Ima li nedje koliko guma traje bez da se koristi?
![]()
Good year 4 sizons zadnja gen je vrhunska guma kao i miselin krosklajmet. Svakako ne treba zaboravit conti all season a kazu da je kimko nesto losija ali opet dobra guma, ostalo sto se tice allseasona zaboravi.
Ima li nedje koliko guma traje bez da se koristi?
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Kako bi ga BH carinik pozdravio
Sent from my moto e13 using Tapatalk
Fabricke dimenzije guma koje bi trebao imati su 225/60/17
Gume koje imam prakticki nove su dimenzija 215/55/17?
Da li bi ih smio koristiti ?
Nope.
Prema tome, šta da ti kažem?
sto ne bi smio? samo sto su ti te nove gume skoro 2cm manje u visini bocnog zida.... sto zanci da ce ti i auto biti nize... neudobnije... a vjerovatno i ruznije izgledati
I km sat ce pogresnu brzinu da ocitava
Sent from my phone
Oce. Na 150km ce pokazivat 6-7km/h manje.. meni bi to bio najmanji problem od svega navedenog...
Pokazivace vise ako su manje gume, dobro je da zbog policije
Sent from my phone
Za kad ti to treba?
Zaobidji.
Riken je valjda isto što i Tigar jel tako?
Meni su došle na autu 4sezonske "Taurus" koji je u stvari Tigar, gotovo nove, prešao sam nekih 23.000 sa njima od februara prošle godine.
Prethodne zime su naprijed bile eskimo hp2, Taurus nazad. I iznenadio sam se da me nigdje nisu bacile, ni to nekoliko puta po snijegu što sam vozio, iako sam probao da ga zanesem. Sad su mi isto nazad, a naprijed ljetnje. E desilo mi se nedavno da sam se vraćao iz Boke gore ka Grahovu da je pala kiša, i kako sam iz jedne trake prelazio u drugu na oko 70km/h da sam na dio sekunde osjetio da mi je auto nazad minimalno zaigrao, i tad se zapitao oko njih. Probaću u kontrolisanim uslovima da ponovim isto kad budem sam u autu.
Možda nekome te gume mogu da završavaju posao, ko normalno vozi i spusti brzinu kad treba.
Meni su ove došle sa autom zato imam iskustvo sa njima, a pročitah po netu još nekoliko iskustava kao što je moje za ove tigrove, i o njima bih možda razmislio za nekog ko malo prelazi i traži budžet, ali da mi je manji točak nego što je samo bih uzimao jaču srednju klasu![]()
Šokirah se da je pilot sport 4 sad 300€ komad i to valjda sa popustom
255/40 19…
continental sport contact 7 410km
michelin pilot sport 445km
Autounion, fina razlika310€ za 4 gume.
I to bez povrata.
Recimo kupim tamo gume, vratim pdv isti dan, montiram nove, stare u gepek. Hoce li na granici pravit problem kad se budem vratio?
Ja bih stare ostavio tamo 😃
Kad ovjere papir, moram li izaći? I odmah se okrenuti i ući nazad? Otici ponpare i na montazu..![]()
Last edited by stefke; 23-08-24 at 13:12.
Meni su "stare" ljetnje i dalje ok (dot22) ali bih da metnem all season. Ovdje conti 305, tamo 430 maraka.
Ovdje da ih prodam valjda mogu izvuc 200-300e, tako mi dodje na isto i ovdje uzeti bez ekskurzije.![]()
Last edited by nexus4; 23-08-24 at 13:15.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks