi auto na njihovu molbu 2 dana, radili razna testiranja, Đuka ga i vozio kroz grad, NIŠTA veli. Gledali i hladan start, termostat, svjećice, apsolutno ništa što bi ukazivalo da auto ima bilo kakvih problema. Radi veli mirno, odlično vuče, njemu se čini sve to ok... Jedino što je ostalo kaže da se uradi da na tehnički neđe, da mi neko izduvne gasove izmjeri pa da on te parametre provjeri ima li odstupanja kakvih, drugi predlog je bio da uspem rezeorvar neđe drugo.
Baš me zanima jesu li ti šta naplatili i koliko?
Interesantno da nemaju uređaj za mjerenje gasova, ipak je to i dijagnostički uređaj u neku ruku
Sent from my S23 Ultra using Tapatalk
Stay salty.
kolko su km stare svjecice ?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Nisu, častili su me to ispitivanje, čini mi se da je 80e
@Tico 25k
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
ako su "obicne" mijenjaj.. jos ako topis to auto cesto ...
dok sam audija vozio nista nije na rad motora uticalo kao svjecice... cim malko promijeni rad i podigne potrosnju mijenjao sam svjecice
nije za uporedjivanje jer je taj motor mnogo noviji i pametniji ali eto neko moje misljenje i iskustvo
cak i da su iridijumske 25k im je dosta
losa svjecica moze da digne potrosnju do 20 posto
@Takumi ne javljaj se jer ne pricamo o v6 lexusu sa 24 knock senzora![]()
Orginal sam zamijenio na 95k, par majstora mi je reklo da se ne zajebavam sa svjećicama nego samo orginal. Tako i bi, u Voli ih zamijenih.
i kolko kosta 6 komata s rukama u voli?150e?
Pa koliko kosta jedna svecica?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Obicna svjecica, oko 13-14 eura.
Prema tome, šta da ti kažem?
Provjericu u fakture ali mi se cini dosta vise, po part numberu uvjek provjerim cijenu, znam da me drali nisu (više no što bi bilo đe drugo kroz EU)
NGK bi bez problema tu završavao posao po manjoj cijeni. Ja uvijek gledam da uzmem OEM dio, ali kad je bezobrazno skuplji, samo zaobiđem, pogotovo kad ima kvalitetna aftermarket alternativa. Samo uzmeš po katalogu koja ide i miran si.
I OEM djelove je neko proizveo, nije BMW sigurno, samo ih brendiraju i eto ako prođu malo više standarde u odnosu na aftermarket, ali i to je upitno da li je tako.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 14-08-24 at 18:08.
Pojma nemam, uradih što mi majstori rekoše. A ostalo sve od sitnica uglavnom što je bilo je aftermarket, ne gadim se uopšte djelova koji nisu OEM
Pošto, preteče li bez dadžbina?
250evry, specifikacija kao tvoja ona u f10
dadzbina 10.40eura srecom prodavac ispostovao s manjom fakturon
Cek je li full android ili je android auto / car play ready ?
Mada imao si sreće, obično na carinu ne šišaju 1% te kineske fakture posebno kad vide nešto od tehnike. Biće nisu ni otvarali, top
Last edited by BiTrAtE; 15-08-24 at 18:44.
Zbog Stefketovog iskustva s fedexom sam molio prodavca da mi pravi posebno fakturu i da je zalijepi na poslijku, i da mi istu posalje da imam ako mi je budu trazili...
snadragon 8 core, 8 ram, 128gb...i carplay i android auto
Naglavi li ga Laze?
Stay salty.
Ne, ne, necu jos da rastavljam jer imam jos masu stvari oko toga, pa cu odjednom
Multimedija je stigla, trim F80 oko klime s ambijentalnim je u postu, stize LCI IHKA kontrola za klimu sto ima displej u dvije boje ( bijelo i narandzasto, da mogu s ambijentalnim da kombinujem u sport i classic mod), ostatak diodica ambijentalnog (jer imam fabricki sport i classic ali je to toliko tamno, jedva se vidi)...Mijenjam diodice na tablu u bijelo, kazaljke u crveno, kodiram displej od table da prikazuje uvijek bijelo (sad je bijelo preko dana, uvece narandzasto)
Bang & Olufsen zvucnici i vibe powerbox 65.4m pojacalo, M volan itd
Bice svakakvih stvarcica, rekoh da sam pukao preko 2k na dzidzamidze![]()
taj audio je fabricki apgrejd ili neko aftermarket rjesenje?koliko kosta to zadovoljstvo?
Đe si uzeo B&O ozvučenje, koliko?
Audio je nazalost kombinacija fabrickog i aftermarket resenja....
Zvucnici su plug and play od Bang and Olufsen paketa ozvucenja...Ali ako samo njih zamijenis nista ne dobijas, jer im treba dosta snage da bi se tu desilo nesto (sto base ili hifi audio ne moze da izbaci)... A fabricko bang and olufsen pojacalo se ne moze ugraditi bez zveka, jer je potrebna komplet nova instalacija, a to pojacalo ima tipa 17 kanala i 5-6 oprickih kablova...
Onda se tu moze ubaciti ovo Vibe Powerbox 65.4 pojacalo koje je mikro dimenzija i namijenjeno je bas za bmw vozila(sa base ili hifi ozvucenjem)...I onda dobijes taj "kick" koji ti fali da potjeras te zvucnike...
Naravno nece to zvucat bas kao fabricki B&O ali daleko bolje od fabrike...
Zvucnici na ebay se mogu nac
Ah jebenti, jeftinije bi prošao da si uzeo auto sa svime tim iz fabrike
To kodiranje u bijelo je zlo, ja sam sebi uradio i maknuo ga poslije nekog vremena. Prvo, što će svaki tunel da ti treperi na sekund u narandžasto, pa se vrsti u bijelo (preko dana), a druga možda još bitnija stvar je što previše blješti uveče i zamara na duge ture ili kada se voziš putem bez ulične rasvjete. Tada dimmer točkić smanjuje sve lampice osim same table i displeja navigacije. Nije ni ta narandžasta opcija bezveze.
Stay salty.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks