View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Page 935 of 941 FirstFirst ... 435835885925931932933934935936937938939 ... LastLast
Results 23,351 to 23,375 of 23521

Thread: CG Vaterpolo

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Ni na kraju nije ima trunke obraza pa da podnese ostavku kao čovjek i preuzme odgovornost no se moralo sastančit, pi.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
    Kako da da ostavku kad mu je istekao ugovor,bar tako piše u postu iznad tvog

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Ne mislim formalno nego da je on dao izjavu đe će da stisne i da kaže da ide, a ne viđećemo što ćemo nadajući se da će ovi kreteni da mu daju još jedan ugovor.

Sve u svemu nadam se Dejanu Saviću!

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    523
    Thanked in
    393 Posts

Veliki igrac, los trener.

5. The Following User Says Thank You to miha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Šćepo će biti, makar je to moja pretpostavka. ali naravno da bih volio da bude Savić

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,652
    Thanked in
    1,202 Posts

Ko god da dodje bice bolji od ovoga

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Nikako Šćepo, koliko god da mi je mio treba neki autoritet kao prvo, mišljenja sam da nam treba neko sa strane, Savić je idealan ali vjerovatno i košta...

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Samo da ne izvucu nekog bivsega iz naftalina, Savic bi bio dobar da izbrise taj luzerski mentalitet koji je godinama stican sto nece biti lako.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

10. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

samo da ne bude neka luzerčina koja tu dolazi po partijskoj liniji

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,384
    Thanks Thanks Received 
    2,394
    Thanked in
    1,499 Posts

Aj sa srecom. Konacno
    Scepo,mada je on golman ne moze biti dobar trener po meni.

Savic je veliki zalogaj,jeste da trenira Usa ja bi Udovicica najradije vidio na klupi....
    Od Hr mozda Fatovic bude u igri...
    Ili Čak Vujasinovic,

Sent from my Aber kutija

Thanks Thanks Given 
    434
    Thanks Thanks Received 
    436
    Thanked in
    249 Posts

Ode Metiljavi, sa srećom. Gori neće doć pa ko gođ bio. Bolje se može sigurno, samo malo m**da i autoriteta sa klupe

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Hvala Dovla, novome neka je srecno i bericetno koji god da dodje.

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Dublji je problem naseg vaterpola od puke promjene selektora, necu rec nista novo, kao i u svakom sportu, kad budemo imali jake klubove u HN, KO, BD, ligu, adekvatan rad sa mladima, seniorske klubove u PG i NK, mozemo ic na medalje kao nekad, nas vaterpolo je propao i promjene selektora ce napravit neke pomake na bolje al nista spektakularno.

Od drzave koja je imala reprezentaciju koja je vazda isla na zlato ili na neku od medalja i to postavljala kao cilj, nama se vec godinama lobotomira svijest i ispira mozak sa pricom "mi smo se kvalifikovali na ovo takmicenje i time ispunili cilj", "zavrsili smo na desetom mjestu, mi smo prije pocetka takmicenja rekli da nam je cilj prvih 10"...

Ja mislim da cemo jednog dana ovom logikom doc do price "imamo vaterpolo lopte i golove u more, ispunili smo cilj za ovu godinu"...

Treba biti surovo iskren i rec da nam je vaterpolo propao. To javnosti treba da saopste ljudi iz Saveza, aktivni/bivsi vaterpolisti, sportski novinari, koji treba da svate da bit sportski novinar ne znaci da saopstis ljudima rezultat koji svak zna no da izneses svoje slojevito licno misljenje o necem.

A ne jedan sa RTCGa skoro, a on nije jedini sa tom logikom, nije ovako rekao ali parafraziram sustinu - Ovo je realan rezultat naseg vaterpola, ovo je nas vaterpolo, a oni rezultati od ranije su stvar slucajnosti, prosto se potrefila takva talentovana generacija. Nije to rekao, ali je tako zvucalo...

I nas zenski rukomet je danas jedan izduvani balon, koji je poceo da dusi i propada jos odavno, ali lakse je zivjeti u zabludama i mitovima o zlatnim ajkulama i lavicama i staroj slavi.

Cuveni crnogorski zenski rukomet, "rasadnik talenata", a ovamo se dovode strane rukometasice, naturalizuju, neke koje su vrbovali iz regiona i nisu prifatile ponude..

Nisam najveci ljubitelj profesionalnog sporta ali poneko je saznao za nas kao drzavu, bili smo i dalje smo fenomen velicine drzave i prirodnih talenata, ali ne moze bukvalno ni iz cega nesto..

...

Ponavljam sto se tice vaterpola, najbolje ce mu pomoci onaj ko javno kaze da je crnogorski vaterpolo propao i da neko rjesenje.
    Last edited by Platinum; 10-08-24 at 00:51.
    Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

16. The Following User Says Thank You to Platinum For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Premijer je najavio organizaciju EP-a u vaterpolu 2028. Pominje se pokrivanje otvorenog bazena pokretnim krovom...
    Vidjecemo sto ce se od svega ostvariti, ali Buducnost mora sto prije dobiti seniorski tim. To za Podgoricu nije prevelik trosak (ucesce u drugoj regionalnoj ligi).
    Rezultati potpuno nebitni, ali sam siguran da bi u perspektivi to profunkcionisalo. Ima momaka sa primorja koji bi studirali i igrali. Bas kasnimo sa tim...
    U drzavi dje je gotovo pola stanovnistva naseljeno (ili) radi u glavnom gradu...kako mislite da se kolektivni sport razvija bez Podgorice?

Ne pratim kao nekad mladje kategorije (u smislu da gledam utakmice, rezultate da), rezultati mi dosta govore.

Primorac i Jadran napravili sasvim solidne timove. Vratio se Leka Ivovic, to je velika stvar za CG vaterpolo.

Nasa reprezentacija kuburi sa bekovima, da li ste svjesni sto prisustvo Leke znaci za svu djecu koja treniraju?
    P r i m o r a c

18. The Following User Says Thank You to cattaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    462
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    236 Posts

Verde ima bolje trenere od Budućnosti.
    Budućnost je bolja po pitanju uslova.
    Treneri su sujetni i ne skrivaju to od mladih bića koja vjeruju u taj sport.
    To nije put k uspjehu.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Znam ko su treneri. Ne bih ulazio ko je bolji.
    Cuo sam da su odnosi izmedju podgorickih klubova jako losi, makar je tako bilo do prije nekoliko mjeseci.
    Savez mora postaviti nekog da to kontrolise i koordinira. Jasno je da je Verde full privatan klub, ali se obostrani interes mora naci.

Jedini interes koji je novski Savez do sada pokazao po pitanju podgoricke djece - to je da se oni najtalentovaniji presele u HN. Koliko ih je poslo do sada. 3 ili 4? Valjda se jedan vratio...
    Za razliku od starih vremena izbjegavam pominjanje imena. Bas zbog te sujete.
    Stariji ce se sjetiti da sam ja o tom pokusaju Partizanovog sistema pisao odje prije...uf, davno. Sigurno 7-8 godina.
    P r i m o r a c

21. The Following User Says Thank You to cattaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Premijer je najavio organizaciju EP-a u vaterpolu 2028. Pominje se pokrivanje otvorenog bazena pokretnim krovom...
    Vidjecemo sto ce se od svega ostvariti, ali Buducnost mora sto prije dobiti seniorski tim. To za Podgoricu nije prevelik trosak (ucesce u drugoj regionalnoj ligi).
    Rezultati potpuno nebitni, ali sam siguran da bi u perspektivi to profunkcionisalo. Ima momaka sa primorja koji bi studirali i igrali. Bas kasnimo sa tim...
    U drzavi dje je gotovo pola stanovnistva naseljeno (ili) radi u glavnom gradu...kako mislite da se kolektivni sport razvija bez Podgorice?

Ne pratim kao nekad mladje kategorije (u smislu da gledam utakmice, rezultate da), rezultati mi dosta govore.

Primorac i Jadran napravili sasvim solidne timove. Vratio se Leka Ivovic, to je velika stvar za CG vaterpolo.

Nasa reprezentacija kuburi sa bekovima, da li ste svjesni sto prisustvo Leke znaci za svu djecu koja treniraju?
    Prvo,mirno more.Nije valjda da tolko posla imaš na brod da ne možeš češće koju napisat ođe.
    -Nema ni dvije godine da si pisao da Budućnost ne treba prvi tim bar 3-4 godine.Šta se u međuvremenu promijenilo?
    -Slažem se s kolegom da su sujete u pitanju među svim CG klubovima.Za trenerske sujete ne znam ali za rukovodeće sam siguran.Ne znam za primorje,ali u mlađim selekcijama u PG nema prijateljskih/trening utakmica ni sa kim u CG!?!Na jedan turnir za mlađe u Grčkoj išla su dva naša kluba,oba sa posebnim autobusima.Umjesto da se uzeo veći spratni bus,djeca se izmiješala i upoznala.
    Kup CG i prvenstvo CG za 2011 se odigralo u 2(slovima dva) vikenda.Sve što sam primjećivao nekad na košarci i fudbalu za mlađe selekcije se sad preslikava i na vaterpolo:svi hoće medalje,djeca,treneri,uprave i što je najgore:roditelji.Do te mjere hoće medalje za dijete od 10-15 godina da su spremni da ga upisuju u klubove đe su te medalje izvjesniije ali će imati 2-3 minuta ili ni toliko učešća u igri nego da igra i trenira s trenerima koji će ga naučiti osnovama.Po meni,ukinuti dodjele medalja,pehara,mvp-jeva,možda čak i tabela... a s druge strane povećati broj međusobnih utakmica i da to traje bar 6-7 mjeseci u godini.
    -Pokrivanje bazena u PG?!Mislim d aje to bačanje para.Nisam od građevinsko/menadžerske struke ali mislim da je jeftinije napraviti novi nego postojeći pokrivati.Bio sam u Trebinje na novi bazen.Ništa prostije i jednostavnije u arhitektonskom smislu nisam vidio,ali funkcionalno.Dok ne uđeš unutra i ne znaš da je zatvoreni olimpijski bazen u pitanju.Više liči na neko skladište veleprodaje.Dosta nam je arhitektonskih bravura koje počnu da prokišnjavaju posle 10g,a niko ih ne umije(a moslim i ne može zakrpit(SC Morača npr)

Thanks Thanks Given 
    9,213
    Thanks Thanks Received 
    6,683
    Thanked in
    2,624 Posts

Djetic liga u fudbalu nema medalja, nema tabela
    Pa opet roditelji psuju i svoju i tudju djecu a nerijetko dodje i do tuce
    Ne bih ponovio sta mislim o kolektivnom drustvu

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

24. The Following 3 Users Say Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Znam sve.Gledamo đecu od 11-12 g.Ja totalni laik(znaš već one koji samo umiju da uporede broj isključenja na kraju a kojem nije jasno što dovodi do isključenja) a jedan dio(usudiću se da kažem "poznavaoca" vaterpola sa primorja izbi uši i sudijama i nama,koji samo aplaudiramo a ne zviždimo protivničkoj đeci, sa "alooooo,kontra faul,lopove,majmune i tome sl. sudiji?!?).
    Aloooo, neki čiča sudi đeci od 12-13godina ali ovi pretpostavljaju da je kupljen....Naravno,isti ti komentarišu posle utakmice zašto je trener neke "smotane" uvodio a ne išao svih 25-30min sa najjačom postavom.
    PS Do koliko je godina đetić liga?Znam da ovi od 12-13 godina na fudbal već imaju medalje,pehare,tabele...da većina žudi da đecu ubači u FK Budućnost....

Last edited by joni; 16-08-24 at 08:07.

26. The Following 4 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Hvala. U navigaciji i nadjem vremena... Neke stvari su se u zadnjih nekoliko godina promijenile da, osim na svom fb profilu, nemam zelju za pisanjem odje. Naravno, respekt prema ovom forumu i ljudima koji ga posjecuju ce vazda postojati.

Vidi, ne znam da li su prosle 2 ili cak 3 godine, prije da je 3, jer je zatvoreni bazen poceo da radi 2021. godine i moja projekcija u tom momentu je bila da treba makar 3-4 godine dok sazru mladici koji pocinju napokon cijele godine da rade u normalnim uslovima. Da se stvara seniorski tim bez ijednog Podgoricanina - ne valja. Istovremeno sam pisao i o tome sto zeli bivsi selektor i da ce se sve stavljati u funkciji Jadrana. Dje sam definitivno pogrijesio? Ocekivao sam da ce igraci prelaziti u Jadran sa 15-16 godina, ne sa 13...
    Sjecam se euforije nakon 2009. godine i skoro 500 polaznika u skoli vaterpola...ali to je bilo samo ljeti i nije se moglo puno ocekivati...dok se ne dobije zatvoreni bazen.
    Odmah se vidjelo da generacija 2008/09 obecava, ovi stariji nista...iako je Verde imao zanimljivu generaciju 2007. Ne razumijem zasto su odnosi izmedju klubova takvi. Kad je mogao Primorac da izabere predsjednika Jadrana za celnika Saveza, ne znam onda kakav rivalitet/sujetu ili nesto teze treba da gledamo u Pg? Ocigledno da izmedju rukovodilaca postoji nesto sto ne znam. Mada me i ne zanima...ali dodjem u situacijama da pricam sa roditeljima, pa mi kazu cak i za svadje/tuce izmedju roditelja na utakmicama.
    Razlog vise da se Savez umijesa.

Sto se pokrivanja bazena tice, dolazi u obzir samo najsavremeniji pokretni krov. Moje misljenje. Stav da ce pokrivanjem bazena Buducnost dobiti vise termina jeste tacan, ali odrzavanje dva bazena citave godine je preskupo.
    Realnost je da ima 5-6 termina za gradjanstvo svakog dana (u Ko je vjecito bio samo 1), ali je u makar 3 bazen prepun. Pricam o periodu od oktobra do maja (zatvoreni bazen). Naci u tome neku sredinu...a nisam siguran da Buducnosti nedostaje termina...
    Ponavljam, ne pratim sve to kao nekad.

Sto se takmicenja mladjih kategorija tice, sve se vise radi pro forme. Meni je recimo nevjerovatno da imas svjetsko U18 prvenstvo i da istovremeno organizujes Kup CG za tu kategoriju. Ta kategorija, bas taj weekend?
    Sto zbog normalnih uslova, sto zbog cinjenice da Cattaro vise i da nema mladjih kategorija, ali Primorac preuzima dominaciju i sada ce se, nakon nekoliko godina, vidjet prava slika rada u crnogorskom vaterpolu.

Porazno je da u timu CG za u18 imas 8 Kotorana, koji 5 godina ne treniraju kako treba. Najvaznijih 5 godina. Sto rade ostali?
    Sad se ex selektor vraca u Jadran, pa dako se posveti vise radu mladjih kategorija...jer su u nekim Bijeljani bolji od njih.
    P r i m o r a c

28. The Following User Says Thank You to cattaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Dalje, Savez je nekoliko godina drzao pravilo da odredjene cetvrtine meca moras da igras sa najboljom, a odredjene sa slabijom sedmorkom. Da bi se dala sansa svima. Meni je to i smijesno i glupo istovremeno. Zamislite to u fudbalu?
    I bas to, umjesto cestih trening utakmica dje bi se dala sansa svima - oni to koriste na takmicenjima.
    Kod ovih najmladjih je vec sada najmanje 6 timova na svakom takmicenju, nije 3-4 kao do prije nekoliko godina. I postoje takmicenja mimo drzavnih (Tomov Memorijal, Haba-Waba, Grcka...).

Kakva je saradnja izmedju podgorickih klubova rekao mi je jedan od roditelja kada je jedno dijete htjelo promijeniti klub jer ne dobija sansu (a svjesni su i da ne zasluzuje da igra jer ima boljih), a ovi mu nisu htjeli dati ispisnicu.

Nije to sve lako, ni voditi klubove, ni voditi komunikaciju sa roditeljima, a danas imamo olimpijske sampione koji su bez ispisnica i centa obestecenja odlazili iz nasih klubova. Mogu naci opravdanje za sve i svakog. I interes za sve i svakog. Postoji cjenovnik i neka se postuju pravila, apsolutno sam za to, ali ne u slucaju kad neko dijete ne dobija sansu...

O sudijama ne bih.

Zakljucak:
    Treba citav sistem da se mijenja. Istovremeno raditi i na popularnosti i na razvoju.
    Kod nas se sve radi...pro forme. Eventualno da se uzme ljeti neka medalja na jednom od 2-3 takmicenja mladjih kategorija, da bi Savez porucivao kako je sve super, kako rade sjajno i da ne treba da brinemo za buducnost CG vaterpola.

A sad cu napisati nesto sto sam mnogo puta pisao - mi smo '92 (prije 32 godine!!!) isli na ,,razmjenu'' sa Partizanom (7 dana djeca Primorca kod partizanovaca doma, 7 dana oni ljeti kod nas). VA Cattaro je nesto slicno uradio sa zvezdom prije 10-tak godina...
    Danas se to ne moze izvesti izmedju Primorca i Buducnosti, Jadrana i Verdea? Cak ni u situaciji kad Kotorani nisu imali zimski bazen do prije 2 godine?
    O zblizavanju i drugarstvu djece, o boravku djece sa primorja (zimi je na primorju bas sjajno, a?) 7 dana u Podgorici ili djece iz Podgorice 7 dana na more ljeti...da ne pricam. Nema dana da ne cujem kako neko iz Pg ili sa sjevera nema para da posalje djecu na more par dana (znate bolje od mene kakve su cijene danas).
    Niko u tom Savezu nije glup. Samo su lijeni i bezobrazni.
    Last edited by cattaro; 17-08-24 at 00:06.
    P r i m o r a c

30. The Following 4 Users Say Thank You to cattaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Sada je, rekao bih, dosla voda do grla. Ako Vlada i resorno ministarstvo odluce da uloze, ocekivace se i rezultati. Za rezultate ce biti potreban mnogo veci rad i mnogo vise ljudi nego sto PVSCG ima sada.
    Potrebno je da svi rade u interesu crnogorskog vaterpola. Pokusalo se sa interesom jednog kluba...i to je dalo rezultate kakve nismo mogli ni da sanjamo prije 10 godina - da nismo ni medju 8 na svijetu.
    Sa sasvim realnim sansama da nas na pojedinim velikim takmicenjima ubuduce i ne bude. Ako su mogle Australija, Amerika, pa i Francuska, zasto mislite da nas u doglednom vremenu i sa ovakvim radom ne bi mogli prestici i Njemacka, Rusija (kad zaigra)?
    Holandija i Rumunija nisu predaleko. Gledajuci van Evrope, Japan je vec u rangu sa nama.
    Opasno visimo. Medalje jedva da iko i pominje, cetvrtfinale je cilj svakog takmicenja...
    P r i m o r a c

32. The Following 2 Users Say Thank You to cattaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

@catttaro Hvala puno na ovim sadrzajnim, kao i uvijek, redovima...

Meni je sin prije 2 godine poceo da trenira plivanje u Verde i evo nekih 7-8 mjeseci au ga ukljucili da trenira i vaterpolo...

Treninge vaterpola imaju svako popodne i sa njima (2013. i mlađi) rade Filip Trajkovic i Vanja Jovanovic...

Sa aspekta ovog godista ne znam kako stvari stoje u odnosima sa Buducnosti i ostalim klubovima ali su prosli vikend isli u Kotor na turnir i prvi put su putovali zajedno sa vrsnjacima iz Buducnosti. Pred turnir su imali 2 sparing utakmice na otvorenom bazenu, nakon 19 sati i zatvaranja istog...

Obojici pomenutih trenera sinovi su u ovoj generaciji i ne znam kako ce to uticati na cio proces...

Moj sin generalno ima jako pozitivne utiske i kod njega je sto se tice plivanja primijetan ogroman napredak i samopouzdanje.
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

34. The Following 3 Users Say Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    @catttaro Hvala puno na ovim sadrzajnim, kao i uvijek, redovima...

Meni je sin prije 2 godine poceo da trenira plivanje u Verde i evo nekih 7-8 mjeseci au ga ukljucili da trenira i vaterpolo...

Treninge vaterpola imaju svako popodne i sa njima (2013. i mlađi) rade Filip Trajkovic i Vanja Jovanovic...

Sa aspekta ovog godista ne znam kako stvari stoje u odnosima sa Buducnosti i ostalim klubovima ali su prosli vikend isli u Kotor na turnir i prvi put su putovali zajedno sa vrsnjacima iz Buducnosti. Pred turnir su imali 2 sparing utakmice na otvorenom bazenu, nakon 19 sati i zatvaranja istog...

Obojici pomenutih trenera sinovi su u ovoj generaciji i ne znam kako ce to uticati na cio proces...

Moj sin generalno ima jako pozitivne utiske i kod njega je sto se tice plivanja primijetan ogroman napredak i samopouzdanje.
    Što se tiče plivanja, vodili su ih na zimsko državno prvenstvo u plivanju u decembru 2023. u NK, a vaterpolo turniri u Budvi prije mjesec dana i ovaj sad u Kotoru...

Plivanje sa njima dominantno radi Vasilije (Ljumovic mislim da je) i pedagoški je jako dobro izkomunicirao i sa njima i sa roditeljima sve oko prvenstva. Prevashodno sa stanovišta očekivanja...

Eto, par komentara iz ugla roditelja...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

36. The Following User Says Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Dalje, Savez je nekoliko godina drzao pravilo da odredjene cetvrtine meca moras da igras sa najboljom, a odredjene sa slabijom sedmorkom. Da bi se dala sansa svima. Meni je to i smijesno i glupo istovremeno. Zamislite to u fudbalu?
    I bas to, umjesto cestih trening utakmica dje bi se dala sansa svima - oni to koriste na takmicenjima.
    Kod ovih najmladjih je vec sada najmanje 6 timova na svakom takmicenju, nije 3-4 kao do prije nekoliko godina. I postoje takmicenja mimo drzavnih (Tomov Memorijal, Haba-Waba, Grcka...).

Kakva je saradnja izmedju podgorickih klubova rekao mi je jedan od roditelja kada je jedno dijete htjelo promijeniti klub jer ne dobija sansu (a svjesni su i da ne zasluzuje da igra jer ima boljih), a ovi mu nisu htjeli dati ispisnicu.

Nije to sve lako, ni voditi klubove, ni voditi komunikaciju sa roditeljima, a danas imamo olimpijske sampione koji su bez ispisnica i centa obestecenja odlazili iz nasih klubova. Mogu naci opravdanje za sve i svakog. I interes za sve i svakog. Postoji cjenovnik i neka se postuju pravila, apsolutno sam za to, ali ne u slucaju kad neko dijete ne dobija sansu...

O sudijama ne bih.

Zakljucak:
    Treba citav sistem da se mijenja. Istovremeno raditi i na popularnosti i na razvoju.
    Kod nas se sve radi...pro forme. Eventualno da se uzme ljeti neka medalja na jednom od 2-3 takmicenja mladjih kategorija, da bi Savez porucivao kako je sve super, kako rade sjajno i da ne treba da brinemo za buducnost CG vaterpola.

A sad cu napisati nesto sto sam mnogo puta pisao - mi smo '92 (prije 32 godine!!!) isli na ,,razmjenu'' sa Partizanom (7 dana djeca Primorca kod partizanovaca doma, 7 dana oni ljeti kod nas). VA Cattaro je nesto slicno uradio sa zvezdom prije 10-tak godina...
    Danas se to ne moze izvesti izmedju Primorca i Buducnosti, Jadrana i Verdea? Cak ni u situaciji kad Kotorani nisu imali zimski bazen do prije 2 godine?
    O zblizavanju i drugarstvu djece, o boravku djece sa primorja (zimi je na primorju bas sjajno, a?) 7 dana u Podgorici ili djece iz Podgorice 7 dana na more ljeti...da ne pricam. Nema dana da ne cujem kako neko iz Pg ili sa sjevera nema para da posalje djecu na more par dana (znate bolje od mene kakve su cijene danas).
    Niko u tom Savezu nije glup. Samo su lijeni i bezobrazni.
    Dosta si tog napisao i ja ću upasti u zamku da se zakačim za nešto što je manje bitno odnosno na uopštene stvari,ali si ih spomenuo svakako.Očigledno ja nisam svjestan koliko je Savez bitan,odnosno koliko su bitni ljudi(entuzijasti) u njemu.Jednostavno nisam iz tog svijeta upravljanja sportom.
    Ne znam za fudbal,ali znam za košarku da odavno imaju pravilo da u 2/4 mora da se promijeni cijela petorka.možda glupo a možda i nije.Po meni nije.Mislim da je i zonska odbrana zabranjena do nekog uzrasta.Za veći broj kontrolnih utakmica se slažem da trebaju.
    Dobri treneri u mlađim selekcijama?Kako ih motivisati da tu rade(ako to već rade dobro) a da ne žude za seniorskim timom bilo đe?Jugoslovenska košarka nije počivala na svima nama poznatim imenima trenera seniorskih timova i selekcija,nego na rudarenju po provinciji đe je sa tom đecom rađeno već godinama a ti koji su radili sa njima ih nisu "nakrivo nasađivali" no učili osnovama.Ali mislim da u današnjem liberalno/ekonomskom uređenju to je skoro pa nemoguća misija.Koga danas zanima čast da te pomene neki Divac ili Bodiroga da si mu bio prvi trener dok si ti živio od plate nastavnika fizičkog a za sitan honorar bio trener u malom klubu i bio zadovoljan što ideš na besplatne seminare za trenere po velikoj Jugi ili na besplatan ljetnji kamp neđe na more ili planinu pa povedeš i familiju ili ako si free juriš za recepcionerkama i sobaricama a đeca koju treniraš oduševljena .Svi bi da budu ŽOC.
    Dobro,možeš masno da platiš nekog trenera da ti radi sa mlađim kategorijama,ali u vaterpolu ... pa ti bolje znaš kolko je taj sport isplativ,odnosno kolko je klub prihodovao zbog toga što je nekoliko trenera razvijalo Leku ka dijete i onda su ga prodali.
    Kad će biti bolje CG sportu,kad raja ne bude poznavala ljude koji su na čelu ili u vrhu saveza.Ono,kad se zapitamo otkud ovaj,jer fifu i uefu nisu uzdigli bivši fudbaleri i kad roditelji budu svjesni da đeca treba da idu i vraćaju se s treninga nasmijana a ne za koliko je njihov idol u sportu potpisao uadnji ugovor.
    Ovo za razvoj vaterpola u PG se i ja slažem,ali strah me da nije utopija.Kako nekom od 17-18 g. sa primorja reći da nu je bolje da studira i igra u PG kad on već srednju završava vanredno jer vidi sebe kao profi vaterpolistu.Taj koledž sistem bavljenja sportom je za mene kao roditelja idealan ali mi smo svjetl.godinama od toga.
    Ovo za PG i bazen:Na zatvoreni bazen se treniralo mnogo prije '21.Za '19-'20 sam siguran da se treniralo a možda i prije.Trenutno na tom vaterpolo terenu treniraju po dvije a ponekad i tri slekcije istovremeno,često i sa plivačima.Otprilike imaju 6-7 časova bazen na korištenje a tu je 4-5 uzrasta za vaterpolo,ko zna koliko plivača...kao u košnici je.Bazen je u vlasništvu firme Sportski objekti PG a klub od skoro u vlasništvu opštine.Treba zadovoljiti i građane,osobe sa pos.potrebama,klubove za obuku u ronjenju...Treba bar još 2 bazena u PG etc,etc.

Last edited by joni; 17-08-24 at 09:47.

Thanks Thanks Given 
    4,210
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

A bogomi kada govorimo o radu sa početnicima i najmlađim kategorijama, mora biti zaljubljenik i da su finansije drugi, treći plan...Ja znam kad sam ja u rukometu pokusavao malo da komuniciram sa RSCG, 2006, 2007, mrtvo duboko... Da bi vise godina nakon toga dosli na moju pricu. Prevashodno govorim o mini rukometu i radu sa uzrastom od 6-7 godina, pa na gore. Evo RSCG tek ove godine ima neko pilotiranje sa jednim, dva treninga u vrtićima...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

39. The Following User Says Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Page 935 of 941 FirstFirst ... 435835885925931932933934935936937938939 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)