I ja jutros do cepa a sj idem za Grcku, nista bez da sipam u bidon da imam za nazad![]()
Litar po litar eeeee![]()
Eto ako kome bude trebalo
Trenutno u Grčkoj
Benzin 1,89€
Dizel 1,65€
Barel na 76,81$ trenutno.
Ako ovako nastavi očekujte ponovo pojeftinjenje...
Američki dolar je u ponedjeljak potonuo na skoro sedmomjesečni minimum u odnosu na nekolicinu jakih valuta, naglo u odnosu na euro i japanski jen, pošto je niz ekonomskih podataka tokom prošle nedjelje ukazao na povećane izglede na ekonomski pad SAD i veće smanjenje stope Federalnih rezervi.
Indeks dolara, koji prati američku valutu u odnosu na šest drugih valuta, pao je za 0,7%, i sad je najslabiji od 12. januara.
Euro je porastao za 0,5% što je najjači nivo od 2. januara. U odnosu na jen, dolar je pao za 2,3%, što je najveći pad u godini
Kako će se ovo odrazit po cijene goriva što mislite?
Sad nema pravila. Nekada bi cijena barela skocila.
Prema tome, šta da ti kažem?
Očekujte od utorka novo pojeftinjenje i dizela i benzina...
Po mojim prognozama (ne mora bit 100% tačno) između 2 i 4 centa dolje...
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ce=vijesti_ios
Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti tri do četiri centa, saopštilo je Ministarstvo rudarstva, nafte i gasa.
Eurosuper 95 i 98 pojeftiniće po tri centa i u naredne dvije sedmice koštaće 1,50 odnosno 1,54 eura po litru.
Lož ulje će biti jeftinije za dva centra i koštaće 1,34 eura po litru, dok će Eurodizel biti jeftiniji za četiri centa i koštaće 1,37
Sent from my Aber kutija
Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti tri do četiri centa, saopštilo je Ministarstvo rudarstva, nafte i gasa.
Eurosuper 95 i 98 pojeftiniće po tri centa i u naredne dvije sedmice koštaće 1,50 odnosno 1,54 eura po litru.
Lož ulje će biti jeftinije za dva centra i koštaće 1,34 eura po litru, dok će Eurodizel biti jeftiniji za četiri centa i koštaće 1,37 eura po litru.
Naredni obračun će se obaviti 26. avgusta, a eventualno izmijenjene cijene naftnih derivata važiće od 27. avgusta
Kao što i napisah...
Prema podacima sa berzi, cijena sirove nafte je pala na 77,858 dolara, a cijena nafte Brent na 80,812 dolara.
Cijena u padu na svjetskom tržištu...
50€ tačno 30L stotke
But if you never try, you'll never know..
Opet pojeftinjenje od utorka
Benzin -3 centa
Dizel -2 centa
Cekamo zvanično al trebalo bi ovako
Htio nešto Jugopetrolove kartice da provjerim za gorivo (stanje, potrošnju i slično), a vidimo se... Apsolutno ništa od servisa nemaju, dok recimo EKO Srbija i Eko Grčka imaju i aplikacije za telefone i web provjeru kartica koju pominjah. Nebitno što je ista firma, vazda su kod nas najgore ispostave, najnesposobniji ljudi vode, nevjerovatno,
Još kad čuh da veze nema EKO naš sa EKO Srbija pa recimo karticu za gorivo odavde ne mogu tamo koristiti a MRŠ!
Zvali me iz INE, em nude valutu plaćanja i zbirnu mjesečnu fakturu (kod EKO se godinama crnjačimo sa avansnim uplatama za gorivo) em njihove kartice mogu da koristim đe god imaju pumpe na Balkanu, gospoda.
Od danas, u Crnoj Gori su jeftinije sve vrste goriva.
Tako su obije vrste benzina pojeftinile tri centa pa litar BMB 98 košta 1,51 euro, a BMB 95 1,47 eura.
Litar eurodizela je takođe jeftiniiji za dva centa i košta 1.35 eura.
“Saglasno odredbama Uredbe o načinu i visini elemenata na osnovu kojih se formiraju maksimalne cijene naftnih derivata („Službeni list CG“ ,broj 23/2021) , naredni obračun će se obaviti 09. septembra, a eventualno izmijenjene cijene naftnih derivata važiće od 10. septembra”, saopšteno je iz Ministarstva energetike.
Last edited by pauki; 27-08-24 at 07:03.
Eto gorivo na nivou vremena kad su plate bile 300e, struja takodje, a niko ne spusta cijene
Umoran sam od svega sto znam
Pa cini ti se, 2018 je dizel bio preko 1,3e a davne 2012 izlazio na 1.38
Umoran sam od svega sto znam
Sad kad bude prvo poskupljenje goriva odmah ce da se oglase pekari i lokalni prevoznici sa pricom kako su ugroženi i da moraju dići cijene hljeba i gradskig saobracaja a i taxija
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Gorivo je jedina stvar kod nas cija cijena zavisi od cijene barela i da tu ne uticu drugi faktori kao sto je bezobrazluk.
Prema tome, šta da ti kažem?
Da bi otključali benzinsku pumpu u francuskom departmanu Var i točili gorivo bez plaćanja, lopovi su koristili običan magnet. Ukrali su oko 6.000 litara za nekoliko dana, ali su na kraju uhvaćeni.
Automatske pumpe "Intermarche de Cuers" omogućavaju gotovinsko plaćanje 24 sata dnevno. Na primer, ubacivanjem 10 € u mašinu, otključavate "pištolj" i možete dopuniti gorivo u plaćenom iznosu, piše Revijahak.
Lopovi su postavili vozila sa obe strane duple pumpe, Peugeot 407 i kombi Renault Master natovaren buradima.
Aktivirali su pumpu i otključali jedan od pištolja, a zatim, postavljanjem magneta, otključali drugi pištolj istog distributera, bez ograničenja točenja.
Tako su nekoliko večeri zaredom punili burad koja su prevozili kombijem. Svaki put su ukrali između 500 i 1.500 litara goriva.
Ukupna vrednost ukradenog goriva iznos oko 12.000 evra.
Zaintrigiran neobjašnjivim padom nivoa goriva u rezervoarima, menadžment kompanije je 9. avgusta podneo prijavu žandarmeriji, što je dovelo do istrage.
Gledanje snimaka sa nadzornih kamera nije dugo trajalo. Uspeli su da uhvate zločince na delu u noći između 15. i 16. avgusta.
Uhapšena su trojica muškaraca koji žive u oblasti Pariza.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks